Ухвала
від 29.10.2015 по справі 754/5388/15-ц
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Номер провадження 2/754/2977/15

Справа № 754/5388/15-ц

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 жовтня 2015 року Суддя Деснянський районний суд міста Києва Ярошенко С.В., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Транспроект-1» про забезпечення позову по цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Транспроект-1» до ОСОБА_2 про стягнення боргу, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ТОВ «Транспроект-1» звернувся до суду із позовом до відповідача ОСОБА_2 про стягнення боргу.

На адресу Деснянського районного суду міста Києва від позивача надійшла заява про забезпечення позову шляхом накладення арешту та заборону відчуження на майно, що належать відповідачу, а саме: легковий автомобіль марки «Шкода Октавія» д.н.з. НОМЕР_1 та корпоративні права (частку в статутному капіталі) в Товаристві з обмеженою відповідальністю «Праволенд» код ЄДРПОУ 39472279 в розмірі 50%. Подану заяву мотивує тим, що предметом позову є стягнення з ОСОБА_2 на користь позивача боргу за угодою безвідсоткової позики від 16.07.2010 року. За зазначено угодою відповідачем частково було повернуто грошові кошти в розмірі 12000грн., проте в суді ОСОБА_2 заявляє, що не підписував угоду безвідсоткової позики та не отримував грошові кошти, у зв'язку з чим по його клопотанню було призначено почеркознавчу експертизу. Позивач вважає, що метою таких дій є відчуження належного йому майна, що унеможливить, у разі задоволення позовних вимог, виконання рішення суду.

Частиною 1 ст. 151 ЦПК України передбачено, що суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову.

Згідно ч.3 ст. 151 ЦПК України забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Відповідно до ч. 3 ст. 152 ЦПК України, види забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 152 ЦПК України позов забезпечується накладенням арешту на майно або грошові кошти, що належать відповідачеві і знаходяться у нього або в інших осіб.

У п. 4 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22.12.2006 року «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову»роз'яснено, що розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.При встановленні зазначеної відповідності слід враховувати, що вжиті заходи не повинні перешкоджати господарській діяльності юридичної особи або фізичної особи, яка здійснює таку діяльність і зареєстрована відповідно до закону, як підприємець.

Проаналізувавши зміст позовних вимог, розглянувши подану заяву про вжиття заходів забезпечення позову, суд приходить до наступного.

ТОВ «Транспроект-1» не надано доказів того, що відповідачу належить рухоме майно, на яке заявник просить накласти арешт.

Заявником, враховуючи позовні вимоги, не обґрунтовано вимогу щодо накладення арешту та заборону відчуження корпоративних прав (частку в статутному капіталі) відповідача в ТОВ «Праволенд». ТОВ «Транспроект-1» не наведено підстав, яким чином накладення арешту на корпоративні права та заборона їх відчуження здатна вплинути на задоволення інтересів заявника. Суд вважає, що задоволення заяви в цій частині як спосіб забезпечення, може негативно вплинути та/або зашкодити інтересам товариства.

Таким чином, суд приходить до висновку, що в задоволенні заяви повинно бути відмовлено.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 151,152 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Транспроект-1» про забезпечення позову по цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Транспроект-1» до ОСОБА_2 про стягнення боргу - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду міста Києва через Деснянський районний суд міста Києва протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:

СудДеснянський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення29.10.2015
Оприлюднено12.08.2016
Номер документу59576664
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —754/5388/15-ц

Постанова від 27.06.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 20.09.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Євтушенко Олена Іванівна

Рішення від 29.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Кравець Валентина Аркадіївна

Ухвала від 14.07.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Кравець Валентина Аркадіївна

Ухвала від 14.07.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Кравець Валентина Аркадіївна

Ухвала від 05.07.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Кравець Валентина Аркадіївна

Ухвала від 05.07.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Кравець Валентина Аркадіївна

Рішення від 31.05.2017

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Таран Н. Г.

Рішення від 31.05.2017

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Таран Н. Г.

Ухвала від 03.02.2017

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Таран Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні