Ухвала
від 24.11.2015 по справі 922/3505/15
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

"24" листопада 2015 р. Справа № 922/3505/15

Колегія суддів у складі:

головуючий суддя Медуниця О.Є., суддя Ільїн О.В., суддя Шепітько І.І.

при секретарі Довбиш А.О.

за участю представників сторін:

позивача - ОСОБА_1 (довіреність від 14.01.2015 року),

відповідача- не з'явився,

третя особа - ОСОБА_2 (довіреність від 05.01.2015 року),

розглянувши апеляційну скаргу третьої особи (вх.4709Х/1-38) на рішення господарського суду Харківської області від 11.08.2015 року

за позовом Обслуговуючого кооперативу В«Житлово-будівельний кооператив В«Екопарк В«Сосновий борВ» , м.Харків

до Державного підприємства В«Харківська державна лісовпорядна експедиціяВ» , смт.Покотилівка, Харківський район, Харківська область

третя особа , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Державне підприємство В«Вовчанське лісове господарствоВ» , м.Вовчанськ, Харківська область

про визнання частково недійсними планово-картографічних матеріалів лісовпорядкування,

ВСТАНОВИЛА:

Обслуговуючий кооператив "Житлово-будівельний кооператив "Екопарк "Сосновий бор" звернувся до господарського суду Харківської області з позовом до Державного підприємства "Харківська державна лісовпорядна інспекція", в якому просить:

1.Визнати частково недійсним планово-картографічні матеріали лісовпорядкування - лісовпорядкувалий планшет розроблений відповідачем у 2000 році № 7 у частині включення до нього кварталів № 76,78, 82, 86, 91, 102;

2.Визнати частково недійсним планово-картографічні матеріали лісовпорядкування - лісовпорядкувалий планшет розроблений відповідачем у 2010 році № 7 у частині включення до нього кварталів № 76,78, 82, 86, 91, 102.

Рішенням господарського суду Харківської області від 11.08.2015 року у справі № 922/3505/15 (суддя Суслова В.В) позов задоволено.

Третя особа із вказаним рішенням місцевого господарського суду не погодилась, звернулась до Харківського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить вказане рішення скасувати та прийняти нове, яким в задоволенні позову відмовити.

В судове засідання 24.11.2015 року відповідач не з'явився, про причини неявки суд не повідомив.

Відповідно до ч.2 ст.99 ГПК України, апеляційний господарський суд, переглядаючи рішення в апеляційному порядку, користується правами, наданими суду першої інстанції.

Відповідно до ст. 27 ГПК України, якщо господарський суд під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу.

Процесуальний закон не обмежує можливості залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, до участі у справі з ініціативи апеляційного господарського суду; відповідні дії можуть мати місце до прийняття апеляційною інстанцією судового рішення зі справи (п.1.6 постанови Пленуму Вищого господарського суду України №18 від 26.12.2011 року «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції»).

Колегія суддів заслухавши пояснення представника позивача та третьої особи, перевіривши матеріали справи, дійшла висновку щодо необхідності залучення до участі у справі в порядку ст. 27 Господарського процесуального кодексу України Революційної сільської ради Вовчанського району Харківської області, у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Залучення третьої особи - Революційної сільської ради Вовчанського району Харківської області обумовлене тим, до матеріалів справи надано лісовпорядкувальний планшет №7, в якому спірна земельна ділянка вказана як власність Революційної сільської ради Вовчанського району Харківської області, однак ДП В«Вовчанське лісове господарствоВ» це право не визнає, а отже з метою забезпечення повного, всебічного та об'єктивного розгляду справи, залучення третьої особи є необхідністю.

Таким чином, залучення Революційної сільської ради Вовчанського району Харківської області сприятиме з'ясуванню усього кола обставин, що входять до предмета доказування у справі, встановленню наявності або відсутності порушення прав позивача, прийняттю законного та обґрунтованого рішення.

Представник позивача заявив клопотання про продовження строку розгляду апеляційної скарги на 15 днів та відкладення розгляду справи, у зв`язку з необхідністю залучення третьої особи - Революційної сільської ради Вовчанського району Харківської області.

Колегія суддів, враховуючи необхідність залучення Революційної сільської ради Вовчанського району Харківської області до участі у справі в якості третьої особи, дійшла висновку про задоволення клопотання позивача, продовження строку розгляду апеляційної скарги на 15 днів та відкладення розгляду справи.

Враховуючи викладене та керуючись ст. ст. 22, 27, 69, 77, 99 Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів,

УХВАЛИЛА:

1.Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Революційну сільську раду Вовчанського району Харківської області (62550, Харківська обл., Вовчанський р-н, с. Революційне, вул. Перемоги, буд. 19, код ЄДРПОУ 04399039).

2.Революційній сільській раді Вовчанського району Харківської області надати суду відзиви на позовну заяву та апеляційну скаргу, документальне підтвердження своїх доводів, в тому числі картографічні матеріали за період 1990-2015 рік. Забезпечити явку свого представника в судове засідання.

3.Зобовязати позивача надіслати Революційній сільській раді Вовчанського району Харківської області копію позовної заяви та доданих до неї документів та надати докази такого надсилання суду.

4.Зобов'язати ДП В«Вовчанське лісове господарствоВ» надіслати Революційній сільській раді Вовчанського району Харківської області копію апеляційної скарги та доданих до неї документів та надати суду докази такого надсилання.

5.Клопотання позивача про продовження строку розгляду апеляційної скарги задовольнити, продовжити строк розгляду апеляційної скарги на 15 днів.

6. Клопотання позивача про відкладення розгляду справи задовольнити.

7.Розгляд справи відкласти на "08" грудня 2015 р. об 15:00 год. у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду за адресою: 61058, м. Харків, пр. Правди, 13, 1-й поверх, кімн. № 132.

8.Викликати в судове засідання представників сторін з належним чином оформленими повноваженнями. Про неможливість прибуття представників сторін обов'язково письмово повідомити суд.

Головуючий суддя Медуниця О.Є.

Суддя Ільїн О.В.

Суддя Шепітько І.І.

Дата ухвалення рішення24.11.2015
Оприлюднено01.12.2015
Номер документу53808766
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання частково недійсними планово-картографічних матеріалів лісовпорядкування

Судовий реєстр по справі —922/3505/15

Ухвала від 14.01.2016

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Пелипенко Н.М.

Ухвала від 21.12.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Пелипенко Н.М.

Ухвала від 18.12.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Пелипенко Н.М.

Ухвала від 08.12.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Медуниця О.Є.

Ухвала від 24.11.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Медуниця О.Є.

Ухвала від 20.10.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Медуниця О.Є.

Ухвала від 05.10.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Медуниця О.Є.

Рішення від 11.08.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суслова В.В.

Ухвала від 14.07.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суслова В.В.

Ухвала від 07.07.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суслова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні