Постанова
від 13.12.2016 по справі 823/792/16
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

823/792/16

Д О Д А Т К О В А П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 грудня 2016 року м. Київ

Колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду в складі:

головуючого судді: Безименної Н.В.,

суддів: Аліменка В.О. та Бєлової Л.В.,

за участю секретаря Шутовської І.Є.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Золотоніський лікеро-горілчаний завод "Златогор" про ухвалення додаткового судового рішення про розподіл судових витрат за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Золотоніський лікеро-горілчаний завод "Златогор" на постанову Черкаського окружного адміністративного суду від 22 серпня 2016 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Золотоніський лікеро-горілчаний завод "Златогор" до Золотоніської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення

В С Т А Н О В И В:

У червні 2016 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Золотоніський лікеро-горілчаний завод "Златогор" звернулося в Черкаський окружний адміністративний суд з позовом до Золотоніської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

Постановою Черкаського окружного адміністративного суду від 22 серпня 2016 року в задоволенні позову відмовлено повністю (а.с. 156-159).

Не погоджуючись з вказаною постановою, позивач подавав апеляційну скаргу, в якій просив її скасувати та прийняти нову постанову, про задоволення позову.

Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 08 листопада 2016 року апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Золотоніський лікеро-горілчаний завод "Златогор" задоволено, постанову Черкаського окружного адміністративного суду від 22 серпня 2016 року скасовано та ухвалено нову постанову, якою позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Золотоніський лікеро-горілчаний завод "Златогор" до Золотоніської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення - скасувати та ухвалити нову задоволено: визнано протиправним та скасовано податкове повідомлення-рішення Золотоніської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області від 17 лютого 2016 року № 86/0000492200.

23 листопада 2016 року на адресу Київського апеляційного адміністративного суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Золотоніський лікеро-горілчаний завод "Златогор" про постановлення додаткового судового рішення, в якому заявник просив прийняти додаткову постанову в частині вирішення питання про судові витрати, якою стягнути на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Золотоніський лікеро-горілчаний завод "Златогор" за рахунок бюджетних асигнувань Золотоніської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області судові витрати на сплату судового збору в сумі 41 143 грн. 37 коп.(а.с. 207-208).

Враховуючи, що в матеріалах справи достатньо письмових доказів для правильного вирішення питання, а особиста участь сторін в судовому засіданні - не обов'язкова, колегія суддів у відповідності до ч. 4 ст. 196 КАС України визнала можливим проводити розгляд заяви за відсутності представників сторін.

Згідно ст. 41 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Заслухавши суддю-доповідача, перевіривши матеріали справи, доводи заяви, колегія суддів виходить з наступного.

Відповідно до ч.1 ст.168 КАС України суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою особи, яка брала участь у справі, чи з власної ініціативи прийняти додаткову постанову чи постановити додаткову ухвалу у випадках, у тому числі, якщо судом не вирішено питання про судові витрати суддю-доповідача, розглянувши заяву, перевіривши матеріали справи, колегія

Згідно з ч. 1 ст. 94 КАС України якщо судове рішення ухвалене на користь сторони, яка не є суб'єктом владних повноважень, суд присуджує всі здійснені нею документально підтверджені судові витрати за рахунок бюджетних асигнувань суб'єкта владних повноважень, що виступав стороною у справі, або якщо стороною у справі виступала його посадова чи службова особа.

Якщо адміністративний позов задоволено частково, судові витрати, здійснені позивачем, присуджуються йому відповідно до задоволених вимог, а відповідачу - відповідно до тієї частини вимог, у задоволенні яких позивачеві відмовлено.

Як вбачається з матеріалів справи, під час звернення до суду першої та апеляційної інстанції позивачем було сплачено судовий збір у загальному розмірі 41 143 грн. 38 коп. (при поданні позовної заяви - 19 592 грн. 09 коп., при поданні апеляційної скарги - 21 551 грн. 29 коп.) За наслідками розгляду даної справи, постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 08 листопада 2016 року адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Золотоніський лікеро-горілчаний завод "Златогор" до Золотоніської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення задоволено.

Оскільки у вищевказаній постанові Київського апеляційного адміністративного суду від 08 листопада 2016 року питання про розподіл судових витрат не вирішено, колегія суддів дійшла висновку про необхідність постановлення додаткової постанови та стягнення з Золотоніської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області на користь позивача судових витрат, а саме судового збору у розмірі 41 143 грн. 37 коп., як і просить позивач в заяві.

Керуючись ст. ст. 94, 160, 168 КАС України, колегія суддів

П О С Т А Н О В И Л А:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Золотоніський лікеро-горілчаний завод "Златогор" про ухвалення додаткового судового рішення про розподіл судових витрат - задовольнити.

Стягнути з Золотоніської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області (код ЄДРПОУ 39494512) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Золотоніський лікеро-горілчаний завод "Златогор" (19700, Черкаська область, м. Золотоноша, вул. Січова, 22, код ЄДРПОУ 31082518) судові витрати, а саме судовий збір у розмірі 41 143 (сорок одна тисяча сто сорок три) гривні 37 копійок.

Постанова набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в порядку і строки, передбачені ст. 212 КАС України.

Повний текст постанови виготовлено 19 грудня 2016 року.

Головуючий Н.В. Безименна

Судді В.О. Аліменко

Л.В. Бєлова

Головуючий суддя Безименна Н.В.

Судді: Аліменко В.О.

Бєлова Л.В.

Дата ухвалення рішення13.12.2016
Оприлюднено26.12.2016
Номер документу63548151
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —823/792/16

Постанова від 21.08.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 20.08.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 28.02.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Юрченко В.П.

Ухвала від 09.12.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Юрченко В.П.

Постанова від 13.12.2016

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Безименна Н.В.

Постанова від 13.12.2016

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Безименна Н.В.

Постанова від 08.11.2016

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Безименна Н.В.

Ухвала від 24.10.2016

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Безименна Н.В.

Постанова від 22.08.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.І. Коваленко

Ухвала від 22.08.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.І. Коваленко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні