Ухвала
від 07.09.2016 по справі 813/1780/15
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

07 вересня 2016 р.Справа № 876/6535/16

Суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Судова-Хомюк Н.М., перевіривши апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 26 листопада 2015 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Сомиг ЛТД» Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова про скасування податкових повідомлень-рішень,-

В С Т А Н О В И В:

Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 26 листопада 2015 року, адміністративний позов задоволено повністю.

Не погодившись із даною постановою, 04 грудня 2015 року Державною податковою інспекцією у Шевченківському районі м. Львова подано апеляційну скаргу.

Ухвалою від 15 січня 2016 року апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 26 листопада 2015 року у справі № 813/1780/15 повернуто апелянту.

25 серпня 2016 року на адресу Львівського апеляційного адміністративного суду надійшла повторно апеляційна скарга Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 26 листопада 2015 року.

Разом із апеляційною скаргою Державною податковою інспекцією у Шевченківському районі м. Львова подано клопотання про поновлення строків на апеляційне оскарження, покликаючись на невчасне зарахування на рахунки апелянта коштів необхідних для сплати судового збору.

Відповідно до вимог ст. 186 КАС України апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване рішення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення.

У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні, апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Таким чином, саме день зарахування коштів на рахунки апелянта є днем з якого він фактично мав змогу усунути недоліки апеляційної скарги, які виявлені ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 06.01.2016 року та повторно звернутися до суду із апеляційною скаргою, а отже з цього моменту слід рахувати строк встановлений для подання апеляційної скарги.

Разом з тим, в матеріалах справи та до апеляційної скарги не додано документів, які містять інформацію про дату зарахування коштів на рахунки Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова, призначених для сплати судового збору за подання апеляційної скарги.

Згідно абз. 1 ч. 4 ст. 189 КАС України, апеляційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 186 Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Враховуючи те, що особа, яка подала апеляційну скаргу пропустила строк на апеляційне оскарження та не подала підтверджуючі документи про підставіть пропуску строку, таку апеляційну скаргу слід залишити без руху, для подання апелянтом протягом 30 днів, з моменту отримання копії цієї ухвали, заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження із документами, які містять інформацію про дату зарахування коштів на рахунки Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова призначених для сплати судового збору за подання апеляційної скарги.

При цьому, особі, яка подає апеляційну скаргу слід роз'яснити, що у разі неподання у визначений строк заяви (клопотання) про поновлення строку на апеляційне оскарження, у відповідності до абз. 2 ч. 4 ст. 189 КАС України за даною апеляційною скаргою буде відмовлено у відкритті апеляційного провадження.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 186, 189, 212, 254 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 26 листопада 2015 року у справі № 813/1780/15 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Сомиг ЛТД» Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова про скасування податкових повідомлень-рішень - залишити без руху.

Надати Державній податковій інспекції у Шевченківському районі м. Львова, 30-ти денний строк з моменту отримання копії цієї ухвали, для звернення до Львівського апеляційного адміністративного суду з заявою про поновлення строку на апеляційне оскарження, разом із доданими до неї документами, які містять інформацію про дату зарахування коштів на рахунки Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова, призначених для сплати судового збору за подання апеляційної скарги.

Копію ухвали надіслати апелянту.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та може бути оскаржена безпосередньо до Вищого адміністративного суду України шляхом подання касаційної скарги протягом двадцяти днів.

Суддя Львівського апеляційного

адміністративного суду Судова-Хомюк Н.М.

СудЛьвівський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.09.2016
Оприлюднено13.09.2016
Номер документу61162204
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/1780/15

Ухвала від 11.07.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Юрченко В.П.

Ухвала від 30.03.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Юрченко В.П.

Ухвала від 01.03.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Судова-Хомюк Наталія Михайлівна

Ухвала від 17.10.2016

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Судова-Хомюк Наталія Михайлівна

Ухвала від 07.09.2016

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Судова-Хомюк Наталія Михайлівна

Ухвала від 15.01.2016

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Попко Ярослав Степанович

Постанова від 26.11.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 20.10.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 06.10.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 24.06.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні