Ухвала
від 15.11.2016 по справі 910/14603/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м. Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98 У Х В А Л А

Справа № 910/14603/16 15.11.16 р.

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮНІВЕРС МЕДІА

КОРПОРЕЙШН"

до 1) Приватного акціонерного товариства "Київстар"

2) Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНТЕК ЮЕЙ"

про стягнення 43 500,00 грн.

Суддя Зеленіна Н.І.

При секретарі судового засідання Ліпіній В.В.,

за участю представників сторін:

від позивача: Ясінська Н.В. - директор;

Закордонець М.М. за довіреністю № б/н від 01.06.2016 р.;

від відповідача-1: Дубко Р.В. за довіреністю № 259 від 23.03.2016 р.;

від відповідача-2: Ярощук П.А. - директор.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У провадженні судді господарського суду міста Києва ОСОБА_1 перебувала справа № 910/14603/16 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮНІВЕРС МЕДІА КОРПОРЕЙШН" до Приватного акціонерного товариства "Київстар" про стягнення 43 500,00 грн.

Розпорядженням керівника апарату господарського суду міста Києва № 04-23/1996 від 28.09.2016 р. призначено повторний автоматичний розподіл справи у зв'язку зі звільненням судді ОСОБА_1

У результаті здійсненого повторного автоматичного розподілу справу передано для розгляду Зеленіній Н.І.

Ухвалою суду від 29.09.2016 р. справу № 910/14603/16 прийнято до свого провадження суддею Зеленіною Н.І., розгляд справи призначено на 18.10.2016 р.

17.10.2016 р. через відділ діловодства суду від відповідача надійшло клопотання про заміну неналежного відповідача.

18.10.2016 р. через відділ діловодства суду від позивача надійшли додаткові пояснення.

У судовому засіданні 18.10.2016 р. представник позивача подала клопотання про долучення документів до матеріалів справи.

Представник відповідача у судовому засіданні подала клопотання про залучення до участі у справі іншого відповідача.

Ухвалою суду від 18.10.2016 р. залучено до участі у справі Товариство з обмеженою відповідальністю "ІНТЕК ЮЕЙ" у якості іншого відповідача, розгляд справи відкладено на 15.11.2016 р.

26.10.2016 р. через відділ діловодства суду від позивача надійшло клопотання про долучення документів до матеріалів справи.

11.11.2016 р. через відділ діловодства суду від відповідача-2 надійшов відзив на позовну заяву та клопотання про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповіда-2.

11.11.2016 р. через відділ діловодства суду від позивача надійшли додаткові пояснення.

15.11.2016 р. через відділ діловодства суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "Будинок культури" надійшло клопотання про залучення останнього до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів.

15.11.2016 р. через відділ діловодства суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "УМИГ МЬЮЗІК" надійшло клопотання про залучення останнього до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів.

У судовому засіданні представник позивача подала клопотання про долучення документів до матеріалів справи, проти залучення до участі у справі третіх осіб заперечила.

Представник відповідача-2 подав клопотання про долучення документів до матеріалів справи.

У судовому засіданні 15.11.2016 р. представник відповідача-1 подала відзив на позовну заяву та клопотання про продовження строку вирішення спору у справі на 15 днів, клопотання про залучення третіх осіб підтримала.

Частиною 3 ст. 69 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що у виняткових випадках за клопотанням сторони, з урахуванням особливостей розгляду спору, господарський суд ухвалою може продовжити строк розгляду спору, але не більш як на п'ятнадцять днів.

Розглянувши подане клопотання та дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про доцільність його задоволення та продовження строку вирішення спору у справі на 15 днів.

Розглянувши клопотання про залучення до участі у справі Державної організації "Українське агентство з авторських та суміжних прав" та Товариства з обмеженою відповідальністю "УМИГ МЬЮЗІК" у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, суд встановив наступне.

Відповідно до ст. 27 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов`язки.

Предметом спору у даній справі являються вимоги про стягнення компенсації за бездоговірне використання музичного твору "Люблю его", права на який належать позивачу.

Приватне акціонерне товариство "Київстар" зазначає, що твір "Люблю его" використовувався відповідачем-2 - Товариством з обмеженою відповідальністю "ІНТЕК ЮЕЙ".

У свою чергу, ТОВ "ІНТЕК ЮЕЙ" зазначає, що він отримав право на використання спірного твору на підставі договорів, укладених з Державною організацію "Українське агентство з авторських та суміжних прав" та Товариством з обмеженою відповідальністю "УМИГ МЬЮЗІК".

За таких обставин, суд дійшов висновку про можливість впливу рішення у даній справі права та обов'язки Державної організації "Українське агентство з авторських та суміжних прав" та Товариства з обмеженою відповідальністю "УМИГ МЬЮЗІК".

Враховуючи викладене, суд залучає Державну організацію "Українське агентство з авторських та суміжних прав" та Товариство з обмеженою відповідальністю "УМИГ МЬЮЗІК" до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача-2.

Розглянувши клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Будинок культури" про залучення останнього до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів суд встановив.

Також, у поданому Товариством з обмеженою відповідальністю "Будинок культури" клопотанні останнє зазначає, що являється правовласником музичного твору "Люблю его", вимоги про стягнення компенсації за бездоговірне використання якого і являються предметом спору у даній справі.

Відтак, рішення суду може вплинути на права і обов'язки Товариства з обмеженою відповідальністю "Будинок культури" щодо однієї із сторін, у зв'язку з чим суд задовольняє відповідне клопотання та залучає вказане Товариство до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд відкладає розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез'явлення в засідання представників сторін, неподання витребуваних доказів.

Враховуючи вищевикладене, у зв'язку з ненаданням сторонами витребуваних судом документів, залученням до участі у справі третіх осіб та необхідністю витребування нових доказів, з метою створення учасникам судового процесу необхідних умов для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства, забезпечення рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи у відповідності до ст. 77 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст. ст. 27,69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Продовжити строк вирішення спору у справі № 910/14603/16 на п'ятнадцять днів.

2. Залучити до участі у справі Державну організацію "Українське агентство з авторських та суміжних прав" (01030, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, б. 41 А, оф. прим.1-3; код ЄДРПОУ 31025266) та Товариство з обмеженою відповідальністю "УМИГ МЬЮЗІК" (03124, м. Київ, вул. М.Василенка, б. 7А/ 03150, м. Київ, вул. Антоновича, 48 Б, оф. 14; код ЄДРПОУ 39040213) у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача-2 .

3. Залучити до участі у справі Товариство з обмеженою відповідальністю "Будинок культури" (02002, м. Київ, вул. Раїси Окіпної, б. 10, кв. 76; код ЄДРПОУ 37441165) у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів.

4. Відкласти розгляд справи на 30.11.2016 р. о 14:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44-Б, зал судових засідань № 2.

5. Зобов'язати учасників судового процесу направити у судове засідання своїх повноважних представників (ст. 28 ГПК України), докази, що підтверджують повноваження представників будуть залучені до матеріалів справи. Явку сторін визнати обов'язковою.

6 . Зобов'язати позивача невідкладно надіслати на адреси всіх третіх осіб копію позовної заяви і доданих до неї документів.

Докази відправки подати через відділ діловодства суду (канцелярію) у строк до 25.11.2016р.

7. Зобов'язати відповідачів невідкладно надіслати на адреси усіх третіх осіб відзиви з усіма додатками.

Докази відправки подати через відділ діловодства суду (канцелярію) у строк до 25.11.2016р .

8. Зобов'язати третіх осіб надати письмові пояснення по суті спору з доданням відповідних доказів, що підтверджують викладені обставини .

9. Зобов'язати Приватне акціонерне товариство "Київстар" повідомити суд про наявність укладених з організаціями колективного управління ліцензійних договорів на використання музичних творів, та, у разі наявності таких договорів, надати до суду належним чином засвідчені копії та оригінали для огляду у судовому засіданні.

10. Зобов'язати сторони , з урахуванням положень п. 2.4. Постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 18 від 26.12.2011 р., всі документи подавати завчасно через відділ діловодства суду, з обов'язковим описом додатків у прошитому вигляді.

11. Копії письмових доказів, які подаються до суду, оформити відповідно до вимог ст. 36 ГПК України та п. 5.27 Національного стандарту України ДСТУ 4163-2003 "Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації", затвердженого Наказом Держспоживстандарту України № 55 від 07.04.2003 року.

12. Звернути увагу сторін, що відповідно до статті 38 Господарського процесуального кодексу України сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів. У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, що перешкоджають його наданню; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має підприємство чи організація; 4) обставини, які може підтвердити цей доказ. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує необхідні докази. Господарський суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону.

13. Звернути увагу сторін на необхідність дотримання ними вимог ст. 33, 34 ГПК України.

14. Звернути увагу сторін, що відповідно до ст. 80 Господарського процесуального кодексу України, сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії розгляду спору.

15. Попередити сторони, що при ухиленні від виконання вимог суду до винної сторони можуть бути застосовані санкції, передбачені п. 5 ст. 83 ГПК України.

Суддя Н.І. Зеленіна

Дата ухвалення рішення15.11.2016
Оприлюднено23.11.2016
Номер документу62816984
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/14603/16

Постанова від 27.11.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 27.11.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 01.11.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 23.10.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гумега О.В.

Ухвала від 02.10.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гумега О.В.

Ухвала від 14.09.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гумега О.В.

Постанова від 05.09.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Палій B.B.

Ухвала від 07.08.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Палій B.B.

Постанова від 23.05.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

Постанова від 23.05.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні