Ухвала
від 31.01.2017 по справі 914/3313/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

31.01.2017 р. Справа № 914/3313/16

Господарський суд Львівської області у складі

Суддя Фартушок Т.Б. при секретарі Краєвському І.В.

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю Львівський художньо-виробничий комбінат , м.Львів,

до Відповідача: Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, м.Львів,

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача: Пасіки-Зубрицька сільська рада Пустомитівського району Львівської області, Львівська область, Пустомитівський район, с.Пасіки-Зубрицькі,

про визнання права власності

Представники:

Позивача: ОСОБА_2 - представник (довіреність від 28.12.2016 року №18/28-12-16);

Відповідача: не з'явився

Третьої особи 1: не з'явився

Третя особа 2: ОСОБА_3 - представник (довіреність б/д б/№)

ВСТАНОВИВ:

Господарським судом Львівської області розглядається справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Львівський художньо-виробничий комбінат до Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача: Пасіки-Зубрицької сільської ради Пустомитівського району Львівської області про визнання права власності.

Ухвалою Господарського суду Львівської області по даній справі від 30.12.2016 року позовну заяву прийнято до розгляду, порушено провадження у справі та призначено її до розгляду в судовому засіданні на 31.01.2017 року.

Представнику Позивача та Третьої особи оголошено права та обов'язки, передбачені ст.ст.20, 22, 27, 28, 38 ГПК України.

Заяв про відвід судді не надходило.

Представник Позивача в судове засідання з'явився, 12.01.2017 року подав клопотання (вх. №1225/17), у якому просить суд долучити до матеріалів справи документи згідно переліку, позовні вимоги підтримав у повному обсязі, в судовому засіданні надав усні пояснення по суті спору. Вказане клопотання оглянуто судом та долучено до матеріалів справи.

Представник Відповідача в судове засідання не з'явився, причин неявки суду не повідомив, вимог ухвали суду у справі не виконав, про причини невиконання суду не повідомив.

Третя особа в судове засідання не з'явилась, про причини неявки суду не повідомила, була належним чином повідомлена про дату, час та місце проведення судового засідання.

Проте, в судове засідання з'явилась ОСОБА_3, представивши довіреність від Давидівської сільської ради та заявивши усне клопотання про залучення Давидівської сільської ради в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні Позивача. Крім того, до Господарського суду Львівської області надійшла заява представника Давидівської сільської ради ОСОБА_3 від 31.01.2017р. вх.№3885/17, до якої долучено копії рішення Давидівської сільської ради від 26.12.2016р. №10-1/2016 та додатку №1 до вказаного Рішення та довідку Давидівської сільської ради без дати та номеру.

Згідно пояснень ОСОБА_3 та вищезазначеної довідки Давидівської сільської ради, спірне майно із зазначеними в технічних паспортах реквізитами дійсно знаходиться на земельній ділянці, яка знаходиться в постійному користуванні Позивача, у с.Горішній Пустомитівського району району Львівської області. Рішенням Давидівської сільської ради від 26.12.2016р. №10-1/2016, прийнятому, в тому числі, на підставі Закону України Про добровільне об'єднання територіальних громад , вирішено припинити юридичну особу Пасіки-Зубрицьку сільську раду; Давидівську сільську раду вважати правонаступником активів та пасивів, всіх майнових прав та обов'язків Винничківської, Кротошинської, Чишківської та Пасіки-Зубрицької сільських рад.

Відповідно до ст..27 ГПК України, якщо господарський суд під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору; питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу.

З врахуванням вищенаведеного суд зазначає про наявність правових підстав до залучення Давидівської сільської ради до участі у справі в якості Третьої особи 2, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні Позивача.

З метою повного, всебічного та об'єктивного дослідження всіх обставин справи, забезпечення принципу змагальності та представлення сторонами додаткових доказів у справі, керуючись ст.ст. 20, 22, 27, 33 п.п.1,2 ч.1 ст.77, ст.86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласти на 14.02.17 р. о 12:15 год.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Львівської області за адресою: м.Львів, вул.Личаківська, 128, 2-й поверх.

2. Учасникам судового процесу:

- виконати вимоги ухвал суду у справі №914/3327/16;

- надати письмові пояснення причин невиконання ухвали суду у справі №914/3327/16;

- явка повноважного представника в судове засідання обов'язкова.

3. Залучити Давидівську сільську раду до участі у справі в якості Третьої особи 2, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні Позивача.

4. Позивачу скерувати копію позовної заяви з додатками Третій особі 2 та надати суду докази такого скерування.

5. Третій особі 2 надати суду письмові пояснення по суті спору.

6. Учасникам процесу надати суду письмові пояснення щодо належності /неналежності Відповідача у справі.

Учасникам процесу пояснення по суті спору викласти письмово, а письмові докази, які подаються до господарського суду, оформити відповідно до вимог ст.36 ГПК України та п.5.27 Держстандарту України №4163-2003 Уніфікована Система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлювання документів , який зокрема передбачає, що відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів Згідно з оригіналом , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.

У зв'язку із запровадженням автоматизованої системи документообігу у господарському суді, заяви, клопотання, пояснення та інші документи необхідно подавати (через канцелярію суду) не пізніше, ніж за день до судового засідання (для забезпечення своєчасного надходження їх до судді та ознайомлення з ними). При надсиланні кореспонденції через орган поштового зв'язку - враховувати нормативні строки пересилання.

З врахуванням вимог ст.2 1 ГПК України, суд приймає лише ті документи, які надійшли у канцелярію (при особистому поданні чи через орган поштового зв'язку) і пройшли обов'язкову реєстрацію в автоматизованій системі документообігу суду.

Доводжу до відома учасників, що:

- згідно п.5 ст.83 Господарського процесуального кодексу України за ухилення від виконання дій, покладених господарським судом з винної сторони стягується штраф;

- відповідно до вимог ч.2 ст.4 5 ГПК України, невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим Кодексом та іншими законами України;

- права та обов'язки учасників процесу визначені ст.ст.20, 22, 27, 28, 38, 59 ГПК України;

- у випадку непредставлення відповідних документів, справу може бути розглянуто у відповідності до ст. 75 Господарського процесуального кодексу України;

- звернути увагу учасників процесу на необхідність дотримання ними вимог ст.ст.33,34 ГПК України;

- згідно вимог ст.28 ГПК України, керівники підприємств та організацій, інші особи, повноваження яких визначені законодавством або установчими документами, подають господарському суду документи, що посвідчують їх посадове становище; представниками юридичних осіб можуть бути також інші особи, повноваження яких підтверджуються довіреністю від імені підприємства, організації; довіреність видається за підписом керівника або іншої уповноваженої ним особи та посвідчується печаткою підприємства, організації (за наявності); повноваження адвоката як представника можуть також посвідчуватися ордером, дорученням органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги, або договором; до ордера обов'язково додається витяг з договору, у якому зазначаються повноваження адвоката як представника або обмеження його прав на вчинення окремих процесуальних дій. Витяг засвідчується підписом сторін договору;

- відповідно до п.5 ч.1 ст.81 ГПК України, господарський суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору, або представник позивача не з'явився на виклик у засідання господарського суду і його нез'явлення перешкоджає вирішенню спору.

Суддя Фартушок Т. Б.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення31.01.2017
Оприлюднено02.02.2017
Номер документу64433612
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/3313/16

Ухвала від 28.08.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 18.08.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Рішення від 07.03.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Фартушок Т. Б.

Ухвала від 21.02.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Фартушок Т. Б.

Ухвала від 07.02.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Фартушок Т. Б.

Ухвала від 07.02.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Фартушок Т. Б.

Ухвала від 31.01.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Фартушок Т. Б.

Ухвала від 31.01.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Фартушок Т. Б.

Ухвала від 23.01.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Фартушок Т. Б.

Ухвала від 30.12.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Фартушок Т. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні