Ухвала
від 21.06.2012 по справі 5023/4982/11
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

"21" червня 2012 р. Справа № 5023/4982/11

Колегія суддів у складі:

головуючий суддя Сіверін В. І., суддя Терещенко О.І., суддя Потапенко В.І.

при секретарі Новіковій Ю.В.

за участю представників:

прокурора - Василець Ю.О.

позивача - не з'явився,

першого відповідача - не з'явився,

другого відповідача - не з'явився,

третьої особи - не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу заступника прокурора Харківської області в інтересах держави в особі Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області (вх. № 1899 Х/1-7) на рішення господарського суду Харківської області від 22.07.2011 року у справі

за позовом споживчого кооперативу "Гаражно-будівельний кооператив "Тімуровець", м. Харків,

до

1) Харківської міської ради,

2) Товариства з обмеженою відповідальністю "НТК Енерго-Тайм", м. СІмферополь,

третя особа на стороні першого відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області, м. Харків,

про визнання права власності

ВСТАНОВИЛА:

          Споживчий кооператив "Гаражно-будівельний кооператив "Тімуровець" звернувся до господарського суду Харківської області з позовом до Харківської міської ради і товариства з обмеженою відповідальністю "НТК Енерго-Тайм". Просив стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "НТК Енерго-Тайм" 8000,00 грн. через невиконання цим товариством зобов'язань за договором оренди. Позивач просив також визнати за ним право власності на самовільно збудовані нежитлову будівлю літ. “В-1”та гаражні бокси літ. “Г-1”, літ. “Д-1”, літ. “Е-1”, літ. “Ж-1”, літ. “З-1”, літ. “И-1”, літ. “К-1”, літ. “Л-1”, літ. “М-1”, літ. “Н-1”, літ. “О-1”, літ. “П-1”по вул. Механізаторській, 13-А міста Харкова.

          Рішенням господарського суду Харківської області від 22.07.2011р. у справі № 5023/4982/11 (суддя Светлічний Ю.В.) клопотання позивача про виправлення технічної описки в позовній заяві задоволено. Клопотання позивача про залишення без розгляду позову в частині вимог до ТОВ "НТК Енерго-Тайм" задоволено.

          Позов задоволено частково: визнано за споживчим кооперативом "Гаражно-будівельний кооператив "Тімуровець" право власності на самовільно збудовані нежитлову будівлю літ. “В-1”загальною площею 21,3 кв. м, гаражні бокси в літ. “Г-1”загальною площею 873,2 кв. м, гаражні бокси в літ.. “Д-1”загальною площею 769,5 кв. м, гаражні бокси в літ. “Ж-1”загальною площею 866,0 кв. м, гаражні бокси в літ. “З-1”загальною площею 579,3 кв. м, гаражні бокси в літ. “Е-1”загальною площею 945,3 кв. м, гаражні бокси в літ. “И-1”загальною площею 149,6 кв. м, гаражні бокси в літ. “К-1”загальною площею 309,5 кв. м,, гаражні бокси в літ. “Л-1”загальною площею 597,9 кв. м, гаражні бокси в літ. “М-1”загальною площею 650,9 кв. м, гаражні бокси в літ. “Н-1”загальною площею 707,5 кв. м, гаражні бокси в літ. “О-1”загальною площею 1011,2 кв. м, гаражні бокси в літ. “П-1”загальною площею 1895,1 кв. м, по вул. Механізаторській, 13-А міста Харкова.

          В іншій частині позовні вимоги позивача до ТОВ "НТК Енерго-Тайм" залишено без розгляду.

          Заступник прокурора Харківської області не погодився з вказаним рішенням господарського суду. Вважає, що воно прийнято порушенням норм матеріального та процесуального права. Подав до Харківського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу. Просить оскаржуване рішення скасувати, прийняти нове рішення, яким у задоволенні позовних вимог споживчого кооперативу "Гаражно-будівельний кооператив "Тімуровець" відмовити в повному обсязі.

          Представник позивача в судове засідання не з"явився, направив на адресу суду клопотання про відкладення розгляду справи для надання часу на підготовку письмового відзиву на апеляційну скаргу та надання доказів по справі.

          Представник першого відповідача в судове засідання не з"явився, направив на адресу суду клопотання про відкладення розгляду справи для надання часу на підготовку письмового відзиву на апеляційну скаргу.

          Представники другого відповідача та третьої особи в судове засідання не з'явились, причини неявки суду не повідомили.

          Колегія суддів, розглянувши зазначені клопотання, дійшла висновку, що вони є обґрунтованими та таким, що підлягає задоволенню, та враховуючи передбачені статтею 22 Господарського процесуального кодексу України право сторін брати участь в судовому засіданні, подавати докази, брати участь у дослідженні доказів, наводити свої доводи і міркування з усіх питань, що виникають в ході судового процесу, заперечувати проти клопотань і доводів інших учасників процесу, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга не може бути розглянута в даному судовому засіданні у зв'язку з неявкою представників позивача, відповідачів та третьої особи, а тому розгляд справи слід відкласти.

          Враховуючи викладене та керуючись статтями 77, 99, 101 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИЛА:

1. Клопотання позивача про відкладення розгляду справи задовольнити.

           2. Клопотання першого відповідача про відкладення розгляду справи задовольнити.

3. Розгляд справи відкласти на 11.07.2012 року на 10:00 годину.

4. Судове засідання відбудеться у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду за адресою: м. Харків, пр. Леніна, 5, 2й поверх, кімн. № 216.

Головуючий суддя Сіверін В. І.

Суддя Терещенко О.І.

Суддя Потапенко В.І.

СудХарківський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення21.06.2012
Оприлюднено25.12.2015
Номер документу54468008
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/4982/11

Ухвала від 21.06.2012

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Сіверін В. І.

Ухвала від 08.06.2012

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Сіверін В. І.

Ухвала від 29.06.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Светлічний Ю.В.

Ухвала від 21.06.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Светлічний Ю.В.

Рішення від 22.07.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Светлічний Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні