Ухвала
від 02.08.2016 по справі 823/879/16
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залучення третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє

самостійних вимог на предмет спору

02 серпня 2016 року Справа № 823/879/16

м. Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Рідзеля О.А.,

при секретарі судового засідання - Мельниковій О.М.,

за участю: позивача ОСОБА_1 - особисто, представника відповідача ОСОБА_2 - за довіреністю, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області про визнання протиправним рішення та зобов’язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

08.07.2016 до Черкаського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 (далі - позивач) з позовною заявою до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області (далі - відповідач) в якій просить:

- визнати протиправним та незаконним рішення органу владних повноважень, в особі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, про відмову в затвердженні проекту землеустрою та передачу у власність земельної ділянки площею 1,4 га. в адміністративних межах Максимівської сільської ради, Уманського району, Черкаської області, викладену в листі № 4337/6-16 від 26.05.2016;

- зобов’язати Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області повторно розглянути заяву від 14.04.2016 і у відповідності до норм чинного законодавства прийняти рішення про затвердження проекту землеустрою та передачу у власність земельної ділянки площею 1,4 га. в адміністративних межах Максимівської сільської ради, Уманського району, Черкаської області, кадастровий номер №7124385300:02:000:1218;

- застережити відповідача про недопустимість в прийнятті в подальшому рішення про відмову в затвердженні проекту землеустрою та передачі земельної ділянки у власність з тих самих підстав, за яких судом визнані протиправними дії відповідача;

- стягнути на користь позивача фактично понесені судові витрати, що пов’язані із прибуттям до суду в розмірі, які будуть підтверджені на момент прийняття рішення.

Під час розгляду справи судом встановлено, що позивач звернувся до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області із заявою про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення орієнтованою площею 1,4000 га в адміністративних межах Максиміської сільської ради Уманського району Черкаської області для ведення особистого селянського господарства. Відповідно до листа Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області від 26.05.2016 № 4337/6-16 зазначено, що станом на 01.01.2015 землекористувачем земельної ділянки, на яку позивачу надано дозвіл на розробку проекту землеустрою було ПП «Тетяна С».

В зв’язку з чим, у судовому засіданні 02.08.2016 судом на обговорення учасників адміністративного процесу поставлено питання стосовно залучення у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - приватного підприємства «Тетяна С».

Позивач та представник відповідача в судовому засіданні не заперечували проти залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - приватного підприємства «Тетяна С».

З’ясувавши думку позивача та представника відповідача, суд зазначає про таке.

Відповідно до ч. 2 ст. 53 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі. Якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи зазначене, суд вважає, що судове рішення у даній справі може вплинути на права і обов'язки особи, яка не є стороною у справі, а саме: приватного підприємства «Тетяна С». Тому, суд дійшов висновку про необхідність залучення вказаної особи до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Суд зазначає, що залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 49, 53, 150, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - приватне підприємство «Тетяна С» (вул. Калініна, 87, с. Осітна, Христинівський район, Черкаська область, код ЄДРПОУ 33319202).

Відкласти розгляд адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - приватне підприємство «Тетяна С», про визнання протиправним рішення та зобов’язання вчинити дії,

Судове засідання призначити на 11 серпня 2016 року о 10 год. 00 хв. що буде проводитись одноособово суддею Рідзелем О.А. в залі Черкаського окружного адміністративного суду за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 117, - із повним фіксуванням судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Особи, які беруть участь у справі, у разі неможливості прибуття до суду з поважних причин, зобов'язані завчасно повідомити про це суд відповідно до вимог ч. 2 ст. 40 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Суддя О.А. Рідзель

Ухвалу складено в повному обсязі 04.08.2016

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.08.2016
Оприлюднено09.08.2016
Номер документу59448676
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —823/879/16

Ухвала від 31.01.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Безименна Н.В.

Ухвала від 19.01.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Безименна Н.В.

Ухвала від 19.01.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Безименна Н.В.

Ухвала від 19.12.2016

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Безименна Н.В.

Ухвала від 18.11.2016

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Безименна Н.В.

Постанова від 29.09.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

О.А. Рідзель

Ухвала від 16.09.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

О.А. Рідзель

Ухвала від 16.09.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

О.А. Рідзель

Ухвала від 11.08.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

О.А. Рідзель

Ухвала від 02.08.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

О.А. Рідзель

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні