Постанова
від 17.09.2010 по справі 4-36/2010
ЯРЕМЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 4-36/ 2010 р.

П О С Т А Н О В А

17 вересня 2010 року м.Яремча

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області в складі: головуючого-судді Гребик Л.В.

секретаря Мельник Н.М.

з участю прокурора Марчука В.В.

захисника адвоката ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Яремче справу за поданням начальника СВ Яремчанського МВ УМВС України в Івано-Франківській області ОСОБА_2 про обрання запобіжного заходу у виді взяття під варту ОСОБА_3 ,-

в с т а н о в и в:

Начальник СВ Яремчанського МВ УМВС ОСОБА_2 звернувся в суд з поданням, погодженим прокурором м.Яремче, про обрання ОСОБА_3 запобіжного заходу у виді взяття під варту у зв'язку з тим, що він обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст.187 ч.2, 186 ч.2 КК України, і ухиляється від слідства.

Як зазначено у поданні від 17.09.2010 року , ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 в ніч на 24.07.2010 року м.Яремче, по вул.Грушевського вчинили напад з метою заволодіння чужим майном , поєднаний із насильством , небезпечним для життя і здоров я особи , яка зазнала нападу . Тієї ж ночі ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 в м.Яремче по вул. Свободи відкрито заволоділи чужим майном в поєднанні із насильством , яке не є небезпечним для життя і здоров я потерпілого .

31.08.2010 року постановою Яремчанського міського суду на підставі подання начальника СВ Яремчанського МВ УМВС ОСОБА_2 Яремчанському МВ УМВС України в Івано-Франківській області надано дозвіл на затримання і доставку в суд під вартою ОСОБА_3

В судовому засіданні начальник СВ Яремчанського МВ УМВС ОСОБА_2 необхідність обрання запобіжного заходу у виді взяття під варту обгрунтував тим, що ОСОБА_3 раніше притягався до кримінальної відповідальності, обвинувачується у вчиненні злочинів , за які законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк понад три роки , ухилявся від слідства , був оголошений у розшук і може продовжувати в подальшому ухилятись від слідства та суду.

Прокурор підтримав подання слідчого з аналогічних підстав .

Обвинувачений ОСОБА_3 в судовому засідання проти обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді взяття під варту заперечив . Вказав, що йому не було відомо про те, що він перебуває в розшуку. Вважає, що на час слідства відносно нього можливо обрати запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд .

Захисник обвинуваченого адвокат ОСОБА_1 вважає, що в матеріалах подання відсутні дані, які б свідчили про необхідність обрання найбільш суворого запобіжного заходу.

Вивчивши подання, матеріали кримінальної справи, заслухавши пояснення слідчого, обвинуваченого, думку прокурора, захисника, суд вважає, що подання підлягає до задоволення.

Так, в матеріалах кримінальної справи зібрано достатньо доказів, які свідчать про причетність обвинуваченого ОСОБА_3 до вчинення інкримінованих йому діянь. Зокрема, така причетність, крім його пояснень, стверджується протоколами допиту свідків, потерпілих , протоколами огляду речових доказів , протоколами пред явлення предметів для впізнання , протоколами пред явлення фотознімків для впізнання та іншими матеріалами справи .

При обранні запобіжного заходу суд враховує, що ОСОБА_3 обвинувачується у вчиненні тяжких злочинів , за один з яких передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до десяти років, ухилявся від слідства, знаючи, що про те, що ведеться розслідування по факту подій , які мали місце 24.07.2010 року в м.Яремче щодо потерпілого ОСОБА_5, до яких він був причетний , не повідомляв органи досудового слідства про своє місце перебування, маючи для цього всі можливості .

З врахуванням вищезазначених обставин, незважаючи на те, що ОСОБА_3 не заперечує свою причетність до одного із інкримінованих йому діянь, позитивно характеризується , має постійне місце проживання , суд має достатньо підстав вважати, що у випадку необрання запобіжного заходу у виді взяття під варту ОСОБА_3 може продовжувати ухилятись від слідства та суду.

А тому йому слід обрати запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Керуючись ст. ст.148, 150, 155, 165, 165 1 , 165 2 КПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

обрати ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженцю та жителю ІНФОРМАЦІЯ_2 запобіжний захід у виді взяття під варту.

Доручити Яремчанському МВ УМВС України в Івано-Франківській області здійснити конвоювання обвинуваченого ОСОБА_3 до ІТТ м.Надвірна . Подальше конвоювання обвинуваченого ОСОБА_3 доручити Надвірнянському РВ УМВС України в Івано-Франківській області до СІЗО м.Івано-Франківськ .

Строк взяття під варту рахувати з 16 вересня 2010 року з часу затримання .

На постанову може бути подана апеляція протягом 3-х діб безпосередньо до Апеляційного суду Івано-Франківської області.

Суддя : Л.В.Гребик

СудЯремчанський міський суд Івано-Франківської області 
Дата ухвалення рішення17.09.2010
Оприлюднено19.01.2017
Номер документу64092286
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-36/2010

Постанова від 01.04.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Жаворонок В. П.

Постанова від 23.02.2010

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Білера П. П.

Постанова від 23.02.2010

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Білера П. П.

Постанова від 24.02.2010

Кримінальне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Ткаченко І. М.

Постанова від 25.08.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Миколаївської області

Дзюба Ф. С.

Постанова від 17.09.2010

Кримінальне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Гребик Л. В.

Постанова від 10.08.2010

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

Постанова від 25.01.2010

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Херсона

Романова М. Ю.

Постанова від 25.01.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Постанова від 06.05.2010

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні