Ухвала
від 23.09.2015 по справі 607/13386/15-к
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

23.09.2015 Справа №607/13386/15-к

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого в ОВС СУ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання старшого слідчого в ОВС СУ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням старшого прокурора відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, -

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів, в рамках кримінального провадження №12015210120000462 від 08 липня 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, звернувся старший слідчий в ОВС СУ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням старшого прокурора відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 .

У судове засідання представник АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » не з`явився, хоча про день та час розгляду клопотання повідомлявся судом належним чином. З врахуванням вимог ч. 4 ст. 163 КПК України, слідчий суддя вважає, що неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

В судовому засіданні старший слідчий в ОВС СУ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 клопотання підтримав та просить його задовольнити, надати дозвіл на тимчасовий доступ до банківських документів, в яких міститься інформація по рахунку ДПДАК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » « ІНФОРМАЦІЯ_3 », та які зберігаються у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з можливістю вилучення їх копій.

Заслухавши доводи слідчого, вивчивши клопотання та надані суду матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Як зазначено у клопотанні, СУ УМВС України в Тернопільській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015210120000462 від 08липня 2015 року,за фактом розтрати чужого майна посадовими особами Дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » « ІНФОРМАЦІЯ_3 », вчиненої в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ДПДАК « ІНФОРМАЦІЯ_4 » « ІНФОРМАЦІЯ_5 » вчинили розтрату чужого зерна кукурудзи в кількості 1051 тонн на загальну суму 3398300,00 гривень, яке було їм ввірене згідно договорів складського зберігання, чим спричинили ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » матеріальної шкоди в особливо великих розмірах.

Крім цього, відповідно до виписки по рахунку № НОМЕР_1 , відкритому ДП ДАК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » « ІНФОРМАЦІЯ_5 » в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » встановлено, що підприємство частину отриманих від незаконної реалізації зерна кукурудзи ПАТ« ІНФОРМАЦІЯ_7 » грошових коштів в загальній сумі 92800 грн. перерахувало на картковий рахунок № НОМЕР_2 відкритий ДП ДАК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » « ІНФОРМАЦІЯ_5 » в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Вказане кримінальне правопорушення кваліфікується за ч. 5 ст. 191 КК України, тобто розтрата чужого майна вчинена у великих розмірах.

З метою швидкого, повного та неупередженого досудового розслідування, а також у зв`язку із необхідністю проведення перевірки, в ході якої необхідно встановити яким чином ДП ДАК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » « ІНФОРМАЦІЯ_3 » було використано кошти отримані від реалізації зерна кукурудзи, яке належалоПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », слідчий клопоче про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів у яких міститься інформація про рух коштів по рахунку ДП ДАК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » « ІНФОРМАЦІЯ_3 » № НОМЕР_2 відкритого в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період з 01.01.2013 р. по 15.07.2015 р. року із зазначенням інформації про осіб, які здійснювали операції, що вказані у даному рахунку, відкритому в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Згідно ст.ст. 60-62 Закону України «Про банки та банківську діяльність» інформація, що зазначена в даних документах містить банківську таємницю і тимчасовий доступ до неї здійснюється тільки за рішенням суду.

Як стало відомо із матеріалів досудового розслідування, вище перелічені банківські документи, зберігаються у приміщенні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ).

Відповідно до п.п. 1, 2 ч.5, 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Окрім того, згідно ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Згідно ч.2 ст.9 КПК України прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язаний всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження.

Враховуючи наведене та те, що інформація яка міститься у банківських документах по рахунку ДП ДАК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » « ІНФОРМАЦІЯ_3 », які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та приймаючи до уваги неможливість отримати відомості в інший спосіб, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 9, 159, 163, 164, 309 КПК України, слідчий суддя ,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого в ОВС СУ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням старшого прокурора відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС СУ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до банківських документів, в яких міститься інформація по рахунку ДПДАК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » « ІНФОРМАЦІЯ_3 » № НОМЕР_2 відкритому в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період з 01 січня 2013 по 15 липня 2015 року, а саме банківських виписок (роздруківок руху коштів) по рахунку, з зазначенням часу та дати платежу, суми коштів, повних даних платника та отримувача коштів, з зазначенням коду, номера рахунку та МФО банківської установи, призначення платежу, адрес розташування банкоматів, з яких знімались гроші, які зберігаються в приміщенні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою АДРЕСА_2 МФО НОМЕР_3 , з можливістю вилучення належним чином засвідчених копій таких документів.

Строк дії ухвали встановити протягом місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.09.2015
Оприлюднено17.03.2023

Судовий реєстр по справі —607/13386/15-к

Ухвала від 23.09.2015

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Кунцьо С. В.

Ухвала від 23.09.2015

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Кунцьо С. В.

Ухвала від 23.09.2015

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Кунцьо С. В.

Ухвала від 23.09.2015

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Кунцьо С. В.

Ухвала від 23.09.2015

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Кунцьо С. В.

Ухвала від 15.09.2015

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Кунцьо С. В.

Ухвала від 10.08.2015

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Кунцьо С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні