Постанова
від 30.08.2010 по справі 4-45/2010
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-45/2010 б/н

ПОСТАНОВА

30.08.2010р. суддя Горододького районного суду Львівської області Перетятько О.В., з участю прокурора Замараєва Р.М., розглянувши подання ст. слідчого відділу розслідування злочинів скоєних проти життя, здоров»я, статевої свободи та статевої недоторканості особи СУ ГУМВС України у Львівській обл. ОСОБА_1, що погоджене заступником прокурора Львівської області Ліуш І.І. про надання дозволу на отримання інформації в оператора мобільного зв»язку,

встановив:

30.08.2010р. слідчий звернувся з поданням, просить надати дозвіл на отримання роздруківок вхідних та вихідних дзвінків оператора стільникового зв»язку ЗАТ «ОСОБА_2Ес.Ем» (в т.ч. - нульової тривалості), вхідних та вихідних СМС-повідомлень цього ж оператора номера скетч-картки НОМЕР_1 з 22 червня 2010 р. по даний час із зазначенням даних про абонентів, дати, часу тривалості розмов з прив»язкою до базових станцій.

При цьому покликається на норми ст.ст. 33 і 178 КПК України.

Подання погоджене заст. прокурора Львівської області Ліуш І.І., до матеріалів долучено постанову від 25.0б.2010р. про перекваліфікацію, порушення кримінальної справи і прийняття її до свого провадження відносно ОСОБА_3 та ОСОБА_4 за п.12 ч. 2 ст. 115 КК України.

В суді старший слідчий відділу розслідування злочинів скоєних проти життя, здоров»я, статевої свободи та статевої недоторканості особи СУ ГУМВС України у Львівській обл. ОСОБА_1 в судовому засіданні подання підтримав, просить про надання дозволу на отримання інформації в оператора мобільного зв»язку.

Прокурор в суді подання підтримав.

Вивчивши подання, вважаю, що підстав до його розгляду немає.

Так, відповідно до положень ч.4 ст.187 КПК України, за наявності достатніх підстав, слідчий за погодженням з прокурором звертається до голови апеляційного суду за місцем провадження слідства з поданням про зняття інформації з каналів зв»язку.

Зняття інформації з каналів зв»язку, згідно до п. З Постанови ПВС України № 2 від 28.03.2008р. «Про деякі питання застосування судами України законодавства при дачі дозволів на тимчасове обмеження окремих конституційних прав і свобод людини і громадянина...», полягає у застосуванні технічного обладнання, яке дає змогу прослуховувати, фіксувати та відтворювати інформацію, що передавалася цим каналом зв»язку.

Така інформація може включати дані як про взаємоз»єднання телекомунікаційних мереж, так і щодо змісту інформації, яка була передана каналом зв»язку.

У поданні, по суті, йдеться про надання дозволу на отримання інформації' про взаємоз»єднання телекомунікаційних мереж.

Розгляд подань про зняття інформації' з каналів зв»язку є в компетенції апеляційного суду за місцем провадження слідства, а не районних судів.

Покликання в поданні на ст. 178 КПК України, теж не може бути підставою до розгляду подання, оскільки ця норма підстав і порядку зняття інформації з каналів зв»язку не регулює.

Отже, оскільки подання старшого слідчого відділу розслідування злочинів скоєних проти життя, здоров»я, статевої свободи та статевої недоторканості особи СУ ГУМВС України у Львівській обл. ОСОБА_1 подано до неналежного суду, підстав до його розгляду - немаю.

За наведеного та керуючись ч.4 ст. 187 КПК України,-

постановляю

у розгляді подання ст. слідчого відділу розслідування злочинів скоєних проти життя, здоров»я, статевої свободи та статевої недоторканості особи СУ ГУМВС України у Львівській обл. ОСОБА_1 про надання дозволу на отримання інформації в оператора мобільного зв»язку - відмовити.

Постанова остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя Перетятько О.В.

Дата ухвалення рішення30.08.2010
Оприлюднено20.09.2016
Номер документу61326988
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-45/2010

Постанова від 29.04.2010

Кримінальне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Шваюк Г. В.

Постанова від 30.08.2010

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Перетятько О. В.

Постанова від 01.06.2010

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

Постанова від 02.02.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Постанова від 12.07.2010

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

Постанова від 13.04.2010

Кримінальне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бондарчук Р. А.

Постанова від 03.12.2010

Кримінальне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

Постанова від 09.11.2010

Кримінальне

Щорський районний суд Чернігівської області

Козак В. І.

Постанова від 19.03.2010

Кримінальне

Літинський районний суд Вінницької області

Желіховський В. М.

Постанова від 15.02.2010

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Мєркулова Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні