Ухвала
від 20.10.2016 по справі 9/198-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

20.10.16р. Справа № 9/198-09

За заявою Публічного акціонерного товариства "ДТЕК"Дніпрообленерго" про видачу дублікату наказу господарського суду Дніпропетровської області

У справі

За позовом Відкритого акціонерного товариства "Енергопостачальна компанія "Дніпрообленерго"

до Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями "Екологія"

про стягнення 263 791 грн.13 коп.

Суддя Юзіков С.Г.

Без участі представників сторін

СУТЬ СПОРУ:

До господарського суду Дніпропетровської області надійшла заява ПАТ "ДТЕК ДНІПРООБЛЕНЕРГО" у порядку ст.120 ГПК України про видачу дублікату наказу господарського суду Дніпропетровської області від 22.09.09р. у справі № 9/198-09.

У зв'язку з обранням судді Подобєда І.М. безстроково на посаду судді Дніпропетровського апеляційного господарського суду, призначено проведення повторного автоматичного розподілу матеріалів справи №9/198-09 (вх.61403/16), яким матеріали справи передано для розгляду судді Юзікову С.Г.

Заяву мотивовано тим, що виконавчий документ був направлений до Бабушкінського відділу державної виконавчої служби Дніпропетровського міського управління юстиції для примусового виконання, про що свідчить постанова про відкриття виконавчого провадження №47741317 від 02.06.15р.

27.01.16р. державним виконавцем Бабушкінського відділу державної виконавчої служби Бабушкінського відділу державної виконавчої служби Дніпропетровського міського управління юстиції винесена постанова про повернення виконавчого документу Стягувачеві, у зв'язку з тим, що у Боржника відсутнє майно на яке можливо звернути стягнення, а здійснені державним виконавцем заходи щодо розшуку майна виявилися безрезультатними.

У постанові ДВС зазначено, що виконавчий документ може бути повторно пред’явлений для виконання в строк до 27.01.17р.

Проте, після отримання постанови про повернення виконавчого документу Стягувачеві, виконавчий документ для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби повторно не направлявся та був втрачений працівниками ПАТ "ДТЕК ДНІПРООБЛЕНЕРГО".

Відповідно до ст. 120 ГПК України у разі втрати наказу господарський суд може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення наказу до виконання. Про видачу дубліката наказу виноситься ухвала. До заяви про видачу дубліката наказу мають бути додані: довідка установи банку, державного виконавця, приватного виконавця чи органу зв'язку про втрату наказу; при втраті наказу стягувачем - довідка стягувача, підписана керівником чи заступником керівника та головним (старшим) бухгалтером підприємства, організації, що наказ втрачено і до виконання не пред'явлено. За видачу стягувачу дубліката судового наказу справляється судовий збір у розмірі, встановленому законом.

Згідно зі ст. 23 Закону України "Про виконавче провадження" у разі повернення виконавчого документа стягувачу у зв'язку з неможливістю в повному обсязі або частково виконати рішення строк пред'явлення виконавчого документа до виконання після переривання встановлюється з дня його повернення, а в разі повернення виконавчого документа у зв'язку із встановленою законом забороною щодо звернення стягнення на майно чи кошти боржника, а також проведення інших виконавчих дій стосовно боржника, - з моменту закінчення дії відповідної заборони.

Після переривання строку пред'явлення виконавчого документа до виконання перебіг строку поновлюється. Час, що минув до переривання строку, до нового строку не зараховується.

Відповідно до ст. 33, 34 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог та заперечень. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Беручи до уваги те, що наказ господарського суду Дніпропетровської області від 22.09.09р. №9/198-09 перебував на виконанні в Бабушкінському відділі державної виконавчої служби Дніпропетровського міського управління юстиції, але 27.01.16р. державним виконавцем Бабушкінського відділу державної виконавчої служби Бабушкінського відділу державної виконавчої служби Дніпропетровського міського управління юстиції винесена постанова про повернення виконавчого документу Стягувачеві, у зв'язку з тим, що у Боржника відсутнє майно на яке можливо звернути стягнення, а здійснені державним виконавцем заходи щодо розшуку майна виявилися безрезультатними, зазначений наказ направлено до ПАТ "ДТЕК ДНІПРООБЛЕНЕРГО", наказ господарського суду Дніпропетровської області від 22.09.09р. №9/198-09 для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби повторно не направлявся та був втрачений працівниками ПАТ "ДТЕК ДНІПРООБЛЕНЕРГО", про що Стягувач надав довідку, сплатив судовий збір у розмірі, встановленому законом, суд вважає, що заява ПАТ "ДТЕК ДНІПРООБЛЕНЕРГО" підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 120 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Публічного акціонерного товариства "ДТЕК Дніпрообленерго" про видачу дублікату наказу господарського суду Дніпропетровської області від 22.09.09р. у справі № 9/198-09 - задовольнити.

Видати дублікат наказу господарського суду Дніпропетровської області від 22.09.09р. у справі № 9/198-09 про:

Стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями "Екологія" на користь Відкритого акціонерного товариства „Енергопостачальна організація „ДніпрообленергоВ» суму 255 772 грн. 96 коп. основного боргу за спожиту активну електроенергію, 0 грн. 09 коп. плати з компенсації перетікання реактивної електричної енергії, 2 637 грн. 92 коп. витрат на держмито, 312 грн. 50 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Встановити строк для пред'явлення наказу до виконання - до 27.01.17р.

Ухвала набирає чинності з моменту її винесення.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя ОСОБА_1

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення20.10.2016
Оприлюднено26.10.2016
Номер документу62161199
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/198-09

Ухвала від 20.10.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 11.05.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобєд Ігор Миколайович

Ухвала від 13.10.2009

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Балтак О.О.

Рішення від 28.09.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лущик М.С.

Ухвала від 22.09.2009

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Балтак О.О.

Ухвала від 25.08.2009

Господарське

Господарський суд Київської області

Сокуренко Л.В.

Рішення від 09.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

Ухвала від 22.09.2009

Господарське

Господарський суд Київської області

Сокуренко Л.В.

Ухвала від 13.08.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лущик М.С.

Ухвала від 23.07.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лущик М.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні