Ухвала
від 14.08.2015 по справі 923/724/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78

Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

"14" серпня 2015 р. Справа № 923/724/15

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пінтеліної Т.Г. при секретарі Литвиненко, розглянувши справу порушену

за позовом: Заступника прокурора Херсонської області м. Херсон

до: відповідача - 1: Голопритстанської райдержадміністрації м. Гола Пристань Херсонської області;

відповідача-2: Фермерського господарства "Аделаїда" відокремлена садиба Голопристанського району, Херсонської області, код ЄДРПОУ 14136795;

відповідача-3: Реєстраційної служби Голопристанського районного управління юстиції Херсонської області, м. Гола Пристань, Херсонської області;

про визнання незаконними (недійсними) розпоряджень, визнання недійсним державних актів на право власності на земельні ділянки, зобов'язання скасувати право власності на земельні ділянки

за участю: від позивача: - ОСОБА_1 ст. прокурор відділу прокуратури Херсонської області посв. № 006312 видане 26.03.2012р.;

від відповідача -1: ОСОБА_2 довіреність № 01-25/154 від 25.03.2015р. - Голопристанська РДА;

від відповідача -2: ФГ "Аделаїда" відокремлена садиба" не прибули

від відповідача-3: Реєстраційної служби Голопристанського РУЮ Херсонської області - не з'явились

Запис розгляду судової справи здійснюється за допомогою технічних засобів, а саме: програмно-апаратного комплексу "Оберіг".

встановив:

Заступник прокурора Херсонської області звернувся до господарського суду Херсонської області з позовом до відповідача - 1: Голопритстанської райдержадміністрації м. Гола Пристань Херсонської області; відповідача-2: Фермерського господарства "Аделаїда" відокремлена садиба (місцезнаходження: вул. Дорожна,1-а, с. Чулаківка, Голопристанський район, Херсонської області, код ЄДРПОУ 14136795); відповідача-3: Реєстраційної служби Голопристанського районного управління юстиції Херсонської області, м. Гола Пристань, Херсонської області про визнання незаконними (недійсними) розпоряджень, визнання недійсним державних актів на право власності на земельні ділянки, зобов'язання скасувати право власності на земельні ділянки.

Ухвалою від 15 травня 2015р. суд прийняв позовну заяву, порушив провадження у справі та призначив справу до розгляду. Цією ж ухвалою суд зобов'язав надати додаткові документи.

На вимогу суду надійшли документи:

- від Реєстраційної служби Голопристанського районного управління юстиції Херсонської області клопотання про розгляд справи без участі представника Реєстраційної служби;

- від прокуратури Херсонської області супровідним листом надійшли документи витребувані ухвалою суду про порушення справи;

- від ФГ "Аделаїда Відокремлена садиба" надійшов відзив на позов з додатком та додаткові документи в обґрунтування своєї правової позиції.

За клопотанням представника ФГ "Аделаїда Відокремлена садиба" ухвалою суду від 03.07.2015р. продовжено строк розгляду справи на більш тривалий строк як передбачено ст. 69 ГПК України та відкладено судове засідання на 03.08.2015р.

У призначеному судовому засіданні в зв'язку із складністю спору, з метою забезпечення правильного, всебічного, об'єктивного розгляду справи та додаткового вивчення матеріалів справи суд оголосив перерву до 03.08.2014р. Представники сторін належним чином повідомлені у судовому засідання про місце, дату та час наступного судового засідання.

Від ФГ "Аделаїда Відокремлена садиба" надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, у зв'язку з відрядженням представника, до клопотання додано відповідні докази.

Присутній у судовому засіданні прокурор заперечує проти відкладення розгляду справи, вважає, що представник відповідача -2 зловживає своїми процесуальними правами.

Представник відповідача-1 підтримує клопотання відповідача -2 та просить суд відкласти судове засідання.

Відповідно до ст. 77 ГПК України господарський суд відкладає розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу, неподання витребуваних доказів, необхідність витребування нових доказів.

Стаття 4-3 ГПК України встановлює, що судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності. Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, обґрунтовують свої вимоги і заперечення поданими суду доказами. Господарський суд створює сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, необхідні умови для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства.

Принцип змагальності є визначальним принципом судового процесу взагалі та господарського зокрема. Відповідно до ст. 129 Конституції України змагальність віднесено до основних засад судочинства.

Змагальність полягає в тому, що сторони у процесуальній формі доводять перед судом свою правоту, за допомогою доказів переконують суд у правильності власної правової позиції. Спір повинен вирішуватися на користь тієї сторони, яка за допомогою відповідних процесуальних засобів переконала суд в обґрунтованості своїх вимог чи заперечень. Змагальність означає таку побудову судового процесу, яка дозволяє всім особам - учасникам певної справи обстоювати свої права та законні інтереси, свою позицію у справі. Принцип змагальності є процесуальною гарантією всебічного, повного та об'єктивного з'ясування судом обставин справи, ухвалення законного, обґрунтованого і справедливого рішення у справі.

Принцип змагальності передбачає покладання тягаря доказування на сторони, покладання на них відповідальності за доведеність їхніх вимог чи заперечень, звільнення суду від обов'язку збирання доказів.

Принцип змагальності вимагає від сторін ініціативи та активності в реалізації їхніх процесуальних прав, тобто обумовлює мотивацію поведінки сторін під час розгляду справи. Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, активно впливають на судову діяльність, оскільки їхні розпорядчі волевиявлення можуть бути обов'язковими для суду.

За таких обставин суд відкладає розгляд справи.

У разі розгляду справу за відсутності представника відповідача -2, суд позбавить його можливості взяти участь в засіданні, подавати докази, наводити свої доводи і міркування з усіх питань, що виникають у ході судового процесу, заперечувати проти доводів інших учасників судового процесу відповідно до ст.22 ГПК України, чим може порушити принципи змагальності та рівності учасників судового процесу перед законом і судом, що передбачені ст.ст. 4-2 та 4-3 ГПК України.

Разом з тим, суд звертає увагу учасників провадження на необхідність добросовісно користуватись належними їм процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до усіх учасників провадження, вживати заходів до всебічного, повного та об’єктивного дослідження усіх обставин справи, не спричинювати судову тяганину.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ухвалив:

1. Розгляд справи відкласти. Призначити судове засідання на "03" вересня 2015 р. о 10:00 год. за адресою: м. Херсон, вул. Горького, 18, каб. № 211 .

2. Копію даної ухвали направити учасникам судового процесу.

Суддя Т.Г. Пінтеліна

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення14.08.2015
Оприлюднено21.07.2016
Номер документу59005305
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/724/15

Ухвала від 14.08.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 03.07.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 12.01.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Бакуліна С. В.

Ухвала від 29.12.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Бакуліна С. В.

Ухвала від 21.12.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Бакуліна С. В.

Ухвала від 23.10.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Будішевська Л.О.

Ухвала від 01.10.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Рішення від 03.09.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 15.05.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні