Ухвала
від 10.11.2015 по справі 2а-6433/12/1470
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

10 листопада 2015 р.м.ОдесаСправа № 2а-6433/12/1470

Категорія: 11.5 Головуючий в 1 інстанції: Малих О.В.

Судова колегія Одеського апеляційного адміністративного суду

у складі:

головуючого - Бітова А.І.,

суддів - Милосердного М.М.,

- Ступакової І.Г.

в зв'язку з неприбуттям учасників процесу в судове засідання справа розглянута згідно п.2 ч.1 ст. 197 КАС України,

розглянувши в порядку письмового провадження в місті Одесі адміністративну справу за апеляційною скаргою відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області на ухвалу Миколаївського окружного адміністративного суду від 11 червня 2015 року (про заміну сторони виконавчого провадження) за поданням відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області у справі за позовом Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "77" до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Миколаївській області про скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И Л А :

У квітні 2015 року відділ примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції (далі ВПВР УДВС ГТУЮ) у Миколаївській області звернулася до суду з поданням про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником.

Ухвалою Миколаївського окружного адміністративного суду від 11 червня 2015 року відмовлено в задоволені заяви ВПВР УДВС ГТУЮ у Миколаївській області про заміну сторони виконавчого провадження.

В апеляційній скарзі ВПВР УДВС ГТУЮ у Миколаївській області ставиться питання про скасування судового рішення в зв'язку з тим, що воно постановлено з порушенням норм матеріального та процесуального права.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши доповідача, доводи апеляційної скарги ВПВР УДВС ГТУЮ у Миколаївській області, перевіривши законність і обґрунтованість судового рішення в межах позовних вимог і доводів апеляційної скарги, судова колегія приходить до наступного.

Вирішуючи спірне питання, суд першої інстанції виходив з того, що заявником не вказано правонаступника управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Миколаївській області, що унеможливлює заміну сторони виконавчого провадження.

Судова колегія не погоджується з цими висновками суду першої інстанції, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження" та ч.1 ст. 264 КАС України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

З вищезазначених норм, виходить, що при звернені заявника з заявою про заміну сторони її правонаступником не вбачається обов'язку, що до зазначення правонаступника.

Таким чином, посилання суду першої інстанції на те, що відсутність вказаного правонаступника у заяві унеможливлює заміну сторони виконавчого провадження є помилковими.

Враховуючи все вищевикладене, судова колегія вважає, що суд першої інстанції допустив порушення процесуального права, які призвели до неправильного вирішення питання, у зв'язку з чим судове рішення, відповідно до п.4 ч.1 ст. 202 КАС України, підлягає скасуванню з направленням справи до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Керуючись ст.ст. 195, 197; п.3 ч.1 ст. 199; п.4 ч.1 ст. 202; п.6 ч.1 ст. 205; ст. 206; ч.2 ст. 211; ч.6 ст. 254 КАС України, судова колегія,

У Х В А Л И Л А :

Апеляційну скаргу відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області задовольнити.

Ухвалу Миколаївського окружного адміністративного суду від 11 червня 2015 року скасувати.

Справу за позовом об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "77" до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Миколаївській області про скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії направити до Миколаївського окружного адміністративного суду для продовження розгляду .

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили негайно після її постановлення, оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий: Бітов А.І.

Суддя: Милосердний М.М.

Суддя: Ступакова І.Г.

СудОдеський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.11.2015
Оприлюднено25.11.2015
Номер документу53645134
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6433/12/1470

Ухвала від 10.07.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 16.08.2016

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Ступакова І.Г.

Ухвала від 13.07.2016

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Ступакова І.Г.

Ухвала від 13.07.2016

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Ступакова І.Г.

Ухвала від 27.06.2014

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Кравець О.О.

Ухвала від 01.07.2014

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Кравець О.О.

Ухвала від 14.12.2015

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Князєв В.С.

Ухвала від 27.11.2015

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Князєв В.С.

Ухвала від 11.06.2015

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Малих О.В.

Ухвала від 10.11.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні