Ухвала
від 02.02.2017 по справі 308/749/17
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

308/749/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.02.2017 року місто Ужгород

Слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Придачук О.А., з участю прокурора - Пехньо Ю.В., слідчого - Угринюк Б.С., розглянувши клопотання старшого слідчого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Закарпатської області молодшого радника юстиції ОСОБА_1, погоджене прокурором, про надання дозволу на проведення законного проникнення у нежитлове приміщення - приміщення історико-культурної пам'ятки Амбар та винний льох, так зване Совине гніздо , що розташоване за адресою м. Ужгород, вул. Ракоці, 2 Закарпатської області, та на прилеглу до нього територію, -

В С Т А Н О В И В:

Як вбачається з клопотання та доданих матеріалів кримінального провадження, у провадженні слідчого відділу прокуратури Закарпатської області перебувають матеріали досудового розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.14, ч.3 ст.368 КК України, відомості про яке 03.12.2016 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016070000000263.

Згідно клопотання, досудовим розслідуванням встановлено, що до правоохоронних органів звернувся представник за довіреністю ТОВ Дабо ОСОБА_2 із заявою про те, що перший заступник Ужгородського міського голови ОСОБА_3 спільно із головою комісії з питань регулювання земельних відносин Ужгородської міської ради ОСОБА_4 та ОСОБА_5 вимагають у нього неправомірну вигоду в розмірі 45 тис. грн. за сприяння з використанням службового становища у продажі ТОВ Дабо земельної ділянки площею 0,09 га, розташованої за адресою: м. Ужгород, вул. Об'їзна дорога, 3, призначеної для обслуговування будівель мийки вантажних автомобілів. Встановлено, що особою, яка вимагала та безпосередньо отримала 25.01.2017 на території та в приміщеннях історико-культурної пам'ятки Амбар та винний льох, так зване Совине гніздо , що розташоване за адресою м. Ужгород, вул. Ракоці, 2 Закарпатської області, від ОСОБА_2 неправомірну вигоду, є ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, мешканець м. Ужгород, вул. Собранецька, 146/76 Закарпатської області. Таким чином, на даний час встановлені достатні відомості, що свідчать про наявність у діях ОСОБА_5 ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 368 КК України. 25.01.2017, враховуючи невідкладність випадку, пов'язаного з безпосереднім переслідуванням особи, яка підозрюється у вчиненні злочину - ОСОБА_5, з метою фіксації слідів кримінального правопорушення, виявлення та вилучення грошових коштів (предмету неправомірної вигоди), речових і документальних доказів, та усунення можливості їх приховування чи знищення, слідчим прокуратури проведено огляд у приміщеннях та на території історико-культурної пам'ятки Амбар та винний льох, так зване Совине гніздо , що розташоване за адресою м. Ужгород, вул. Ракоці, 2 Закарпатської області, та прилеглої до неї території, в ході проведення якого на місці злочину виявлено ОСОБА_5, проведеного його освідування із вилученням сухих змивів з долонь рук, виявлено та вилучено отримані ним в якості неправомірної вигоди того ж дня грошові кошти в сумі 20000 (двадцять тисяч) гривень, а також грошові кошти, які отримані ОСОБА_5 в якості неправомірної вигоди під час попередніх зустрічей з ОСОБА_2, тощо. Однак, огляд у вказаному приміщенні, його подвір'ї та на прилеглій до нього території, проводився без відповідної ухвали слідчого судді, а тому, відповідно до вимог ст. 233 КПК України, виникла необхідність звернутися до слідчого судді з клопотанням про надання законного дозволу для проведення вищевказаної слідчої дії, у зв язку з чим слідчий просить суд просить клопотання задовольнити.

У судовому засіданні прокурор та слідчий клопотання підтримали з мотивів, наведених вище, просив таке задовольнити.

Клопотання мотивоване тим, що 25.01.2017, враховуючи невідкладність випадку, пов'язаного з безпосереднім переслідуванням особи, яка підозрюється у вчиненні злочину - ОСОБА_5, з метою фіксації слідів кримінального правопорушення, виявлення та вилучення грошових коштів (предмету неправомірної вигоди), речових і документальних доказів, та усунення можливості їх приховування чи знищення, слідчим прокуратури проведено огляд у приміщеннях та на території історико-культурної пам'ятки Амбар та винний льох, так зване Совине гніздо , що розташоване за адресою м. Ужгород, вул. Ракоці, 2 Закарпатської області, та прилеглої до неї території, в ході проведення якого на місці злочину виявлено ОСОБА_5, проведеного його освідування із вилученням сухих змивів з долонь рук, виявлено та вилучено отримані ним в якості неправомірної вигоди того ж дня грошові кошти в сумі 20000 (двадцять тисяч) гривень, а також грошові кошти, які отримані ОСОБА_5 в якості неправомірної вигоди під час попередніх зустрічей з ОСОБА_2, тощо, у зв язку з чим виникла у зверненні до слідчого судді з клопотанням про надання законного дозволу для проведення вищевказаної слідчої дії.

Заслухавши пояснення слідчого з приводу внесеного клопотання, думку прокурора, дослідивши матеріали кримінального провадження, беручи до уваги, що в матеріалах кримінального провадження наявні достатні підстави вважати, що огляд у приміщеннях та на території історико-культурної пам'ятки Амбар та винний льох, так зване Совине гніздо , що розташоване за адресою м. Ужгород, вул. Ракоці, 2 Закарпатської області, та прилеглої до неї території було проведено з метою фіксації слідів кримінального правопорушення, виявлення та вилучення грошових коштів (предмету неправомірної вигоди), речових і документальних доказів, та усунення можливості їх приховування чи знищення, а виявлені та вилучені в ході проведення огляду грошові кошти мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і в подальшому можуть бути використані як доказ, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст. ст. 110, 233, 234, 235, 237, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення законного проникнення у нежитлове приміщення - приміщення історико-культурної пам'ятки Амбар та винний льох, так зване Совине гніздо , що розташоване за адресою м. Ужгород, вул. Ракоці, 2 Закарпатської області, та на прилеглу до нього територію, та проведення у огляду в порядку визначеному статтями 234 та 237 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Ужгородського

міськрайонного суду ОСОБА_6

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення02.02.2017
Оприлюднено16.02.2017
Номер документу64704681
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —308/749/17

Ухвала від 17.02.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Закарпатської області

Марчук О. П.

Ухвала від 17.02.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Закарпатської області

Марчук О. П.

Ухвала від 02.02.2017

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Ухвала від 02.02.2017

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Ухвала від 02.02.2017

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Ухвала від 02.02.2017

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Ухвала від 02.02.2017

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Ухвала від 02.02.2017

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Ухвала від 02.02.2017

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Ухвала від 03.02.2017

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дергачова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні