Ухвала
від 20.10.2015 по справі 922/5066/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"20" жовтня 2015 р.Справа № 922/5066/15

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Суярко Т.Д.

при секретарі судового засідання Цвіра Д.М.

розглянувши матеріали справи

за позовом Заступник прокурора м. Харкова м. Харків в інтересах держави в особі Управління освіти адміністрації Дзержинського району ХМР, м. Харків до Управління комунального майна та приватизації ДЕКМ Харківської міської ради, м. Харків , ТОВ "Графіка - Харків", м. Харків про визнання недійсним договору та повернення майна за участю :

прокурора: Размєтаєва А.С., посвідчення № 009193 від 13.10.2012 р.; ОСОБА_1, посвідчення № 009651 від 15.10.2012 р.;

представика позивача: ОСОБА_2, довіреність № 01-27/1014-15 від 07.07.2015 р.;

представника відповідача (Управління комунального майна та приватизації Харківської міської ради): ОСОБА_3, довіреність № 82 від 12.01.2015 р.;

представника відповідача (ТОВ «Графіка-Харків»): не з'явився,

ВСТАНОВИВ:

Прокурор в інтересах держави в особі Управління освіти адміністрації Дзержинського району Харківської міської ради звернувся до господарського суду Харківської області з позовом до відповідачів - Управління комунального майна та приватизації Харківської міської ради та Товариства з обмеженою відповідальністю В«Графіка-ХарківВ» - про визнання недійсним договору оренди від 02.03.2006 № 2671 (в редакції від 01.01.2012 р.), укладеного між Управлінням комунального майна та приватизації Харківської міської ради та Товариством з обмеженою відповідальністю В«Графіка-ХарківВ» ; припинення зобов'язань за договором оренди від 02.03.2006 р. № 2671 на майбутнє; зобов'язання Товариства з обмеженою відповідальністю В«Графіка-ХарківВ» звільнити нежитлові приміщення площею 225 кв.м., які розташовані за адресою: м. Харків, вул.. Новгородська, 1 (вартістю 682450,00 грн.), та повернути їх ОСОБА_4 навчально-виховному виробничому комплексу Дзержинського району м. Харкова. Окрім того, прокурор просить суд покласти на відповідачів витрати по сплаті судового збору.

Позовні вимоги вмотивовано використанням переданого на підставі договору оренди від 02.03.2006 № 2671 приміщення не за цільовим призначенням, що є порушенням, на думку прокурора, ст. 63 Закону України В«Про освітуВ» .

20 жовтня 2015 року через канцелярію суду від прокурора надійшли письмові пояснення (вх.№ 42404), які суд долучи в до матеріалів справи.

В судовому засіданні 20.10.2015 р. прокурори позовні вимоги підтримали в повному обсязі.

Представник позивача підтримав подану в минулому судовому засіданні заяву про відмову від позовних вимог.

Представник відповідача (Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради) просила суд відмовити в задоволенні позовних вимог, а також просила застосувати до спірних правовідносин строк позовної давності.

Відповідач (Товариство з обмеженою відповідальністю «Графіка-Харків») правом на участь в судовому засіданні 06.10.2015 р. не скористався, витребуваних судом документів не надав, про причини неявки суд не повідомив.

Прокурор та позивач просили суд залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ОСОБА_4 комунальний навчально-виховний виробничий комплекс Дзержинського району м. Харкова.

Розглянувши вказане клопотання, суд зазначає наступне.

Відповідно до ст. 27 ГПК України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора.

При цьому третя особа виступає в процесі на стороні позивача або відповідача - у залежності від того, з ким із них у неї існують (або існували) певні правові відносини.

Враховуючи, що у спірному приміщенні зареєстровано місце знаходження Державного комунального навчально-виховного виробничого комплексу Дзержинського району м. Харкова, фактичне знаходження останнього у відповідному приміщенні, суд вважає за необхідне залучити ОСОБА_4 комунальний навчально-виховний виробничий комплекс Дзержинського району м. Харкова до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, оскільки рішення у даній справі може вплинути на його права та обов'язки.

Представник 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, заперечувала проти задоволення позовних вимог, надала письмові пояснення (вх.№ 42457 від 20.10.2015 р.) для долучення до матеріалів справи.

Згідно ч.3 ст.4-3 ГПК України, господарський суд створює сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, необхідні умови для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства.

Відповідно до ст.77 ГПК України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів тощо.

Приймаючи до уваги залучення Державного комунального навчально-виховного виробничого комплексу Дзержинського району м. Харкова як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, ненадання учасниками судового процесу в повному обсязі витребуваних судом документів, з метою створення всім учасникам судового процесу необхідних умов для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 4-2, 4-3, 22, 29, 32-34, 69, 77, 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_4 комунальний навчально-виховний виробничий комплекс Дзержинського району м. Харкова. Розгляд справи відкласти на "27" жовтня 2015 р. о 12:20 год.

Зобов'язати сторони за три дні до судового засідання до суду надати через канцелярію суду наступні документи:

ТРЕТІЙ ОСОБІ:

- Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на момент розгляду справи;

- належним чином засвідчена копія установчого документа.

ПОПЕРЕДИТИ учасників судового процесу:

- усі документи адресовані суду повинні подаватись із зазначенням номеру справи, розкладені у відповідності до переліку додатків, прошиті та пронумеровані. Учасники судового процесу зобов'язані подавати докази завчасно: або за три дні до дати судового засідання через канцелярію суду, або поштою з урахуванням часу поштового перебігу та часу обробки кореспонденції службою діловодства суду;

- письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст.36 ГПК України). В разі подання копії документу вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру" або ін. Відповідно до п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів „Згідно з оригіналомВ» , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації іншої юридичної особи (ФО-П - за наявності);

- представники сторін повинні мати паспорт, довіреність, а в необхідних випадках документ, що посвідчує їх службове становище;

- у разі неявки їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами або залишити позов без розгляду.

Суддя ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення20.10.2015
Оприлюднено29.10.2015
Номер документу52688424
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/5066/15

Ухвала від 02.03.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Ємельянов A.C.

Ухвала від 22.12.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 03.12.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 16.11.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Крестьянінов О.О.

Рішення від 27.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

Ухвала від 20.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

Ухвала від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

Ухвала від 02.09.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні