Ухвала
від 10.07.2013 по справі 820/4648/13-а
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

10.07.2013р. № 820/4648/13-а

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Бідонька А.В.,

при секретарі судового засідання Загребельному В.І.

за участю:

представника позивача Яуфман О.В.

представника відповідача Ємець О.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду клопотання представника Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Харкові Міжрегіонального головного управління Міндоходів про заміну неналежного відповідача по справі №820/4648/13-а за позовом Приватного акціонерного товариства "Новий Стиль" до Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у м. Харків Державної податкової служби про скасування податкових повідомлень- рішень, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Приватне акціонерне товариство "Новий Стиль" звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у м. Харків Державної податкової служби , в якому просив суд скасувати податкові повідомлення-рішення № 0000174600 від 06.06.2013 р. та № 0000184600 від 06.06.2013 р.

Представником Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Харкові Міжрегіонального головного управління Міндоходів у судовому засіданні надано клопотання про заміну неналежного відповідача по справі за позовом Приватного акціонерного товариства "Новий Стиль" до Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у м. Харків Державної податкової служби про скасування податкових повідомлень- рішень.

В обґрунтування зазначеного клопотання відповідач зазначає, що частиною 2 , 3 постанови Кабінету Міністрів України "Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів" від 20.03.2013 року №229 постановлено реорганізувати шляхом приєднання до відповідних територіальних органів Міністерства доходів і зборів територіальні органи Державної податкової служби згідно з додатком. Визначено територіальні органи Міністерства доходів і зборів правонаступниками територіальних органів Державної податкової служби та Державної митної служби, що реорганізуються згідно з пунктом 2 цієї постанови.

Наказом Міністерства доходів і зборів №62 від 17.04.2013 року було затверджено Положення про Спеціалізовану державну податкову інспекцію з обслуговування великих платників у м. Харкові Міжрегіонального головного управління Міндоходів, що є правонаступником Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у м. Харкові Державної податкової служби .

Згідно виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців 04.06.2013 року внесено запис №14801020000055783 про державну реєстрацію юридичної особи Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Харкові Міжрегіонального головного управління Міндоходів.

Представник позивача в судове засідання з'явився, проти задоволення клопотання про заміну неналежного відповідача не заперечував.

Представник відповідача в судове засідання з'явився, клопотання про заміну неналежного відповідача по справі підтримав та просив суд його задовольнити.

Суд, заслухавши представника позивача, відповідача, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що клопотання представника Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Харкові Міжрегіонального головного управління Міндоходів підлягає задоволенню.

Статтею 104 Цивільного кодексу України передбачено такий спосіб припинення юридичної особи, як реорганізація. Згідно з цією нормою, - припинення юридичної особи відбувається в результаті передачі свого майна, обов'язків та прав іншій юридичній особі або декільком особам-правонаступникам одним із наступних способів: поділ, перетворення, злиття, приєднання.

Відповідно до ст. 106 Цивільного кодексу України, злиття, приєднання, поділ та перетворення юридичної особи здійснюються за рішенням його учасників ( власників) або органу юридичної особи, ( котрий її створив), уповноваженого на це установчими документами. А у випадках, передбачених законом, - за рішенням суду або відповідних органів державної влади.

Постановою Кабінету Міністрів України "Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів" від 20.03.2013 року №229 затверджено перелік територіальних органів Міністерства доходів і зборів які утворилися шляхом реорганізації та приєднання, до якого була включена і Спеціалізована державна податкова інспекція по роботі з великими платниками податків у м. Харків Державної податкової служби.

На підставі вищевикладеного суд приходить до висновку, що Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Харкові Міжрегіонального головного управління Міндоходів є правонаступником всіх прав і обов"язків Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у м. Харків Державної податкової служби.

Згідно ч.1 ст.52 Кодексу адміністративного судочинства України, суд першої інстанції, встановивши, що з адміністративним позовом звернулася не та особа, якій належить право вимоги, або не до тієї особи, яка повинна відповідати за адміністративним позовом, може за згодою позивача допустити заміну первинного позивача або відповідача належним позивачем або відповідачем, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи.

Відповідно до ст. 55 у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив

Керуючись ст. 52, 55 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Харкові Міжрегіонального головного управління Міндоходів про заміну неналежного відповідача по справі №820/4648/13-а за позовом Приватного акціонерного товариства "Новий Стиль" до Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у м. Харків Державної податкової служби про скасування податкових повідомлень- рішень - задовольнити.

Замінити первинного відповідача Спеціалізовану державну податкову інспекцію по роботі з великими платниками податків у м. Харків Державної податкової служби на належного відповідача Спеціалізовану державну податкову інспекцію з обслуговування великих податків у м. Харкові Міжрегіонального головного управління Міндоходів по справі №820/4648/13-а за позовом Приватного акціонерного товариства "Новий Стиль" до Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у м. Харків Державної податкової служби про скасування податкових повідомлень- рішень.

Ухвала оскарженню не підлягає, проте заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги.

Суддя Бідонько А.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.07.2013
Оприлюднено03.11.2015
Номер документу52938981
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/4648/13-а

Ухвала від 15.01.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Постанова від 16.01.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 10.07.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

Ухвала від 10.07.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

Ухвала від 27.02.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Бившева Л.І.

Ухвала від 15.10.2013

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Русанова В.Б.

Ухвала від 29.08.2013

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Русанова В.Б.

Постанова від 23.07.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

Ухвала від 12.06.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні