Ухвала
від 15.02.2008 по справі 2-а-48/2008
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

справа № 2-а-48/2008

УХВАЛА

15 лютого 2008 року суддя Оболонського районного суду м. Киева Маринченко М. М. , перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 до Управління пенсійного фонду України в Оболонському районі м. Києва про перерахунок пенсії,

встановив:

13 лютого 2008 року позивач в порядку КАС України звернувся до Оболонського районного суду м. Києва з вказаним адміністративним позовом.

Відповідно до ч. 1 ст. 18 КАС України місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні адміністративні справи, у яких однією зі сторін є орган чи посадова особа місцевого самоврядування, посадова чи службова особа органу місцевого самоврядування.

Відповідно до ч. 2 ст. 18 КАС України адміністративні справи, у яких однією із сторін є орган державної влади, інший державний орган, орган влади Автономної Республіки Крим, їх посадова чи службова особа, крім справ з приводу їхніх рішень, дій чи бездіяльності у справах про адміністративні проступки підсудні окружним адміністративним судам.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 КАС України адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача.

Оскільки вказана справа підсудна окружному адміністративному суду за місцем проживання позивача, а саме: Окружному адміністративному суду м. Києва (01025, м. Київ, вул. Десятинна, 4/6), а не місцевому загальному суду як адміністративному суду, позовну заяву слід повернути позивачеві для подання до належного суду.

Керуючись п. 6 ч.3 ст. 108 КАС України,

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Управління пенсійного фонду України в Оболонському районі м. Києва про перерахунок пенсії повернути позивачеві для подання до належного суду.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала про повернення позовної заяви може бути оскаржена особою, яка подали позовну заяву.

Заява про апеляційне оскарження ухвали суду першої інстанції подається через Оболонський районний суд м. Києва протягом п'яти днів з дня отримання позивачем копії ухвали.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у десятиденний строк, ухвала набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

СудОболонський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення15.02.2008
Оприлюднено08.12.2010
Номер документу5391803
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-48/2008

Ухвала від 19.09.2008

Адміністративне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Постанова від 19.03.2008

Адміністративне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Зайончковська І.А.

Постанова від 11.04.2008

Адміністративне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Дулдієр А.І.

Ухвала від 15.02.2008

Адміністративне

Оболонський районний суд міста Києва

Маринченко М.М.

Ухвала від 14.04.2008

Адміністративне

Болградський районний суд Одеської області

Шевера В.Д.

Ухвала від 08.09.2008

Адміністративне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О.І.

Постанова від 01.12.2008

Адміністративне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Бутенко Т.І.

Ухвала від 02.07.2008

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 29.12.2008

Адміністративне

Шумський районний суд Тернопільської області

Олійник Т.М.

Ухвала від 09.01.2009

Адміністративне

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області

Бутенко В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні