Ухвала
від 14.06.2016 по справі 902/106/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

14 червня 2016 р.

Справа № 902/106/16

за позовом Національної телекомпанії України в особі філії "Вінницька регіональна дирекція "ВІНТЕРА"

до Громадської організації "Медіа центр "ВЛАСНО"

до Фізичної особи- підприємця ОСОБА_2

про спростування недостовірної інформації, захист честі та ділової репутації

Господарський суд Вінницької області у складі

Головуючого судді Говор Н.Д.

Судді Білоуса В.В., Банаська О.О.

Секретар судового засідання Мовчан Г.М.

Представники

позивача : Тудін О.І. за дорученням від 18.05.2016 р.

відповідача-1 : Мусіровський О.А. за дорученням від 17.02.2016 р.

відповідача-2 : ОСОБА_2 - фізична особа - підприємець

В С Т А Н О В И В :

Державна організація "Вінницька обласна державна телерадіокомпанія "ВІНТЕРА" звернулася до Господарського суду Вінницької області з позовом до Громадської організації "Медіа центр "ВЛАСНО " про спростування недостовірної інформації, захист честі та ділової репутації.

Позов обґрунтовано, зокрема тим, що 22 грудня 2015 р. на веб-сайті www.vlasno.info у матеріалі "Вінницьку телерадіокомпанію підозрюють в корупції" була оприлюднена інформація, яку позивач просить визнати недостовірною та спростувати .

Ухвалою від 31.03.2016 р. справа прийнята до провадження судовою колегією у складі головуючого судді Говор Н.Д., суддів Білоуса В.В., Банасько О.О.

Ухвалою від 05.05.2016 р. до участі у справі залучено другого відповідача - Фізичну особу-підприємця ОСОБА_2 на підставі ст. 24 ГПК України.

16 травня 2016 р. Філія національної телекомпанії України "Вінницька регіональна дирекція "Вінтера" подала заяву про залучення до участі у справі правонаступника позивача - Національну телекомпанію України (код ЄДРПОУ 23152907), представництво якої буде здійснюватися через філію НТКУ " Вінницька регіональна дирекція "Вінтера" у зв"язку із внесенням 05.05.2016 р. запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи державна організація "Вінницька обласна державна телерадіокомпанія "Вінтера" (код ЄДРПОУ 02841363) на підставі ст. 25 ГПК України.

На доказ правонаступництва Державної організації "Вінницька обласна державна телерадіокомпанія "ВІНТЕРА" Національною телекомпанією України суду надано копію Статуту Національної телекомпанії України, затвердженого наказом Деркомтелерадіо від 18.04.2016 р. № 84, з якого вбачається, що НТКУ є правонаступником майна., прав і обов'язків державної організації "Вінницька обласна державна телерадіокомпанія "ВІНТЕРА".

Також суду надано копію Положення про філію Національної телекомпанії України "Вінницька регіональна дирекція "Вінтера", затвердженого Генеральним директором Національної компанії України від 16.09.2015 р., з якого вбачається, що Філія є відокремленим структурним підрозділом Національної телекомпанії України (НТКУ), що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює частину її функцій на підставі і в межах цього Положення.

Відповідно до п.4.1. вказаного Положення Філія відповідно до своїх зобов'язань і основних напрямів діяльності має право: подавати від імені та в інтересах НТКУ позови до юридичних і фізичних осіб у відповідні суди, користуватися всіма процесуальними правами відповідної сторони процесу позивача, відповідача, третьої особи.

Відповідно до ст. 28 ГПК України справи юридичних осіб в господарському суді ведуть їх органи, що діють у межах повноважень, наданих їм законодавством та установчими документами, через свого представника.

Керівники підприємств та організацій, інші особи, повноваження яких визначені законодавством або установчими документами, подають господарському суду документи, що посвідчують їх посадове становище.

Представниками юридичних осіб можуть бути також інші особи, повноваження яких підтверджуються довіреністю від імені підприємства, організації. Довіреність видається за підписом керівника або іншої уповноваженої ним особи та посвідчується печаткою підприємства, організації (за наявності).

Повноваження сторони або третьої особи від імені юридичної особи може здійснювати її відособлений підрозділ, якщо таке право йому надано установчими або іншими документами.

Відповідно до ст. 25 ГПК України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

Враховуючи, що правонаступництво Державної організації "Вінницька обласна державна телерадіокомпанія "Вінтера" Національною телекомпанією України стверджується Статутом НТКУ , а Положенням про філію Національної телекомпанії України "Вінницька регіональна дирекція "Вінтера" відособленому підрозділу -філії надано право здійснювати повноваження сторони у справі у господарському суді, на підставі ст. 25, 28 ГПК України позивача у справі - Державну організацію "Вінницька обласна державна телерадіокомпанія "Вінтера" слід замінити її правонаступником - Національною телекомпанією України в особі філії Національної телекомпанії України "Вінницька регіональна дирекція "Вінтера".

Керуючись ст.ст. 25, 28, 86, 115 Господарського процесуального кодексу України суд, -

У Х В А Л И В :

Замінити позивача у справі Державну організацію "Вінницька обласна державна телерадіокомпанія "Вінтера" її правонаступником - Національною телекомпанією України в особі філії Національної телекомпанії України "Вінницька регіональна дирекція "Вінтера".

Головуючий суддя Говор Н.Д.

Судді Білоус В.В.

Банасько О.О.

віддрук.5 прим.:

1 - до справи

2 - позивачу Державна організаці "Вінницька обласна державна телерадіокомпанія "Вінтера"

(вул. Театральна, 15, м. Вінниця, 21050)

3, 4 - відповідачу Громадська організація " Медіа центр "Власно"

(вул. Театральна, 14, м. Вінниця, 21050; )

(вул. Ватутіна, 19, м. Вінниця, 21011)

5- ФОП - ОСОБА_2

( 21023, АДРЕСА_1 )

Дата ухвалення рішення14.06.2016
Оприлюднено17.06.2016

Судовий реєстр по справі —902/106/16

Судовий наказ від 20.07.2016

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Говор Н.Д.

Судовий наказ від 20.07.2016

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Говор Н.Д.

Судовий наказ від 20.07.2016

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Говор Н.Д.

Ухвала від 07.07.2016

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Демидюк О.О.

Рішення від 14.06.2016

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Говор Н.Д.

Ухвала від 14.06.2016

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Говор Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні