Рішення
від 03.06.2009 по справі 43/178
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 43/178 03.06.09

За позовом держ авної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва

до суб' єкт а підприємницької діяльност і - фізичної особи ОСОБА _1

про припинен ня підприємницької діяльнос ті

Суддя Пасько М.В.

Представники:

від позивача Чорномиз А.М. - предст. за до вір.,

від відповідача не з' явилися

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач звернувся до суду з позовом про припиненн я підприємницької діяльност і фізичної особи відповідача -підприємця.

Ухвалою господарського су ду міста Києва від 08.05.09 порушен о провадження у справі № 43/178 та призначено її розгляд на 03.06.09.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач не подає пр отягом року до органів держа вної податкової служби подат кових декларацій; документів фінансової звітності відпов ідно до закону та відсутній з а юридичною адресою.

Відповідач відзив на позов ну заяву не надав, вимог суду, викладених в ухвалі про пору шення провадження у справі, н е виконав, у судове засідання представник відповідача не з' явився.

Особи, які беруть участь у р озгляді справи, вважаються п овідомленими про час і місце її розгляду судом, якщо ухвал у про порушення провадження у справі надіслано за поштов ою адресою, зазначеною в позо вній заяві (див. Роз'яснення Пр езидії ВАСУ від 18.09.97р. № 02-5/289 "Про д еякі питання практики застос ування Господарського проце суального кодексу України").

Відповідно до ст. 75 Господар ського процесуального кодек су України справа розглядаєт ься за наявними в ній матеріа лами.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника позивача, який під тримав свої позовні вимоги, с уд, -

ВСТАНОВИВ:

Суб' єкт підприємниц ької діяльності - фізична ос оба ОСОБА_1 зареєстровани й Печерською районною у м. Киє ві державною адміністрацією 20.04.2006 р., ідентифікаційний код НОМЕР_1, за адресою: м. Київ - 01010, АДРЕСА_1.

Відповідачем звіти про фін ансово-господарську діяльні сть до органів державної под аткової служби не подаються протягом року, що підтверджу ється довідкою ДПІ (у матеріа лах справи).

Виходячи з п. 2 ст. 9 Закону Укр аїни “Про систему оподатку вання” від 25.06.91р. № 1251-ХІІ платн ики податків і зборів (обов' язкових платежів) зобов' яза ні подавати до державних под аткових органів та інших дер жавних органів відповідно до законів декларації, бухгалт ерську звітність та інші док ументи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів).

Згідно ст. 247 Господарського кодексу України - у разі зді йснення суб' єктом господар ювання діяльності, що супере чить закону чи установчим до кументам, до нього може бути з астосовано адміністративно -господарську санкцію у вигл яді скасування державної реє страції цього суб' єкта та й ого ліквідації.

Відповідно до вимог ст. 38 Зак ону України “Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців” пі дставами для постановлення с удового рішення щодо припине ння юридичної особи, що не пов ' язане з банкрутством юриди чної особи, зокрема, є: неподан ня протягом року органам дер жавної податкової служби под аткових декларацій; документ ів фінансової звітності відп овідно до Закону.

Відповідно до ст. 33 Господар ського процесуального кодек су України кожна сторона пов инна довести обставини, на як і вона посилається як на підс таву своїх вимог чи заперече нь. Відповідач доказів на спр остування обставин, повідомл ених позивачем, не надав.

За наведених обставин позо вні вимоги визнаються обґрун тованими і такими, що підляга ють задоволенню.

Державне мито і судові витр ати на інформаційно-технічне забезпечення судового проце су відповідно до ст. 49 Господа рського процесуального коде ксу України підлягають стягн енню з відповідача.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. 38 Закону України “Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців”, ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” , ст.ст. 58, 59, 247 Господарського код ексу України, ст.ст. 33, 49, 75, 82-85 Госп одарського процесуального к одексу України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Позов задовольнити.

Припинити підприємницьку діяльність суб' єкта підпри ємницької діяльності - фізи чної особи ОСОБА_1 (іденти фікаційний код НОМЕР_1, м. К иїв - 01010, АДРЕСА_1).

Стягнути з суб' єкта підпр иємницької діяльності - фіз ичної особи ОСОБА_1 (ідент ифікаційний код НОМЕР_1, м . Київ - 01010, АДРЕСА_1) з будь-я кого рахунку, виявленого дер жавним виконавцем під час ви конання судового рішення, в д оход державного бюджету Укра їни 85 (вісімдесят п' ять) грив ень державного мита.

Стягнути з суб' єкта підпр иємницької діяльності - фіз ичної особи ОСОБА_1 (ідент ифікаційний код НОМЕР_1, м . Київ - 01010, АДРЕСА_1) з будь-я кого рахунку, виявленого дер жавним виконавцем під час ви конання судового рішення, до Державного бюджету України 312 (триста дванадцять) грн. 50 коп . витрат на інформаційно-техн ічне забезпечення судового п роцесу.

Зобов' язати державного р еєстратора внести до Єдиного державного реєстру запису п ро судове рішення, провести д ержавну реєстрацію припинен ня державної реєстрації суб' єкта підприємницької діяльн ості відповідно до чинного з аконодавства та повідомити о ргани статистики, державної податкової служби, Пенсійног о фонду України, фондів соціа льного страхування та фізичн у особу, щодо якої прийняте су дове рішення, про внесення до Єдиного державного реєстру такого запису.

Видати накази відповідно д о ст. 116 Господарського процес уального кодексу України.

Рішення надіслати сторона м та державному реєстратору Печерського району міста Киє ва.

Рішення набирає законної с или після закінчення десятид енного строку з дня його прий няття.

Суддя М .В.Пасько

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення03.06.2009
Оприлюднено06.12.2010
Номер документу6123092
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —43/178

Судовий наказ від 21.12.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Зубченко І.В.

Ухвала від 10.11.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Зотова С.С.

Ухвала від 19.10.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Зотова С.С.

Ухвала від 06.07.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Сальнікова Г.І.

Ухвала від 24.06.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Сальнікова Г.І.

Ухвала від 10.04.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Зотова С.С.

Ухвала від 29.03.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Зотова С.С.

Рішення від 03.06.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Постанова від 12.10.2009

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Величко Н.Л.

Ухвала від 16.09.2009

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Москальова І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні