Ухвала
від 16.09.2016 по справі 915/780/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

16.09.2016Справа № 915/780/16 Суддя Отрош І.М., розглянувши матеріали справи

За позовом Миколаївської обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок доМиколаївської обласної ради третя особа 1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача Новоодеська районна організація Українського товариства мисливців та рибалок третя особа 2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Новоодеська госпрозрахункова організація "ГМР" Новоодеської районної громадської організації "Новоодеські мисливці" провизнання незаконним та скасування рішення Представники: від позивачаЯворовський Г.Л. - представник за довіреністю № 7 від 02.02.2016; Федоринський В.М. - представник за довіреністю № 10 від 15.02.2016; від відповідача:не з'явились. від третьої особи 1:Федоринський В.М. - керівник; від третьої особи 2:не з'явились.

ВСТАНОВИВ:

26.07.2016 до Господарського суду міста Києва надійшла позовна заява Миколаївської обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок з вимогами до Миколаївської обласної ради про визнання незаконним та скасування рішення.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 29.07.2016 порушено провадження у справі № 915/780/16 та справу призначено до розгляду на 12.08.2016. До участі у справі залучено третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Новоодеську районну організацію Українського товариства мисливців та рибалок; та третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Новоодеську госпрозрахункову організацію "ГМР" Новоодеської районної громадської організації "Новоодеські мисливці".

11.08.2016 до відділу діловодства Господарського суду міста Києва від відповідача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 12.08.2016 розгляд справи відкладено на 16.09.2016, у зв'язку із задоволенням клопотання відповідача про відкладення розгляду справи.

13.09.2016 до відділу діловодства Господарського суду міста Києва від відповідача надійшов відзив та клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Миколаївське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Представники відповідача та третьої особи 2 у судове засідання 16.09.2016 не з'явились, клопотань про відкладення розгляду справи не подавали, про час та місце проведення судового засідання були повідомлені належним чином.

У судове засідання 16.09.2016 з'явились представники позивача та третьої особи 1, подали документи на виконання вимог ухвали суду.

Обґрунтовуючи клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Миколаївське обласне управління лісового та мисливського господарства, відповідач зазначив, що Миколаївська обласна рада, рішенням, яке є предметом спору, надала у користування Новоодеській госпрозрахунковій організації «ГМР» Ноодеської районної громадської організації «Новоодеські мисливці» мисливські угіддя. Вказані угіддя були надані у користування за поданням Миколаївського обласного управління лісового та мисливського господарства, що є спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері лісового та мисливського господарства, здійснює державний контроль за дотриманням законодавства в галузі мисливського господарства і полювання на території Миколаївської області. Крім того, після прийняття обласною радою рішення про надання мисливських угідь Новоодеській госпрозрахунковій організації «ГМР» Ноодеської районної громадської організації «Новоодеські мисливці», між нею та Миколаївським обласним управлінням лісового та мисливського господарства укладено договір про умови ведення мисливського господарства. Саме Миколаївське обласне управління лісового та мисливського господарства здійснює контроль за дотриманням користувачем мисливських угідь відповідно до умов договору.

Представники позивача та третьої особи 1 не заперечили проти задоволення клопотання відповідача про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Миколаївське обласне управління лісового та мисливського господарства.

У відповідності до статті частини 1 статті 27 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Враховуючи, що при вирішенні даної справи судом будуть досліджуватися та встановлюватися обставини, які можуть вплинути на права та обов'язки Миколаївського обласного управління лісового та мисливського господарства по відношенню до відповідача, суд дійшов висновку щодо необхідності залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Миколаївське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Представники позивача та третьої особи 1 подали клопотання про продовження строку розгляду справи на 15 днів.

Згідно із частиною 3 статті 69 Господарського процесуального кодексу України у виняткових випадках за клопотанням сторони, з урахуванням особливостей розгляду спору, господарський суд ухвалою може продовжити строк розгляду спору, але не більш як на п'ятнадцять днів.

Відповідно до норм статті 77 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, за наявності ухвали суду про таку участь, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів; залучення до участі в справі іншого відповідача, заміна неналежного відповідача; необхідність заміни відведеного судді, судового експерта.

Враховуючи задоволення клопотання відповідача про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, необхідність подання доказів у справі, суд дійшов висновку щодо обґрунтованості клопотання позивача та третьої особи 1 про продовження строку розгляду справи на 15 днів; керуючись ст. ст. 27, 65, 69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк розгляду справи на 15 днів.

2. Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Миколаївське обласне управління лісового та мисливського господарства (54029, м. Миколаїв, пр.-т Леніна, 16).

3. Зобов'язати позивача надати суду:

- докази направлення позовної заяви з доданими до неї матеріалами Миколаївському обласному управлінню лісового та мисливського господарства.

4. Зобов'язати третю особу 2 та Миколаївське обласне управління лісового та мисливського господарства надати суду:

- письмові пояснення на позовні вимоги з доданням доказів, що підтверджують викладені в них обставини;

- належним чином засвідчену копію договору про умови ведення мисливського господарства, укладеного між Новоодеською госпрозрахунковою організацією "ГМР" Новоодеської районної громадської організації "Новоодеські мисливці" та Миколаївським обласним управлінням лісового та мисливського господарства на підставі рішення Миколаївської обласної ради "Про надання у користування мисливських угідь Новоодеській госпрозрахунковій організації "ГМР" № 30 від 07.09.2012;

- надати документи у підтвердження свого правового статусу на день розгляду справи у суді (статут, свідоцтво, довідку, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань - у випадку внесення змін до вказаного реєстру після порушення провадження у справі); - документи, що підтверджують повноваження представників (накази, довіреності, тощо), - оригінали для огляду, належні копії - до матеріалів справи.

7. Розгляд справи № 915/780/16 відкласти на 04.10.16 о 10:10 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-Б, зал № 19.

Явку представників сторін та третіх осіб у судове засідання визнати обов'язковою.

Документи та додаткові докази, що витребовуються ухвалою суду для долучення до матеріалів справи, у прошитому вигляді з обов'язковим описом додатків завчасно, не пізніше ніж за день до судового засідання, необхідно подати до канцелярії Господарського суду міста Києва за адресою: 01030, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44-А.

У випадку подання документів в день судового засідання - відповідні документи необхідно подавати у судовому засіданні.

Відповідно до пункту 5.27 Національного стандарту України ДСТУ 4163-2003 "Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації" (затв. Наказом Держспоживстандарту України від 07.04.2003 № 55) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів "згідно з оригіналом", назви, посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціали та прізвища, дати засвідчення копії і проставляють нижче реквізиту підпис, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

Суддя І.М. Отрош

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.09.2016
Оприлюднено23.09.2016
Номер документу61414676
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —915/780/16

Постанова від 04.04.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляк О.I.

Ухвала від 17.03.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляк О.I.

Ухвала від 30.01.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляк О.I.

Постанова від 30.11.2016

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 04.11.2016

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Рішення від 04.10.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

Ухвала від 16.09.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

Ухвала від 12.08.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

Ухвала від 29.07.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

Ухвала від 18.07.2016

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенчук Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні