Ухвала
від 15.04.2016 по справі 902/238/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про відкладення слухання

15 квітня 2016 р. Справа № 902/238/16

Господарський суд Вінницької області у складі судді Міліціанова Р.В.,

при секретарі судового засідання Незамай Д. Д., розглянувши матеріали справи

за позовом: Державного агентства автомобільних доріг України, м. Київ, вул. Фізкультурна, 9, 03680, код ЄДРПОУ 37641918

до: Публічного акціонерного товариства "Південьзахідшляхбуд", м. Вінниця, вул. 40-річчя Перемоги, 27, 21016, код ЄДРПОУ 03449841

третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ОСОБА_1 акціонерне товариство "Будівельне управління №813", 02094, м. Київ, вул. Магнітогорська, 1, оф. 302, код ЄДРПОУ 01383865

третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ОСОБА_2 автомобільних доріг у Донецькій області, 85302, м. Красноармійськ, вул. Соціалістична, 20, код ЄДРПОУ 25946285

про визнання права власності на майно вартістю 443574 грн.

за участі:

представника позивача: ОСОБА_3, за довіреністю;

арбітражного керуючого (ліквідатора) "Південьзахідшляхбуд": ОСОБА_4, за посвідченням;

представника третьої особи на стороні позивача - ОСОБА_2 автомобільних доріг у Донецькій області: ОСОБА_5О, за довіреністю

представник третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ПАТ "Будівельне управління №813": не з"явився

В С Т А Н О В И В :

Державне агентство автомобільних доріг України звернулось до господарського суду Вінницької області з позовом до Публічного акціонерного товариства "Південьзахідшляхбуд", в якому просить визнати за державою Україна в особі Державного агентства автомобільних доріг України право власності на автомобіль Mitsubishi Pajero Wagon 3.0, державний реєстраційний номер НОМЕР_1, рік випуску 2010, номер шасі JMBLYV93WAJ000648.

Ухвалою суду від 25.03.2016р. порушено провадження у даній справі, призначено її до розгляду на 15.04.2016р. та залучено до участі у справі: в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_1 акціонерне товариство "Будівельне управління №813" та в якості третьої особи, без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_2 автомобільних доріг у Донецькій області.

В судове засідання 15.04.2016р. з'явились представники позивача, відповідача та третьої особи на стороні позивача - ОСОБА_2 автомобільних доріг у Донецькій області.

Третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ОСОБА_1 акціонерне товариство "Будівельне управління №813" повноважного представника не направила. Про дату, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином, про що свідчить рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення третій особі.

Представником позивача подано клопотання б/н від 15.04.2016р. про залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача ОСОБА_6 французького акціонерного товариства розробок та керування "САФЕЖ", оскільки в ході розгляду справи підлягають оцінці правові підстави використання ОСОБА_6 французького акціонерного товариства розробок та керування "САФЕЖ" автомобіля НОМЕР_2 та його передачі Укравтодору згідно з актом приймання - передачі від 30.09.2015, а тому рішення у справі може вплинути на права та обов'язки ОСОБА_6 французького акціонерного товариства розробок та керування "САФЕЖ" .

Представники відповідача та третьої особи на стороні позивача - ОСОБА_2 автомобільних доріг у Донецькій області щодо задоволення даного клопотання не заперечили.

Суд, дослідивши матеріали справи, заслухавши думку учасників судового процесу, дійшов висновку, що клопотання позивача б/н від 15.04.2016р. про залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача ОСОБА_6 французького акціонерного товариства розробок та керування "САФЕЖ" - підлягає задоволенню, а ОСОБА_6 французького акціонерного товариства розробок та керування "САФЕЖ" - залученню до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача, оскільки рішення у даній справі може вплинути на права і обов'язки товариства.

Також суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача - Державне підприємство "Українські дорожні інвестиції", оскільки рішення у даній справі також може вплинути на права і обов'язки підприємства.

В судовому засіданні представник відповідача-арбітражний керуючий (ліквідатор) ОСОБА_4 заявив усне клопотання про відкладення розгляду справи на іншу дату для надання доказів необхідних для розгляду справи, зокрема щодо результатів розшуку транспортних засобів, належних ПАТ "Південьзахідшляхбуд" за клопотанням арбітражного керуючого до ВМВ УМВС України у Вінницькій області; та для надання можливості ознайомитись з матеріалами справи.

Представники позивача та третьої особи на стороні позивача - ОСОБА_2 автомобільних доріг у Донецькій області щодо задоволення даного клопотання не заперечили.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши учасників судового засідання, суд дійшов до висновку про відкладення розгляду справи на іншу дату, у зв'язку з необхідністю витребування додаткових доказів по суті спору та з метою забезпечення реалізації прав, наданих сторонам Господарським процесуальним кодексом України, у тому числі на подання доказів, наведення своїх доводів і міркувань з усіх питань, що виникають у ході судового процесу тощо.

З урахуванням наведеного та керуючись ст.ст. 27, 30, 77 (п.п. 1,2,3 ч.1), 86, 115 Господарського процесуального кодексу України, суд-

У Х В А Л И В :

1. Розгляд справи відкласти до 05 травня 2016 р. - 11:00 год., в приміщенні господарського суду, кімн. № 1102.

2. У відповідності до ст. 27 Господарського процесуального кодексу України залучити до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ОСОБА_6 французького акціонерного товариства розробок та керування "САФЕЖ" (вул. Шевченка, 181, м. Пустомити, Львівська обл., код ЄДРПОУ 26579279).

3. У відповідності до ст. 27 Господарського процесуального кодексу України залучити до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Державне підприємство "Українські дорожні інвестиції" (вул. Горького, 51, Голосіївський р-н, м. Київ, 03150).

4. На підставі ст. 30 Господарського процесуального кодексу України зобов'язати Державну фінансову інспекцію України, Державну фінансову інспекцію у Вінницькій області (вул. Сагайдачного, 4, м. Київ, 04070; Хмельницьке шосе,7, м. Вінниця, 21000) направити в судове засідання, що відбудеться 05.05.2016р. - 11:00 год. повноважного представника для дачі пояснень по суті спору, в тому рахунку щодо вимог проведення державних закупівель в ході придбання транспортних засобів.

5. Зобов'язати позивача, відповідача, третіх осіб забезпечити явку в засідання представників сторін з доказами про повноваження, визначеними ст.28 ГПК України з документами, що посвідчують особу.

6. Зобов'язати сторони надати суду необхідні для вирішення спору докази до 01.05.2016р. (в належно оформлених копіях через канцелярію суду з супровідним листом, в оригіналах в судове засідання для огляду), а саме :

Позивачу: оригінали документів, долучених до позовної заяви; всі інші наявні документи в обґрунтування позовних вимог, уточнити підстави заявленого позову, надати документальне обґрунтування оплати вартості спірного транспортного засобу; пояснення з приводу того чи включено вартість автомобіля Mitsubishi Pajero Wagon 3.0, державний реєстраційний номер НОМЕР_1 до суми кредиторських вимог у справі про банкрутство Публічного акціонерного товариства "Південьзахідшляхбуд", обґрунтувати використання автомобіля в ході виконання робіт, виходячи з визначення термінів у договорі підряду; пояснити з яких матеріалів (підрядника чи замовника) здійснювалось виконання робіт; обґрунтувати дотримання вимог законодавства про державні закупівлі під час визначення можливості набуття права власності на транспортний засіб в рамках договору підряду, надати підтверджуючі документи наявності у тендерній документації, яка передувала укладенню договору підряду, відомостей про можливість придбання транспортних засобів за рахунок коштів, котрі були інвестовані в будівництво автомобільної дороги, інші наявні документи в обґрунтування позовних вимог.

Відповідачу : письмові пояснення по суті пред'явленого позову; відомості про придбання спірного транспортного засобу, дати взяття його на облік УДАІ, відомості про облік на балансі підприємства як основного засобу, пояснення з приводу джерел придбання автомобіля: за кошти замовника чи за рахунок власних коштів, інші наявні документи в обґрунтування заперечення (визнання) позову;

Третім особам: письмові пояснення щодо обґрунтованості чи необґрунтованості заявленого позову з посиланням на норми законодавства, наданням доказів в обґрунтування цих пояснень.

У випадку невиконання вимог даної ухвали в частині надання доказів - надати письмові пояснення з обґрунтуванням причин її невиконання.

7. В разі розгляду справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет із тих же підстав господарським судом або іншим органом, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, зобов'язати сторони надати відповідні докази.

8. Попередити позивача , що у разі неподання без поважних причин витребуваних судом матеріалів, позов може бути залишено без розгляду відповідно до п. 5 ст. 81 ГПК України.

9. Попередити відповідача, що в разі неявки в судове засідання та неподання витребуваних документів суд вправі розглянути справу за наявними у ній матеріалами відповідно до ст.75 ГПК України.

10. Попередити сторони про те, що невиконання вимог ухвали суду може бути підставою для застосування штрафу у розмірі до 1 700,00 грн. відповідно до п.5 ст.83 ГПК України.

11. Ухвалу надіслати сторонам, третім особам та Державній фінансовій інспекції у Вінницькій області рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

Суддя Міліціанов Р.В.

віддрук.прим.:

1 - до справи

2 - позивачу (м. Київ, вул. Фізкультурна, 9, 03680)

3 - відповідачу (м. Вінниця, вул. 40-річчя Перемоги, 27, 21016)

4 - ПАТ "Будівельне управління №813" (02094, м. Київ, вул. Магнітогорська, 1, оф. 302)

5 - ОСОБА_2 автомобільних доріг у Донецькій області (85302, м. Красноармійськ, вул. Соціалістична, 20)

6 - ОСОБА_6 французького акціонерного товариства розробок та керування "САФЕЖ" (вул. Шевченка, 181, м. Пустомити, Львівська обл.)

7 - ДП "Українські дорожні інвестиції" (вул. Горького, 51, Голосіївський р-н, м. Київ, 03150)

8,9 - Державній фінансовій інспекції у Вінницькій області (Хмельницьке шосе,7, м. Вінниця;вул. Сагайдачного, 4, м. Київ, 04070)

Дата ухвалення рішення15.04.2016
Оприлюднено19.04.2016
Номер документу57169504
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —902/238/16

Ухвала від 24.01.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Постанова від 21.09.2016

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 20.09.2016

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 23.08.2016

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 10.08.2016

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 02.08.2016

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 18.07.2016

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Рішення від 06.06.2016

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Рішення від 06.06.2016

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 15.04.2016

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні