Ухвала
від 23.07.2009 по справі 6/77-09-2166
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



УХВАЛА

"23" липня 2009 р. Справа № 6/77-09-2166

Позивач: Комерцій ний банк Товариство з обмеже ною відповідальністю „Місто Банк”

Відповідачі: 1) Арбітражн ий керуючий, ліквідатор Кома ндитного товариства „Юніал т а Ко” Москаленко Василь Лео нідович

2) Товариство з об меженою відповідальністю „К уліндоровський консервний з авод”

3) Командитне тов ариство „Юніал та Ко”

Про: визнання догово ру купівлі-продажу майна від 08.04.2009 року недійсним

С уддя Демешин О.А.

Представники:

Від позивача: Фучило Т.В. - довіреність

Від відповідачів: 1) Мо скаленко В.Л.

2) Підлуб ний С.А. - довіреність

3) Москаленко В.Л. - арбітражний керуючий -ліквідатор КТ„Юніал та Ко”

Суть спору: Комерцій ний банк Товариство з обмеже ною відповідальністю „Місто Банк” (далі - Позивач) зверну вся до господарського суду О деської області з позовом, ут очненнями та доповненням до позову, до арбітражного керу ючого, ліквідатора Командитн ого товариства „Юніал та Ко” Москаленко В. Л. та Товари ства з обмеженою відповідаль ністю „Куліндоровський конс ервний завод” про визнання д оговору купівлі-продажу майн а від 08.04.2009 року між КТ „Юніал і К о” в особі арбітражного керу ючого (ліквідатора) Москале нко В. Л. та ТОВ „Куліндоров ський консервний завод” - не дійсним.

Ухвалою господарсько го суду Одеської області від 04.06.2009 року до участі у справі в якості іншого відповідача з алучено Командитне това риство „Юніал та Ко”.

В С Т А Н О В И В:

При поданні позову пр о визнання договору купівлі- продажу майна від 08.04.2009 року нед ійсним, позивач вказав арбіт ражного керуючого, ліквідато ра Командитного товариства „ Юніал та Ко” Москаленко Вас иля Леонідовича відповіда чем по справі.

Однак, Москаленко В. Л. - підписав спірний договір не від свого імені, тобто не як су б' єкт підприємницької діял ьності, а від імені юридичної особи - Командитного товарис тво „Юніал та Ко”, що зазначен о у самому договорі: „продаве ць: Командитне товариств о „Юніал та Ко”.

Таким чином, відповідачами за позовом про визнання дого вору недійсним повинні висту пати саме юридичні особи, а не фізичні особи, які підписали спірний договір.

Ухвалою господарського су ду Одеської області від 04.06.2009 ро ку суд залучив до участі у спр аві в якості іншого відповід ача Командитне товарист во „Юніал та Ко”.

Відповідно до частин першо ї і другої статті 1 ГПК України : підприємства, установи, орга нізації, інші юридичні особи (у тому числі іноземні), грома дяни, які здійснюють підприє мницьку діяльність без створ ення юридичної особи і в уста новленому порядку набули ста тусу суб'єкта підприємницько ї діяльності (далі - підприємс тва та організації), мають пра во звертатися до господарськ ого суду згідно з встановлен ою підвідомчістю господарсь ких справ за захистом своїх п орушених або оспорюваних пра в і охоронюваних законом інт ересів, а також для вжиття пер едбачених цим Кодексом заход ів, спрямованих на запобіган ня правопорушенням. У випадк ах, передбачених законодавчи ми актами України, до господа рського суду мають право так ож звертатися державні та ін ші органи, фізичні особи, що не є суб'єктами підприємницько ї діяльності.

Згідно з ч. 1, 2 ст. 21 ГПК України сторонами в судовому процес і - позивачами і відповідачам и - можуть бути підприємства т а організації, зазначені у ст атті 1 цього Кодексу.

Позивачами є підприємства та організації, що подали поз ов або в інтересах яких подан о позов про захист порушеног о чи оспорюваного права або о хоронюваного законом інтере су.

На підставі викладен ого, суд вважає, що позов в час тині вимог до фізичної особи - арбітражного керуючого, лі квідатора Командитного това риства „Юніал та Ко”

Москаленко В. Л. - не підля гає розгляду в господарських судах.

Пунктом 1. частини першої статті 80 ГПК України встановл ено, що господарський суд при пиняє провадження у справі, я кщо, спір не підлягає вирішен ню в господарських судах Укр аїни.

На підставі викладеного суд припиняє провадження у с праві в частині вимог до арбі тражного керуючого, ліквідат ора Командитного товариства „Юніал та Ко” Москаленко В . Л.

Відповідно до Постано ви Пленуму Верховного суду У країни № 11 від 29.12.1976р. “Про судове рішення” із змінами, питання про залишення позову без роз гляду, припинення провадженн я по справі повинне бути вирі шено окремим процесуальним д окументом і може постановлюв атися одночасно з рішенням.

Таким чином, цю ухвалу су д виносить одночасно з рішен ням.

Керуючись п.1 ч. 1. ст. 80, ст.8 6 ГПК України, суд

У Х В А Л И В:

Провадження у справі № 6/77-09-2166 в частині вимог до арбі тражного керуючого, ліквідат ора Командитного товариства „Юніал та Ко” Москаленко В асиля Леонідовича - припи нити.

Ухвала може бути оскар жена в порядку ст.106ГПК Україн и

Суддя Демешин О.А.

Чинне

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення23.07.2009
Оприлюднено31.01.2011
Номер документу5382933
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/77-09-2166

Постанова від 29.09.2009

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Колоколов С.І.

Рішення від 23.07.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Демешин О.А.

Ухвала від 04.06.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Демешин О.А.

Ухвала від 19.05.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Демешин О.А.

Ухвала від 23.07.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Демешин О.А.

Постанова від 29.09.2009

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Колоколов С.І.

Ухвала від 09.07.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Демешин О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні