Ухвала
від 26.05.2009 по справі 28/30пн
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Д онецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

про призначення експертизи

26.05.09 р. Спр ава № 28/30пн

Господарський суд Донец ької області у складі голову ючого судді: Курило Г.Є.

Суддів Левиної Г.В., Джарти В .В.

за позовом: ОСОБА_1, смт. Т ельманове

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальніст ю „Тельманівське”,

смт. Тельм анове

Про визначення вартості ча стки майна

Представники:

Від позивача: ОСОБА_2

Від відповідача: Іваніц В .І., Кістей Н.Ф.

Позивач, ОСОБА_1, смт. Тел ьманове звернувся до господа рського суду Донецької облас ті з позовною заявою до відпо відача, Товариства з обмежен ою відповідальністю „Тельма нівське”, смт. Тельманове, пр о визначення частки майна, на лежної до сплати учаснику То вариства з обмеженою відпові дальністю „Тельманівське” ОСОБА_1, що вибув зі складу Т ОВ „Тельманівське” .

В обґрунтування позовних в имог позивач посилається на те, що його частка у статутном у капіталі Товариства з обме женою відповідальністю «Тел ьманівське», смт. Тельманове не визначена, що унеможливлю є отримання позивачем повної вартості частини майна това риства, пропорційно його час тці у статутному капіталі у з в' язку з вибуттям зі складу Товариства з обмеженою відп овідальністю «Тельманівськ е».

Відповідач не заперечує пр оти виплати частки в розмірі 21169грн. 66 коп.

07.08.2008р. до господарського суд у Донецької області надійшло доповнення до позову ОСОБА _1, смт. Тельманове, відповідн о до якого останній просить в изначити вартість частки май на, належної до сплати учасни ку Товариства з обмеженою ві дповідальністю «Тельманівс ьке» ОСОБА_1, що вибув зі с кладу Товариства з обмеженою відповідальністю «Тельмані вське».

Відповідач у відзиві №49 від 05.09.2008р. на доповнення до позову повністю заперечує проти до казів позивача, як таких, що не мають відношення до спору та просить суд визначити варті сть частки майна, належної до сплати учаснику Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Тельманівське» ОСОБА_1 пропорційно його частки у ст атутному капіталі у розмірі 3,6% відповідно до вартості май на за балансом, складеним на м омент його виходу.

25.09.2008р. до господарського суд у Донецької області надійшло клопотання позивача про при значення судової експертизи з метою визначення загально ї вартості майна Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Тельманівське», а також ва ртості частки майна Товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Тельманівське», що під лягає виплаті ОСОБА_1 при виході зі складу учасників в ідповідача.

Відповідач у поясненні №50 в ід 25.09.2008р. не заперечує проти пр оведення бухгалтерсько-екон омічної експертизи із залуче нням до проведення експертиз и Донецького науково-дослідн ого інституту судових експер тиз, м.Донецьк.

Відповідно до п.3.7. Рекоменда цій президії Вищого господар ського суду від 28.12.2007р. №04-5/14 „Про практику застосування закон одавства у розгляді справ, що виникають з корпоративних в ідносин”, господарським суда м у вирішенні спорів, пов' яз аних з визначенням та/або стя гненням вартості частки майн а, належної до сплати учасник у, що вибув, слід задовольняти клопотання сторони про пров едення оцінки майна товарист ва суб' єктом оціночної діял ьності з метою визначення ва ртості такої частки.

Ухвалою господарського су ду Донецької області від 02.10.2008р . провадження по справі №28/30пн б уло зупинено у зв' язку з при значенням судової бухгалтер сько-економічної експертиз и. Проведення вказаної експе ртизи було доручено Донецько му науково-дослідному інстит уту судових експертиз.

23.02.2009р. на адресу суду надійшо в висновок №5227/24, складений 21.11.2008р . експертом Донецького науко во-дослідного інституту судо вих експертиз Черкашиним А .В.

Ухвалою від 11.03.2009р. господарс ький суд Донецької області п оновив провадження по справі та зобов' язав сторін предс тавити в судове засідання пи сьмові пояснення стосовно на даного висновку експертом Черкашиним А.В., який надійш ов до господарського суду До нецької області 23.02.2009р.

25.03.2009р. від позивача надійшло клопотання про проведення п овторної судово-економічно ї експертизи.

Відповідно до ст.41 Господар ського процесуального кодек су України для роз' яснення питань, які виникають при вир ішенні господарського спору і потребують спеціальних зн ань, господарський суд має пр аво призначити судову експер тизу. При необхідності госп одарський суд може призначит и повторну судову експертиз у і доручити її проведення іншому судовому експерту.

Згідно з п. 9.2. Роз' яснень В ищого арбітражного суду від 11.11.1998 № 02-5/424 „Про деякі питання пр актики призначення судової е кспертизи” повторна судова експертиза призначається з ініціативи суду або за клопо танням учасників процесу, як що висновок експерта визнано необгрунтованим чи таким, щ о суперечить іншим матеріала м справи, або коли він виклика є сумнів у його правильності . Повторну судову експертизу може бути призначено також, я кщо є розходження у висновка х кількох експертів і їх не можливо усунути шляхом оде ржання додаткових пояснень експертів у судовому засід анні. Повторну судову експе ртизу слід доручати іншом у експерту (експертам).

Оскільки суд вважає, що висн овок експерта № 5227/24 викликає с умнів у його правильності, ви ходячи з того, що вирішення вк азаних питань має істотне зн ачення для повного та всесто роннього розгляду спору по с уті, керуючись ст.ст.41, 86 Господ арського процесуального код ексу України, суд ,-

У Х В А Л И В :

Призначити повторну судово-економічну експертиз у по справі №28/30пн за позовом ОСОБА_1 (87100, АДРЕСА_1, код НОМЕР_1) до Товариства з обме женою відповідальністю «Тел ьманівське» (87100, Донецька обл., смт. Тельманове, вул. Леніна, 86, ЄДРПОУ 01748775), про визначення вар тості частки майна.

На вирішення експерту пост авити питання:

1. Визначити загальну в артість майна Товариства з о бмеженою відповідальністю « Тельманівське», смт. Тельман ове;

2. Визначити вартість ч астки майна та майнових прав Товариства з обмеженою відп овідальністю «Тельманівськ е», смт. Тельманове, що підляга є виплаті ОСОБА_1 при вихо ді зі складу учасників Товар иства з обмеженою відповідал ьністю «Тельманівське», смт. Тельманове.

Проведення експертизи дор учити Київському науково - до слідному інституту судових е кспертиз.

Зобов' язати ОСОБА_1, см т. Тельманове та Товариство з обмеженою відповідальністю «Тельманівське», смт. Тельма нове при проведенні експерти зи не перешкоджати експерту в проведенні судової експерт изи; на першу вимогу експерта для проведення перевірки в п овному обсязі надавати всі в итребуванні документи, предм ети, об' єкти дослідження та вчиняти необхідні дії.

Попередити експерта, якому буде доручено проведення су дової експертизи, про кримін альну відповідальність за на дання завідомо неправдивого висновку.

Зобов' язати експерта, яки й буде проводити експертизу, направити висновки за резул ьтатами проведення даної суд ової експертизи до господарс ького суду Донецької області протягом 5 днів з моменту закі нчення проведення судової ек спертизи.

Головуючий суддя Курило Г.Є.

Суддя Левшина Г.В.

Суддя Джарти В.В

Суддя

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення26.05.2009
Оприлюднено03.02.2011
Номер документу5252802
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —28/30пн

Рішення від 18.04.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Курило Г.Є.

Ухвала від 12.08.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Курило Г.Є.

Ухвала від 02.04.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Курило Г.Є.

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Курило Г.Є.

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Курило Г.Є.

Ухвала від 14.06.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Курило Г.Є.

Ухвала від 27.12.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Курило Г.Є.

Ухвала від 27.12.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Курило Г.Є.

Ухвала від 27.12.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Курило Г.Є.

Ухвала від 14.04.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Курило Г.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні