Ухвала
від 03.03.2014 по справі 921/84/14-г/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"03" березня 2014 р.Справа № 921/84/14-г/16

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Хоми С.О.

Розглянув матеріали справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Конвалія СВЛ" вул. Сагайдачного, 2, м. Тернопіль

до ОСОБА_1 обласної ради вул. Грушевського,8, м. Тернопіль

третя особа на стороні відповідача: ОСОБА_1 обласне виробничо-торгове аптечне об'єднання вул. Бродівська, 5, м. Тернопіль

За участю представників сторін:

позивача: Не з'явився.

відповідача: ОСОБА_2 - начальник відділу юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату, довіреність №07-1490 від 09.12.2013 р.

третьої особи: Не з'явився.

Суть справи. Товариство з обмеженою відповідальністю "Конвалія СВЛ" вул. Сагайдачного, 2, м. Тернопіль звернулось до суду з позовом до ОСОБА_1 обласної ради вул. Грушевського,8, м. Тернопіль третя особа на стороні відповідача: ОСОБА_1 обласне виробничо-торгове аптечне об'єднання вул. Бродівська, 5, м. Тернопіль про визнання незаконними та скасування п.1.4. та п.5 розпорядження голови ОСОБА_1 обласної ради №181 від 31.10.2013 р.

В судове засідання представник позивача не з'явився, вимоги суду не виконав

Представник відповідача в судове засідання з'явився, проти позову заперечив та надав усні пояснення по суті спору. До матеріалів справи від відповідача надійшло доповнення до відзиву №07-348 від 26.02.2014 р. з додатками, в якому відповідач проти позовних вимог заперечує та просить суд повністю відмовити у задоволені позовних вимог виходячи, зокрема, з наступного:

- станом на 01.01.2014 р. укладені договори між ОСОБА_1 обласною комунальною клінічною психоневрологічною лікарнею та ТОВ "Конвалія СВЛ": договір оренди нежитлових приміщень, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області від 04.07.2010 р. укладений між ОСОБА_1 обласною комунальною клінічною психоневрологічною лікарнею та ТОВ "Конвалія СВЛ" строком на три роки та договір оренди №7 нежитлового приміщення, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області від 04.06.2013 р., укладений строком на один рік, які додано позивачем до позовної заяви, до реєстру договорів оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області не внесені, що свідчить про те, що зазначені договори укладено самовільно без погодження ОСОБА_1 обласної ради та всупереч вимогам Законів України "Про оренду державного та комунального майна" та "Про місцеве самоврядування в Україні".

Представник третьої особи в судове засідання не з'явився. До матеріалів справи 28.02.2014 р. від третьої сторони поступило пояснення №74 від 28.02.2014 р. з додатками, в якому третя особа зазначає, що позицію викладену у відзиві №07-287 від 14.02.2014 р. представником відповідача ОСОБА_1 обласної ради ОСОБА_1 обласне виробничо-торгове аптечне об'єднання підтримує в повному обсязі та вважає позовні вимоги ТзОВ "Конвалія СВЛ" необґрунтованими, безпідставними та такими, які не відповідають вимогам чинного законодавства України; а тому враховуючи вищенаведене в задоволенні позовних вимог слід відмовити.

Ухвалою суду від 17.02.2014 року від позивача було витребувано необхідні матеріали. Вимоги суду позивач не виконав.

Ухвалою суду від 17.02.2014 року від відповідача було витребувано необхідні матеріали. Відповідач вимоги суду виконав.

А відтак, в суду виникла необхідність витребувати неподані позивачем матеріали, а також нові матеріали від позивача, а саме:

- оригінал договору оренди №7 від 04.06.2013 р. для огляду в судовому засіданні.

Статтею 27 ГПК України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін; їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора; якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Як вбачається із матеріалів справи, позивач в своїй позовній заяві на підтвердження своїх позовних вимог посилається на договір оренди №7 від 04.06.13 р., згідно п.10.1. якого термін оренди визначено до 03.06.14 р. Копія зазначеного договору долучена позивачем до матеріалів справи. Згідно даного даного договору: орендодавцем виступає ОСОБА_1 обласна комунальна клінічна психоневрологічна лікарня, орендарем - ТОВ "Конвалія СВЛ"; об'єкт оренди-приміщення 1-го поверху адмінкорпусу літ. В (частина приміщення поз. XVII) площею 19,09 кв.м. та доля спільного користування 9,55 кв.м., які розташовані по вул. Тролейбусна, 14 у м. Тернополі.

Також в матеріалах справи знаходиться лист №07-27/91 від 16.01.2013 р. ОСОБА_1 обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні на адресу ОСОБА_1 обласної ради з проханням дати дозвіл на тимчасову передачу в оренду на конкурсних засадах нежитлові приміщення, які належать до спільної власності територіальних громад сіл,селищ, міст Тернопільської області і перебувають на балансі даної лікарні, зокрема, і вищевказане приміщення.

Крім того, в матеріалах справи знаходиться лист № 07-27/2639 від 15.07.2013 р.ОСОБА_1 обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні на адресу ОСОБА_1 обласної ради про надання ряду документів конкурсній комісії , в т.числі документів, що стосуються зазначеного вище приміщення.

З огляду на наведене, господарський суд з власної ініціативи вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ОСОБА_1 обласну клінічну психоневрологічну лікарню, вул. Тролейбусна, 14, м. Тернопіль , адреса згідно договору оренди від 15.09.2009 р., оскільки суд вважає, що прийняте рішення по даній справі може вплинути на права і обов'язки даної лікарні по відношенню до ТОВ "Конвалія СВЛ".

В суду виникла необхідність витребувати від залученої третьої особи ОСОБА_1 обласної клінічної психоневрологічної лікарні:

- письмові пояснення з посиланням на докази щодо суті спору;

-докази перебування на балансі ОСОБА_1 обласної клінічної психоневрологічної лікарні приміщення 1-го поверху адмінкорпусу літ. В (частина приміщення поз. XVII) площею 19,09 кв.м. та доля спільного користування 9,55 кв.м., які розташовані по вул. Тролейбусна, 14 у м. Тернополі.

Суд вважає за необхідне зобов'язати позивача надіслати залученій в якості третьої особи - ОСОБА_1 обласній клінічній психоневрологічній лікарні копію позовної заяви та доданих до неї документів та надати суду докази надіслання (опис вкладення, фіскальний чек).

Таким чином, враховуючи вищенаведене, з метою дотримання права відповідача на захист судом своїх прав, забезпечення юридичних гарантій їх реалізації та надання йому можливості захищати свої права будь-якими не забороненими законом засобами; ст. 22 Господарського процесуального кодексу України щодо рівності процесуальних прав та обов'язків сторін; також в зв'язку з необхідністю витребувати неподані позивачем матеріали, а також з метою залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ОСОБА_1 обласну клінічну психоневрологічну лікарню, необхідністю витребувати нові матеріали від позивача, також витребувати матеріали від третьої особи, суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти у відповідності до ч.1 ст.27, п.п.2,3 ч. 1 ст. 77 ГПК України.

Керуючись ч.1 ст.27,п.п.2,3 ч.1 ст.77, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, суд:

У х в а л и в:

1.Розгляд справи відкласти на "24" березня 2014 року на 16 год. 00 хв.

2.Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - ОСОБА_1 обласну клінічну психоневрологічну лікарню, вул. Тролейбусна, 14, м. Тернопіль.

3.Зобов'язати позивача надіслати залученійв якості третьої особи - ОСОБА_1 обласній клінічній психоневрологічній лікарні копію позовної заяви та доданих до неї документів

4.Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду, який знаходиться за адресою м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 14,а, зал судових засідань № 2, 5 поверх.

5. Зобов'язати подати в строк до 24.03.2014 року:

Позивача: - довідка, яка видана державним реєстратором станом на час розгляду справи про включення позивача до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців;

- всі додатки та додаткові угоди до договору оренди нежитлового приміщення, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області № 7 від 04.06.2013 року;

- письмові докази на підтвердження тих обставин, на які позивач посилається як на підставу своїх вимог;

- оригінал договору оренди №7 від 04.06.2013 р. для огляду в судовому засіданні;

- докази надіслання ОСОБА_1 обласній клінічній психоневрологічній лікарні (залучена в якості третьої особи) позовної заяви та доданих до неї документів (опис вкладення, фіскальний чек).

Відповідача: - письмові докази на підтвердження тих обставин, на які відповідач посилається як на підставу своїх заперечень.

Третьої особи - ОСОБА_1 обласн клінічної психоневрологічної лікарні:

-письмові пояснення з посиланням на діючі нормативні та законодавчі акти, письмові докази щодо суті спору;

-докази перебування на балансі ОСОБА_1 обласної клінічної психоневрологічної лікарні приміщення 1-го поверху адмінкорпусу літ. В (частина приміщення поз. XVII) площею 19,09 кв.м. та доля спільного користування 9,55 кв.м., які розташовані по вул. Тролейбусна, 14 у м. Тернополі.

6. Ухвалу направити сторонам по справі та залученій в якості третьої особи- Тернопільській обласній клінічній психоневрологічній лікарні.

Суддя С.О. Хома

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення03.03.2014
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51417281
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —921/84/14-г/16

Ухвала від 31.03.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Хома С.О.

Ухвала від 24.03.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Хома С.О.

Ухвала від 03.03.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Хома С.О.

Ухвала від 17.02.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Хома С.О.

Ухвала від 31.03.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Хома С.О.

Судовий наказ від 12.05.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Хома С.О.

Ухвала від 06.10.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Ковтонюк Л.В.

Ухвала від 26.09.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Ковтонюк Л.В.

Постанова від 11.08.2014

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Якімець Г.Г.

Ухвала від 02.07.2014

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Якімець Г.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні