Рішення
від 03.06.2008 по справі 2-113/08
ТЕПЛОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Україна

ТЕПЛОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-113/08р.

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

3 червня 2008 року Теплодарс ький міський суд Одеської об ласті

у складі: головуючого судді - Марченко С. М. при секретарі - Грушко Г.С. за участю позивач а - ОСОБА_1, представника п озивача - ОСОБА_2 , розглян увши у відкритому судовому з асіданні у місті Теплодар ци вільну справу за позовом ОС ОБА_1 до ОСОБА_3, третя ос оба - Сектор громадянства, ім міграції та реєстрації фізич них осіб Теплодарського MB ГУМ ВС України в Одеській област і, про визнання особи такою, щ о втратила право користуванн я жилим приміщенням,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1, зверну вся до суду з вищевказаною по зовною заявою, мотивуючи тим , що він разом із своєю дружин ою - ОСОБА_4 07.05.2008 року придба ли квартиру АДРЕСА_1, згід но договору купівлі-продажу серії ВКК №016350, посвідченого д ержавним нотаріусом Теплода рської міської державної нот аріальної контори Одеської о бласті - Панасюк А.В. Після вселення у вищезазначену кв артиру він, як власник, зверн увся до Товариства з обмежен ою відповідальністю «Житлов о-експлуатаційне будівельне підприємство Наше місто»» (д алі - ТОВ «ЖЕБП «Наше місто»»), щоб відкрити особовий рахун ок, але дізнався, що в його кв артирі залишилася зареєстро ваною дочка колишнього власн ика квартири -ОСОБА_3. Зі сл ів працівників ТОВ «ЖЕБП «На ше місто»» позивач дізнався, що вона була зареєстрована п о вищевказаній адресі ще дит иною і протягом тривалого ча су в квартирі вже не мешкала, що підтверджується актом, ск ладеним майстром ТОВ «ЖЕБП « Наше місто»» - Барановою Т.Р . від 19.05.2008 року, згідно якого ОСОБА_3 не проживає в дані й квартирі з 26.03.1996 року. Тому згі дно до вимог ст. 391 ЦК України -в ласник має право вимагати ус унення перешкод у здійсненні ним права користування та ро зпорядження майном. Реєстра ція відповідачки в кватирі п озивача, порушує його права я к власника, тому він вирішив звернутися до суду, для виріш ення даного питання. На підст аві вищевказаного позивач та його представник в судовому засіданні просять суд задов ольнити позов, визнавши ОС ОБА_3 такою, що втратили пра во користування жилим приміщ енням - квартирою АДРЕСА_1 , зобов'язавши Сектор громадя нства, імміграції та реєстра ції фізичних осіб Теплодарсь кого MB ГУМВС України в Одеські й області зняти з реєстрацій ного обліку ОСОБА_3 , яка з ареєстрована в АДРЕСА_1.

Відповідачка - ОСОБА_3 в судове засідання не з'явилас я, теперішнє місце мешкання ї ї суду не відоме.

Представник третьої особи - Сектору громадянства, іммі грації та реєстрації фізични х осіб Теплодарського MB ГУМВС України в Одеській області в судове засідання не прибув, подавши до суду письмову зая ву про неможливість участі у справі.

Заслухавши пояснення пози вача та його представника, ви вчивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає за доволенню з наступних підста в.

Як встановлено в судовому з асіданні позивач - ОСОБА_1 разом із своєю дружиною - ОС ОБА_4 07.05.2008 року придбали кварт иру АДРЕСА_1, згідно догов ору купівлі-продажу серії ВК К №016350, посвідченого державни м нотаріусом Теплодарської м іської державної нотаріальн ої контори Одеської області - Панасюк А.В. Після вселен ня у вищезазначену квартиру він, як власник, звернувся до ТОВ «ЖЕБП «Наше місто»», щоб відкрити особовий рахунок, а ле дізнався, що в його кварти рі залишилася зареєстровано ю дочка колишнього власника квартири -ОСОБА_3. Зі слів п рацівників ТОВ «ЖЕБП «Наше м істо»» позивач дізнався, що в она була зареєстрована по ви щевказаній адресі ще дитиною і протягом тривалого часу в к вартирі вже не мешкала, що пі дтверджується й актом, склад еним майстром ТОВ «ЖЕБП «Наш е місто»» - Барановою Т.Р. в ід 19.05.2008 року, згідно якого ОС ОБА_3 не проживає в даній кв артирі з 26.03.1996 року.

На підставі викладеного, а також зважаючи на той факт, щ о відповідачка -ОСОБА_3 не проживає в вищезазначеній к вартирі тривалий час, не знят а з реєстраційного обліку по вищенаведеній квартирі, яка на теперішній час є власніст ю позивача, суд вважає необхі дним визнати ОСОБА_3 тако ю, що втратила право користув ання жилим приміщенням - квар тирою АДРЕСА_1, зобов'язав ши Сектор громадянства, іммі грації та реєстрації фізични х осіб Теплодарського MB ГУМВС України в Одеській області з няти з реєстраційного обліку ОСОБА_3 С, яка зареєстрова на по вищевказаній адресі.

Керуючись ст. ст. 10, 11, 209, 212, 214, 215 ЦПК України, ч.1, 2 ст. 319, ст. 391 Ц К України, суд

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги ОСОБА_1 до ОСОБА_3, третя особа -Се ктор громадянства, імміграц ії та реєстрації фізичних ос іб Теплодарського MB ГУМВС Укр аїни в Одеській області, про визнання особи такою, що втра тила право користування жили м приміщенням - задовольнити .

Визнати ОСОБА_3 такою, щ о втратила право користуванн я жилим приміщенням - квартир ою АДРЕСА_1.

Зобов'язати Сектор громадя нства, імміграції та реєстра ції фізичних осіб Теплодарсь кого MB ГУМВС України в Одеські й області зняти з реєстрацій ного обліку ОСОБА_3, яка за реєстрована за адресою: АДР ЕСА_1.

Рішення може бути оскаржен о в апеляційному порядку до а пеляційного суду Одеської об ласті через суд першої інста нції шляхом подачі в 10-денний строк з дня проголошення ріш ення заяви про апеляційне ос карження і поданням після ць ого протягом 20 днів апеляційн ої скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції аб о в порядку ч.4 ст. 295 ЦПК Україн и.

СудТеплодарський міський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення03.06.2008
Оприлюднено16.07.2010
Номер документу5724621
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-113/08

Ухвала від 18.10.2011

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Панфілова А. В.

Ухвала від 09.01.2008

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П.І.

Рішення від 24.04.2008

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Андрущенко С.А.

Рішення від 05.12.2008

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Горбань Н.І.

Рішення від 24.07.2008

Цивільне

Червоногвардійський районний суд м.Макіївки

Маркєлов Р. І.

Ухвала від 11.03.2008

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Дерус А.В.

Ухвала від 20.05.2008

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Марченко С.М.

Рішення від 03.03.2008

Цивільне

Кролевецький районний суд Сумської області

Сіра Г.І.

Рішення від 05.06.2008

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Пасічник Д.І.

Рішення від 03.06.2008

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Марченко С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні