Ухвала
від 31.07.2006 по справі 9/333пн-ад
ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

9/333пн-ад

ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД

м. Луганськ, вул. Коцюбинського, 2


 У Х В А Л А

про залишення апеляційної скарги без руху  

31.07.2006 року                                                Справа № 9/333пн-ад

Суддя Луганського апеляційного господарського суду Лазненко Л.Л.

розглянув матеріали

апеляційної скарги                        Приватного підприємства „Інтерсервіс”,                                         с.Чорнухіне Перевальського району Луганської                               області

на постанову

господарського суду                     Луганської області

від                                                 14.06.2006

у справі                                         № 9/333пн-ад (суддя Ворожцов А.Г.)

за позовом                               Прокурора м.Алчевська в інтересах держави в                               особі Алчевської об'єднаної державної                                         податкової інспекції, м.Алчевськ Луганської                               області

                                                                                                               

до відповідача                              Приватного підприємства „Інтерсервіс”,                                         с.Чорнухіне Перевальського району Луганської                               області

третя особа,

яка не заявляє

самостійних вимог

на предмет спору

на стороні позивача                    Державний реєстратор Перевальської                                         райдержадміністрації, м.Перевальськ Луганської                     області

про                                               визнання недійсними змін до установчих                                         документів та скасування державної реєстрації                               змін до установчих документів

В С Т А Н О В И В :

Постановою господарського суду Луганської області від 14.06.2006 по справі № 9/333пн-ад задоволено позов Прокурора м.Алчевська в інтересах держави в особі Алчевської об'єднаної державної податкової інспекції, м.Алчевськ Луганської області до Приватного підприємства „Інтерсервіс”, с.Чорнухіне Перевальського району Луганської області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача –Державного реєстратора Перевальської райдержадміністрації, м.Перевальськ Луганської області про визнання недійсними змін до установчих документів Приватного підприємства „Інтерсервіс”, зареєстрованих 18.08.2005 державним реєстратором при Перевальській райдержадміністрації; скасування державної реєстрації змін до установчих документів Приватного підприємства „Інтерсервіс”, проведену 18.08.2005 державним реєстратором при Перевальській райдержадміністрації, номер запису про реєстрацію 13731070001000199. Дана постанова прийнята за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

Приватне підприємство „Інтерсервіс”, с.Чорнухіне Перевальського району Луганської області, відповідач по справі, не погодився з прийнятою постановою та подав апеляційну скаргу без номеру та без дати, в якій просить: „Скасувати рішення господарського суду Луганської області від 14.06.2006 по справі            № 9/333пн-ад по пунктам 1, 2, 3”. Та зазначив: „З пунктом 4 Постанови „Припинити юридичну особу Приватного підприємства „Інтерсервіс”, код ЄДРПОУ 32619480, я згоден”. Але відповідач подав апеляційну скаргу за правилами Господарського процесуального кодексу України.

Згідно ст.6 Закону України „Про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України”, до початку діяльності окружних та апеляційних адміністративних судів, адміністративні справи,  підвідомчі господарським  судам  відповідно до Господарського процесуального кодексу України 1991 року,  вирішують  у  першій  та апеляційній   інстанціях   відповідні місцеві та апеляційні господарські суди  за  правилами Кодексу адміністративного судочинства України. Після  набрання  чинності  цим  Кодексом заяви і скарги у справах, що виникають з адміністративно-правових відносин, заяви у справах щодо відмови органу державної реєстрації актів цивільного стану внести виправлення в актовий запис цивільного  стану  (глави 29-32 і 36 Цивільного процесуального  кодексу  України  1963  року ( 1502-06 ),  позовні заяви у господарських справах,  що віднесені цим Кодексом до адміністративної юрисдикції,  а також  апеляційні, касаційні  скарги (подання), заяви (подання) про перегляд судових рішень у зв'язку з нововиявленими  та  винятковими  обставинами  у таких  справах,  подані  і  не  розглянуті до набрання чинності Кодексом адміністративного судочинства  України,  розглядаються  в порядку, встановленому цим Кодексом.

          Апеляційна скарга повинна бути оформлена з дотриманням вимог ст.187 Кодексу адміністративного судочинства України.

          Згідно до ч.7 ст.187 Кодексу адміністративного судочинства України до заяви про апеляційне оскарження та до апеляційної скарги додаються їхні копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. До апеляційної скарги додається документ про сплату судового збору, а також копії доданих до неї письмових матеріалів відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

До апеляційної скарги відповідача додано меморіальний ордер № 8 від 27.06.2006 про сплату державного мита та фіскальний чек № 3334 від 27.06.2006, як доказ відправки апеляційної скарги позивачу, але у відповідності зі п.2 ч.1 ст.190 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя доповідач протягом десяти днів після відкриття апеляційного провадження надсилає копії ухвали про відкриття апеляційного провадження особам, які беруть участь у справі, разом з копіями заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги, інформацією про їхні права та обов'язки і встановлює строк, протягом якого можуть бути подані заперечення на апеляційну скаргу. Відповідач подав апеляційну скаргу в одному примірнику.

Також в апеляційній скарзі без номеру та без дати невірно зазначені сторони по справі, тобто позивачем зазначено Приватне підприємство „Інтерсервіс”, с.Чорнухине Перевальського району Луганської області, а відповідачем Алчевська об'єднана державна податкова інспекція, м.Алчевськ Луганської області, у той час, як сторонами у справі є: заявник –Прокурор м.Алчевська, м.Алчевськ Луганської області; позивач –Алчевська об'єднана державна податкова інспекція, м.Алчевськ Луганської області; відповідач –Приватне підприємство „Інтерсервіс”, с.Чорнухине Перевальського району Луганської області; третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача –Державний реєстратор Перевальської райдержадміністрації, м.Перевальськ Луганської області.

          Перевіривши відповідність поданої апеляційної скарги, судом встановлено, що вона не відповідає вимогам, встановленим ст.187 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме відсутні копії апеляційної скарги відповідно до кількості осіб, що беруть участь у справі та не вірно зазначені сторони по справі.

          Для усунення недоліків апеляційної скарги, особі, яка подала апеляційну скаргу необхідно у строк до 10.08.2006 надати до Луганського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу з її копіями, відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі, з вірно зазначеними сторонами по справі.

          Відповідно до вимог ст.189 Кодексу адміністративного судочинства України, до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених ст.187  цього Кодексу, застосовуються правила ст.108 цього Кодексу.

          На підставі викладеного, керуючись ст.ст.108, 165, 187, 189 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

1.          Апеляційну скаргу Приватного підприємства „Інтерсервіс”, с.Чорнухине Перевальського району Луганської області залишити без руху.

2.          Копію ухвали надіслати Приватному підприємству „Інтерсервіс”, с.Чорнухине Перевальського району Луганської області.

3.          Усунути недоліки апеляційної скарги без номеру та без дати, надати до суду у строк до 10.08.2006 апеляційну скаргу з її копіями, відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі, з вірно зазначеними сторонами по справі.

          Луганський апеляційний господарський суд зазначає, що у разі не усунення недоліків апеляційної скарги у строк, зазначений у п.3 резолютивної частини даної ухвали, суд повертає апеляційну скаргу.

          Ухвала апеляційної інстанції про залишення апеляційної скарги без руху може бути оскаржена до Вищого адміністративного суду України у касаційному порядку через Луганський апеляційний господарський суд.

Суддя - доповідач                                                  Л.Л.Лазненко

СудЛуганський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення31.07.2006
Оприлюднено03.09.2007
Номер документу61704
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/333пн-ад

Постанова від 12.12.2006

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Журавльова Л.І.

Ухвала від 27.11.2006

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Журавльова Л.І.

Ухвала від 14.11.2006

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Журавльова Л.І.

Ухвала від 17.11.2006

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Журавльова Л.І.

Ухвала від 27.10.2006

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Журавльова Л.І.

Ухвала від 07.09.2006

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Журавльова Л.І.

Ухвала від 31.07.2006

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Лaзненко Л.Л.

Постанова від 14.06.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ворожцов А.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні