Ухвала
від 16.12.2016 по справі 522/21536/15-к
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/21536/16-к

Провадження № 1-«кс»/522/23819/16

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 грудня 2016 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю слідчого ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_2 , за погодженням прокурора відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей та документів, у кримінальному провадженні зареєстрованому в ЄРДР за №32015160000000205 від 01.07.2015 за фактом вчинення злочину, передбаченого ст. 212 КК України,, -

В С Т А Н О В И Л А:

Старший слідчий першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_2 звернулась до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32015160000000205 від 01.07.2015 року, за ознаками злочину, передбаченого ст. 212 КК України.

Слідчим управлінням ФР ГУ ДФС в Одеській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №32015160000000205 від 01.07.2015 щодо службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Підставою для реєстрації вказаного кримінального провадження став акт позапланової документальної перевірки №939/15-22-01-0302/30851352 від 13.06.2015, згідно висновків якого вбачається, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) протягом 2014 року у результаті здійснення фінансово-господарських операцій з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДР НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДР НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДР НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДР НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДР НОМЕР_6 ), ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДР НОМЕР_7 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДР НОМЕР_8 ) ухилились від сплати податків на загальну суму 3993 тис. грн.

Також, у ході додаткового аналізу додатку №5 встановлено, що протягом 2015 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » формують кредит від підприємств з ознаками «фіктивності», а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДР НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДР НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДР НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДР НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДР НОМЕР_13 ) тим самим ухиляючись від сплати податку на додану вартість на загальну суму 2835 858 грн.

Аналізом незаконної діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » встановлено, що у злочинній схемі націленій на ухилення від сплати податків задіяне ДП « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДР НОМЕР_14 ), яке протягом 2014-2015 років формувало податковий кредит від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме сплачувало завищену ціну за користування їх технікою.

Згідно п. 3 ст. 44 Податкового Кодексу України (із змінами та доповненнями) платники податків зобов`язані забезпечити зберігання первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов`язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством, а також документів, пов`язаних із виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, не менш, як 1095 днів з дня подання податкової звітності.

На теперішній час, з метою документального підтвердження або спростування штучного завищення ціни для ДП « ІНФОРМАЦІЯ_13 » на користування технікою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », виникла необхідність у залученні до матеріалів кримінального провадження відомості щодо конкурсних торгів (тендерів), проведених у 2013-2016 роках, переможцями яких було визначено ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ).

21.04.2016 на адресу ДП « ІНФОРМАЦІЯ_13 » було направлено вимогу №556/10/16-32-23-02 від 21.04.2016 щодо надання відомостей щодо конкурсних торгів (тендерів), проведених у 2013-2016 роках, переможцями яких було визнано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а також інформацію щодо доцільності та рентабельності орендування приймально-навантажувальної техніки у даного підприємства з огляду на високу орендну плату, яка склала за 2013-2016 роки більш ніж 50 млн. грн. лише за оренду, що може свідчити про доцільність придбання у власність такої техніки і недопущення витрат значних сум державних коштів на її оренду, а також інформацію про причини не виконання дій спрямованих на заощадження бюджетних коштів і раціонального їх використання.

04.05.2016 на адресу СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області надійшла відповідь, що запитуємо інформація є конфіденційною та містить комерційну таємницю, а також у листі було зроблено посилання на ч. 1 ст. 159 КПК України.

23.11.2016 на адресу ДП « ІНФОРМАЦІЯ_14 » направлено вимогу №1639/10/15-32-23-02-02, щодо надання інформації та документального підтвердження про проведення тендерних закупівель, документацію тендерних торгів звіти про проведення тендерних торгів та інші документи.

05.12.2016 на адресу СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області надійшла відповідь, що запитувана інформація відноситься до комерційної таємниці та комерційна таємниця підприємства є власністю ДП « ІНФОРМАЦІЯ_15 ».

У судовому засіданні слідчий підтримала клопотання та просила його задовольнити з наведених підстав, та довела наявність достатніх підстав вважати, що виклик особи у якої знаходиться зазначена інформація, може мати негативні наслідки.

Заслухавши думку слідчого, також дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ст. 160 КПК України, в клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів крім іншого, зазначаються, речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати, значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні, можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Наявні у кримінальному провадженні матеріали дають достатні підстави вважати перелічена інформація, зберігаються в ДП « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДР НОМЕР_14 ), за адресою: АДРЕСА_1 , має значення для встановлення важливих обставин кримінального провадження, та в подальшому може бути використана як доказ у кримінальному провадженню, при цьому іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

Враховуючи, що присутність представника юридичної особи, у володінні якої знаходяться вищевказані документи, тягне за собою обізнаність такої особи про проведення слідчих (розшукових) дій та, відповідно, можливість розголошення представником юридичної особи таких відомостей, внаслідок чого існує реальна загроза внесення змін до документів чи взагалі знищення необхідних відомостей, розгляд клопотання прошу здійснити без виклику представника юридичної особи, у володінні якої знаходяться вищезгадані документи.

За таких обставин, є підстави, передбачені ст. 159-163 КПК України, для надання тимчасового доступу до зазначених у клопотанні речей та документів.

Керуючись ст.ст. 40, 131, 132, 159-166 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого першого відділу розслідувань кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей та документів та їх вилучення задовольнити.

Надати старшому слідчому першого відділу розслідувань кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_2 та співробітникам оперативних підрозділів ГУ ДФС в Одеській області, які будуть діяти за її дорученням, тимчасовий доступ та можливість вилучення ДП « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДР НОМЕР_14 ), за адресою: АДРЕСА_1 , оригіналів документів, щодо конкурсних торгів (тендерів), проведених у 2013-2016 роках, переможцями яких було визначено ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) а також по кожному із конкурсних торгів (тендерів) та по кожному із договорів, укладеному за результатом проведення таких торгів (тендерів) оригінали наступних документів та відомостей:

- документи пропозицій тендерних торгів;

- документи, що підтверджують повноваження посадової особи або представника учасника процедури закупівлі щодо підпису документів пропозиції конкурсних торгів;

- документи, які підтверджують відповідність пропозиції конкурсних торгів учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам по предмету закупівлі, встановленим замовником, у т.ч.: пояснювальна записка з детальним описом організації робіт, кошторис та всі розрахунки до нього, розрахунок ціни пропозиції з обґрунтуваннями;

- документи істотних умов, які обов`язково включаються до договору про закупівлю за підписом уповноваженої посадової особи учасника та скріплених печаткою;

- загальні відомостей про учасника;

- інші документи, передбачених відповідними розділами та додатками документації конкурсних торгів;

- документи, поданих учасниками для участі в конкурсних торгах (тендерній закупівлі);

- документи, які підтверджують право власності та/або оренди виробничої бази (у разі наявності орендованої виробничої бази);

- довідки про працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, та які будуть залучені до виконання робіт що є предметом закупівлі;

- довідки про виконання аналогічних договорів;

- документи позитивних листів-відгуків у довільній формі за підписом керівника організації із якою укладено аналогічні договори, що наведені в довідці про виконання аналогічних договорів.

- довідки про те, що учасника не було притягнуто згідно із законом до відповідальності за вчинення у сфері державних закупівель корупційного правопорушення (в довільній формі);

- відомості (у довільній формі) про службових (посадових) осіб учасника, яких уповноважено учасником представляти його інтереси під час проведення процедури закупівлі (в довільній формі);

- довідки про службових (посадових) осіб учасника, які підписуватимуть договір за результатами торгів;

- документи, які підтверджують статус та повноваження особи на підписання договору за результатами торгів (виписка (витяг) з протоколу зборів засновників про призначення директора, президента, голови правління, довіреність керівника учасника у разі підписання договору про закупівлю особою, чиї повноваження не визначені статутом чи інше, копія наказу на призначення цієї особи;

- акцепти по проведеним тендерам;

-договори, укладених за результатом проведення конкурсних торгів (тендерів) із додатками;

- документи договірних цін;

- локальні кошториси;

- кошторисні розрахунки вартості будівельних робіт;

- документи щодо здійснення авторського нагляду;

- копій підсумкових відомостей ресурсів до локального кошторису;

- списків посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_16 , відповідальних за контроль та приймання виконаних робіт;

- відомостей щодо стану виконання договорів;

- відомості щодо дебіторської і кредиторської заборгованості по договорам;

- документи щодо залучення до виконання робіт підрядних та субпідрядних підприємств.

Встановити строк дії ухвали 1( один) місяць, тобто до 16.01.2017 року

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

16.12.2016

Дата ухвалення рішення16.12.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу63968545
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей та документів, у кримінальному провадженні зареєстрованому в ЄРДР за №32015160000000205 від 01.07.2015 за фактом вчинення злочину, передбаченого ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —522/21536/15-к

Ухвала від 29.05.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Дерус А. В.

Ухвала від 07.04.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Терзі І. Г.

Ухвала від 10.04.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Терзі І. Г.

Ухвала від 10.04.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Терзі І. Г.

Ухвала від 08.02.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Терзі І. Г.

Ухвала від 08.02.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Терзі І. Г.

Ухвала від 16.12.2016

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 16.12.2016

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 27.07.2016

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 27.07.2016

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні