Вирок
від 30.03.2010 по справі 1-203/2010
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

м. Бориспіль, вул. Київський Шлях, 72, 8300, (04595) 6-76-19

Справа№1-203\2010 р.

ВИРОК

іменем України

30 березня 2010 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого судді: Бондаренка І.А.,

при секретарі: Захарченко Ю.М.,

з участю прокурора: Фастова І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Борисполі кримінальну справу за обвинуваченням

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, українця, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_3, працюючого вантажником на ПП «Рені-інвест», не одруженого, маючого на утриманні двох неповнолітніх дітей, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_4, раніше не судимого, в\з,

у вчинені злочину, передбаченого ст.309 ч.1 КК України,

ВСТАНОВИВ:

У вересні 2009 року близько 08 години, ОСОБА_1, знаходячись на полі неподалік с. Горобіївка Бориспільського району, виявив кущ рослини дикорослої коноплі. З метою придбання наркотичного засобу, без мети збуту, для власного вживання підсудний відокремив листя від стебла одного куша дикорослої коноплі, чим законно придбав наркотичний засіб. З метою виробництва наркотичного засобу, без мети збуту, для власного вживання, діючи умисно, він обірвав листя вказаної рослини, тим самим незаконно виробив наркотичний засіб та, поклавши його у згорток паперу, почав його умисно та незаконно зберігати при собі без мети збуту.

Після цього підсудний на власному автомобілі «Опель Вектора» д.н.з. НОМЕР_1, перевіз наркотичний засіб до місця свого проживання в ІНФОРМАЦІЯ_5, де продовжував умисно та незаконно зберігати наркотичний засіб у кишені куртки без мети збуту.

15.02.2010 року о 15 год. 45 хв. ОСОБА_1 вирішив вжити особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс, який він придбав у вересні 2009 року. Для цього він. діючи умисно та незаконно, передрібнив руками листя дикорослої коноплі, що знаходилося у згортку з паперу, цим самим виготовивши особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс, масою 5,5 г для власного вживання, без мети збуту. Того ж дня ОСОБА_1, незаконно зберігаючи при собі зазначений наркотичний засіб, перевіз його на автомобілі «Опель - вектра» д.н.з. «ВХ 6220 АО» у м. Бориспіль Київської області.

В цей же день близько 20 год. 50 хв. підсудний, перебуваючи біля будинку № 4 по вул. Котовського в м. Бориспіль, був затриманий працівниками міліції Бориспільського МВ, які в ході поверхневого огляду його речей виявили та вилучили з внутрішньої лівої кишені куртки останнього паперовий згорток в середині якого знаходився особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено канабіс, маса якого в сухому стані становить 5,5 г.

Згідно висновку експерта № 223/Х від 26.02.2010 року, подана на дослідження речовина рослинного походження зеленого кольору, є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено канабісом.

В судовому засіданні ОСОБА_1 свою вину визнав повністю і підтвердив, що при вищезазначених обставинах восени 2009 року він дійсно виявив кущ рослини дикорослої коноплі і з метою придбання наркотичного засобу, без мети збуту, для власного вживання, відокремив листя від стебла одного куща дикорослої коноплі, тим самим незаконно придбав наркотичний засіб. Після цього підсудний на власному автомобілі «Опель Вектора» д.н.з. НОМЕР_1, перевіз наркотичний засіб до місця свого проживання в ІНФОРМАЦІЯ_5, де продовжував умисно та незаконно зберігати наркотичний засіб у кишені куртки без мети збуту, для власного вживання.

Слід зазначити, що показання підсудного відповідають фактичним обставинам справи і ним не оспорюються.

Своїми навмисними діями, які виразилися в незаконному придбанні і зберіганні наркотичних засобів, без мети збуту, ОСОБА_1 скоїв злочин, передбачений ст.309 ч.1 КК України.

При визначенні покарання підсудному ОСОБА_1, суд приймає до уваги, як пом’якшуючі його покарання обставини, щире каяття, наявність на утриманні двох неповнолітніх дітей, вчинення злочину вперше, відсутність обтяжуючих його покарання обставин.

Приймаючи до уваги характер, ступінь тяжкості і громадську небезпеку скоєних злочинів, особу підсудного, який по місцю проживання характеризується посередньо, наявність пом'якшуючих і відсутність обтяжуючих його покарання обставин, суд вважає, що виправлення і перевиховання підсудного можливе без ізоляції від суспільства, а тому покарання ОСОБА_1 потрібно призначити у вигляді позбавлення волі з випробуванням, призначивши йому іспитовий строк та зобов’язавши його періодично з’являтися для реєстрації в органи кримінально-виконавчої системи.

Керуючись ст.ст.323, 324 КПК України, суд

ЗАСУДИВ:

Визнати винним і призначити покарання

ОСОБА_1 за ст.309 ч.1 КК - 1 рік 6 місяців (півтора роки) позбавлення волі. На підставі ст.ст.75,76 КК України від призначеного покарання його звільнити з випробуванням, призначивши іспитовий строк І (один) рік, зобов’язавши його періодично з’являтися для реєстрації в органи кримінально-виконавчої системи.

Міру запобіжного заходу ОСОБА_1 залишити підписку про невиїзд.

Речовий доказ - наркотичний засіб (канабіс) вагою 5.5 грама, знищити.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь НДЕКЦ МВС України в Київській області за проведення криміналістичної експертизи 690 грн. 32 коп.

Вирок суду на протязі 15 діб може бути оскаржений до Апеляційного суду Київської області через Бориспільський міськрайонний суд.

Суддя: І.А.Бондаренко

СудБориспільський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення30.03.2010
Оприлюднено26.10.2015
Номер документу52575550
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-203/2010

Постанова від 14.10.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Жаворонок Володимир Петрович

Вирок від 09.11.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Жаворонок Володимир Петрович

Постанова від 04.07.2016

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Піхало Н. В.

Ухвала від 17.06.2016

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Піхало Н. В.

Вирок від 22.04.2010

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Полєхін А. Ю.

Вирок від 22.12.2010

Кримінальне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Хоменко Л. В.

Вирок від 26.10.2015

Кримінальне

Новоселицький районний суд Чернівецької області

Павлінчук С. С.

Вирок від 30.03.2010

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Бондаренко І. А.

Вирок від 15.11.2010

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова К. С.

Вирок від 07.05.2010

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Херсона

Войцеховська Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні