Ухвала
від 31.07.2013 по справі 802/3232/13-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

м.Вінниця

31 липня 2013 р. Справа № 802/3232/13-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді: Дончика Віталія Володимировича,

за участю:

секретаря судового засідання: Яковенка Дмитра Олександровича,

представника позивача: ОСОБА_1,

представників відповідача: ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Вінницького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Науково-виробничого підприємства "Техавто" у формі товариства з обмеженою відповідальністю (далі - НВП «Техавто» у формі ТОВ) про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені

в с т а н о в и в:

В липні 2013 року Вінницьке обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів звернулось в суд з адміністративним позовом до НВП «Техавто» у формі ТОВ про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені.

Ухвалою суду від 17.07.2013 року відкрито провадження у справі та призначено до розгляду.

В судовому засіданні представник відповідача заявив клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Ленінський районний центр зайнятості міста Вінниці.

Представник позивача щодо заявленого клопотання не заперечувала.

Вислухавши заявлене клопотання представника відповідача та думку представника позивача, суд приходить до наступних висновків.

У відповідності з частиною другою статті 53 Кодексу адміністративного судочинства України (далі -КАС України), треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі. Якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Судом з'ясовано, що в своїх позовних вимогах позивач ставить питання про стягнення з підприємства адміністративно-господарські санкції та пеню, які застосовані за не подання протягом 2012 року до центру зайнятості інформації за формою 3-ПН про наявність вільних робочих місць (вакантних посад) для працевлаштування інвалідів. Однак, в судовому засіданні представник відповідача стверджував, що дана звітність форми 3-ПН була подана підприємством до центру зайнятості 11.04.2012 року.

Оскільки, прийняте по справі рішення може стосуватись прав, інтересів або обов'язків Ленінського районного центру зайнятості м. Вінниці, з метою повного, всебічного, з`ясування всіх обставин по справі, суд, вважає за необхідне залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Ленінський районний центр зайнятості м. Вінниці.

Частиною третьою статті 53 КАС України передбачено, що питання про вступ до участі у справі третіх осіб вирішується ухвалою. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Крім того, суд вбачає за необхідне зобов'язати Ленінський районний центр зайнятості м. Вінниці надати суду інформацію - чи подавало у 2012 році Науково-виробниче підприємство "Техавто" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю (код ЄДРПОУ 23105836) центру зайнятості щомісячні звіти про наявність вільних робочих місць (вакантних посад) для працевлаштування інвалідів за формою №3-ПН.

Згідно із частиною першою статті 69 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до частини другої цієї статті, суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Відповідно до пункту 4 статті 71 зазначеного Кодексу, суб'єкт владних повноважень повинен надати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі.

Згідно п.п. 2,3 статті 14 КАС України постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

За вказаних обставин та керуючись статтями 53, 69, 165, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

у х в а л и в :

Клопотання представника відповідача - задовольнити.

Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет позову на стороні позивача - Ленінський районний центр зайнятості міста Вінниці (вул. Червоноармійська, 3-А, м. Вінниця, 21009, e-mail: len.rcz@gmail.com).

Зобов'язати Ленінський районний центр зайнятості міста Вінниці надати в наступне судове засідання інформацію - чи подавало у 2012 році Науково-виробниче підприємство "Техавто" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю (код ЄДРПОУ 23105836) центру зайнятості щомісячні звіти про наявність вільних робочих місць (вакантних посад) для працевлаштування інвалідів за формою №3-ПН.

Вище вказану інформацію надати через канцелярію суду до 05.08.2013 року.

Розгляд справи відкласти на 05 серпня 2013 року о 17:00 год. (зал судових засідань № 5 Вінницького окружного адміністративного суду за адресою: м. Вінниця, вул. Островського, 14).

Копію ухвали для відома та виконання надіслати Ленінському районному центру зайнятості міста Вінниці.

Ухвала оскарженню не підлягає. Відповідно до ч. 6 ст. 254 КАС України ухвали суду , які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з дня її постановлення.

Суддя /підпис/ ОСОБА_5

Копія вірна:

Судя:

Секретар:

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.07.2013
Оприлюднено12.10.2015
Номер документу52019704
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/3232/13-а

Ухвала від 31.07.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 17.07.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 31.10.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Чалий С.Я.

Ухвала від 22.08.2013

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Граб Л.С.

Ухвала від 06.11.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Чалий С.Я.

Ухвала від 05.09.2013

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Граб Л.С.

Ухвала від 22.08.2013

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Граб Л.С.

Ухвала від 03.10.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Чалий С.Я.

Постанова від 05.08.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні