Ухвала
від 10.02.2017 по справі 522/17258/16-к
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/17258/16-к

Провадження по справі за № 1-«кс»/ 522/2441/17

У Х В А Л А

І м е н е м У к р а ї н и

10 лютого 2017 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю слідчого СВ УСБУ в Одеській області лейтенанта юстиції ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ УСБУ в Одеській області лейтенанта юстиції ОСОБА_2 , про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ УСБУ в Одеській області лейтенант юстиції ОСОБА_2 , звернувся до суду з клопотанням, погодженим із прокурором, який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, про надання дозволу на проведення обшуку об`єкта нерухомого майна, за місцем реєстрації ОСОБА_3 та ПП «ОНІКС-СОФТ» (код ЄДРПОУ 32726918), розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Космонавта Комарова, 4, кв. 21, з метою відшукання та вилучення печаток відокремленого підрозділу ПП «ОНІКС-СОФТ», розташованого на окупованій території АР Крим та інших підконтрольних підприємств, грошових коштів отриманих злочинним шляхом, фінансово-господарської документації, чорнової бухгалтерії, комп`ютерної техніки, мобільних телефонів та електронні носіїв інформації, які зберігають інформацію щодо взаємодії ПП «ОНІКС-СОФТ» з російською компанією ООО «СЕРВІС ПЛЮС»; здійснення ПП «ОНІКС-СОФТ» господарської діяльності на тимчасово окупованій російською владою АР Крим; здійснення одеським офісом ПП «ОНІКС-СОФТ» адміністрування сімферопольського офісу ПП «ОНІКС-СОФТ», що зареєстрований за російським законодавством; взаємовідносин ПП «ОНІКС-СОФТ» з мережею магазинів «АМСТОР» та ТОВ «ДОН-РІТЕЙЛ», код 39447813, що контролюються функціонерами терористичної організації «ДНР»; схеми отримання та розподіл прибутку, в тому числі для можливого фінансування окремих груп терористичної організації «ДНР»; фактів сплати податків та інших обов`язкових платежів, в тому числі добровільних, представникам терористичної організації «ДНР» та окупаційній владі в АР Крим; фактів приховування дійсного обороту ПП «ОНІКС-СОФТ» та отримуваних прибутків; інші документи та предмети, які зберегли сліди злочину, мають суттєве значення для встановлення об`єктивної істини в даному кримінальному провадженні та повного, об`єктивного і всебічного дослідження його обставин, можуть бути засобами для викриття осіб, винних у вчиненні тяжкого злочину.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на наступне.

Слідчим відділом УСБУ в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за № 22016160000000083 від 29.03.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 258-5 ч. 3 КК України.

За матеріалами кримінального провадження, невстановлені особи, що виступають безпосередніми власниками підприємств, зареєстрованих у м. Одесі, які здійснюють фінансово-господарську діяльність на тимчасово окупованій території України, що перебуває під контролем терористичних організацій «Луганська народна республіка» (далі за текстом «ЛНР») та «Донецька народна республіка» (далі за текстом «ДНР»), здійснюють фінансування тероризму, а саме фінансове і матеріальне забезпечення діяльності незаконних військових формувань та органів влади вищезазначених терористичних організацій.

Згідно повідомлення ГВ КЗЕ УСБУ в Одеській області № 65/3/1-422 від 01.02.2017, на території м. Одеси функціонує ПП «ОНІКС-СОФТ» (код ЄДРПОУ 32726918), юридична адреса: м. Одеса, вул. Комарова, 4, кв. 21, офіс якого розташований на першому поверсі будинку № 77 по вул. Базарній у м. Одеса. Директором підприємства є мешканець м. Одеси ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , комерційний директор - ОСОБА_4 . Основним видом діяльності ПП «ОНІКС-СОФТ» є продаж та підтримка обладнання та програмного забезпечення для автоматизації торгового обліку магазинів, ресторанів, тощо. Підприємство є офіційним дистриб`ютором російського програмного забезпечення «СуперМаг Плюс», яке розробляється компанією ООО «Сервіс плюс». Разом з тим, в Україні є аналоги вказаного програмного продукту, який успішно функціонує в межах роздрібної та оптової торгівлі.

ПП «ОНІКС-СОФТ» здійснює свою діяльність на тимчасово окупованих територіях в АР Крим та Донецьку, систематично сплачує податки окупаційній владі, підтримуючи терористів та сепаратистів, ухиляється від сплати податків на території України, а також співпрацює напряму з російським підприємством ООО «Сервіс-плюс», де закуповує та ввозить на територію України програмне забезпечення та обладнання для автоматизації торгівлі роздрібних мереж.

Так, в м. Сімферополь, на тимчасово окупованій території АР Крим, по вул. Гагаріна, 14А, оф. 315, функціонує офіс ПП «ОНІКС-СОФТ», який повністю адмініструється працівниками Одеського офісу підприємства. Сімферопольський офіс зареєстрований за російським законодавством на батька ОСОБА_3 громадянина Російської Федерації ОСОБА_5 , який постійно проживає на території Республіки Молдови (Придністровської Молдавської Республіки). Директором вказаного підприємства є товариш комерційного директора одеського офісу ОСОБА_4 ОСОБА_6 . Відділення займається розповсюдженням та підтримкою програмного забезпечення, яке реалізуються ПП «ОНІКС-СОФТ» на території АР Крим. Разом з тим усі договори, бухгалтерська та податкова звітність даного відділення готується та візується в одеському офісі ПП «ОНІКС-СОФТ». Середньомісячний прибуток сімферопольського офісу компанії складає приблизно 10 тис. доларів США. Після сплати податків російській окупаційній владі, вказані кошти ОСОБА_6 передає готівкою ОСОБА_3 , який періодично відвідує з вказаною метою АР Крим. Печатка сімферопольського відділення ПП «ОНІКС-СОФТ» знаходиться в офісі даного підприємства в м. Одесі. Даною печаткою візуються договори з кримськими клієнтами, які діють в Криму. Крім того, в одеському офісі ПП «ОНІКС-СОФТ» є окремий журнал, де фіксується чорнова бухгалтерія по роботі з кримськими клієнтами.

Також одеський офіс ПП «ОНІКС-СОФТ» має діючі договори техпідтримки з мережею магазинів «Амстор» а також ТОВ «Дон-Рітейл», код 39447813, в м. Донецьку, які позиціонують себе як найбільші роздрібні мережі так званої «ДНР» та контролюються на даний час її функціонерами. Зазначені підприємства оплачують послуги ПП «ОНІКС-СОФТ» шляхом оплати на банківські рахунки сімферопольського відділення підприємства.

За право вести господарську діяльність на території, окупованій терористичною організацією «ДНР», ПП «ОНІКС-СОФТ» через своїх представників на цій території сплачує представникам «ДНР» податки, інші обов`язкові платежі, введені терористичною організацією, та добровільні грошові внески на підтримку незаконних військових формувань терористичної організації «ДНР».

ОСОБА_3 не вказує та приховує в офіційній бухгалтерській та податковій звітності факт співробітництва з донецькими та кримським клієнтами, факт контролю сімферопольського підприємства, а також всіляко приховує факт сплати податків та інших обов`язкових платежів, в тому числі добровільних, представникам терористичної організації «ДНР» та російській окупаційній владі в АР Крим.

Встановлено, що за місцем реєстрації ОСОБА_3 та ПП «ОНІКС-СОФТ», за адресою: АДРЕСА_1 , зберігаються чорнові записи та схеми розрахунків з підприємствами, що знаходяться на тимчасово окупованій території, мобільні телефони та електронні носії інформації з відомостями щодо надання фінансової підтримки окупаційній владі в АР Крим та окремим представникам терористичної організації «ДНР», а також печатки підконтрольних підприємств, які здійснюють свою діяльність на окупованих територіях Донецької області.

Таким чином, матеріали кримінального провадження містять достатні підстави вважати, що за місцем реєстрації ОСОБА_3 та ПП «ОНІКС-СОФТ», за адресою: м. Одеса, вул. Космонавта Комарова, 4, кв. 21, можуть зберігатись печатки відокремленого підрозділу ПП «ОНІКС-СОФТ», розташованого на окупованій території АР Крим та інших підконтрольних підприємств, грошові кошти отримані злочинним шляхом, фінансово-господарська документація, чорнова бухгалтерія та записи, комп`ютерна техніка, мобільні телефони та електронні носії інформації, які зберігають інформацію щодо взаємодії ПП «ОНІКС-СОФТ» з російською компанією ООО «СЕРВІС ПЛЮС»; здійснення ПП «ОНІКС-СОФТ» господарської діяльності на тимчасово окупованій російською владою АР Крим; здійснення одеським офісом ПП «ОНІКС-СОФТ» адміністрування сімферопольського офісу ПП «ОНІКС-СОФТ», що зареєстроване за російським законодавством; взаємовідносин ПП «ОНІКС-СОФТ» з мережею магазинів «АМСТОР» та ТОВ «ДОН-РІТЕЙЛ», код 39447813, що контролюються функціонерами терористичної організації «ДНР»; схеми отримання та розподіл прибутку, в тому числі для можливого фінансування окремих груп терористичної організації «ДНР»; фактів сплати податків та інших обов`язкових платежів, в тому числі добровільних представникам терористичної організації «ДНР» та окупаційній владі в АР Крим; фактів приховування дійсного обороту ПП «ОНІКС-СОФТ» та отримуваних прибутків; інші документи та предмети, які зберегли сліди злочину, мають суттєве значення для встановлення об`єктивної істини в даному кримінальному провадженні та повного, об`єктивного і всебічного дослідження його обставин, можуть бути засобами для викриття осіб, винних у вчиненні тяжкого злочину.

У зв`язку з викладеним, у органу досудового розслідування виникла необхідність у наданні дозволу на проведення обшуку.

Слідчий в судовому засіданні підтримав клопотання та просив його задовольнити в повному обсязі.

Заслухавши слідчого та вивчивши надані матеріали, приходжу до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Під час розгляду клопотання на підставі наданих матеріалів досудового розслідування встановлено, що було вчинено кримінальне правопорушення, попередня кваліфікація якого ст. 258-5 ч. 3 КК України, тому з огляду на вищезазначене, зазначені у клопотанні особи, речі та документи мають значення для досудового розслідування та можуть знаходитися у вказаному приміщенні; відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду.

За таких обставин є підстави, передбачені ст. 234 КПК України, на надання дозволу на обшук.

Керуючись ст. 234 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ УСБУ в Одеській області лейтенанта юстиції ОСОБА_2 , про надання дозволу на обшук, - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку об`єкта нерухомого майна, за місцем реєстрації ОСОБА_3 та ПП «ОНІКС-СОФТ» (код ЄДРПОУ 32726918), розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Космонавта Комарова, 4, кв. 21.

Виконання ухвали покласти на слідчих СВ Управління СБ України в Одеській області ОСОБА_2 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 .

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

10.02.2017

Дата ухвалення рішення10.02.2017
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу64687581
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —522/17258/16-к

Ухвала від 30.03.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 03.03.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 03.03.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 03.03.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 03.03.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 10.02.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 10.02.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 10.02.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 10.02.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 15.11.2016

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні