Ухвала
від 08.02.2017 по справі 820/4755/16
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

                    61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

У Х В А Л А

про виправлення описки у виконавчому листі

"08" лютого 2017 р.                                                             Справа № 820/4755/16

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Полях Н.А., розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Маршаліт" про виправлення помилки у виконавчому листі по адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Маршаліт" до Харківської митниці ДФС про скасування рішення та картки відмови, -

В С Т А Н О В И В:

          Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 18.10.2016 року, залишеною без змін ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду від 13.12.2016 року, адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Маршаліт" до Харківської митниці ДФС про скасування рішення та картки відмови задоволено, скасовано рішення про коригування митної вартості товарів №807010001/2016/000034/2 від 30.06.2016 року, скасовано картку відмови в прийнятті митної декларації, митному оформленні випуску чи пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення №807010001/2016/00038, стягнуто за рахунок бюджетних асигнувань Харківської митниці ДФС на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Маршаліт" (код ЄДРПОУ 38423016) судовий збір у розмірі 2756 грн. (дві тисячі сімсот п'ятдесят шість) грн.

Через канцелярію Харківського окружного адміністративного суду 24.01.2017 року надійшла заява представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Маршаліт", а саме представником позивача вказано, що у виданому Харківським окружним адміністративним судом 17 січня 2017 року виконавчому листі помилково вказано юридичну адресу позивача.

Від представника позивача до канцелярії Харківського окружного адміністративного суду 07.02.2017 року надано клопотання про розгляд заяви без його участі в порядку письмового провадження.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про день, час та місце судового засідання повідомлений відповідно до вимог процесуального законодавства.

          Відповідно до ч.ч.2-3 ст.259 КАС України суд, який видав виконавчий лист, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, або визнати виконавчий лист таким, що не підлягає виконанню, та стягнути на користь боржника безпідставно одержане стягувачем за виконавчим листом.

          Суд розглядає заяву в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника і постановляє ухвалу. Неприбуття у судове засідання стягувача і боржника, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду, не перешкоджає судовому розгляду. До розгляду заяви суд має право своєю ухвалою зупинити стягнення за виконавчим листом, а також витребувати виконавчий лист.

Згідно з ч.1 ст. 41 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч.1 ст.259 КАС України виконавчий лист має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України "Про виконавче провадження".

Відповідно до ч. 4 ст. 259 КАС України суд ухвалою вносить виправлення до виконавчого листа, а у разі якщо його було видано помилково або якщо обов'язок боржника відсутній повністю чи частково у зв'язку з його припиненням добровільним виконанням боржником чи іншою особою або з інших причин, суд визнає виконавчий лист таким, що не підлягає виконанню повністю або частково.

          Відповідно до ч.1 ст.4 Закону України "Про виконавче провадження" у виконавчому документі зазначаються: 1) назва і дата видачі документа, найменування органу, прізвище, ім'я, по батькові та посада посадової особи, яка його видала; 2) дата прийняття і номер рішення, згідно з яким видано документ; 3) повне найменування (для юридичних осіб) або прізвище, ім'я та, за наявності, по батькові (для фізичних осіб) стягувача та боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або адреса місця проживання чи перебування (для фізичних осіб), дата народження боржника - фізичної особи; 4) ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника (для юридичних осіб - за наявності); реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті) боржника (для фізичних осіб - платників податків); 5) резолютивна частина рішення, що передбачає заходи примусового виконання рішень; 6) дата набрання рішенням законної сили (крім рішень, що підлягають негайному виконанню); 7) строк пред'явлення рішення до виконання. У виконавчому документі можуть зазначатися інші дані (якщо вони відомі суду чи іншому органу (посадовій особі), що видав виконавчий документ), які ідентифікують стягувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню рішення, зокрема місце роботи боржника - фізичної особи, місцезнаходження майна боржника, реквізити рахунків стягувача і боржника, номери їх засобів зв'язку та адреси електронної пошти.

          Судом встановлено, що місцезнаходження юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Маршаліт" - 63701, Харківська обл., м. Куп'янськ, вул. Першого Травня, буд.6, офіс 419 (виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 02.12.2016 року, а.с.135).

          У той же час в оригіналі виконавчого листа, виданого Харківським окружним адміністративним судом 17 січня 2017 року, вказана адреса Товариства з обмеженою відповідальністю "Маршаліт" вул. Піонерська, буд. 84-А, смт. Шевченкове, Шевченківський район, Харківська область, 63601.

З огляду на вищевикладене суд приходить до висновку про те, що при видачі виконавчого листа по справі №820/4755/16 допущено помилку, а саме невірно вказано адресу місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю "Маршаліт", а тому заява представника позивача підлягає задоволенню.

          На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 10, 41, 160, 165, 259 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

          Заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Маршаліт" про виправлення помилки у виконавчому листі по адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Маршаліт" до Харківської митниці ДФС про скасування рішення та картки відмови - задовольнити.

          Виправити описку у виконавчому листі №820/4755/16, де зазначити адресу місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю "Маршаліт" - 63701, Харківська обл., м. Куп'янськ, вул. Першого Травня, буд.6, офіс 419.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку, передбаченого для подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи, а в разі коли апеляційну скаргу було повернуто або відмовлено у відкритті апеляційного провадження - з моменту набрання чинності відповідної ухвали суду апеляційної інстанції.

          Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня отримання копії ухвали апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції . Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

          Суддя                                                                                 Полях Н.А.

          

Дата ухвалення рішення08.02.2017
Оприлюднено13.02.2017
Номер документу64589992
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування рішення та картки відмови

Судовий реєстр по справі —820/4755/16

Ухвала від 21.06.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Смокович М.І.

Ухвала від 13.06.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Смокович М.І.

Ухвала від 08.02.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Полях Н.А.

Ухвала від 11.01.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Смокович М.І.

Ухвала від 13.12.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Ухвала від 17.11.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Постанова від 18.10.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Полях Н.А.

Ухвала від 27.09.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Полях Н.А.

Ухвала від 06.09.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Самойлова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні