Рішення
від 20.12.2007 по справі 2-1025/2007
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2-1025/2007 року

РІШЕННЯ

Іменем УКРАЇНИ

20 грудня 2007 року

Ямпільський районний суд В інницької області

в складі головуючого судді Любинецької - Онілової А.Г..

за участю секретаря с\з Ло зінської Т.О.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в місті Ям полі

цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Русавської сільської ради

Ямпільського району Вінни цької області про встановлен ня факту родинних стосунків, факту

прийняття спадщини та визн ання права власності на спад кове майно в порядку спадкув ання за

законом,

ВСТАНОВИВ:

Позивачка звернулась із п озовом до Русавської сіл ьської ради Ямпільського рай ону Вінницької області про в становлення факту родинних с тосунків, факту прийняття сп адщини та визнання права вла сності на спадкове майно в по рядку спадкування за законом , зазначила, що ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Радянське Ямпільського р айону Вінницької області пом ерла її мати ОСОБА_4. Після смерті матері відкрилась сп адщину у вигляді домоволодін ня, майнового та земельного с ертифікатів. Вона являєт ься спадкоємцем першої черги на спадщину і має право на усп адкування майна покійної мат ері. Будь-які інші спадкоємці , які б заявляли свої права на спадщину - відсутні. Однак нал ежним чином оформити свої пр ава на майновий та земельний сертифікати вона не має можл ивості, оскільки у різних юри дичних документах її мати вк азана по різних прізвищах, то му коли вона звернулась до но таріуса в переоформленні спа дщини, їй було відмовлено. Так у Свідоцтві про смерть, майно вому та земельному сертифіка тах ї мати вказана як «ОСОБ А_4», а в довідці про укладенн я шлюбу вказано, що її мати отр имала прізвище «ОСОБА_6», що є невірним і до уваги прийм атись не може. Саме свідоцтво про укладення шлюбу у неї від сутнє. Правовстановлюючі док ументи виявлені нею нещодавн о. Тому вона змушена звернути сь до суду і просить суд винес ти рішення, яким встановити ф акт родинних стосунків, факт прийняття спадщини та визна ти за нею право власності на з емельний та майновий сертифі кати в порядку спадкування з а законом.

В ході судового розгляду сп рави позивачка зменшила свої позовні вимоги і просила суд винести рішення, яким встано вити факт родинних стосунків із померлою ОСОБА_4, оскіл ьки всі інші питання про офор млення права власності на сп адщину будуть розглядатись н отаріусом.

Представник відповідача Русавської сільської ради Ямпільського району Вінниць кої області позовні вимоги в изнав, не заперечує проти зад оволення позовних вимог, про що суду надано заяву за вих..№ 860 від 19.12.2007 року.

Судом встановлені такі об ставини і визначені відповід но до них правовідносини.

Із показів свідка ОСОБА_ 5 судом встановлено, що вона є рідною сестрою позивачки п о лінії матері. Вказала, що прі звище матері «ОСОБА_4», а в свідоцтві про шлюб її прізви ще вказано невірно як «ОСОБ А_6»,

Дослідивши матеріали спра ви, судом встановлено, що ОС ОБА_2 дійсно є дочкою померл ої ОСОБА_4. Свідоцтво про с мерть, сертифікат на право на земельну частку (пай) та свідо цтво про право власності на м айновий пай члена КСП видані на ім. »я ОСОБА_4. Також вст ановлено, що «ОСОБА_4» та « ОСОБА_6» є одна і та ж особа .

Виходячи із наведеного, суд приходить до висновку про об ґрунтованість позовних вимо г, які підтримала позивачка, і має підстави для задоволенн я позову в повному об'ємі.

Керуючись ст. 10, 11, 60, 212, 213, 214, 215 ЦПК У країни і на підставі ст. 256 ч.1 п.1 ЦПК України, суд

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги задовольни ти.

2

Встановити факт, що ОСОБ А_4, яка померла ІНФОРМАЦІ Я_1 в с. Радянське Ямпільсько го району Вінницької області є матір'ю ОСОБА_2.

Рішення може бути оскарже но до апеляційного суду Вінн ицької області протягом деся ти днів з наступного дня післ я його проголошення шляхом п одання заяви про апеляційне оскарження рішення через Ямп ільський районний суд. Апеля ційна скарга на рішення пода ється протягом двадцяти днів після подання заяви про апел яційне оскарження рішення.

СудЯмпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення20.12.2007
Оприлюднено12.04.2010
Номер документу5537328
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1025/2007

Рішення від 10.12.2007

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Хоминець М.М.

Рішення від 27.12.2007

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Варневич Л.Б.

Ухвала від 21.12.2007

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Варневич Л.Б.

Рішення від 20.07.2007

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Середа Л.В.

Рішення від 20.12.2007

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Любинецька-Онілова А.Г.

Рішення від 04.12.2007

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Томашевський В.М.

Рішення від 02.10.2007

Цивільне

Кам'янсько-Дніпровський районний суд Запорізької області

Юхно Л.М.

Рішення від 12.11.2007

Цивільне

Якимівський районний суд Запорізької області

Нестеренко Т.В.

Рішення від 12.10.2007

Цивільне

Білозерський районний суд Херсонської області

Кусік І.В.

Рішення від 18.10.2007

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Хорошенко В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні