Ухвала
від 04.02.2014 по справі 2а/1570/6646/2011
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

04 лютого 2014 р.Справа № 2а/1570/6646/2011

Категорія: 8.3.3 Головуючий в 1 інстанції: Соколенко О. М.

Одеський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

Головуючого судді Бойка А.В.,

суддів: Танасогло Т.М.,

ОСОБА_1

розглянувши в порядку письмового провадження в місті ОСОБА_1 питання про заміну сторони у справі її правонаступником по справі за позовом державної податкової інспекції у Суворовському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби на постанову Одеського окружного адміністративного суду від 29 жовтня 2012 року по справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Пуратос Україна» до державної податкової інспекції у Суворовському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби про визнання нечинним та скасування податкового повідомлення-рішення,-

В С Т А Н О В И В:

22.08.2011 року товариство з обмеженою відповідальністю «Пуратос Україна» звернулось до суду першої інстанції з адміністративним позовом до державної податкової інспекції у Суворовському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби та після уточнення позовних вимог просило визнати нечинним та скасувати податкове повідомлення-рішення № НОМЕР_1 від 18.03.2011 року, яким позивачу зменшено суму бюджетного відшкодування з податку на додану вартість в сумі 306 990 грн., в частині зменшення бюджетного відшкодування з податку на додану вартість в сумі 219 455 грн.

Постановою Одеського окружного адміністративного суду від 29 жовтня 2012 року адміністративний позов товариства з обмеженою відповідальністю «Пуратос Україна» задоволено.

Не погоджуючись з постановою суду першої інстанції, 23.01.2013 року відповідачем було подано апеляційну скаргу.

В свою чергу, Указом Президента України від 18 березня 2013 року №141/2013 було затверджено Положення про Міністерство доходів і зборів України, в якому визначено, що Міністерство доходів і зборів України (Міндоходів України) є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з питань: забезпечення формування єдиної державної податкової, державної митної політики в частині адміністрування податків і зборів, митних платежів та реалізації єдиної державної податкової, державної митної політики; забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок); забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями при застосуванні податкового та митного законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 229 «Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів» встановлено утворити як юридичних осіб публічного права територіальні органи Міністерства доходів і зборів згідно з додатком 1 та реорганізувати шляхом приєднання до відповідних територіальних органів Міністерства доходів і зборів територіальні органи Державної податкової служби та Державної митної служби згідно з додатком 2.

Відповідно до додатків зазначеної постанови до переліку територіальних органів Державної податкової служби, які реорганізуються віднесено державну податкову інспекцію у Суворовському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби.

Правонаступником державної податкової інспекції у Суворовського районі м. Одеси ДПС є державна податкова інспекція у Суворовському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області, відомості щодо якої внесено у Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Відповідно до ст. 55 КАС України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 229 «Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів» визначено, що територіальні органи Міністерства доходів і зборів є правонаступниками територіальних органів Державної податкової служби та Державної митної служби, що реорганізуються згідно з пунктом 2 цієї постанови.

Зважаючи на все вищезазначене, суддя приходить до висновку про необхідність заміни відповідача по справі - державної податкової інспекції у Суворовському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби на державну податкову інспекцію у Суворовському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області.

Враховуючи вищенаведене і керуючись ст.ст. 55, 254 Кодексу адміністративного судочинства України,суд апеляційної інстанції, -

У Х В А Л И В:

Замінити відповідача по справі - державну податкову інспекцію у Суворовському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби її правонаступником - державною податковою інспекцією у Суворовському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області.

Ухвала апеляційного суду набуває законної сили негайно після постановлення та оскарженню в касаційному прядку не підлягає.

Головуючий суддя: А.В. Бойко

Суддя: Т.М. Танасогло

Суддя: О.В. Яковлєв

Дата ухвалення рішення04.02.2014
Оприлюднено09.09.2016
Номер документу61058202
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання нечинним та скасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —2а/1570/6646/2011

Ухвала від 04.02.2014

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 14.02.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 12.02.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 05.02.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 04.02.2014

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 12.02.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Постанова від 02.11.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Соколенко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні