Ухвала
від 18.10.2016 по справі 760/8195/16-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

18.10.2016 760/8195/16-к

1-кс/760/14029/16

солом`янський районний суд міста києва

УхВАЛА

і м е н е м У к р а ї н и

18 жовтня 2016 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС в Київській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про проведення огляду, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий з ОВС СУ ФР ГУ ДФС в Київській області старший лейтенант податкової міліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із клопотанням, погодженим прокурором відділу прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про проведення огляду адреси здійснення діяльності ТОВ МПЗ «Баварія» (код ЄДР 36261826).

В обґрунтування своїх вимог посилається на наступне.

Так, слідчим управлінням фінансових розслідувань головного управління ДФС у Київській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.07.2015 під №32015110130000019 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч.3 ст.212, ч. 2 ст. 205 КК України.

Слідчий стверджує, впродовж 2013 2015 років на території Київської області діє організована злочинна група осіб у складі п`яти осіб, які використовували реквізити та поточні рахунки фіктивних підприємств, чим самим сприяли діючим суб`єктам підприємницької діяльності в умисному ухиленні від сплати податків, шляхом документального оформлення господарських операцій, які свідчать про нібито купівлю продаж товарно матеріальних цінностей, послуг або укладання угод про надання поворотної фінансової допомоги.

Вказана група осіб, на думку слідчого, використовувала реквізити зазначених вище юридичних, в схемах незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість та валових витрат для підприємств платників податку, а кошти отримані від такої діяльності, у подальшому знімалися готівкою, з банківських рахунків ФСПД та поверталися замовникам, за мінусом відсотків, які утримуються за зняття готівки, тобто створили та прийняли активну участь у роботі так званого «Конвертаційного центру».

У ході проведення обшуків, за адресами здійснення незаконної діяльності учасниками організованої злочинної групи, та інших учасників виявлено та вилучено печатки ряду підприємств, що свідчить про фіктивність вказаних юридичних осіб, та використання їх реквізитів у схемах безпідставного формування податкового кредиту з ПДВ.

У подальшому під час проведення слідчих (розшукових), негласних слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій встановлено, що зазначена вище група осіб, з метою пособництва в ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах використовувала суб`єкти господарювання, які мають явні ознаки «фіктивності», серед яких ТОВ "Юнівет Груп", ТОВ "Основа Інвест", ТОВ "Амідпро", ТОВ "Ізотерм Груп", ТОВ "Вернон", ТОВ "Оріон Євростар", ТОВ "Фін-Консалт", ТОВ "Терморесурс", ТОВ "Консалтпрайм", ТОВ "Вебікс", ТОВ "Вераєті", ТОВ "Ф-Проект", ТОВ "Фірма "Едтава", ТОВ "Петропродуктсервіс", ТОВ "Нокас", ТОВ "Група "Ноосфера", ТОВ "Вертікс-Фінанс", ТОВ "Інвайт ЛТД".

Вказані підприємства звітуються використовуючи одну IP-адресу, що підтверджуючи їх фіктивність, пов`язаність та те, що вказані піддприємства підконтрольні одній групі осіб.

У ході проведення негласних (слідчих) розшукових дій встановлено, що зазначена вище група осіб, за рахунок фіктивного підприємства ТОВ «Амідпро» сприяє в ухилені від сплати податків ряд підприємств, серед яких і ТОВ МПЗ «Баварія».

Під час аналізу діяльності ТОВ МПЗ «Баварія» встановлено, що останнє згідно офіційно зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних закуповує товари, та компоненти, які необхідні для виробництва мясної продукці, тобі різні домішки, екстракти, приправи і т.д. також, весь необхідний інвентар для такого виробництва: холодильники, ножі, рукавчики, змішувачі, упаковки та інше у підприємств із ознаками фіктивності серед яких і ТОВ «Амідпро». При цьому всьому ТОВ МПЗ «Баварія», використовує колосальну елекро енергію, що свідчить про здійснення, вказаним підприємством виробництва продукції. Проте, за весь період діяльнотсі ТОВ МПЗ «Баварія» реалізовувало лише послуги з навантаження та перевезення.

Також встановлено, що на території м. Києва та Київської області існує близько 50 точок реалізації мясної продукції із логотипом «Баварія».

Враховуючи викладене, ТОВ МПЗ «Баварія» дійсно здійснює виробництво необлікованої мясної продукції, та релацізовує її у підконтрольних магазинах, без відповідного відображення у реєстрах бухгалтерського та податкового обліків, що тягне за собою приховування реального об`єкту оподаткування, та відповідно ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах.

Крім того, згідно рапорту старшого оперуповноваженого з ОВС ОУ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_5 від 07.06.2016 року та протоколу допиту свідка ОСОБА_6 - ТОВ МПЗ «Баварія» для виготовлення необілкованої мясної продукції використовує виробничі приміщення, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Також згідно автоматизованої інформаційної системи ДФС України - АІС «Податковий блок», встановлено, що ТОВ МПЗ «Баварія» дійсно здійснює свою діяльність за адресою: АДРЕСА_1 , що згідно інформаційної довідки із Державного реєстру на нерухоме майно на праві власності належить ОСОБА_7 (ІПН НОМЕР_1 , паспорт серії НОМЕР_2 виданий 02.04.1996 року).

23.09.2016, у ході проведення обшуку за адресою здійснення діяльності ТОВ МПЗ «Баварія» виявлено та вилучено ряд чорнової документації, щодо реалізації необлікованої продукції. Також у ході обшуку виявлено готівкові кошти, що підтверджують вище вказані обставини.

Того ж дня, у ході обшуків за адресами реалізації необлікованої продукції виробництва ТОВ МПЗ «Баварія» виявлено документи та журнали обліку проданої продукції.

Разом з тим, під час проведення вище вказаного обшуку спеціалістами Держпродспоживслужби встановлено факти порушень вимог фітосанітарних та ветеренарних норм, а також норм пожежної безпеки при здійсненні виробництва.

Згідно рапорту старшого оперуповноваженого з ОВС ОУ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_5 від 03.10.2016 року, ТОВ МПЗ «Баварія» продовжує незаконну діяльність пов`язану із виготовленням та реалізацією необлікованої м`ясної продукції, чим самим продовжує завадавати збитки державному бюджету України.

Крім того орган досудового слідства вказує, що починаючи із 2011 року продовжується судова тяганина, щодо права власності на земельну ділянку за адресою: Київська область, Білоцерківський район, село Фурси, вул. Юр`ївська, будинок 1, тому у ТОВ МПЗ «Баварія» відсутній договір оренди земельної ділянки на якій розміщено об`єкти нерухомості. У телефонній розмові із представником ДСНС Білоцерківського районну останній повідомив, що ТОВ МПЗ «Баварія» не отримувало будь-які дозволи у пожежній інспекції.

Також слідчий вказує, що співробіниками Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області проведено перевірку ТОВ МПЗ «Баварія» з питань правильності обчислення та своєчасності сплати податків, проте службові особи ТОВ МПЗ «Баварія» документи до такої перевірки не надало, на місце здійснення діяльності посадових осіб ДФС, які здійснювали перевірку не допустили, про що було складено відповідні акти.

У зв`язку із вище викладеним з метою встановлення факту продовження виробництва необлікованої м`ясної продукції та якісного проведення перевірок ТОВ МПЗ «Баварія» спеціалістами ДСНС України та Держпродспоживслужби виникла необхідність у проведенні огляду місця здійснення діяльності ТОВ МПЗ «Баварія».

Так, відповідно до чинного Кримінального процесуального законодавства огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ч.7 ст.237 КПК України при огляді слідчий, прокурор або за їх дорученням залучений спеціаліст має право проводити вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення оглянутого місця чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи які мають значення для кримінального провадження.

На даний час виникла необхідність в залученні спеціаліста для встановлення дотримання вимог пожежної безпеки та техногенної безпеки, вимог санітарного законодавства при провадженні господарської діяльності на об`єкті за адресою:Київська область, Білоцерківський район, село Фурси, вул. Юр`ївська, будинок 1.

Слідчий наполягає, що отримати такі відомості щодо дотримання вище вказаних вимог, документів, речей, предметів та даних в інший спосіб ніж під час проведення огляду неможливо.

Заслухавши слідчого та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання, оскільки порушені сдідчим питання, які на його думку необхідні для з`ясування, не охоплюються тією інформацією, за якою проводиться досудове розслідування саме фіскальним органом. Проведення слідчий дій допускається виключно для отримання доазів по тим провадженням, які розслідуються, але аж ніяк ні які плануються/готуються чи для виявлення таких злочинів і подальшого внесення відомостей до ЄРДР.

На підставі викладеного, слідчий суддя , -

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС в Київській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про проведення огляду, - відмовити .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.10.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу62413291
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду

Судовий реєстр по справі —760/8195/16-к

Ухвала від 29.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 13.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 26.05.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 26.05.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 26.05.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні