Ухвала
від 05.10.2015 по справі 810/4856/15
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

та призначення справи до судового розгляду

05 жовтня 2015 року № 810/4856/15

Суддя Київського окружного адміністративного суду Кушнова А.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 та Фастівської міської організації політичної партії "Третя сила" до Фастівської міської виборчої комісії Київської області про визнання протиправними дії, визнання протиправними та скасування постанов,

ВСТАНОВИВ:

До ОСОБА_2 окружного адміністративного суду звернулись ОСОБА_1 та Фастівська міська організація політичної партії "Третя сила" з позовом до Фастівської міської виборчої комісії Київської області, в якому позивачі просять:

- визнати протиправними дії Фастівської міської виборчої комісії при прийнятті постанови від 03.10.2015 № 15 про скасування реєстрації кандидата у депутати Фастівської міської ради ОСОБА_1;

- скасувати постанову Фастівської міської виборчої комісії від 03.10.2015 №15 про скасування рішення про реєстрацію в багатомандатному виборчому окрузі окремого кандидата ОСОБА_1, в депутати до Фастівської міської ради;

- визнати протиправними дії Фастівської міської виборчої комісії при прийнятті постанови від 03.10.2015 № 16 про скасування реєстрації кандидата на посаду міського голови міста Фастова ОСОБА_1;

- скасувати постанову Фастівської міської виборчої комісії від 03.10.2015 № 16 про скасування рішення про реєстрацію кандидата ОСОБА_1 на посаду міського голови міста Фастова;

- поновити ОСОБА_1 шляхом реєстрації кандидата на посаду міського голови міста Фастова та кандидата на посаду депутата Фастівської міської ради від політичної партії "Третя сила".

Спір виник із публічно-правових відносин та відповідно до статей 3, 4 та 17 Кодексу адміністративного судочинства України належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства.

Даний позов підсудний ОСОБА_2 окружному адміністративному суду та поданий з додержанням вимог статей 104 - 106 Кодексу адміністративного судочинства України, перешкоди для відкриття провадження в адміністративній справі, що передбачені статтями 108 - 109 Кодексу адміністративного судочинства України, відсутні.

При підготовці справи до судового розгляду суд проводить підготовчі дії, визначені статтею 110 Кодексу адміністративного судочинства України, зокрема, приймає рішення про витребування документів та інших матеріалів, вживає заходи щодо невідкладного розгляду і вирішення справи, вирішує інші питання, що необхідні для повного та об'єктивного розгляду справи.

Згідно з частиною 4 статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до частини 5 статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, керуючись статтями 11, 22, 106, 107, 110, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі. Справа розглядатиметься колегією у складі трьох суддів: головуючий суддя Кушнова А.О., судді Дудін С.О., Терлецька О.О.

2. В порядку підготовки справи до судового розгляду витребувати докази по справі

від позивачів:

- копію рішення відповідача №8 від 29.09.2015 про реєстрацію кандидата на посаду Фастівського міського голови (у разі наявності);

- Статут політичної партії "Третя сила", Положення на Фастівську міську організацію Політична партія "Третя Сила" (або інший документ щодо діяльності Фастівської міської організації політичної партії "Третя сила");

- посвідчення кандидата на посаду Фастівського міського голови;

- довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру ОСОБА_1;

від відповідача:

- копії всіх документів, поданих щодо позивача, про реєстрацію останнього кандидатом в депутати у багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Фастівської міської ради та копії всіх документів, поданих для реєстрації позивача кандидатом на посаду міського голови у одномандатному виборчому окрузі міста Фастова (вищенаведені документи надати в оригіналах для огляду в судовому засіданні та копіях, засвідчених належних чином - у справу);

- засвідчені належним чином копії рішень відповідача № 8 від 29.09.2015 про реєстрацію кандидата на посаду міського голови міста Фастова ОСОБА_1, № 12 від 29.09.2015 про реєстрацію кандидатом у депутати в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Фастівської міської ради ОСОБА_1 (повний текст);

- засвідчені належним чином копії оскаржуваних постанов №15 від 03.10.2015 та №16 від 03.10.2015;

- письмові пояснення щодо порушень частини 5 статті 35 Закону України "Про місцеві вибори" в документах про висування кандидатом у депутати ОСОБА_1 до Фастівської міської ради від політичної партії "Третя Сила" та на посаду Фастівського міського голови шляхом самовисування ОСОБА_1 (в чому полягають порушення);

- протоколи засідань міської виборчої комісії, на яких прийняті рішення №8 та 12 від 29.09.2015 та № 15 та 16 від 03.10.2015;

- письмові пояснення та докази про те, що стало підставою для виявлення вищевказаних порушень (скарги або інше).

3. Витребувані докази надати до суду (адреса суду: 01133, Київ, бульвар, ОСОБА_3, 26, телефон/факс (044) 207-80-91, E-mail: inbox@adm.ko.court.gov.ua) нарочно, факсом, чи електронною поштою у термін до 10:00 год. 06.10.2015 або в судове засідання.

4. Запропонувати відповідачу у строк до 10:00 год. 06 жовтня 2015 року подати суду письмові заперечення проти позову та докази на їх підтвердження.

5. Закінчити підготовче провадження.

6. Призначити справу до судового розгляду на 06 жовтня 2015 року о 10:00 год.

Судове засідання відбуватиметься в приміщенні ОСОБА_2 окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 2-й під'їзд, 10-й поверх).

7. Викликати для участі в судовому засіданні сторони (їх представників).

8. Копію ухвали суду разом із інформацією про їхні процесуальні права та обов'язки надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та не підлягає окремому оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути викладені в апеляційній чи касаційній скарзі на прийняте по суті рішення.

Суддя Кушнова А.О.

І Н Ф О Р М А Ц І Я

про права та обов'язки осіб, які беруть участь у справі,

встановлені Кодексом адміністративного судочинства України

Відповідно до ст. 49, 51 Кодексу адміністративного судочинства України особи, які беруть участь у справі, мають рівні процесуальні права і обов'язки. Особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов'язки. Особи, які беруть участь у справі, мають право: 1) знати про дату, час і місце судового розгляду справи, про всі судові рішення, які ухвалюються у справі та стосуються їхніх інтересів; 2) знайомитися з матеріалами справи; 3) заявляти клопотання і відводи; 4) давати усні та письмові пояснення, доводи та заперечення; 5) подавати докази, брати участь у дослідженні доказів; 6) висловлювати свою думку з питань, які виникають під час розгляду справи, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам; 7) подавати заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб; 8) знайомитися з технічним записом та журналом судового засідання і подавати письмові зауваження до них; 9) робити із матеріалів справи виписки, знімати копії з матеріалів справи, одержувати копії судових рішень; 10) оскаржувати судові рішення у частині, що стосується їхніх інтересів; 11) користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом. Особи, які беруть участь у справі, можуть за власний рахунок додатково замовити та отримати в суді засвідчені копії документів і витяги з них.

Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, позивач має право змінити підставу або предмет адміністративного позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову в будь-який час до закінчення судового розгляду. Позивач має право відмовитися від адміністративного позову й у суді апеляційної чи касаційної інстанції до закінчення відповідно апеляційного чи касаційного розгляду. Позивач має право до початку судового розгляду справи по суті змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви.

Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, відповідач має право визнати адміністративний позов повністю або частково, подати заперечення проти адміністративного позову.

Сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії адміністративного процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Суд не приймає відмови позивача від адміністративного позову, визнання адміністративного позову відповідачем і не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

Дата ухвалення рішення05.10.2015
Оприлюднено12.10.2015
Номер документу51986716
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/4856/15

Ухвала від 15.10.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

Постанова від 11.10.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

Ухвала від 09.10.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

Ухвала від 09.10.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

Ухвала від 08.10.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

Ухвала від 08.10.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

Постанова від 07.10.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 07.10.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 06.10.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 05.10.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні