Постанова
від 26.04.2016 по справі 487/2101/16-к
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 487/2101/16-к

Провадження № 1-кс/487/369/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

за результатами розгляду клопотання

про тимчасовий доступ до речей і документів

26.04.2016 року слідчий суддя Заводського районного суду міста Миколаєва ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , прокурора Заводського відділу Миколаївської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Заводського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

встановив:

21.04.2016 року слідчий СВ Заводського відділу поліції ГУ НП в Миколаївській області ОСОБА_4 , за погодженням з прокурором Заводського відділу Миколаївської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_3 , в рамках здійснення досудового розслідування кримінального правопорушення, відомості про вчинення якого 28.03.2016 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань (надалі - ЄРДР) за №12012160030000943, ініціював перед слідчим суддею вказане клопотання, в якому просив надати стороні обвинувачення тимчасовий доступ до документів (в тому числі електронних), з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , що розташований за адресою: АДРЕСА_1 . Зобов`язати ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 надати слідчому Заводського відділу поліції ГУ НП в Миколаївській області ОСОБА_4 можливість отримати копію інформації, в якій обов`язково зазначити:

- роздруківку руху коштів в національній та іноземній валюті із зазначенням дати, відправників, отримувачів платежів, хто є власником розрахункового рахунку № НОМЕР_2 , а також призначення платежів, загальної суми платежів за кожен день по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 , а також призначення платежів, загальної суми платежів за кожен день по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 відкритому ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО ( НОМЕР_1 ) для проведення операцій з 01.01.2005 року по теперішній час, документи, які стали підставою для руху коштів по розрахунковому рахунку чеки, платіжні доручення.

Вказане клопотання слідчий обґрунтовував необхідністю в тимчасовому доступі до вказаних документів для того, щоб встановити осіб, які могли укладати договори з установою банку, підстав для перерахунку коштів, осіб, які здійснювали операції по рахункам, контрагентів, для доручення інформації до матеріалів кримінального провадження.

Перевіривши клопотання, матеріали, якими слідчий його обґрунтував, включаючи витяг з ЄРДР щодо кримінального провадження, в рамках якого воно подано, слідчий суддя дійшов наступного.

Із наданих матеріалів вбачається, що в провадженні Заводського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області перебуває кримінальне провадження №12012160030000943 за ознаками кримінального правопорушення за ч.4 ст. 190, ст.. 358 ч.1 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що приблизно в березні 2002 року ОСОБА_5 запропонував створити на базі будівлі « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташоване по АДРЕСА_2 та належало Облспоживспілці на праві власності, спільне підприємство з метою здійснення господарської діяльності та отримання прибутку.

Оскільки будівля готелю потребувала ремонту, а коштів на той час у Облспоживспілки на проведення ремонтних робіт не було, то ОСОБА_6 пообіцяв створити спільне підприємство для подальшого здійснення ремонту з прибутку.

08.04.2002 року в присутності правління Миколаївської облспоживспілки було прийнято рішення щодо створення коперативного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». В ході господарської діяльності, а саме за 2,5 роки чистий прибуток підприємства склав всього 16000 гри, а збитки склали в шість разів більшу суму грошових коштів. У зв`язку з чим керівництвом Облспоживспілки було поставлено питання про її вихід зі складу підприємства з поверненням внесеного до статутного фонду майна-будівлі готелю з господарськими спорудами.

17.05.2006 року ОСОБА_5 та ОСОБА_7 за відсутності будь кого з представників ІНФОРМАЦІЯ_3 було прийнято рішення про виключення Облспоживспілки зі складу КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Однак згідно п. 13.2 «Установчого договору про створення кооперативного підприємства ІНФОРМАЦІЯ_2 », при виході Засновника (Учасника), крім Облспоживспілки з Підприємства, а також частина розподільного прибутку, яка одержана Підприємством у звітному році внеску пропорційно частці Засновника у Статутному фонді Підприємства.

Згідно ч.3 ст. 132 КПК застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що:

1) існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження;

2) потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора;

3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

Відповідно до ч.6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Оскільки слідчим не зазначено, для виконання якого саме завдання є необхідність отримати доступ до документів, зазначених в клопотанні, слідчий суддя приходить до переконання, що такий ступінь втручання у права та свободи, про який просить слідчий, не виправдовує потреби досудового розслідування, а тому у задоволенні клопотання слід відмовити.

З урахуванням викладеного і керуючись статтями 132, 160, 163, 164 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя, -

ухвалив:

У задоволенні клопотання слідчого СВ Заводського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Заводського

районного суду міста Миколаєва ОСОБА_8

СудЗаводський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення26.04.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу58644584
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —487/2101/16-к

Ухвала від 17.11.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Карташева Т. А.

Ухвала від 04.08.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Карташева Т. А.

Ухвала від 22.12.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Карташева Т. А.

Ухвала від 11.12.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Карташева Т. А.

Постанова від 23.11.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Карташева Т. А.

Ухвала від 23.09.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Карташева Т. А.

Ухвала від 18.05.2018

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Кузьменко В. В.

Постанова від 26.04.2016

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Біцюк А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні