Ухвала
від 10.08.2016 по справі 766/4566/16-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер справи: 766/4566/16-ц

Номер провадження: 22-ц/791/1939/16

У Х В А Л А

про повернення справи до суду першої інстанції

10 серпня 2016 року м. Херсон

Суддя судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Херсонської області Склярська І.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_2, ОСОБА_3, Товариства з обмеженою відповідальністю «Голдрас» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Неотракс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Салма», Товариства з обмеженою відповідальністю «Авангард Систем», ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фірма Акант-К», Товариство з обмеженою відповідальністю «БВВ Люкс», Черкаське районне управління юстиції Черкаської області, Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Херсонської міської ради про визнання правочинів недійсними та змін до установчих документів,-

В С Т А Н О В И Л А:

07 червня 2016 року Херсонський міський суд Херсонської області постановив у зазначеній справі ухвалу про відкриття провадження у справі, на яку представником ТОВ «БВВ Люкс» подана апеляційна скарга з посиланням на порушення судом правил підсудності.

Відповідно до ч.2 ст.293 ЦПК України. У разі подання апеляційної скарги на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, суд першої інстанції повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

Відповідно до вимог, передбачених ч.1 п.5 ст.293 ЦПК України, окремо від рішення суду може бути оскаржена ухвала про відкриття провадження у справі з підстави недотримання судом правил підсудності.

З апеляційної скарги вбачається, що оскаржується ухвала про відкриття провадження у справі з тієї підстави, що справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства. Особа, яка подала апеляційну скаргу вважає, що справа має розглядатися господарським судом. Зазначені підстави оскарження не стосуються визначення підсудності справ за правилами глави 1 розділу 3 ЦПК України, а відносяться до правил визначення форм судочинства.

Таким чином, судом першої інстанції помилково направлена справа до суду апеляційної інстанції, оскільки ухвала суду від 07 червня 2016 року з підстав, зазначених особою, яка подала апеляційну скаргу в апеляційному порядку оскарженню не підлягає і апеляційний суд не повноважний вирішувати питання щодо її прийняття.

На підставі викладеного, апеляційна скарга представника ТОВ «БВВ Люкс» на ухвалу суду від 07.06.2016 року про відкриття провадження у справі підлягає поверненню до суду , як помилково направлена до суду апеляційної інстанції.

Крім того, 07 червня 2016 року судом першої інстанції постановлена ухвала про забезпечення позову.

Разом з тим, у відповідності до вимог ч.1 п.1 ст.210 ЦПК України в ухвалі суду місце її постановлення помилково зазначено: Комсомольський районний суд м. Херсона замість Херсонський міський суд Херсонської області (внаслідок ліквідації районних судів міста Херсона та утворення Херсонського міського суду) .

Отже, суду першої інстанції слід виправити допущену описку, внаслідок чого справа відповідно до ч.7 ст.297 ЦПК України підлягає поверненню до суду першої інстанції для усунення вищезазначених недоліків протягом 7 днів з дня надходження її до суду.

Керуючись ст. 293, ч.7 ст.297 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И Л А:

Апеляційну скаргу представника ТОВ «БВВ Люкс»Захарчука М.М. на ухвалу Херсонського міського суду Херсонської області від 07.06.2016 року про відкриття провадження повернути до суду першої інстанції , як помилково направлену до суду апеляційної інстанції

Виділені матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_2, ОСОБА_3, Товариства з обмеженою відповідальністю «Голдрас» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Неотракс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Салма», Товариства з обмеженою відповідальністю «Авангард Систем», ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фірма Акант-К», Товариство з обмеженою відповідальністю «БВВ Люкс», Черкаське районне управління юстиції Черкаської області, Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Херсонської міської ради про визнання правочинів недійсними та змін до установчих документів, повернути до Херсонського міського суду Херсонської області для усунення вищезазначеного недоліку протягом 7 днів з дня надходження справи до суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя підпис І.В. Склярська

З оригіналом згідно:

Копія ухвали оформлена 11 серпня 2016 року

Ухвала набрала законної сили 10 серпня 2016 року

Суддя І.В. Склярська

Секретар судового засідання О.В. Сікора

СудАпеляційний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення10.08.2016
Оприлюднено16.08.2016
Номер документу59607118
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —766/4566/16-ц

Ухвала від 30.06.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Єпішин Ю. М.

Ухвала від 24.04.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Єпішин Ю. М.

Ухвала від 10.10.2017

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Дорошинська В. Е.

Ухвала від 31.10.2016

Цивільне

Апеляційний суд Херсонської області

Склярська І. В.

Ухвала від 31.10.2016

Цивільне

Апеляційний суд Херсонської області

Склярська І. В.

Ухвала від 17.10.2016

Цивільне

Апеляційний суд Херсонської області

Склярська І. В.

Ухвала від 03.10.2016

Цивільне

Апеляційний суд Херсонської області

Склярська І. В.

Ухвала від 08.09.2016

Цивільне

Апеляційний суд Херсонської області

Склярська І. В.

Ухвала від 09.09.2016

Цивільне

Апеляційний суд Херсонської області

Склярська І. В.

Ухвала від 10.08.2016

Цивільне

Апеляційний суд Херсонської області

Склярська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні