Ухвала
від 12.01.2016 по справі 4/16-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "12" січня 2016 р. Справа № 4/16-Б

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Шанс" (смт. Попільня, Житомирська область)

про визнання банкрутом

Суддя Костриця О.О.

В засіданні суду прийняли участь:

від кредиторів: ОСОБА_1 - представник Андрушівської ОДПІ, дов. №189/10-008 від 12.05.2015

від боржника: ОСОБА_2 - ліквідатор

представник прокуратури Житомирської області: ОСОБА_3 - посв. №031535 від 23.01.2015

В провадженні Господарського суду Житомирської області перебуває справа про банкрутство ТОВ "Шанс" (смт. Попільня, Житомирська область ).

12.01.2016 від ліквідатора боржника ОСОБА_2 до суду надійшли наступні документи:

- проміжний звіт ліквідатора від 30.11.2015 з доданими до нього документами;

- клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури боржника та строку повноважень ліквідатора на три місяці;

- відзив на заяву Андрушівської ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області про заміну кредитора на його правонаступника.

В засіданні суду розглядалась заява Андрушівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Житомирській області №257/189/10-003 від 29.10.2015 про заміну кредитора правонаступником.

Представник кредитора в засіданні суду вищезазначену заяву підтримав в повному обсязі та на надав для долучення до матеріалів справи витребувані судом документи.

Ліквідатор заперечень щодо вказаної вище заяви не надала (відзив на заяву).

Присутній в засіданні суду представник прокуратури не заперечив щодо заміни кредитора по справі на його правонаступника.

Заслухавши учасників судового процесу, судом було встановлено наступне.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 №311 "Про утворення територіальних органів Державної фіскальної служби та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України" утворено як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної фіскальної служби за переліком згідно з додатком 1 та реорганізовано територіальні органи Міністерства доходів і зборів шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної фіскальної служби за переліком згідно з додатком 2.

Згідно з додатком 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 №311 "Перелік територіальних органів ДФС, які утворюються" у Житомирській області утворюється Андрушівська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС.

Відповідно до додатку 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 №311 "Перелік територіальних органів Міндоходів, які реорганізуються", Андрушівська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів реорганізується шляхом приєднання до Андрушівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС.

Згідно виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, у ЄДР міститься інформація про юридичну особу - Андрушівську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Житомирській області (ідентифікаційний код 39503448).

Відповідно до наказу ДФС України №757 від 06.10.2015 "Про внесення змін до положень про територіальні органи ДФС у Житомирській області", затверджено, зокрема, зміни до Положення про Андрушівську ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області, затвердженого наказом ДФС від 20.08.2014 №56, зареєстрованого 25.06.2015, які є його невід'ємно частиною.

Згідно змін до Положення про Андрушівську ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області, Андрушівська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Житомирській області є правонаступником усіх прав та обов'язків Андрушівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Житомирській області.

Відповідно до передавального акту від 25.09.2015, затвердженого головою комісії з реорганізації Андрушівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області, Андрушівська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Житомирській області (код ЄДРПОУ 38325032) передала своєму правонаступникові - Андрушівській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Житомирській області (код ЄДРПОУ 39503448) все майно, яке обліковується на балансі, всі майнові права, пов'язані з майном, що передається, а також майнові права, які хоча і не пов'язані з майном органу, але належать ОДПІ відповідно до законодавства та правочинів, права власності на всі інші права та обов'язки перед всіма боржниками та кредиторами.

Адрушівська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС ГУ у Житомирській області, є єдиним правонаступником Андрушівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області щодо всього майна, майнових та немайнових прав, прав на рухоме та нерухоме майно, прав на земельні ділянки, об'єкти соціально-побутового призначення, інших прав та обов'язків, стосовно всіх боржників та кредиторів ОДПІ.

Частиною 1 ст. 25 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) встановлено, що у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до ст.21 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон про банкрутство), у разі вибуття чи заміни кредитора у справі про банкрутство господарський суд за заявою правонаступника або іншої особи, яка бере участь у справі, здійснює заміну такої сторони на будь-якій стадії провадження у справі про банкрутство.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне задовольнити заяву Андрушівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Житомирській області №№257/189/10-003 від 29.10.2015 та замінити кредитора по справі Андрушівську ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області на її правонаступника Андрушівську ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області.

В судовому засіданні розглядався проміжний звіт ліквідатора про хід ліквідаційної процедури, з підтверджуючими документами, разом з тим, ліквідатор вимоги ухвали суду від 29.10.2015 виконала частково.

В засіданні суду розглядалось клопотання ліквідатора боржника про продовження ліквідаційної процедури боржника та повноважень ліквідатора на три місяці.

Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів боржника від 30.11.2015, присутніми членами комітету кредиторів було вирішено клопотати перед господарським судом про продовження ліквідаційної процедури ТОВ "Шанс" та повноважень ліквідатора строком на три місяці.

Присутні в засіданні суду представник прокуратури та представник кредитора заперечень щодо зазначеного клопотання ліквідатора не надали.

Суд розглянувши вказане вище клопотання, вважає за необхідне його задовольнити, виходячи з наступного.

Постановою суду від 28.01.2013 було визнано банкрутом ТОВ "Шанс", відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців до 28 січня 2014 включно, призначено ліквідатором ТОВ "Шанс" арбітражного керуючого ОСОБА_4.

Відповідно до ч.1 ст. 37 Закону про банкрутство у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

У п. 28 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 28.03.2013 за № 01-06/606/2013 звернуто увагу, що відповідно до статті 37 Закону про банкрутство ліквідаційна процедура вводиться строком на дванадцять місяців без можливості його продовження.

Як вбачається з матеріалів справи, ухвалами суду неодноразово продовжувався строк ліквідаційної процедури банкрута та строк повноважень ліквідатора по справі, з підстав викладених в даних ухвалах суду.

Судом було встановлено, що СВ Попільнянського РВ УМВС України в Житомирській області проводяться слідчі дії по кримінальному провадженні №12014060270000434 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України. Окрім того, ліквідатором повідомлено, що постановою ВГСУ від 11.11.2015 було задоволено касаційну скаргу та скасовано постанову Харківського апеляційного господарського суду по справі №922/483/15. На звернення ліквідатора до господарського суду Харківської області було отримано накази по примусове виконання рішення по справі №922/483/15.

Таким чином, неможливість завершення ліквідаційної процедури банкрута обумовлена діями незалежними від ліквідатора боржника.

Враховуючи необхідність проведення ліквідатором заходів для належного завершення ліквідаційної процедури, господарський суд вважає за необхідне задовольнити подане клопотання ліквідатора та продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута на три місяці з 05.01.2016 до 05.04.2016.

Також, слід зазначити, що ліквідатор боржника здійснює свої повноваження в межах строку процедури ліквідації.

Відповідно, чинність повноважень ліквідатора та строк процедури ліквідації поняття взаємопов'язані, взаємозумовлені та взаємозалежні.

Тому, з врахуванням конкретних обставин цієї справи, з метою недопущення правової невизначеності для учасників провадження у справі про банкрутство, третіх осіб, на права та обов'язки яких впливають чи можуть вплинути судові рішення у справі у про банкрутство чи інші обставини, пов'язані з банкрутством боржника, господарський суд прийшов до висновку продовжити повноваження ліквідатора ОСОБА_2 на три місяці з 05.01.2016 до 05.04.2016 включно.

Враховуючи викладене та з метою витребування додаткових доказів по справі, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 77,86 ГПК України, ст.ст. 37-46 України Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити заяву Андрушівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Житомирській області №257/189/10-003 від 29.10.2015.

2. Замінити кредитора по справі Андрушівську ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області на її правонаступника Андрушівську ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області.

3. Проміжний звіт ліквідатора взяти до відома.

4. Задовольнити клопотання ліквідатора боржника ОСОБА_2 про продовження строку ліквідаційної процедури боржника та строку повноважень ліквідатора.

5. Продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю "Шанс" (смт. Попільня, Житомирська область) на три місяці з 05.01.2016 до 05.04.2016 включно.

6. Продовжити строк повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Шанс" (смт. Попільня, Житомирська область) ОСОБА_2 на три місяці з 05.01.2016 до 05.04.2016 включно.

7. Відкласти розгляд справи.

8. Призначити наступне засідання суду на "05" квітня 2016 р. о 10:00 в приміщенні господарського суду Житомирської області, каб.407.

9. Зобов'язати арбітражного керуючого ОСОБА_2:

- надати господарському суду проміжний звіт про хід ліквідаційної процедури банкрута, протокол засідання комітету кредиторів по його розгляду;

- виявити додаткові докази про наявність/відсутність у банкрута майна на праві власності/користування;

- надати акт прийому-передачі від засновника боржника бухгалтерської та іншої документації банкрута;

- надати докази розгляду Попільнянським РВ УМВС України в Житомирській області відношення попереднього ліквідатора від 11.09.2014р.;

- надати інформацію про стан виконання наказів Господарського суду Харківської області по справі №922/483/15;

- за результатами проведеної роботи, згідно зі ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов'язків (докази, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення; пояснювальну записку ліквідатора до ліквідаційного балансу, тощо).

В судове засідання викликати уповноважених представників кредиторів та ліквідатора боржника.

Ухвала господарського суду набирає законної сили у встановленому чинним законодавством порядку.

У зв'язку із запровадженням автоматизованої системи документообігу у господарському суді будь-які заяви та клопотання у письмовому вигляді повинні бути зареєстровані в канцелярії суду до початку судового засідання.

Окрім того, учасникам судового процесу звернути увагу на необхідність належного оформлення документів (заяв, клопотань), що подаються до суду, з врахуванням того, що зміст об'єднуваних вимог у відповідній заяві чи клопотанні повинен мати однорідний характер, у випадку заявлення вимог, що мають різні підстави виникнення, то вказані вимоги слід розділяти та пред'являти до суду окремими оформленими документами.

Суддя Костриця О.О.

1-до справи;

2-УПФУ в Попільнянському районі

3- Андрушівській ОДПІ (реком.)

4-прокуратурі Житомирської області

5-ДП "Ресурспостач (01135, м.Київ, вул.П.Пестеля,4)

6-ліквідатору ОСОБА_2

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення12.01.2016
Оприлюднено18.01.2016
Номер документу54960262
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/16-б

Ухвала від 13.12.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 25.10.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 11.08.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 19.07.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 05.07.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 12.01.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 29.10.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 20.10.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 17.08.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 04.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні