Рішення
від 26.02.2008 по справі 2-4245/08
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 2-4245/08

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 лютого 2008 року Приморський районний суд міста Одеси у ск ладі:

головуючого судді Гандзій Н.В.

при секретарі Чорноморець Т.К.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в місті Од еса цивільну

справу за позовом ОСОБА_1 до Одеської міської ради, пр о

визнання права власності н а допоміжне нежитлове приміщ ення

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулась з позо вом до Оденської міської рад и про визнання права власнос ті на допоміжне нежитлове пр иміщення, мотивуючи свої вим оги тим, що їй на підставі дог овору купівлі-продажу від 03 ли стопада 2005 року належить квар тира № 39 в АДРЕСА_1 в м. Одесі , загальною площею 45, 3 кв.м, яка розташована на п'ятому повер сі п'ятиповерхового будинку. Безпосередньо над квартирою , яка належить позивачу знахо диться горище, яке знаходить ся у незадовільному стані, йо му потрібен ремонт, що негати вно впливає на технічний ста н квартири позивача. Звернен ня позивача у відповідні рем онтно-експлуатаційні органі зації до відповідного резуль тату не призвели.

У судовому засіданні предс тавник позивача позов підтри мав повністю.

Відповідач - представник Од еської міської ради, повідом лений у встановленому законо м порядку до суду не з'явився, тому суд розглядає справу у в ідповідності до ст. 169 ЦПК Укра їни на підставі наявних у спр аві доказів.

Суд зі згоди представника п озивача на підставі ст. . 224 ЦПК України ухвалює рішення при заочному розгляді справи.

Судовим розглядом встанов лено, що позивачу на підставі договору купівлі-продажу ві д 03 листопада 2 005 року належить квартира № 39 в АДРЕСА_1 в м. О десі, загальною площею 45, 3 кв.м , яка розташована на п'ятому п оверсі п'ятиповерхового буди нку. Безпосередньо над кварт ирою, яка належить позивачу з находиться горище, яке має за гальну площу 170 кв.м. , знаходит ься у незадовільному стані, й ому потрібен ремонт, що негат ивно впливає на технічний ст ан квартири позивача. Зверне ння позивача у відповідні ре монтно-експлуатаційні орган ізації до відповідного резул ьтату не призвели.

З метою поліпшення технічн ого стану горища та запобіга ння погіршення стану квартир и, позивач отримала письмову згоду сусідів ОСОБА_2., О СОБА_3., ОСОБА_4. , ОСОБА_ 5. , ОСОБА_6, посвідчену на чальником дільниці № 4 КП ДЕЗ „ Фонтанський" на оформлення п рава власності на вказане го рище

2

Вислухавши пояснення пред ставника позивача, вивчивши матеріали справи, суд вважає , що позовні вимоги ОСОБА_1 підлягають задоволенню з на ступних підстав:

Згідно зі ст. 382 ЦК України, в ласникам квартири в двох чи б агатоквартирному будинку на лежать на праві загальної вл асності приміщення загально го користування, опорні конс трукції будинку, механічне, сантехнічне та інше обладна ння за межами чи всередині кв артири, які обслуговують біл ьше однієї квартири, а також будівлі, будинки призначені для забезпечення потреб всі х власників квартир, а також власників нежитлових приміщ ень, розташованих в житловом у будинку.

Відповідно до п.1.1 та 1.2 Рішенн я Конституційного Суду Украї ни від 02.03.2004 року, допоміжні при міщення (підвали, сараї, клад ові, горища, колясочні та ін.) передаються безоплатно у сп ільну власність громадян одн очасно з приватизацією ними квартир багатоквартирних бу динків. Згідно з пунктом 4.2. цьо го рішення, надбане громадян ами право на квартири держав ного житлового фонду та нале жні до них додаткові приміще ння є нерушимими ( ст. 41 Констит уції України).

Відповідно до ст. 48 Закону У країни "Про власність", власн ик може вимагати усунення бу дь-яких порушень його права, навіть, якщо ці порушення не були пов'язані з позбавлення м права власності. Відповідн о до ст. 392 ЦК України, власник майна може подати позов про в изнання права власності, якщ о це право не визнається іншо ю особою.

Відповідно до ст. 41, 55 Констит уції України, ст. ст. 382, 392 ЦК Ук раїни, ст. 48 Закону України "Пр о власність", пунктів 2 та 4.2 Ріш ення Конституційного суду Ук раїни від 2 березня 2004 року " 4-рп/ 2004, керуючись ст. ст. 3, 5, 27, 31, 119, 120 ЦП К України, суд

ВИРІШИВ:

Позовну заяву задовольнит и.

Визнати за ОСОБА_1 прав о власності на допоміжне неж итлове приміщення - горище, з агальною площею 170 кв.м. , яке ро зташоване в будику АДРЕСА_2 в м. Одесі.

Дане рішення є підставою дл я державної реєстрації КП "Од еським міським бюро технічно ї інвентарізації та реєстрац ії об'єктів нерухомості " за ОСОБА_1 права власності на н ежитлове приміщення - горище , загальною площею 170 кв.м. , яке розташоване в будинку АДРЕ СА_2 в м. Одесі.

Заочне рішення може бути пе реглянуте судом, що його ухва лив, за письмовою заявою відп овідача, поданою протягом де сяти днів з дня отримання йог о копії.

На рішення протягом десяти днів з дня його проголошення може бути подано заяву про ап еляційне оскарження, а протя гом двадцяти днів після пода ння заяви подано апеляційну скаргу до апеляційного суду Одеської області через місце вий суд

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення26.02.2008
Оприлюднено20.11.2009
Номер документу5536072
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-4245/08

Рішення від 01.12.2008

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Нежура В.А.

Рішення від 11.08.2008

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Поліщук Н.В.

Рішення від 07.10.2008

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Нейло В.В.

Рішення від 26.02.2008

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Гандзій Н.В.

Ухвала від 05.06.2008

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Крамаренко А.І.

Рішення від 13.03.2008

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Тимошенко Т.І.

Рішення від 13.03.2008

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Тимошенко Т.І.

Рішення від 22.04.2008

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В.К.

Рішення від 11.07.2008

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Токарь Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні