Постанова
від 17.05.2007 по справі 1-15/2007
ВІЙСЬКОВИЙ МІСЦЕВИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОГО ГАРНІЗОНУ

Справа 1-15/2007р.

ПОСТАНОВА

17 травня 2007 року м. Львів

Військовий місцевий суд Ль вівського гарнізону у відкри тому судовому засіданні у ск ладі:

ГОЛОВУЮЧОГО - капітана юсти ції СТРЕЛЬБИЦЬКОГО В.В.,

при секретарі - ТУГОВИЧ СМ.,

за участю: старшого помічн ика військового прокурора Те рнопільського гарнізону кап ітана юстиції КІТА О.Є., підсуд ного ОСОБА_1, розглянувши кримінальну справу по обвину ваченню військовослужбовця військової частини 9784 рядово го

ОСОБА_1, який народився І НФОРМАЦІЯ_1 в м. Тернопіль, ук раїнця, громадянина України, з середньою освітою, одружен ого, маючого на утриманні дво х неповнолітніх дітей 1996 та 2003 р оків народження, раніше не су димого, призваного на військ ову службу в липні 1993 року Терн опільським МВК Тернопільськ ої області, стрільця, у вчинен ні злочину, передбаченого ст . 408 ч. 1 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 2 вересня 1994 року, яв ляючись військовослужбовце м строкової служби, маючи на м еті ухилитися від військової служби, вчасно нез'явився, без поважних причин, з наданої йо му короткострокової відпуст ки на службу до військової ча стини 9784 в м. Одеса. Після цього він проводив час на власний р озсуд, свою приналежність до армії приховував, в період з 1 994 по 2007 роки змінив декілька мі сць проживання та роботи, дві чи виїжджав за межі країни з м етою працевлаштування, двічи одружувався та від цих шлюбі в в нього народилося двоє діт ей, наміру повертатись на слу жбу він не мав.

11 квітня 2007 року ОСОБА_1 до бровільно з'явився до військ ової прокуратури Тернопільс ького гарнізону.

Допитаний в судовому засід анні підсудний ОСОБА_1 вин ним себе в пред'явленому звин уваченні визнав повністю та дав покази аналогічні виклад еному в описовій частині пос танови. При цьому він пояснив , що вчасно не повернувся з від пустки до місця служби, оскіл ьки хотів вирішити проблеми, які виникли між ним та сім'єю дівчини, з якою він зустрічав ся на

2

той час. В подальшому, коли йому стало відомо, що ці його д ії є злочином він вирішив пер еховуватись для того, щоби ун икнути відповідальності за с коєне. До військової прокура тури він з'явився тому, що йому надоїло переховуватись. У ск оєному розкаюється.

(Відповідно до ч.3 ст.299 КПК Ук раїни в судовому засіданні д ослідження фактичних обстав ин справи було обмежено допи том підсудного).

Таким чином, дослідженими в судовому засіданні доказами встановлено, що ОСОБА_1, не з'явився на службу з відпустк и з метою ухилитись від війсь кової служби. Ці його дії суд к валіфікує за ст. 408 ч.1 КК Україн и.

В судовому засіданні підсу дний ОСОБА_1 заявив клопот ання про звільнення його від кримінальної відповідально сті у зв'язку із зміною обстан овки та закриття у зв'язку із ц им кримінальної справи відно сно нього, мотивуючи своє кло потання тим, що він вперше вчи нив злочин середньої тяжкост і, свою вину у вчиненні злочин у визнав повністю, у вчиненом у щиро розкаявся, одружений, м ає на утриманні двох неповно літніх дітей, а тому, на його д умку, він перестав бути суспі льно небезпечною особою.

Прокурор в судовому засіда нні не заперечував проти зад оволення клопотання підсудн ого ОСОБА_1 щодо звільненн я останнього від кримінально ї відповідальності та закрит тя кримінальної справи відно сно нього у зв'язку із зміною о бстановки.

Розглянувши справу по суті , суд приходить до висновку, що ОСОБА_1 є особою, яка вперш е вчинила злочин, передбачен ий ст. 408 ч. 1 КК України, тобто зло чин середньої тяжкості, до кр имінальної відповідальност і притягується вперше, свою в ину у вчиненні даного злочин у визнав повністю, у вчиненом у щиро розкаявся, одружений, м ає на утриманні двох неповно літніх дітей, вийшов за межі п ризовного віку та не підляга є призову, за місцем проживан ня характеризується позитив но, добровільно з'явився до ор ганів прокуратури.

З врахуванням наведеного с уд приходить до переконання, що ОСОБА_1 на даний час пер естав бути суспільно небезпе чною особою та знаходить мож ливим у відповідності до ст. 48 КК України, задовольнити кло потання підсудного та звільн ити ОСОБА_1 від кримінальн ої відповідальності у зв'язк у зі зміною обстановки, а крим інальну справу відносно оста ннього закрити на підставі с т. 7 КПК України.

Керуючись ст.ст. 7 та 282 КПК Ук раїни, військовий місцевий с уд

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звільнити від кри мінальної відповідальності по обвинуваченню у вчиненні злочину, передбаченого ст. 408 ч . 1 КК України на підставі ст. 48 К К України, тобто у зв'язку із з міною обстановки.

Кримінальну справу віднос но ОСОБА_1 провадженням за крити.

Запобіжний захід відносно ОСОБА_1 - підписка про неви їзд - після набрання постанов ою законної сили скасувати.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о військового апеляційного с уду Центрального регіону чер ез військовий місцевий суд Л ьвівського гарнізону протяг ом семи днів з моменту її прог олошення.

СудВійськовий місцевий суд Львівського гарнізону
Дата ухвалення рішення17.05.2007
Оприлюднено08.12.2009
Номер документу5404221
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-15/2007

Ухвала від 27.05.2016

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 29.06.2016

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 25.01.2016

Кримінальне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Ніколаєва І. К.

Вирок від 22.01.2008

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Крисанова В.І.

Вирок від 22.01.2008

Кримінальне

Іванівський районний суд Херсонської області

Крисанова В.І.

Вирок від 24.10.2007

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Постанова від 17.05.2007

Кримінальне

Військовий місцевий суд Львівського гарнізону

Стрельбицький В.В.

Постанова від 04.12.2007

Кримінальне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Гандзюк Д.М.

Постанова від 13.12.2007

Кримінальне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Шумська О.В.

Постанова від 05.11.2007

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Міщенко Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні