Ухвала
від 01.07.2016 по справі 461/4201/16-к
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/4201/16-к

Провадження № 1-кс/461/3166/16

У Х В А Л А

01.07.2016 року м.Львів

Слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , з участю прокурора ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 розглянувши клопотання cтаршого слідчого СУ ГУ Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення позапланової документальної перевірки,-

В С Т А Н О В И В :

у провадженні cтаршого слідчого СУ ГУ Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015140050004605 від 01.12.2015, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.190, ч.4 ст.358 КК України.

Старший слідчий СУ ГУ Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 за погодженням прокурора відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами поліції державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Львівської області ОСОБА_2 , звернувся в суд з клопотанням у якому просить надати дозвіл на проведення позапланової перевірки в період з 30.06.2016 року по 30.07.2016 року в ТОВ «Ліс Експерт» (ЄДРПОУ 39809652), ТОВ «Голден Вест» (ЄДРПОУ 40149939), ТОВ «Експерт Асістанс» (ЄДРПОУ 36857412), ТОВ «Екопласт Львів» (ЄДРПОУ 33196220), Амбер Голд (ЄРДПОУ 40206792) ТзОВ «Марконні» (ЄДРПОУ 36709765) з питань податкового, валютного, митного та іншого законодавства, контроль за дотримання якого покладено на контролюючі органи за період 2014-2016 років. Забезпечення виконання ухвали покласти на старшого слідчого СУ ГУ Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 або за його дорученням в порядку ст. 40 КПК України на оперативний підрозділ.

Згідно п.75.1 ст.75 Податкового кодексу України, контролюючі органи мають право проводити камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки.

Камеральні та документальні перевірки проводяться контролюючими органами в межах їх повноважень виключно у випадках та у порядку, встановлених цим Кодексом, а фактичні перевірки - цим Кодексом та іншими законами України, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи.

75.1.1. Камеральною вважається перевірка, яка проводиться у приміщенні контролюючого органу виключно на підставі даних, зазначених у податкових деклараціях (розрахунках) платника податків та даних системи електронного адміністрування податку на додану вартість (даних органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, в якому відкриваються рахунки платників у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, даних Єдиного реєстру податкових накладних та даних митних декларацій).

75.1.2. Документальною перевіркою вважається перевірка, предметом якої є своєчасність, достовірність, повнота нарахування та сплати усіх передбачених цим Кодексом податків та зборів, а також дотримання валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами) та яка проводиться на підставі податкових декларацій (розрахунків), фінансової, статистичної та іншої звітності, регістрів податкового та бухгалтерського обліку, ведення яких передбачено законом, первинних документів, які використовуються в бухгалтерському та податковому обліку і пов`язані з нарахуванням і сплатою податків та зборів, виконанням вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, а також отриманих в установленому законодавством порядку контролюючим органом документів та податкової інформації, у тому числі за результатами перевірок інших платників податків.

Документальною виїзною перевіркою вважається перевірка, яка проводиться за місцезнаходженням платника податків чи місцем розташування об`єкта права власності, стосовно якого проводиться така перевірка.

Документальною невиїзною перевіркою вважається перевірка, яка проводиться в приміщенні контролюючого органу.

75.1.3. Фактичною вважається перевірка, що здійснюється за місцем фактичного провадження платником податків діяльності, розташування господарських або інших об`єктів права власності такого платника. Така перевірка здійснюється контролюючим органом щодо дотримання норм законодавства з питань регулювання обігу готівки, порядку здійснення платниками податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявностіліцензій, патентів, свідоцтв, у тому числі про виробництво та обіг підакцизних товарів, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами).

За правилами ст.78 Податкового кодексу України, документальна позапланова перевірка здійснюється за наявності хоча б однієї з таких обставин:

78.1.1. за наслідками перевірок інших платників податків або отримання податкової інформації виявлено факти, що свідчать про порушення платником податків податкового, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, якщо платник податків не надасть пояснення та їх документальні підтвердження на обов`язковий письмовий запит контролюючого органу, в якому зазначаються порушення цим платником податків податкового, валютного та іншого законодавства протягом 10 робочих днів з дня отримання запиту;

78.1.2. платником податків не подано в установлений законом строк податкову декларацію, розрахунки, звіт про контрольовані операції або документацію з трансфертного ціноутворення, якщо їх подання передбачено законом;

78.1.3. платником податків подано контролюючому органу уточнюючий розрахунок з відповідного податку за період, який перевірявся контролюючим органом;

78.1.4. виявлено недостовірність даних, що містяться у податкових деклараціях, поданих платником податків, якщо платник податків не надасть пояснення та їх документальні підтвердження на письмовий запит контролюючого органу, в якому зазначено виявлену недостовірність даних та відповідну декларацію протягом 10 робочих днів з дня отримання запиту;

78.1.5. платником податків подано в установленому порядку контролюючому органу заперечення до акта перевірки або скаргу на прийняте за її результатами податкове повідомлення-рішення, в яких вимагається повний або частковий перегляд результатів відповідної перевірки або скасування прийнятого за її результатами податкового повідомлення-рішення у разі, коли платник податків у своїй скарзі (запереченнях) посилається на обставини, що не були досліджені під час перевірки, та об`єктивний їх розгляд неможливий без проведення перевірки. Така перевірка проводиться виключно з питань, що стали предметом оскарження;

78.1.7. розпочато процедуру реорганізації юридичної особи (крім перетворення), припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, закриття постійного представництва чи відокремленого підрозділу юридичної особи, в тому числі іноземної компанії, організації, порушено провадження у справі про визнання банкрутом платника податків або подано заяву про зняття з обліку платника податків;

78.1.8. платником подано декларацію, в якій заявлено до відшкодування з бюджету податок на додану вартість, за наявності підстав для перевірки, визначених у розділі V цього Кодексу, та/або з від`ємним значенням з податку на додану вартість, яке становить більше 100 тис. гривень.

78.1.9. щодо платника податку подано скаргу про ненадання таким платником податків податкової накладної покупцю або про порушення правил заповнення податкової накладної у разі ненадання таким платником податків пояснень та документального підтвердження на письмовий запит контролюючого органу, в якому зазначаються інформація зі скарги або про порушення правил заповнення податкової накладної з дня його отримання;

78.1.11. отримано судове рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки або постанову органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, слідчого, прокурора, винесену ними відповідно до закону.

Заслухавши пояснення слідчого, доводи прокурора, дослідивши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що з метою забезпечення повноти, всебічності та об`єктивності дослідження обставин кримінального правопорушення і його повного розкриття, та необхідності застосування у ході розслідування спеціальних знань документообігу та бухгалтерського обліку, з метою отримання доказів на стадії досудового слідства, необхідно клопотання слідчого задовольнити.

Керуючись ст. 75, п.78.1 п.п.78.1.11 ст.78, п.85.2, 85.4, ст.85 Податкового кодексу України, ст.ст. 91, 132 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

клопотання cтаршого слідчого СУ ГУ Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення позапланової перевірки в період з 30.06.2016 року по 30.07.2016 року в ТОВ «Ліс Експерт» (ЄДРПОУ 39809652), ТОВ «Голден Вест» (ЄДРПОУ 40149939), ТОВ «Експерт Асістанс» (ЄДРПОУ 36857412), ТОВ «Екопласт Львів» (ЄДРПОУ 33196220), Амбер Голд (ЄРДПОУ 40206792) ТзОВ «Марконні» (ЄДРПОУ 36709765) з питань податкового, валютного, митного та іншого законодавства, контроль за дотримання якого покладено на контролюючі органи за період 2014-2016 років.

Перевірку доручити працівниками Головного управління ДФС у Львівській області (м. Львів, вул. Стрийська, 35).

Забезпечення виконання ухвали покласти на старшого слідчого СУ ГУ Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 або за його дорученням в порядку ст. 40 КПК України на оперативний підрозділ.

Тривалість документальної позапланової виїзної перевірки визначити в межах, встановлених ст.82 Податкового кодексу України.

Ухвала остаточна, оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.07.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу58978210
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —461/4201/16-к

Ухвала від 13.03.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 19.06.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 11.05.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 02.09.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 11.10.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Михалюк В. О.

Ухвала від 11.10.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Михалюк В. О.

Ухвала від 05.09.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 11.08.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 11.08.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 11.08.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні