Вирок
від 22.09.2010 по справі 1-497-10
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №1-497-10

1-497-10

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 вересня 2010 року Уманський міськрайонний суд Черкаської області

в складі

головуючого судді Смілянець А.П.

при секретарі Музичук Л.В.

з участю прокурора Печенюк Л.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Умані справу про обвинувачення ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м Умані , українця, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_2, не одруженого, не працюючого, проживаючого в ІНФОРМАЦІЯ_3, не судимого

в скоєнні злочину передбаченого ч.3 ст. 185 КК України

ВСТАНОВИВ:

Підсудний ОСОБА_1 15.04.2010 року приблизно о 20 год., в с. Коржова Уманського р-ну, діючи умисно та цілеспрямовано, з корисливих спонукань, з метою викрадення чужого майна, проник на охоронювану фізичною охороною територію ТОВ «Агротера-Колос», де шляхом демонтажу, таємно викрав частину пристосування для артезіанської свердловини у вигляді металевих труб різної довжини, заподіявши ТОВ «Агротера - Колос» матеріальну шкоду на суму 755 грн.

Допитаний на досудовому слідстві та в судовому засіданні підсудний ОСОБА_1 свою вину в скоєнні злочину визнав повністю, щиросердно розкаявся і в судовому засіданні повністю підтвердив дані ним на досудовому слідстві показання.

Вина підсудного підтверджується матеріалами справи, керуючись ст. 299 КПК України суд вважає, недоцільним дослідження доказів, фактичних обставин справи, учасники судового розгляду не заперечують проти цього, правильно розуміють зміст цих обставин і у суду немає сумнівів у добровільності та істинності їх позицій.

Оцінюючи зібрані по справі докази ,суд вважає , що пред'явлене обвинувачення доказано .

Дії підсудного ОСОБА_1 суд кваліфікує по ч.3 ст. 185 КК України , як таємне викрадення чужого майна ( крадіжка ), вчинене з проникненням у сховище.

При призначенні покарання підсудному суд враховує ступінь тяжкості вчиненого ним злочину , особу підсудного, який по місцю проживання характеризується позитивно.

В якості обставин, що пом'якшують покарання підсудного , суд враховує щиросердне розкаяння та добровільне відшкодування завданого збитку.

Обставин, що обтяжують покарання підсудного , суд не вбачає.

Враховуючи, особу підсудного, який в скоєному щиро розкаявся, позитивно характеризується , в добровільному порядку відшкодував завдану шкоду, має постійне місце проживання і може бути перевихований без ізоляції від суспільства, суд вважає за можливе, як виключення, застосувати до нього вимоги ст.. 75 КК України.

Суд вважає, що автомобіль НОМЕР_1, яким керував ОСОБА_2 , що був визнаний постановою слідчого Уманського РВ ГУМВС ОСОБА_3 знаряддям злочину, не може бути знаряддям злочину, так як постановою слідчого від 9.08.2010р. відмовлено в порушенні кримінальної справи відносно ОСОБА_2 на підставі п.2ст. 6 КПК України, крім того вказаний автомобіль не є власністю ОСОБА_2, а останній керує ним на підставі доручення.

Керуючись ст. 323,324 КПК України , суд -

ЗАСУДИВ:

Визнати ОСОБА_1 винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. З ст. 185 КК України і призначити йому покарання в вигляді чотирьох років позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України, звільнити засудженого ОСОБА_1 від відбуття покарання , якщо він на протязі двохрічного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки : періодично з'являтись для реєстрації в органи кримінально - виконавчої системи.

Міру запобіжного заходу відносно засудженого ОСОБА_1 до вступу вироку в законну силу залишити попередню, підписку про невиїзд.

Речові докази по справі: автомобіль НОМЕР_2, що знаходиться на зберіганні ОСОБА_2 - залишити по належності ОСОБА_2; 6 металевих труб , що знаходяться в камері схову Уманського РВ - повернути ТОВ «Агротера-колос».

На вирок може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Черкаської області на протязі 15 діб з часу його проголошення.

Головуючий А.П. Смілянець

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення22.09.2010
Оприлюднено27.11.2015
Номер документу53691678
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-497-10

Вирок від 22.09.2010

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Смілянець Андрій Павлович

Вирок від 02.12.2010

Кримінальне

Ровеньківський міський суд Луганської області

Ібадова Наталія Павлівна

Вирок від 03.11.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Юрій Вікторович

Вирок від 02.12.2010

Кримінальне

Ровеньківський міський суд Луганської області

Ібадова Наталія Павлівна

Вирок від 26.10.2010

Кримінальне

Дзержинський міський суд Донецької області

Бухтіярова Оксана Миколаївна

Вирок від 03.11.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Юрій Вікторович

Вирок від 28.09.2010

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Леонід Григорович

Вирок від 28.09.2010

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Леонід Григорович

Вирок від 17.06.2010

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Боровікова Алла Іванівна

Вирок від 17.06.2010

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Боровікова Алла Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні