Ухвала
від 16.08.2016 по справі 2а-6433/12/1470
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 серпня 2016 р. Справа № 2а-6433/12/1470

Категорія: 11.5 Головуючий в 1 інстанції: Князєв В.С.

Колегія суддів Одеського апеляційного адміністративного суду

у складі:

головуючого - Ступакової І.Г.

суддів - Бітова А.І.

- Лук’янчук О.В.

розглянувши в порядку письмового провадження в місті Одесі адміністративну справу за апеляційною скаргою Управління Державного архітектурно-будівельного контролю у Миколаївській області на ухвалу Миколаївського окружного адміністративного суду від 14 грудня 2015 року по справі за адміністративним позовом Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку « 77» до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Миколаївській області про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И Л А :

Ухвалою Миколаївського окружного адміністративного суду від 14 грудня 2015 року подання Відділу примусового виконання рішень Управління Державної виконавчої служби ГУЮ у Миколаївській області про зміну сторони виконавчого провадження задоволено. Замінено сторону виконавчого провадження, Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Миколаївській області, на правонаступника - Державну архітектурно-будівельну інспекцію України (бульвар Лесі Українки, 26, м. Київ, 01133, код ЄДРПОУ 37471912).

В апеляційній скарзі Управління Державного архітектурно-будівельного контролю у Миколаївській області ставиться питання про скасування судового рішення в зв'язку з тим, що воно постановлено з порушенням норм процесуального права.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши доповідача, доводи апеляційної скарги Управління Державного архітектурно-будівельного контролю у Миколаївській області, перевіривши законність і обґрунтованість судового рішення в межах вимог і доводів апеляційної скарги, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч.5 ст. 8 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї з сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду з заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, в якій вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Згідно з ч.1 ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Як встановлено судом першої інстанції, Постановою Кабінету Міністрів України №150 від 23 квітня 2014 року Інспекцію Державного архітектурно-будівельного контролю у Миколаївській області ліквідовано та утворено територіальні органи як структурні підрозділи.

Згідно наказу Державної архітектурно-будівельної інспекції України №359 від 31 жовтня 2014 року «Щодо діяльності Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Миколаївській області» Управління забезпечує здійснення функцій та повноважень територіального органу, утвореного як структурний підрозділ апарату Держархбудінспекції, на території Миколаївської області, відповідно до Положення про Державну архітектурно-будівельну інспекцію України.

Таким чином, колегія суддів не приймає до уваги доводи апеляційної скарги та погоджується з висновком суду першої інстанції про те, що в даному випадку, з метою виконання рішення суду є необхідність заміни сторони виконавчого провадження, а саме, боржника - Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Миколаївській області на Державну архітектурно-будівельну інспекцію України.

Враховуючи все вищевикладене, колегія суддів вважає, що суд першої інстанції правильно встановив обставини справи, порушень процесуального права при вирішенні спірного питання не допустив, а наведені в скарзі доводи правильність висновків суду не спростовують, у зв'язку з чим апеляційна скарга задоволенню не підлягає.

Керуючись ст.ст. 195, 197, п.1 ч.1 ст. 199, ст. 200, п.1 ч.1 ст. 205, ст. 206, ч.5 ст. 254 КАС України, колегія суддів,-

У Х В А Л И Л А :

Апеляційну скаргу Управління Державного архітектурно-будівельного контролю у Миколаївській області залишити без задоволення, ухвалу Миколаївського окружного адміністративного суду від 14 грудня 2015 року залишити без змін.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили через п'ять днів після направлення її копії особам, які беруть участь у справі та може бути оскаржена в касаційному порядку до Вищого адміністративного суду України протягом двадцяти днів після набрання законної сили судовим рішенням суду апеляційної інстанції.

Головуючий: І.Г. Ступакова

Судді: А.І. Бітов

О.В. Лук’янчук

СудОдеський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.08.2016
Оприлюднено22.08.2016
Номер документу59760144
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6433/12/1470

Ухвала від 10.07.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 16.08.2016

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Ступакова І.Г.

Ухвала від 13.07.2016

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Ступакова І.Г.

Ухвала від 13.07.2016

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Ступакова І.Г.

Ухвала від 27.06.2014

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Кравець О.О.

Ухвала від 01.07.2014

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Кравець О.О.

Ухвала від 14.12.2015

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Князєв В.С.

Ухвала від 27.11.2015

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Князєв В.С.

Ухвала від 11.06.2015

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Малих О.В.

Ухвала від 10.11.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні