Рішення
від 05.09.2007 по справі 2-196/2007
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-196/2007 року

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 вересня 2007 року Семенівськ ий районний суд Чернігівсько ї області у складі:

головуючого судді - Гнипа О . І.,

при секретарі Бородіній В.В .,

з участю представників по зивача Тунік І. М., Шоні В . В.,

відповідача ОСОБА_3, тре тьої особи ОСОБА_4,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в місті Се менівка Чернігівської облас ті цивільну справу за позово м приватного підприємства „Ф ірма „Алькор-сервіс" до ОСО БА_4, який замінений належни м відповідачем ОСОБА_3, пр о стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач, приватне підприє мство „Фірма „Алькор-сервіс" , звернувся до суду з позовом д о ОСОБА_4 про стягнення за боргованості за послуги з ут римання будинків, споруд та п рибудинкової території, поси лаючись на те, що підприємств ом надано послуги з поточног о ремонту, вивозу та утилізац ії побутового сміття, освітл ення сходових клітин, обслуг овування внутрішньобудинко вих мереж водо-теплопостачан ня та водовідведення, дерати зації, підготовки житла до зи мового періоду, перевірки ди мовентиляційних каналів, від повідачу, який є власником кв артири АДРЕСА_1. 3 січня 2006 ро ку по травень 2007 року ОСОБА_4 не проводить розрахунки за в казані послуги, в тому числі і не погашає борг за послуги ст аном на 01 січня 2006 року, в резуль таті чого утворилася заборго ваність у сумі 308 гривень 69 копі йок, яка до теперішнього часу відповідачем не погашена, а т ому має бути стягнена у приму совому порядку.

Ухвалою суду від 22 серпня 2007 р оку первісний відповідач О СОБА_4 замінений належним в ідповідачем - ОСОБА_3, а О СОБА_4 залучений до участі у справі як третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні від повідача.

У ході судового розгляду ци вільної справи позивач двічі збільшив позовні вимоги у ча стині стягнення також заборг ованості за послуги поряд із первісно заявленою і за черв ень та липень 2007 року, яка склад ає 77 гривень 76 копійок, та забор гованості за серпень 2007 року, я ка складає 38 гривень 88 копійок , а всього просив стягнути з ві дповідача суму боргу у розмі рі 425 гривень 33 копійки.

У судовому засіданні предс тавники позивача, директор п риватного підприємства „Фір ма „Алькор-сервіс" Тунік Ір ина Миколаївна та головний бухгалтер приватного підпри ємства „Фірма „Алькор-сервіс " Шоня Володимир Віталійови ч повністю підтримали позо вні вимоги, просили позов зад овольнити повністю та стягну ти на користь вищевказаного підприємства з відповідача з аборгованість за

2

послуги з утримання буди нків, споруд та прибудинково ї території з січня 2006 року по с ерпень 2007 року включно в сумі 42 5 гривень 33 копійки, пояснивши , що відповідач протягом вказ аного періоду часу користува лася всіма наданими підприєм ством послугами, зокрема пос лугами з поточного ремонту, в ивозу та утилізації побутово го сміття, освітлення сходов их клітин, обслуговування вн утрішньобудинкових мереж во до-теплопостачання та водові дведення, дератизації, підго товки житла до зимового пері оду, перевірки димовентиляці йних каналів.

Відповідачка ОСОБА_3 в судовому засіданні позов ви знала частково та пояснила, щ о заборгованість за надані п ослуги перед приватним підпр иємством „Фірма „Алькор-серв іс" вона визнає тільки у части ні вивозу та утилізації побу тового сміття. В іншій частин і надання послуг не визнає. До говір між нею та позивачем пр о надання послуг з обслугову вання її квартири не укладав ся.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідач а, ОСОБА_4, у судовому засід анні пояснив, що позивачем що до квартири, у якій він мешкає , надавалися лише послуги з ви возу та утилізації побутовог о сміття, а послуги з поточног о ремонту, освітлення сходов их клітин, обслуговування вн утрішньобудинкових мереж во до-теплопостачання та водові дведення, дератизації, підго товки житла до зимового пері оду, перевірки димовентиляці йних каналів, позивачем не на давалися, тому він вважає, що п озовні вимоги із приводу стя гнення заборгованості з відп овідача щодо надання інших п ослуг, окрім вивозу сміття, на його думку, є необгрунтовани ми.

Суд, вислухавши представни ків позивача, відповідача, тр етю особу, вивчивши матеріал и справи, вважає за необхідне позов задовольнити повністю за слідуючих підстав.

По справі встановлено, що пр иватне підприємство „Фірма „ Алькор-сервіс" надало відпов ідачеві послуги з поточного ремонту, вивозу та утилізаці ї побутового сміття, освітле ння сходових клітин, обслуго вування внутрішньобудинков их мереж водо-теплопостачанн я та водовідведення, дератиз ації, підготовки житла до зим ового періоду, перевірки дим овентиляційних каналів, в пе ріод з січня 2006 року по серпень 2007 року включно в сумі 425 гривен ь 33 копійки, за які відповідач не розплатилася.

Пункт 6 Правил користування приміщеннями житлових будин ків і прибудинкових територі й, затверджених постановою К абінету Міністрів України ві д 8 жовтня 1992 p. N572 (в редакції пост анови Кабінету Міністрів Укр аїни від 24 січня 2006 p. N45) передбача є, що з метою виконання функці й із забезпечення утримання та використання власного, не подільного і загального майн а власники квартир можуть ут ворювати об'єднання співвлас ників багатоквартирного буд инку відповідно до законодав ства. Пункт 7 цих Правил передб ачає, що власник та наймач (оре ндар) квартири зобов'язаний: у класти договір на надання жи тлово-комунальних послуг, пі дготовлений виконавцем відп овідно до типового договору; оплачувати надані житлово-к омунальні послуги у строки, в становлені договором або зак оном.

Виходячи з вищенаведених п оложень законодавства вимог и позивача підлягають задово ленню повністю, так як послуг и надавались відповідачеві п озивачем, відповідач викорис товувала їх для задоволення власних потреб, про надання п ослуг до об'єднання співвлас ників багатоквартирних буди нків не зверталася, таке об'єд нання не утворене, а отже плат а за надані послуги має відпо відачем вноситися позивачу я к єдиному обслуговуючому вка заний будинок підприємству.

Доводи відповідача про те, щ о вона не укладала договір з п озивачем щодо надання послуг не спростовують сам факт над ання позивачем відповідачев і послуг.

3

На підставі вищевикладено го, керуючись ст. ст. 11, 14, 322, 509, 526 ЦК У країни, ст. 151 ЖК України, ст. 48 За кону України „Про власність" , п. 6, 7, 8, 11, 12 Правил користування п риміщеннями житлових будинк ів і при будинкових територі й, затверджених постановою К абінету Міністрів України № 572 від 08.10.1992 р. (з наступними зміна ми) ст. ст. 10, 11, 209, 212, 213, 214-215, 218 ЦПК Україн и, -

ВИРІШИВ:

Позов приватного підприєм ства „Фірма „Алькор-сервіс" д о ОСОБА_4, який замінений н алежним відповідачем - ОСОБ А_3 - задовольнити повністю.

Стягнути з ОСОБА_3 на кор исть приватного підприємств а „Фірма „Алькор-сервіс" 425 (чот ириста двадцять п'ять) гривен ь 33 копійки заборгованості за надані послуги.

Стягнути з ОСОБА_3 на кор исть приватного підприємств а „Фірма „Алькор-сервіс" спла чені витрати за інформаційно -технічне забезпечення розгл яду справи в сумі 30 (тридцять) г ривень 00 копійок.

Стягнути з ОСОБА_3 на кор исть приватного підприємств а „Фірма „Алькор-сервіс" спла чені послуги банку при перер ахуванні витрат за інформаці йно-технічне забезпечення ро згляду справи в сумі 01 (одна) гр ивня 50 копійок.

Від сплати державного мита на користь держави ОСОБА_3 звільнити на підставі Закон у України „Про статус і соціа льний захист громадян, що пос траждали внаслідок Чорнобил ьської катастрофи".

Рішення може бути оскаржен е до Апеляційного суду Черні гівської області через Семен івський районний суд Чернігі вської області шляхом подачі в десятиденний строк з дня пр оголошення рішення заяви про апеляційне оскарження. Апел яційна скарга може бути пода на без попереднього подання заяви про апеляційне оскарже ння, якщо скарга подається у с трок, встановлений для подан ня заяви про апеляційне оска рження.

СудСеменівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення05.09.2007
Оприлюднено10.08.2010
Номер документу6300090
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-196/2007

Рішення від 05.03.2007

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Рева О.І.

Рішення від 24.07.2007

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Кохно В.І.

Рішення від 05.09.2007

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип Олександр Іванович

Рішення від 20.07.2007

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А.І.

Ухвала від 22.10.2007

Цивільне

Середино-Будський районний суд Сумської області

Швець І.Є.

Рішення від 04.06.2007

Цивільне

Ріпкинський районний суд Чернігівської області

Павленко О.В.

Рішення від 22.10.2007

Цивільне

Якимівський районний суд Запорізької області

Бойчева Н.В.

Рішення від 31.05.2007

Цивільне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В.А.

Рішення від 05.09.2007

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Сарновський В.Я.

Рішення від 11.09.2007

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Бонецький Л.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні