Рішення
від 10.07.2007 по справі 2-418/2007
МАНЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2 - 418 / 2007р.

РІШЕННЯ

I М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 липня 2007 р. Маньківський районний суд, Черкаської обл асті

в складі: головуючого - су дді - В.Л. МА РЕНЮКА

при секретарі - О.В. ТАРАСЮНЬ

розглянувши у відкрито му судовому засіданні в смт. М аньківка справу за позовом ОСОБА_1 до Іваньківської сі льської ради про продовження строку для подачі заяви до но таріальної контори про прийн яття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до відповідача з позовом про пр одовження строку для подачі заяви до нотаріальної контор и про прийняття спадщини.

На підставу своїх вимо г спирається на те, що ІНФОР МАЦІЯ_1 в місті Умань, Черка ської області, померла мати п озивача - ОСОБА_2, після см ерті якої відкрилась спадщин а в селі Іваньки, Маньківсько го району, Черкаської област і, на земельну частку (пай) та н а інше майно.

За життя мати вчинила за повіт на все належне їй майно на ім'я позивача. Проте оформи ти спадщину в нотаріальному порядку він не може, оскільки ним пропущений шестимісячни й термін для звернення до нот аріальної контори із заявою про прийняття спадщини. Це по яснюється тим, що позивач тяж ко захворів і хворіє понині, що підтверджується документ ами лікувального закладу, що і змусило позивача звернути сь з відповідним позовом до с уду.

Позивач в судове засід ання не з'явився, але надав су ду заяву, в якій підтримує по зовні вимоги і справу просит ь слухати в його відсутності .

Представник Іваньківс ької сільської ради в судове засідання не з'явився, але на дав суду письмову заяву, в як ій визнає позовні вимоги і сп раву просить слухати в його в ідсутності.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що позов підл ягає задоволенню згідно вимо г ст. ст. 1223, 1235, 1270, 1272 ЦК України, ви ходячи із того, що як дійсно в становлено в судовому засіда нні, ІНФОРМАЦІЯ_1 в місті У мань, Черкаської області, по мерла мати позивача - ОСОБА _2 після смерті якої відкрил ась спадщина в селі Іваньки, Маньківського району, Черка ської області, на земельну ча стку (пай) та на інше майно. За ж иття мати вчинила заповіт на все належне їй майно на ім'я п озивача. Проте оформити спад щину в нотаріальному порядку він не може, оскільки ним про пущений шестимісячний термі н для звернення до нотаріаль ної контори із заявою про при йняття спадщини. Це пояснюєт ься тим, що позивач тяжко зах ворів і хворіє понині, що під тверджується документами лі кувального закладу, а тому по зов підлягає до задоволення у повному обсязі.

На підставі викладено го, керуючись ст. ст. 10, 58-60, 213, 215 ЦП К України, ст. ст. 1223, 1235, 1270, 1272 ЦК Ук раїни, суд

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Продовжити термін на прийняття спадщини ОСОБА_1 після смерті ОСОБА_2, по мерлої ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Ум ань, Черкаської області, виз начивши йому додатковий стро к терміном три місяці з момен ту вступу рішення в законну с илу.

Заява про апеляційне ос карження рішення суду може б ути подана протягом десяти д нів з дня проголошення рішен ня. Апеляційна скарга на ріше ння подається в апеляційний суд Черкаської області через Маньківський районний суд Ч еркаської області протягом д вадцяти днів після подання з аяви про апеляційне оскаржен ня.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційн е

оскарження, якщо скарга по дається у строк, встановлени й для подання заяви про апеля ційне

оскарження.

СудМаньківський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення10.07.2007
Оприлюднено26.04.2011
Номер документу5126695
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-418/2007

Рішення від 13.12.2007

Цивільне

Заліщицький районний суд Тернопільської області

Яковець Н.В.

Рішення від 30.01.2007

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Лихосенко М.О.

Рішення від 06.08.2007

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Корсун О.М.

Ухвала від 04.06.2007

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Зембра Є.Й.

Рішення від 10.07.2007

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Маренюк В.Л.

Рішення від 17.12.2007

Цивільне

Білокуракинський районний суд Луганської області

Максименко О.Ю.

Рішення від 13.11.2007

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ярмоленко Г.Л.

Ухвала від 29.05.2007

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Гуляк В.В.

Рішення від 26.03.2007

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Петренко А.П.

Рішення від 14.09.2007

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Волошко Т.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні