Вирок
від 29.09.2010 по справі 1-114/2010
БУСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-114/2010 рік

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 вересня 2010 року Буський районний суд Львівської області в складі: головуючого-судці ОСОБА_1

при секретарі Дутка С.І.

з участю прокурора Поліщука В.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Буську Львівської області в залі суду справу про обвинувачення

ОСОБА_2,

ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки ІНФОРМАЦІЯ_2, жительки хутора Підставки с. Боложинів, Буського району, Львівської області, українки, громадянки України, ІНФОРМАЦІЯ_3, вдова, працюючої сторожем Боложинівської ЗОШ, раніше не судимої,

за ч. 2 ст. 310 КК України,

встановив:

Підсудна, ОСОБА_2, не маючи відповідного на те дозволу, весною 2010 року, посіяла на своїй земельній ділянці рослини маку, вирощувала його з метою збору насіння. 09 липня 2010 року працівниками міліції із земельної ділянки ОСОБА_2 на хуторі Підставки с. Боложинів, Буського р-ну, Львівської області було виявлено та вилучено 822 (вісімсот двадцять дві) рослини маку, який згідно висновку експерта являється маком снотворним і відноситься до рослин, які містять наркотичні засоби та психотропні речовини, обіг яких допускається для промислових цілей.

В судовому засіданні підсудна ОСОБА_2 свою вину в пред’явленому їй обвинуваченні визнала повністю і пояснила, що біля її житлового будинку є земельна ділянка площею близько 15 арів. На початку квітня 2010 року, точної дати не пригадує, на даній земельній ділянці поміж городину вона посіяла два рядки маку. Даний мак зійшов і ОСОБА_2 сама його доглядала, обробляла та вирощувала. Мала намір, восени, після того як мак достигне, зібрати насіння, яке використати для приготування кулінарних виробів та куті, а порожні головки та стебла спалити на городі. 09.07.2010 року до неї додому приїхали працівники міліції, та за її письмовою згодою оглянули земельну ділянку, де виявили та вилучили 822 (вісімсот двадцять дві) рослини маку, проводячи їх рахунок покоренево. Про те, що посів та вирощування маку у великих кількостях заборонено вона не знала. Садила мак для власних потреб. Розкаюється у скоєному та просить її суворо не карати.

Відповідно ст. 299 КПК України суд вважає за недоцільне досліджувати докази стосовно тих обставин справи, які ніким не оспорюються. Учасники судового розгляду не заперечили.

Аналізуючи зібрані у справі докази та оцінюючи їх у сукупності, суд вважає, що дії ОСОБА_2 вірно кваліфіковано за ч. 2 ст. 310 КК України, оскільки вона вчинила незаконний посів та вирощування снотворного маку у кількості більше 500 рослин, що підтверджується висновком експерта № 3/874 від 23.07.2010 року в якому вказано, що вилучені рослини маку належать до виду мак снотворний, містять наркотично активні алкалоїди опію (морфін, кодеїн) і відносяться до рослин, які містять наркотичні засоби та психотропні речовини обіг яких допускається для промислових цілей.

Обираючи міру покарання підсудній ОСОБА_2 суд враховує ступінь тяжкості скоєного злочину, особу підсудної, яка раніше до кримінальної відповідальності не притягалася, щиро розкаялась у вчиненому, що є обставинами, які пом’якшують покарання, обставини, які обтяжують покарання судом не встановлено. За наведених обставин у їх сукупності суд приходить до висновку про доцільність призначення покарання в межах санкції статті, за якою кваліфіковано злочин, а з врахуванням особи підсудної, її відношенням до скоєного, вважає можливим застосувати ст. 75 КК України та звільнити таку від відбування покарання з випробуванням.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.323, 324 КПК України, суд -

засудив:

ОСОБА_2 визнати винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 310 КК України та обрати їй покарання у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_2 від відбування призначеного покарання з випробуванням, із встановленням іспитового строку тривалістю 1 (один) рік .

На підставі ст. 76 КК України зобов’язати ОСОБА_2 не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально- виконавчої інспекції, повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання або роботи, періодично з'являтися для реєстрації в кримінально-виконавчій інспекції.

Запобіжний захід до вступу вироку в законну силу ОСОБА_2 залишити без змін - підписку про невиїзд.

Речові докази - сім снопів рослин маку та полімерний пакет із зразками рослин маку передані на зберігання в Буський РВ ГУМВСУ - знищити. (а.с. 23).

Стягнути з ОСОБА_2 в користь науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВСУ у Львівській області 258 (двісті п’ятдесят вісім) гривень 00 копійок витрат за проведення судово-хімічного дослідження та експертизи. (а.с. 16, 30-31).

Вирок може бути оскаржений протягом 15-ти діб до апеляційного суду Львівської області через Буський районний суд Львівської області з моменту його проголошення.

Суддя Г.О. Шендрікова

Дата ухвалення рішення29.09.2010
Оприлюднено15.11.2016
Номер документу62648240
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-114/2010

Вирок від 07.05.2010

Кримінальне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Кузнецов А. В.

Постанова від 19.04.2010

Кримінальне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Кузнецов А. В.

Вирок від 27.04.2010

Кримінальне

Селидівський міський суд Донецької області

Владимирська І. М.

Постанова від 31.05.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

Вирок від 16.07.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

Вирок від 22.07.2010

Кримінальне

Кузнецовський міський суд Рівненської області

Малков В.В.

Постанова від 14.01.2010

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Машарова З. А.

Вирок від 29.09.2010

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

Постанова від 08.09.2010

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

Вирок від 31.08.2010

Кримінальне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Гулид Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні