Ухвала
від 29.09.2015 по справі 826/2480/14
ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ

У Х В А Л А

29 вересня 2015 року м. Київ

Колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України у складі:

Судді-доповідачаКоротких О.А., Суддів:Самсіна І.Л., Терлецького О.О., - розглянувши заяву державної податкової інспекції у Солом'янському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві (далі - ДПІ) про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від 14 липня 2015 року у справі за позовом публічного акціонерного товариства «Дніпро-Спецгідроенергомонтаж»

(далі - Товариство) до ДПІ про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,

в с т а н о в и л а:

3 вересня 2015 року ДПІ подала до Верховного Суду України заяву про перегляд з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої статті 237 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС), ухвали Вищого адміністративного суду України від 14 липня 2015 року, якою рішення судів попередніх інстанцій про задоволення позову, залишено без змін.

У заяві ДПІ посилається на неоднакове застосування судом касаційної інстанції у подібних правовідносинах один і тих самих норм матеріального права.

На підтвердження наведених у заяві доводів ДПІ надала ухвалу Вищого адміністративного суду України від 14 січня 2015 року (№ К/9991/72258/12).

Перевіривши наведені у заяві доводи, колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України дійшла висновку про її необґрунтованість з огляду на таке.

За правилами пункту 1 частини першої статті 237 Кодексу адміністративного судочинства України одним із мотивів перегляду Верховним Судом України судових рішень в адміністративних справах є неоднакове застосування судом (судами) касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, що потягло ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах.

Ухвалення різних за змістом судових рішень матиме місце в разі, коли суд (суди) касаційної інстанції у розгляді двох чи більше справ за тотожних предмету спору, підстав позову та за аналогічних обставин і однакового матеріально-правового регулювання спірних правовідносин дійшов (дійшли) протилежних висновків щодо заявлених позовних вимог.

У справі, рішення в якій просить переглянути заявник, Вищий адміністративний суд України, погоджуючись з рішеннями судів попередніх інстанцій про задоволення позову виходив із того, що ці суди дійшли обґрунтованого висновку про те, що Товариством були надані всі первинні документи щодо підтвердження господарських операцій з контрагентами.

Разом із тим у рішенні суду касаційної інстанції, на яке посилається заявник, обґрунтовуючи наявність інакшого правозастосування, вбачається, зокрема, що Вищий адміністративний суд України ухвалою від 14 січня 2015 року, погоджуючись з рішенням суду першої інстанції про відмову у задоволенні позову виходив із того, що цей суд дійшов обґрунтованого висновку про те, що надані ТОВ «Вел Транс» документи не є достатнім підтвердженням фактичного надання послуг. Крім того, ТОВ «Вел Транс» не представлено доказів укладення договорів з новими покупцями за сприянням названого агента, розробки контрагентом проектів договорів, участі його представників у ділових перемовах, здійснення правового супроводу договорів.

Ураховуючи наведене та керуючись статтею 240 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України

у х в а л и л а:

Відмовити у допуску справи за позовом публічного акціонерного товариства «Дніпро-Спецгідроенергомонтаж» до державної податкової інспекції у Солом'янському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві до провадження Верховного Суду України для перегляду ухвали Вищого адміністративного суду України від 14 липня 2015 року.

Ухвала оскарженню не підлягає

Суддя-доповідач О.А. Коротких Судді: І.Л. Самсін О.О. Терлецький

СудВерховний Суд України
Дата ухвалення рішення29.09.2015
Оприлюднено08.10.2015
Номер документу51997639
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/2480/14

Ухвала від 29.09.2015

Адміністративне

Верховний Суд України

Коротких О.А.

Ухвала від 14.07.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Сірош М.В.

Ухвала від 09.07.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Сірош М.В.

Ухвала від 18.07.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Сірош М.В.

Ухвала від 03.07.2014

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Беспалов О.О.

Ухвала від 19.05.2014

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Беспалов О.О.

Постанова від 07.04.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Васильченко І.П.

Ухвала від 28.02.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Васильченко І.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні