Ухвала
від 01.02.2017 по справі 216/436/17
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/436/17

Провадження № 1-кс/216/235/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про арешт майна

01.02.2017 м. Кривий Ріг

Дніпропетровської області

Слідчий суддя Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2

слідчого ОСОБА_3 ,

прокурора ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Кривому Розі Дніпропетровської області клопотання про арешт майна, яке подав слідчий слідчого відділу Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області лейтенант поліції ОСОБА_3 , внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016041750000014 від 21.03.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364-1 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

31.01.2017 року слідчий слідчого відділу Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про арешт майна.

В обґрунтування вказує, що 21.03.2016 року Криворізькою місцевою прокуратурою № 3 Дніпропетровської області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 364-1 КК України за № 42016041750000014 за фактом зловживання повноваженнями службовими особами ТОВ «Агротехнологія».

Під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження слідчим допитано ОСОБА_5 в якості потерпілого, яким в ході допиту зазначено, що він разом із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 є учасником Товариства з обмеженою відповідальністю «Агротехнологія» (ідентифікаційний номер - 31788989) з часткою 33,3% у статутному капіталі юридичної особи. На думку потерпілого, дії вказаних осіб та керівника ТОВ «Агротехнологія», поєднані зі зловживанням ними своїми службовими повноваженнями, призвели до стійкої фінансової неспроможності ТОВ «Агротехнологія». До таких дій, належить зокрема, укладення договору купівлі-продажу від 19.10.2015 між ТОВ «Агротехнологія» та ТОВ «Кривбасоптіма», посвідчений та зареєстрований за № 4838 приватним нотаріусом Криворізького міського нотаріального округу в Дніпропетровській області ОСОБА_8 .

Під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження стороною обвинувачення шляхом тимчасового доступу здійснено виїмку належним чином завірених копій нотаріальної справи за договором купівлі-продажу від 19.10.2015 між ТОВ «Агротехнологія» та ТОВ «Кривбасоптіма», посвідченим та зареєстрованим за № 4838, що перебувала у володінні приватного нотаріуса Криворізького міського нотаріального округу Дніпропетровської області ОСОБА_8 .

У вказаній нотаріальній справі міститься протокол загальних зборів учасників ТОВ «АГРОТЕХНОЛОГІЯ» № 09/10-15 від 09.10.2015. Відповідно до вказаного протоколу, на Зборах, відповідно до списку, були присутні учасники Товариства: Компанія "КЕЙ ЕС ДЖИ АГРІКАЛЧУРЕЛ ЕНД ІНДАСТРІЕЛ ХОЛДІНГ ЛІМІТЕД", в особі ОСОБА_9 , що володіє часткою у розмірі 51% статутного капіталу, ОСОБА_5 , який володіє часткою у розмірі 39% статутного капіталу, представник ОСОБА_10 , яка володіє часткою у розмірі 10% статутного капіталу - ОСОБА_11 , запрошено директора ТОВ «Агротехнологія» - ОСОБА_12 .

Під час вказаних Зборів учасників Товариства вирішено питання про продаж нерухомого майна та товару (устаткування) ТОВ «АГРОТЕХНОЛОГІЯ» Товариству з обмеженою відповідальністю «КРИВБАСОПТІМА». Згідно даних протоколу, під час голосування, "ЗА" висловились 61%, "ПРОТИ"- 0%, "УТРИМАЛИСЬ" 39%.

Відповідно до протоколу Зборів, директору Товариства ОСОБА_12 надано відповідні повноваження на підписання договорів про продаж майнового комплексу за адресою: АДРЕСА_1 , до складу якого входить таке нерухоме майно:

-олійний цех із залізобетонних плит загальною площею 269,1 кв.м.;

-сховище складське металеве загальною площею 350,4 кв.м.;

-борошносховище металеве загальною площею 33,7 кв.м.,

-борошносховище металеве загальною площею 33,17 кв.м.;

-вбиральня (тимчасова) цегляна загальною площею 1,85 кв.м.;

-навіс (тимчасовий) металевий загальною площею 73,3 кв.м.;

-котельня із залізобетонних плит загальною площею 240,6 кв.м.;

-вагова цегляна загальною площею 43,3 кв.м.;

-резервуар для зберігання олії металевий площею забудови 33,2 км.м.;

-продаж устаткування, що знаходиться за адресою: вул. Садова, 29, с. Кривбас, Криворізький район Дніпропетровської області.

Відповідно до вище вказаного протоколу Зборів, учасники не мають претензій до процедури проведення цих Зборів та до прийнятих на цих Зборах рішень, в підтвердження чого скріплюють протокол своїми підписами. Однак вивченням належним чином завіреної копії протоколу Зборів, вилученого під час виїмки в ході досудового розслідування, встановлено, що у вказаному протоколі містяться лише підписи представника Компанії "КЕЙ ЕС ДЖИ АГРІКАЛЧУРЕЛ ЕНД ІНДАСТРІЕЛ ХОЛДІНГ ЛІМІТЕД" ОСОБА_9 та директора ТОВ «АГРОТЕХНОЛОГІЯ» ОСОБА_12 , підписи представника ОСОБА_10 - ОСОБА_11 та ОСОБА_5 відсутні.

Крім того, під час допиту в якості потерпілого, ОСОБА_5 зазначив, що не був присутнім під час зборів учасників ТОВ «АГРОТЕХНОЛОГІЯ» 09.10.2015 та не підписував відповідний протокол Зборів.

У зв`язку з викладеним, у сторони обвинувачення є достатні підстави вважати, що договір про продаж вказаного єдиного майнового комплексу міг бути укладений з перевищенням повноважень службовими особами ТОВ «АГРОТЕХНОЛОГІЯ».

Згідно положень ст. 191 Цивільного кодексу України, підприємство є єдиним майновим комплексом, що використовується для здійснення підприємницької діяльності. До складу підприємства як єдиного майнового комплексу входять усі види майна, призначені для його діяльності, включаючи земельні ділянки, будівлі, споруди, устаткування, інвентар, сировину, продукцію, права вимоги, борги, а також право на торговельну марку або інше позначення та інші права, якщо інше не встановлено договором або законом. Підприємство як єдиний майновий комплекс є нерухомістю. Права на земельну ділянку та інші об`єкти нерухомого майна, які входять до складу єдиного майнового комплексу підприємства, підлягають державній реєстрації в органах, що здійснюють державну реєстрацію прав на нерухоме майно. Підприємство або його частина можуть бути об`єктом купівлі-продажу, застави, оренди та інших правочинів.

Відповідно до п.1 ч. 2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою збереження речових доказів.

Відповідно до ч 3 ст. 170 КПК України у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Єдиний майновий комплекс за адресою: АДРЕСА_1 відповідає критеріям, передбаченим ст. 98 КПК України та може бути речовим доказом вчинення кримінального правопорушення у вказаному кримінальному провадженні.

Враховуючи викладене, з метою недопущення незаконного відчуження єдиного майнового комплексу за адресою: АДРЕСА_1 , який має значення речового доказу кримінального правопорушення у вказаному кримінальному провадженні, слідчий просив накласти на нього арешт.

В судовому засіданні слідчий, прокурор, кожен окремо, просили суд клопотання задовольнити та розглядати справу без застосування технічних засобів.

Перевіривши матеріали кримінального провадження, беручи до уваги зазначене, слідчий суддя вважає, що клопотання є обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, для всебічного, повного, об`єктивного встановлення всіх обставин скоєння злочину, з метою виявлення речових доказів, що мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні клопотання слід задовольнити.

В зв`язку з вищевикладеним та керуючись ст.ст. 170-173 КПК України суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого слідчого відділу Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області лейтенант поліції ОСОБА_3 про арешт майна, задовольнити.

Накласти арешт на єдиний майновий комплекс за адресою: АДРЕСА_1 , до складу якого входить наступне нерухоме майно: олійний цех із залізобетонних плит загальною площею 269,1 кв.м.; сховище складське металеве загальною площею 350,4 кв.м., борошносховище металеве загальною площею 33,7 кв.м., борошносховище металеве загальною площею 33,17 кв.м.; вбиральня (тимчасова) цегляна загальною площею 1,85 кв.м.; навіс (тимчасовий) металевий загальною площею 73,3 кв.м., котельня із залізобетонних плит загальною площею 240,6 кв.м.; вагова цегляна загальною площею 43,3 кв.м.; резервуар для зберігання олії металевий площею забудови 33,2 кв. м., право власності на яку зареєстровано 19.10.2015 за ТОВ «КРИВБАСОПТІМА» на підставі договору купівлі - продажу № 4838 від 19.10.2015, посвідченого приватним нотаріусом Криворізького міського нотаріального округу ОСОБА_8 , та заборонити розпорядження вказаним єдиним майновим комплексом.

Зобов`язати відділ з питань реєстрації апарату Криворізької міської ради та виконкому (Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1) невідкладно внести відомості про обтяження на єдиний майновий комплекс за адресою: Дніпропетровська область, Криворізький район, с. Кривбас, вул. Садова, 29 до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень..

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.02.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу64608515
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна, яке подав слідчий слідчого відділу Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області лейтенант поліції ОСОБА_3 , внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016041750000014 від 21.03.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364-1 КК України

Судовий реєстр по справі —216/436/17

Ухвала від 08.07.2021

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Ухвала від 07.06.2021

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Ухвала від 07.06.2021

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Ухвала від 19.06.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Коваленко Н. В.

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Ухвала від 21.02.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 21.02.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні