Вирок
від 20.02.2017 по справі 335/13457/16-к
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/13457/16-к 1-кп/335/152/2017

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 лютого 2017 року м. Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі головуючого судді ОСОБА_1 , за участю прокурора ОСОБА_2 , обвинуваченого ОСОБА_3 , захисника обвинуваченого адвоката ОСОБА_4 , секретаря судового засідання ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за № 32015080000000077 від 27 листопада 2015 року, по обвинуваченню у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 205 КК України:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Горлівка Донецької області, громадянин України, не працює, неодруженого, на утриманні має трьох неповнолітніх дітей, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , мешкає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше судимий:

-вироком Мелітопольського міськрайнного суду Запорізької області від 02.07.2008 року за ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 358 КК України до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік;

-вироком Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області від 30.04.2009 року за ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 358 КК України до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 2 роки;

-вироком Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області від 22.02.2012 року за ч. 1 ст. 366 КК України до штрафу в сумі 510 грн., звільнений від відбування покарання у зв`язку із закінченням строків давності;

-вироком Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 26.06.2015 року за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 205 КК України до штрафу у розмірі 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на підставі п. «в» ст. 1 Закону України «Про амністію у 2014 році від відбуття призначеного покарання звільнено;

-вироком Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 31.07.2015 року за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205 КК України до штрафу в розмірі 85000 грн., за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України до штрафу в розмірі 850 грн., на підставі ст. 49 КК України від відбуття покарання за ч. 1 ст. 366 КК України звільнений. Штраф сплачено 02.03.2016 року в сумі 85000 грн.;

-вироком Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 28.01.2016 року за ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 205 КК України із застосуванням ч. 1 ст. 70 КК України до штрафу в розмірі 68000 грн. Штраф сплачено частково 02.02.2017 року в сумі 20000 грн.,

ВСТАНОВИВ:

У червні 2013 року у ОСОБА_3 виник умисел на незаконне збагачення шляхом зайняття фіктивним підприємництвом шляхом створення або придбання фіктивних підприємств із залученням до цієї діяльності інших співвиконавців та осіб, яких використовував у злочинних планах без їх відома, чим займався до лютого 2015 року.

Згідно з вказаним злочинним наміром, шляхом використання завідомо неправдивих відомостей, що занесені в офіційні бухгалтерські, податкові та інші документи про нібито проведені фінансово-господарські операції, фіктивні суб`єкти господарської діяльності, які фактично контролювались ОСОБА_3 , повинні були безпідставно формувати податковий кредит з податку на додану вартість підприємствам контрагентам вигодонабувачам та отримувати від них безготівкові кошти на банківські рахунки фіктивних суб`єктів підприємницької діяльності у банківських установах, та після здійснення ланцюга транзитних перерахувань коштів між рахунками підконтрольних фіктивних підприємств, переводити їх у готівку та повертати замовникам вигодонабувачам за вирахуванням процентів від суми угоди за прикриття діяльності, що дає змогу реально діючим підприємствам ухилятись від сплати податків.

При цьому, відповідно до власних злочинних намірів та відведених собі організаторських обов`язків, ОСОБА_3 вирішив здійснювати пошук осіб, які б не були обізнані про порядок створення та реєстрації суб`єктів господарювання - юридичних осіб, їх господарську діяльність та оподаткування, не мали усвідомлювати змісту та наслідків своїх дій при реєстрації на їх ім`я нових підприємств або перереєстрації раніше створених підприємств. Переважно такі особи підшукувались ОСОБА_3 з кола осіб, які зловживають алкоголем, мають низький соціальний статус та матеріальні проблеми, не мають постійного працевлаштування.

З метою ускладнення процесу проведення органами державного нагляду (контролю) перевірок діяльності фіктивного підприємства, ОСОБА_3 було прийняте рішення, що здійснювані безтоварні операції мають бути пов`язані з купівлею-продажем товарів та наданням послуг, місцем податкової реєстрації фіктивних підприємств обирати адреси, де підконтрольні підприємства ніколи не знаходились у містах та населених пунктах у інших регіонах держави, переважно у м. Києві, Київській та Харківській областях.

Крім того, ОСОБА_3 вирішив придбати (перереєструвати) на своє ім`я кілька суб`єктів господарювання юридичних осіб, тобто виступити формальним засновником та керівником підприємств, які використовувати у подальшому для прикриття незаконної діяльності. Зокрема, прикриття незаконної діяльності полягало у проведенні конвертації у готівку грошових коштів з рахунків підприємства особисто ОСОБА_3 або іншою особою за дорученням, а також безпідставно формувати податковий кредит з податку на додану вартість підприємствам контрагентам вигодонабувачам.

ОСОБА_3 відвів собі обов`язки здійснювати пошук підприємств - замовників, службові особи яких заінтересовані у мінімізації сплати податків шляхом використання схеми з конвертації безготівкових коштів у готівку та безпідставно формувати податковий кредит від підконтрольних фіктивних підприємств, роз`яснення їм умов співробітництва та узгодження з такими службовими особами порядку оформлення первинних бухгалтерських документів про нібито проведені фінансово-господарські операції з придбання товарів від фіктивних підприємств, порядок перерахування коштів на їх рахунки, складанню та оформленню первинних документів бухгалтерського обліку та податкової звітності.

ОСОБА_3 повинен був проводити зняття готівкових коштів у касі банківської установи як самостійно, так і отримувати зняті готівкові кошти від осіб, які залучались ним як довірені особи та проводили касові операції по зняттю готівкових коштів у касі банківської установи, не усвідомлюючи своєї злочинної ролі.

04 червня 2013 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття фіктивним підприємництвом, з метою придбання підконтрольного «фіктивного» підприємства, яке б діяло у складі підконтрольної групи фіктивних підприємств, та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Харкові ОСОБА_6 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником підприємства. Виконуючи свій злочинний намір, ОСОБА_3 , діючи з прямим умислом, повторно, придбав ТОВ «Інтерком Груп» (код за ЄДРПОУ 38382347), шляхом подання до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців відомостей про призначення себе на посаду директора підприємства відповідно до протоколу № 1 загальних зборів учасників ТОВ «Інтерком Груп» та наказу № 2 від 04 червня 2013 року.

Після внесення змін до відомостей про керівника юридичної особи, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців про призначення директором ТОВ «Інтерком Груп» ОСОБА_3 , останній отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства, з метою подальшої реалізації своїх злочинних намірів, 21 листопада 2013 року відкрив поточний рахунок № НОМЕР_1 у Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк Фінанси та Кредит» МФО 313371, за адресою м. Запоріжжя, вул. 40 років Радянської України, 57 в.

Печатка ТОВ «Інтерком Груп», реєстраційні документи та банківські рахунки в подальшому використовувались ОСОБА_3 для здійснення незаконної фіктивної діяльності з конвертації безготівкових коштів у готівку у схемах з безпідставного формування податкового кредиту від інших підконтрольних фіктивних підприємств.

У період з 28 серпня 2014 року по 12 лютого 2015 року на рахунок ТОВ «Інтерком Груп», відкритий у відділенні № 10 Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк Фінанси та Кредит» за адресою м. Запоріжжя, вул. 40 років Радянської України, 57 в, надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності в якості оплати товарів, робіт, послуг, які в подальшому частково були переведені у готівку, а решту перераховано на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 .

Зняття готівкових грошових коштів з поточного рахунку ТОВ «Інтерком Груп» відбувалося за вказівкою ОСОБА_3 іншою особою ОСОБА_7 , який не усвідомлював власної ролі у злочинній схемі та не був обізнаний у господарській діяльності. ОСОБА_7 в період з 14 березня 2014 року по 20 травня 2014 року через касу банку, за допомогою чекових книжок, з поточного рахунку ТОВ «Інтерком Груп» зняв готівкові кошти в розмірі 30216,6 тис. грн., які були передані ОСОБА_3 у повному обсязі.

Таким чином, в період з 04 червня 2013 року по 20 травня 2014 року описаним вище способом, враховуючи раніше скоєні у період листопада 2011 року по березень 2013 року злочини за ч. 2 ст. 205 КК України, за які ОСОБА_3 притягнуто до кримінальної відповідальності відповідно до вироку Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 26 червня 2015 року, ОСОБА_3 , повторно придбано ТОВ «Інтерком Груп», та забезпечено прикриття схеми з незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам контрагентам та з конвертації безготівкових коштів у готівку.

14 січня 2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття фіктивним підприємництвом, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Запоріжжя ОСОБА_8 , яка не будучи обізнаною у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодилась стати засновником та директором підприємства ТОВ «Альвіс - С» (код ЄДРПОУ 39054268).

Так, ОСОБА_8 , на прохання ОСОБА_3 , підписала у приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу ОСОБА_9 протоколи загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Альвіс С», реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких вона не була обізнана та наслідків своїх дій не усвідомлювала.

15 січня 2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Альвіс С» зареєстровано державним реєстратором Реєстраційної служби Запорізького міського управління юстиції ОСОБА_10 за № 11031020000035447. Відповідно до статутних документів ТОВ «Альвіс С» зареєстровано за адресою: м. Запоріжжя, вул. Котляревського, 77а.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Альвіс С» на нового власника ОСОБА_8 , ОСОБА_3 заволодів печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, відкрив 27 січня 2014 року поточний рахунок № НОМЕР_2 у відділенні № 20 Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк Фінанси та Кредит» МФО 313371.

Печатка ТОВ «Альвіс С», реєстраційні документи та банківські рахунки в подальшому використовувались ОСОБА_3 для здійснення незаконної фіктивної діяльності з незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість наступним підприємствам:

- за лютий 2014 року: ТОВ «СПЕЦЕНЕРГОПРОМ» у сумі 9897 грн.;

- за березень 2014 року: ТОВ «КОНТРАКТ-МИР» у сумі 64171,8 грн.;

- за квітень 2014 року: СТОВ АГРОФІРМА «НИВА» у сумі 3830,83 грн., ТОВ НВКФ ЦСО у сумі 6938,14 грн., ТОВ «СТЕНЛИ-М» у сумі 1722,94 грн., ПП ВКФ «ІНСТРУМЕНТАЛЬНИЙ ЗАВОД» у сумі 6855 грн., ТОВ «СПІВДРУЖНІСТЬ» у сумі 369609,92 грн., ПП «КОЛБІ» у сумі 5320 грн., СФГ «ЗАДУМ» у сумі 1544 грн., ТОВ «ІННОТЕХ» у сумі 25310 грн., ТОВ «АРМАКС ТД» у сумі 13032,98 грн., ТОВ «КАСМЕТ» у сумі 14736,5 грн., ПП «ГРАТ» у сумі 158038 грн., ТОВ «ПІПО Україна» у сумі 1921 грн., ТОВ «КОВАЛЬСЬКА-ЖИТЛОСЕРВІС» у сумі 1200 грн., ТОВ «ТЕХСОЮЗ-2004» у сумі 384364 грн., ПП «ЕЛЮС» у сумі 1646,67 грн., ТОВ «КОНТРАКТ-МИР» у сумі 70853,72 грн., ТОВ «ІФГ» у сумі 26266,67 грн., ТОВ «К-М ДИСТРИБУЦІЯ» у сумі 52905 грн., ТОВ «ЕКСПО-ЦЕНТР «МЕТЕОР» у сумі 38333,33 грн.;

- за травень 2014 року: ПП «ЕЛЮС» у сумі 4494,97 грн., ТОВ «100 РОБІТ» у сумі 37500 грн., ТОВ «ЕСК» у сумі 160333,33 грн., ПП «ГРАТ» у сумі 120631,33 грн., ТОВ «ПОЛІТЕХ» у сумі 2978,1 грн., ТОВ «АРТ-ПРОЕКТ ДНІПРО» у сумі 11559,72 грн., ТОВ «НВП «МІГ» у сумі 11349 грн.;

- за червень 2014 року: ПП «ГРАТ» у сумі 63674 грн., ТОВ «ТАНДЕМ ТОРГ ТПК» у сумі 1466,67 грн.;

- за серпень 2014 року: ТОВ «ДОНЕЦЬК ЕНЕРГО» у сумі 27833,33 грн.

Таким чином, в період з 14 січня 2014 року по 01 липня 2014 року, описаним вище способом, ОСОБА_3 придбано ТОВ «Альвіс С» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 170317,95 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 14 січня 2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю фіктивним підприємництвом, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Запоріжжя ОСОБА_8 , яка не будучи обізнаною у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодилась стати засновником підприємства ТОВ «Ереданс» (код ЄДРПОУ 39061778).

Так, ОСОБА_8 , на прохання ОСОБА_3 , підписала у приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу ОСОБА_9 протоколи загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Ереданс», та Статут вказаного підприємства, про зміст яких вона не була обізнана та наслідків своїх дій не усвідомлювала.

21 січня 2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Ереданс» зареєстровано державним реєстратором Реєстраційної служби Запорізького міського управління юстиції ОСОБА_10 за № 11031020000035472. Відповідно до статутних документів ТОВ «Ереданс» зареєстровано за адресою: м. Запоріжжя, вул. Котляревського, 77а.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Ереданс» на нового власника ОСОБА_8 , ОСОБА_3 заволодів печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, 27 січня 2014 року відкрив поточний рахунок № НОМЕР_3 у Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк Фінанси та Кредит» МФО 313371 за адресою м. Запоріжжя, вул. 40 років Радянської України, 57 в.

Печатка ТОВ «Ереданс», реєстраційні документи та банківські рахунки в подальшому використовувались ОСОБА_3 для здійснення незаконної фіктивної діяльності з незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість наступним підприємствам:

- за березень 2014 року ТОВ «КОНТРАКТ-МИР» у сумі 49095,87 грн.;

- за квітень 2014 року: ТОВ «СТЕНЛИ-М» у сумі 6040 грн., ПП «КОЛБІ» у сумі 17681,58 грн., ТОВ «АРМАКС ТД» у сумі 4926,06 грн., ТОВ «ЮРАЛ ПЛЮС» у сумі 13192 грн., ТОВ «СЕРВІС ТРЕЙД» у сумі 17908 грн., ТОВ «АСМАНА» у сумі 19133,33 грн., ТОВ «МІНТЕХНІКА» у сумі 29276,97 грн., ТОВ «УКРАГРО-М» у сумі 14020,27 грн., ТОВ «ЛАСТІНГ» у сумі 17908 грн.

Таким чином, в період з 14 січня 2014 року по 01 травня 2014 року, описаним вище способом, ОСОБА_3 придбано ТОВ «Ереданс», та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 189182,1 гривень.

В подальшому, у травні 2014 року у ОСОБА_3 виник умисел на залучення до зайняття фіктивним підприємництвом іншої особи для перереєстрації на її ім`я як на власника та директора підконтрольних фіктивних суб`єктів господарювання та проведенні зняття готівкових коштів з їх банківських рахунків. Згідно з вказаним злочинним наміром, ОСОБА_3 , будучи організатором, підшукав на роль співвиконавця іншу невстановлену в ході досудового розслідування особу, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, якому запропонував участь у реалізації свого злочинного плану.

Так, ОСОБА_3 запропонував невстановленій в ході досудового розслідування особі, займатися разом з ним та під його керівництвом фіктивним підприємництвом, пообіцявши йому матеріальну винагороду, відповідно до сум отриманих у результаті незаконної злочинної діяльності.

Згідно з розподілом обов`язків, невстановлена особа, повинна була здійснювати придбання (перереєстрацію) на своє ім`я, як на власника або керівника, фіктивних суб`єктів господарської діяльності, виступаючи їх власником та директором, відкривати поточні рахунки у банківських установах та, отримавши можливість проведення фінансово-розрахункових операцій по банківським рахункам, передавати їх ОСОБА_3 для проведення подальшого прикриття незаконної діяльності з конвертації грошових коштів, пособництва службовим особам суб`єктів господарської діяльності реального сектору економіки в ухиленні від сплати податків та підроблення офіційних документів, а також, користуючись правами керівника підприємства на отримання готівкових коштів з банківських рахунків фіктивних підприємств, отримувати за грошовими чеками готівку у касах банківських установ та передавати її ОСОБА_3 .

Крім того, ОСОБА_3 відвів собі обов`язки здійснювати пошук підприємств - замовників, службові особи яких заінтересовані у мінімізації сплати податків шляхом використання схеми з конвертації безготівкових коштів у готівку та безпідставно формувати податковий кредит від підконтрольних фіктивних підприємств, роз`яснення їм умов співробітництва та узгодження з такими службовими особами порядку оформлення первинних бухгалтерських документів про нібито проведені фінансово-господарські операції з придбання товарів від фіктивних підприємств, порядок перерахування коштів на їх рахунки, складання та оформлення первинних документів бухгалтерського обліку та податкової звітності.

19 травня 2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаної з фіктивним підприємництвом, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольної групи фіктивних підприємств, діючи за попередньою змовою з невстановленою особою, відносно якої матеріали виділені в окреме провадження, повторно, придбав ПП «Гермес-7» (код за ЄДРПОУ 34440970).

Невстановлена особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, знаходячись у кабінеті приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу ОСОБА_11 , без наміру займатися самостійною підприємницькою діяльністю, підписала протоколи загальних зборів учасників про придбання ПП «Гермес-7» та Статут вказаного підприємства, рішення власника № 14-1 від 19 травня 2014 року про призначення його на посаду директора ПП «Гермес-7», реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

20 травня 2014 року внесення змін до статуту ПП «Гермес-7» зареєстровано державним реєстратором Реєстраційної служби Запорізького міського управління юстиції ОСОБА_12 за № 11031070012013715. Відповідно до статутних документів ПП «Гермес-7» зареєстровано за адресою: АДРЕСА_3 .

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ПП «Гермес-7» на нового власника та директора, ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, разом із невстановленою особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, 23.06.2014 року відкрили поточний рахунок № НОМЕР_4 у відділенні Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк Фінанси та Кредит» МФО 313371 за адресою м. Запоріжжя, вул. 40 років Радянської України, 57 в.

Упродовж травня 2014 року - лютого 2015 року на рахунки, які відкриті у відділенні № 10 Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк Фінанси та Кредит» МФО 313371, від інших підконтрольних ОСОБА_3 фіктивних суб`єктів господарювання ПП «Гермес-7» отримало безготівкові кошти у сумі 4946,7 тис. грн. по безтоварним операціям, які в подальшому були переведені у готівку.

Зняття готівкових грошових коштів з поточного рахунку ПП «Гермес-7» проводилось під керівництвом ОСОБА_3 особисто невстановленою особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, яким в період з 27 червня 2014 року по 20 листопада 2014 року через касу банку, за допомогою чекових книжок та грошових чеків, з поточного рахунку ПП «Гермес-7» знято готівкові кошти в розмірі 4946,7 тис. гривень.

При цьому, у період з червня 2014 року по грудень 2014 року ПП «Гермес-7» не надавалось жодної податкової звітності, яка б відображувала проведення господарської діяльності, підприємство платником ПДВ не реєструвалось.

Таким чином, у період з 19 травня 2014 року по 01 січня 2015 року, описаним вище способом, діями організатора кримінального правопорушення ОСОБА_3 та співвиконавця, особа якого в ході досудового розслідування невстановлена, повторно, придбано ПП «Гермес-7», та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам контрагентам та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

11 червня 2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольної групи фіктивних підприємств, діючи за попередньою змовою з невстановленою особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, повторно, придбали ТОВ «Артемія Запчастина» (код за ЄДРПОУ 37997903).

Невстановлена особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, знаходячись у невстановленому слідством місці, не маючи наміру займатися підприємницькою діяльністю, підписала підготовлені ОСОБА_3 протокол загальних зборів учасників про призначення його на посаду директора ТОВ «Артемія Запчастина», наказ про призначення його на посаду директором ТОВ «Артемія Запчастина» реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про призначення невстановленої особи директором ТОВ «Артемія Запчастина», ОСОБА_3 , будучи організатором, за попередньою змовою із невстановленою особою, реалізуючи свої злочинні наміри, заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, разом із невстановленою особою, 08 липня 2014 року відкрили поточний рахунок № НОМЕР_5 у відділенні ЗРУ ПАТ «КБ «Надра» МФО 380764.

Далі, ОСОБА_3 , виконуючи злочинні наміри, разом із невстановленою особою, 17 липня 2014 року відкрили поточний рахунок № НОМЕР_6 у Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк Фінанси та Кредит» МФО 313371, а у подальшому, 23 липня 2014 року ОСОБА_3 та невстановленою особою, на виконання злочинного плану ОСОБА_3 , відкрито поточний рахунок № НОМЕР_7 у ПАТ «КБ «Стандарт» МФО 380690.

05 серпня 2015 року ОСОБА_3 , скориставшись документами з підписами невстановленої особи, без його відома, на підставі наказу про призначення себе на посаду заступника директора з комерційних питань ТОВ «Артемія Запчастина», відкрив поточний рахунок № НОМЕР_8 у РВ ПАТ «ОТП Банк» у м. Запоріжжя МФО 300528.

Упродовж липня грудня 2014 року на рахунок № НОМЕР_5 відкритий у відділенні ЗРУ ПАТ «КБ «Надра» МФО 380764, від інших підконтрольних ОСОБА_3 фіктивних суб`єктів господарювання отримано безготівкові кошти у сумі 2098,6 тис. грн. по безтоварним операціям, які в подальшому були переведені у готівку. Зняття готівкових грошових коштів з поточного рахунку № НОМЕР_5 проводилось під керівництвом ОСОБА_3 особисто невстановленою особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, якою у період з 18 липня 2014 року по 04 грудня 2014 року через касу банку, за допомогою чекових книжок та грошових чеків, з поточного рахунку знято готівкові кошти в розмірі 2098,6 тис. гривень.

У продовж липня 2014 року грудня 2014 року на рахунок № НОМЕР_6 відкритий у Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк Фінанси та Кредит» МФО 313371, від інших підконтрольних ОСОБА_3 фіктивних суб`єктів господарювання отримано безготівкові кошти у сумі 11805,1 тис. грн. по безтоварним операціям, які в подальшому були переведені у готівку. Зняття готівкових грошових коштів з поточного рахунку № НОМЕР_6 проводилось під керівництвом ОСОБА_3 іншою особою ОСОБА_7 , який не усвідомлював власної ролі у злочинній схемі та не був обізнаний у господарській діяльності. ОСОБА_7 у період з 17 липня 2014 року по 30 грудня 2014 року через касу банку, за допомогою чекових книжок, з поточного рахунку № НОМЕР_6 знято готівкові кошти в розмірі 5845,1 тис. грн., які передані ним ОСОБА_3 у повному обсязі.

Упродовж серпня листопада 2014 року на рахунок № НОМЕР_7 відкритий у ПАТ «КБ «Стандарт» МФО 380690, від інших підконтрольних ОСОБА_3 фіктивних суб`єктів господарювання отримано безготівкові кошти у сумі 4631,1 тис. грн. по безтоварним операціям, які в подальшому були переведені у готівку. Зняття готівкових грошових коштів з поточного рахунку № НОМЕР_7 проводилось під керівництвом ОСОБА_3 іншою особою ОСОБА_13 , який не усвідомлював власної ролі у злочинній схемі та не був обізнаний у господарській діяльності, яким в період з 06 серпня 2014 року по 13 листопада 2014 року через касу банку, за допомогою чекових книжок, з поточного рахунку № НОМЕР_7 знято готівкові кошти в розмірі 4631,1 тис. грн., та передано ним ОСОБА_3 у повному обсязі.

Упродовж серпня 2015 року жовтня 2015 року рахунок № НОМЕР_8 , який відкритий у РВ ПАТ «ОТП Банк» у м. Запоріжжя МФО 300528, використовувався ОСОБА_3 для транзитного перерахування безготівкових грошових коштів на рахунки інших підконтрольних фіктивних суб`єктів господарювання, з якого всього перераховано безготівкові кошти у сумі 1685,4 тис. грн. по безтоварним операціям.

При цьому, у період з червня 2014 року по жовтень 2015 року ТОВ «Артемія Запчастина» не надавалось жодної податкової звітності, яка б відображала проведення господарської діяльності, підприємство платником ПДВ не реєструвалось.

Таким чином, у період з 19 травня 2014 року - 01 листопада 2015 року, описаним вище способом, діями організатора кримінального правопорушення ОСОБА_3 та невстановленою в ході досудового розслідування особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, придбано ТОВ «Артемія Запчастина», та забезпечено прикриття схеми з незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам контрагентам іншими фіктивними суб`єктами господарювання та конвертації безготівкових коштів у готівку, вчинене повторно.

Продовжуючи свою злочину діяльність, 16 червня 2014 року ОСОБА_3 , будучи організатором, маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольної групи фіктивних підприємств, діючи за попередньою змовою із невстановленою особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, повторно, придбали ТОВ «Блауграна РК» (код за ЄДРПОУ 37997809) за наступних обставин.

Невстановлена особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, знаходячись у невстановленому слідством місці, не маючи наміру займатися підприємницькою діяльністю, підписала протокол загальних зборів учасників про призначення його на посаду директора ТОВ «Блауграна РК», наказ про призначення його на посаду директора ТОВ «Блауграна РК», реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про призначення невстановленої особи директором ТОВ «Блауграна РК», ОСОБА_3 за попередньою змовою зі невстановленою особою, заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, разом із невстановленою особою, 09 липня 2014 року відкрили поточний рахунок № НОМЕР_9 у відділенні ЗРУ ПАТ «КБ «Надра» МФО 380764.

Далі, ОСОБА_3 за попередньою змовою із невстановленою особою, заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, 17 липня 2014 року відкрили поточний рахунок № НОМЕР_10 у Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк Фінанси та Кредит» МФО 313371.

Упродовж липня листопада 2014 року на рахунок № НОМЕР_9 , відкритий у відділенні ЗРУ ПАТ «КБ «Надра» МФО 380764, від інших підконтрольних ОСОБА_3 фіктивних суб`єктів господарювання отримано безготівкові кошти у сумі 3298,0 тис. грн. по безтоварним операціям, які в подальшому були переведені у готівку. Зняття готівкових грошових коштів з поточного рахунку № НОМЕР_9 проводилось під керівництвом ОСОБА_3 особисто невстановленою в ході досудового розслідування особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, яким в період з 15 липня 2014 року по 28 листопада 2014 року через касу банку, за допомогою чекових книжок та грошових чеків, з поточного рахунку знято готівкові кошти в розмірі 3298,0 тис. грн. та передано вказані кошти ОСОБА_3 .

Також, упродовж липня 2014 року грудня 2014 року на рахунок № НОМЕР_10 , відкритий у Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк Фінанси та Кредит» МФО 313371, від інших підконтрольних ОСОБА_3 фіктивних суб`єктів господарювання отримано безготівкові кошти у сумі 11175 тис. грн. по безтоварним операціям, які в подальшому були переведені у готівку. Зняття готівкових грошових коштів з поточного рахунку № НОМЕР_10 проводилось під керівництвом ОСОБА_3 іншою особою ОСОБА_14 , який не усвідомлював власної ролі у злочинній схемі та не був обізнаний у господарській діяльності. ОСОБА_14 у період з 10 липня 2014 року по 09 жовтня 2014 року через касу банку, за допомогою чекових книжок, з поточного рахунку № НОМЕР_10 зняв готівкові кошти в розмірі 4497 тис. грн., які передав ОСОБА_3 у повному обсязі.

Таким чином, у період з 16 червня 2014 року по 28 листопада 2014 року, описаним вище способом, діями організатора кримінального правопорушення ОСОБА_3 та співвиконавця, особа якого в ході досудового розслідування невстановлена і матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, придбано ТОВ «Блауграна РК», та забезпечено прикриття схеми з незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам контрагентам іншими фіктивними суб`єктами господарювання та конвертації безготівкових коштів у готівку, вчинене повторно.

16 червня 2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольної групи фіктивних підприємств, діючи за попередньою змовою з невстановленою особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, повторно, придбали ТОВ «Торговельний дім «ОГК» (код за ЄДРПОУ 36374360) за наступних обставин.

Невстановлена особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, знаходячись у невстановленому слідством місці, не маючи наміру займатися підприємницькою діяльністю, підписала протокол загальних зборів учасників про призначення його на посаду директора ТОВ «Торговельний дім «ОГК», наказ про призначення його на посаду директора ТОВ «Торговельний дім «ОГК», реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про призначення невстановленої особи директором ТОВ «Торговельний дім «ОГК», ОСОБА_3 за попередньою змовою із невстановленою особою, заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства, та виконуючи злочинні наміри, 09 липня 2014 року відкрили поточний рахунок № НОМЕР_11 у відділенні ЗРУ ПАТ «КБ «Надра» МФО 380764.

Далі, ОСОБА_3 за попередньою змовою з невстановленою в ході досудового розслідування особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, 17 липня 2014 року відкрили поточний рахунок № НОМЕР_12 у Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк Фінанси та Кредит» МФО 313371.

Упродовж липня листопада 2014 року на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий у відділенні ЗРУ ПАТ «КБ «Надра» МФО 380764, від інших підконтрольних ОСОБА_3 фіктивних суб`єктів господарювання отримано безготівкові кошти у сумі 2598,3 тис. грн. по безтоварним операціям, які в подальшому були переведені у готівку. Зняття готівкових грошових коштів з поточного рахунку № НОМЕР_11 проводилось під керівництвом ОСОБА_3 , особисто невстановленою особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, якою у період з 15 липня 2014 року по 26 листопада 2014 року через касу банку, за допомогою чекових книжок та грошових чеків, з поточного рахунку знято готівкові кошти в розмірі 2598,3 тис грн. та передано їх ОСОБА_3 у повному обсязі.

Також, упродовж липня вересня 2014 року на рахунок № НОМЕР_12 , відкритий у Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк Фінанси та Кредит» МФО 313371, від інших підконтрольних ОСОБА_3 фіктивних суб`єктів господарювання отримано безготівкові кошти у сумі 14 952,8 тис. грн. по безтоварним операціям, які в подальшому були частково переведені у готівку. Зняття готівкових грошових коштів з поточного рахунку № НОМЕР_12 проводилось під керівництвом ОСОБА_3 іншою особою ОСОБА_14 , який не усвідомлював власної ролі у злочинній схемі та не був обізнаний у господарській діяльності. ОСОБА_14 у період з 10 липня 2014 року по 23 вересня 2014 року через касу банку, за допомогою чекових книжок, з поточного рахунку № НОМЕР_12 зняв готівкові кошти в розмірі 6892,2 тис. грн., які передав ОСОБА_3 у повному обсязі.

Таким чином, у період з 16 червня 2014 року по 26 листопада 2014 року, описаним вище способом, діями організатора кримінального правопорушення ОСОБА_3 та співвиконавця невстановленою в ході досудового розслідування особи, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, придбано ТОВ «Торговельний дім «ОГК», та забезпечено прикриття схеми з незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам контрагентам іншими фіктивними суб`єктами господарювання та конвертації безготівкових коштів у готівку, вчинене повторно.

29 серпня 2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, повторно, з метою створення, підконтрольного «фіктивного» підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Харкові ОСОБА_15 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Гаскан» (код за ЄДРПОУ 39404565).

ОСОБА_15 , перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Гаскан», наказ про призначення себе директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення реєстрації юридичної особи у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

23 вересня 2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Гаскан» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородської районної Реєстраційної служби Головного управління юстиції у Київській області за № 13341020000004549. Відповідно до статутних документів, ТОВ «Гаскан» зареєстровано за адресою: м. Вишгород, вул. Ватутіна, 69.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Гаскан», на нового власника та директора ОСОБА_15 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01 травня 2015 року по 01 жовтня 2015 року, наступним підприємствам:

- травень 2015 року: ТОВ «ДНІПРОКОМПЛЕКТМЕТАЛОЗБУТ» у сумі 23133,6 грн., ТОВ «УКРАГРОАЛЬЯНС-2014» у сумі 92076,97 грн., ТОВ «БЕЛЛ АРТ» у сумі 61333,33 грн., ТОВ «САВ 2007» у сумі 19993,89 грн., ТОВ «КОНСТАНТА ВАГА» у сумі 11250 грн., ТОВ ВФ «ДНІПРОТЕХНОБУД» у сумі 58000 грн., ТОВ ТД «БУДЕЛЕКТРОКАБЕЛЬ» у сумі 53083,33 грн., ТОВ ВКФ «НАЙС» у сумі 77760 грн., ПП «ТОРГІВЕЛЬНИЙ ДІМ ЕЛЕКТРОЗВАРМАШ» у сумі 17548 грн., ТОВ «ЗОРЯ» у сумі 1516,67 грн., ПП «УКРАЇНСЬКА ТРАНСПОРТНО-ТОРГОВА КОМПАНІЯ» у сумі 9200 грн., ТОВ «ДЖІ.ЕС.ГРУП» у сумі 1250 грн., ТОВ «БУМЕТ» у сумі 154 791,64 грн., ТОВ «АЛТЕЯ 2011» у сумі 1166,6 грн., ТОВ «АВТОАГРОПОСТАЧ» сумі 1180 грн., ТОВ «ВВС СЕРВІС» у сумі 14000 грн., ПМВКП «АССОЛЬ» у сумі 5116,67 грн., ТОВ «ЄВРО-ІНФОРМ» у сумі 8000 грн., ОСОБА_16 у сумі 1943,33 грн., ТОВ «РЕКЛАМНИЙ ЕКСПЕРТ» у сумі 32442,88 грн., ТОВ «ЦИФРОВІ МЕДІА РЕСУРСИ» у сумі 2502 грн., ТОВ «РІЧ ЛЄНД» у сумі 1100 грн., ТОВ «ТД «ТУРБОГАЗТЕХНОЛОГІЯ» у сумі 40642,8 грн., ТОВ «ДАНОША» у сумі 96570 грн.;

- червень 2015 року: ДП «ЛЬВІВСЬКИЙ БТЗ»; ДП «ЛБТЗ» у сумі 2300 грн., СФГ «РОЙ» у сумі 1437,5 грн., ТОВ «ОЛДІ НБ» у сумі 2920 грн., ТОВ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧИЙ ЦЕНТР «ТЕНЗОМЕТРИЧНИХ ВИМІРІВ» у сумі 19 000 грн., ТОВ «УКРАГРОАЛЬЯНС-2014» у сумі 16845,62 грн., ТОВ «ІСКРА» у сумі 1990 грн., ПНВП «ВЕСТОР» у сумі 6818,76 грн., ПП «АВІСБУД» у сумі 17850 грн., ТОВ «ОМЕГА-СКС» у сумі 50 421,36 грн., ОСОБА_17 у сумі 1266,66 грн., ТОВ НВП «ЕЛЕКТРОТРАНС» у сумі 1200 грн., ППФ «ТІТАН» у сумі 3252,93 грн., ТОВ «ІСТАРОМА» у сумі 1465 грн., ТОВ «АВТОАГРОПОСТАЧ» у сумі 1220 грн., ПП ФІРМА «ЛІБРА» у сумі 66134 грн., ТЗОВ «ДАНОША» у сумі 134 004,83 грн., ТОВ «БУДРЕМТРАНС» у сумі 1283,33 грн., ТОВ «ІМПЕРА ГРУП» у сумі 66068,97 грн., ОСОБА_18 у сумі 1283,33 грн., ТОВ «ТДС УКРСПЕЦТЕХНІКА» у сумі 17333,33 грн., ТОВ «ТД «ТУРБОГАЗТЕХНОЛОГІЯ» у сумі 159177,8 грн., ТОВ «ЦИФРОВІ МЕДІА РЕСУРСИ» у сумі 6020 грн., ТОВ «ВДМ-ДНІПРО» у сумі 1917,33 грн., ТОВ «БУЖАНСЬКЕ» у сумі 958,33 грн., ТОВ «Ф.Б.С. СЕРВІС» у сумі 1485 грн., ПП «ЄВРОПАЦУКОР» у сумі 63269,58 грн., ТОВ «САВ 2007» у сумі 9251,11 грн.;

- липень 2015 року: ТОВ «ЕКОТЕХ» у сумі 1733,34 грн., ПП «ЗАХІДСОФТСЕРВІС» у сумі 1123,33 грн., ТОВ «УКРАГРОАЛЬЯНС-2014» у сумі 5073,02 грн., ТОВ «СТГ» у сумі 2900 грн., ПП «ЖИТНИЦЯ» у сумі 2016,67 грн., ТОВ «РАЗОМ» у сумі 3333,34 грн., ФГ «МЕРКУРІЙ Б» у сумі 608,33 грн., ТОВ «УКРАГРО-М» у сумі 5858,32 грн.;

- серпень 2015 року: ТОВ «УКРАГРОАЛЬЯНС-2014» у сумі 9176,36 грн., ТОВ «УКРАГРО-М» у сумі 16957,5 грн., ТБК «БУДЕЛЕКТРОКАБЕЛЬ» у сумі 15175,75 грн., ТОВ «АВІЛЕС» у сумі 59850 грн., ДП «ЗАПОРІЗЬКИЙ ОБЛАВТОДОР» ВАТ «ДАК «АВТОМОБІЛЬНІ ДОРОГИ УКРАЇНИ» у сумі 1400 грн., ТОВ «СК «БУЛАТ» у сумі 6383,33 грн., ТОВ «ПІ «ЗПБП» у сумі 6817,48 грн., ПП «ЕЛКО» у сумі 39422,63 грн., ТОВ «АЛЬМАК ТРЕЙД» у сумі 144166,67 грн., ТОВ «ЛАНДІНГ» у сумі 66 666,67 грн., ТОВ «МОНОЛІТ КОНСТРАКШН» у сумі 974 031 грн., ТОВ «ГРІНТЕХНОЛОДЖИ» у сумі 3355,2 грн.;

- вересень 2015 року: ТОВ «УКРАГРО-М» у сумі 32204,98 грн., ТОВ «УКРАГРОАЛЬЯНС-2014» у сумі 5402,41 грн., ТОВ «АВІЗО ГРУП» у сумі 166 666,67 грн., ТОВ «САЛТІО» у сумі 2506 961,55 грн., ПП «НВП МЕТАЛУРГМОНТАЖ» у сумі 10 020 грн., ТОВ НВФ «ЕКОСТАР МК ЛТД» у сумі 54 679,15 грн., ТОВ «МОНОЛІТ КОНСТРАКШН» у сумі 836 868, 28 грн., ТОВ «ЕКОТЕХ» у сумі 2140 грн., ТОВ «КІТ-ТРЕЙД» у сумі 166 666,66 грн., ТОВ «ЕКСПОПОСТАВКА» у сумі 280 668,46 грн., ТОВ «МІСЬКБУД-КОМПЛЕКТ» у сумі 2047 226,7 грн., ПП «АВТОТОРГ 7» у сумі 197 975,64 грн.

Таким чином, в період з 29 серпня 2014 року по 01 листопада 2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, створено ТОВ «Гаскан», та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 9107339,26 грн. що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

04 вересня 2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел направлений на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Запоріжжя ОСОБА_19 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Продтех Експорт» (код за ЄДРПОУ 39245849).

ОСОБА_19 , перебуваючи у офісі приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу ОСОБА_20 за адресою м. Запоріжжя, пр. Соборний, 148-а, на прохання ОСОБА_3 , підписав протоколи загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Продтех Експорт», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Продтех Експорт», реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

22 вересня 2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Продтех Експорт» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Шевченківського району Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві ОСОБА_21 за № 10741070001049659. Відповідно до статутних документів, ТОВ «Продтех Експорт» зареєстровано за адресою: м. Київ, вул. Ісаакяна, 2.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Продтех Експорт» на нового власника ОСОБА_19 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, надавав електронну податкову звітність з податку на додатну вартість за період серпня та вересня 2014 року, у якій відображував незаконне формування податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01 серпня 2014 року по 01 жовтня 2014 року, наступним підприємствам: серпень 2014 року: ТОВ «ТЕХНО-БІЗНЕС» у сумі 1100 707,41 грн., ТОВ «ФАРТА-ЯР» у сумі 8 393,33 грн., ТОВ «ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО «ШЕСТЕРНІ» у сумі 6226,2 грн.

Таким чином, в період з 04 вересня 2014 року по 01 листопада 2014 року описаним вище способом, ОСОБА_3 придбано ТОВ «Продтех Експорт», та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 1115 326,94 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Далі, ОСОБА_3 вирішив придбати (перереєструвати) на своє ім`я новий суб`єкт господарювання юридичну особу, тобто виступити формальним засновником та керівником підприємств, які використовувати у подальшому для прикриття незаконної діяльності. Зокрема, прикриття незаконної діяльності полягало у проведенні конвертації у готівку грошових коштів з рахунків підприємства особисто ОСОБА_3 або іншою особою за його дорученням, а також у безпідставному формуванні податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам контрагентам вигодонабувачам.

18 серпня 2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольної групи фіктивних підприємств, діючи повторно, придбав ТОВ «Б.Б.Д.» (код за ЄДРПОУ 36491098), оформивши догорів купівлі-продажу частки у статутному капіталі, протоколи загальних зборів учасників з колишніми власниками підприємства ОСОБА_22 та ОСОБА_23 та призначив на посаду директора самого себе.

Після внесення змін до відомостей про керівника юридичної особи, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про призначення директором ТОВ «Б.Б.Д.» ОСОБА_3 , останній, отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, 28 серпня 2014 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_13 , № НОМЕР_14 , № НОМЕР_15 у Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк Фінанси та Кредит» МФО 313371.

03 вересня 2014 року ОСОБА_3 , виконуючи злочинні наміри, відкрив поточний рахунок № НОМЕР_16 , № НОМЕР_17 у відділенні ЗРУ АТ «ОТП Банк» МФО 300528, 14 листопада 2014 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_18 , № НОМЕР_19 у філії АТ «Укрексімбанк» м. Запоріжжя МФО 313979, які почав використовувати для проведення конвертації безготівкових коштів у готівку з рахунків підприємства та транзитних операцій між рахунками інших підконтрольних суб`єктів господарювання.

У подальшому, з метою ускладнення встановлення факту здійснення незаконної діяльності підприємства правоохоронними органами та притягнення до кримінальної відповідальності, 26 листопада 2014 року ОСОБА_3 підшукав у м. Дніпродзержинську ОСОБА_24 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати директором підприємства ТОВ «Б.Б.Д.» та підписав наказ про призначення директора № 1/14 від 27 листопада 2014 року, та надав завірені копії свого паспорту та ідентифікаційного коду. На підставі підписаних ОСОБА_24 документів, ОСОБА_3 внесено зміни до відомостей про керівника юридичної особи, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про призначення директором ТОВ «Б.Б.Д.» ОСОБА_24 , який насправді не мав жодного відношення до господарської діяльності підприємства.

Печатка ТОВ «Б.Б.Д.», реєстраційні документи та банківські рахунки в подальшому використовувались ОСОБА_3 для здійснення незаконної фіктивної діяльності та для незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01 вересня 2014 року по 01 березня 2015 року, наступним підприємствам:

- вересень 2014 року: ПП «АГРІНА» у сумі 147 694,18 грн., ПП «КМЗ-ТЕХНОЛОГІЯ» у сумі 1300 грн., ПП «ВІКТОРІЯ-ГРУП» у сумі 25 339,79 грн., ТОВ «КОНСАЛТИНГОВО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР ІНФОРМАЦІЇ, МАРКЕТИНГУ ТА ПРАВА «ІМПУЛЬС» у сумі 32 666,67 грн., ТОВ «ДНЕПРМЕТАЛКОМПЛЕКТ» у сумі 108 386,75 грн., ПП «КІРОВЕЦЬ-КОМПЛЕКТ» у сумі 4 293,09 грн.,ТОВ «СТАЛЬ» у сумі 31 113,6 грн.;

- жовтень 2014 року: ОСОБА_25 у сумі 5 018,92 грн., ТОВ НВП «ПРОМЕНЕРГОСЕРВІС» у сумі 6 000 грн., ТОВ «ІНТЕРСТАРЧ Україна» у сумі 8 188,41 грн., ТОВ «НПК ЄДНІСТЬ» у сумі 9 465,41 грн., ТОВ ВКП «НАІР» у сумі 1 870 грн., ТОВ «ІННОТЕХ» у сумі 9 237,15 грн., ТОВ «ТЕХСОЮЗ-2004» у сумі 49 335,98 грн., ТОВ «МОНТАЖСПЕЦМЕХАНІЗАЦІЯ» у сумі 1 960,6 грн., ТОВ «СФЕРА ДИЗАЙН» у сумі 208 333,33 грн., ТОВ «ФАСАД-ГРУП» у сумі 1 697,44 грн., ТОВ «АДМЕТ-ГРУП» у сумі 4 103,20 грн., ТОВ «ДАРИ МОРІВ» у сумі 5 200 грн., ТОВ «ВЕРТ ПРО ГРУПА» у сумі 9 111,36 грн., ПП «ІГРО» у сумі 1 194,4 грн., ТОВ «РТПК «УКРЕЛЕКТРОМОНТАЖСНАБ» у сумі 1 399,54 грн., ПП «АРБОЛЕТ» у сумі 6 470,33 грн., ПП «ДЕНІМ «ДНІПРОЕНЕРГОІМПЕКС» у сумі 13 625 грн., ТОВ «ЕПЛ - ЕКО А» у сумі 9 108 грн., ПП «НВП ПІДЙОМСПЕЦТЕХНІКА» у сумі 13 530,8 грн., ТОВ «СІНЕРГІЯ ГРУП» у сумі 3 142,56 грн., ПП «ЕЛЮС» у сумі 4 347 грн., ТОВ «ЕКО ТЕСТ» у сумі 24 804 грн., ТОВ «УНІВЕРСАЛ-СТРОЙ» у сумі 9 983,34 грн., ТОВ «КОМПАНІЯ АРМАКС» у сумі 9 417,09 грн., ПП «АГРІНА» у сумі 49 371,91 грн., ТОВ «КАСПІАН УЕЛЛ СЕРВІСЕЗ ЮКРЕЙН» у сумі 15 425 грн.;

- листопад 2014 року: ТОВ «КОНСАЛТИНГОВО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР ІНФОРМАЦІЇ, МАРКЕТИНГУ ТА ПРАВА «ІМПУЛЬС» у сумі 18 333,33 грн., ТОВ «АДМЕТ-ГРУП» у сумі 18 523,89 грн., СП ТОВ «МГФ» у сумі 1350 грн., ТОВ «АГРОСТАЙЛ-КМ» у сумі 7 959,06 грн.;

- грудень 2014 року: ТОВ «ПОНОМАР» у сумі 1 320 грн., ПП «НВП «ПРОМРЕСУРС» у сумі 8 833,33 грн., ПП «АВАСТО-БУД» у сумі 80 000 грн., СП ТОВ «МГФ» у сумі 1100 грн.;

- лютий 2015 року: ПП «АГРІНА» у сумі 22297,41 грн.

Так, згідно руху коштів по рахунку № НОМЕР_13 , відкритому у Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк «Фінанси та Кредит» МФО 313731 за період 28 серпня 2014 року по 12 лютого 2015року ТОВ «Б.Б.Д.» у вересні 2014 року - лютому 2015 року отримано від інших підконтрольних ОСОБА_3 фіктивних суб`єктів господарювання на розрахунковий рахунок коштів у розмірі 51190,8 тис. грн., які в подальшому були частково переведені у готівку або перераховані на підконтрольні рахунки інших фіктивних суб`єктів господарювання.

Зняття готівкових грошових коштів з поточного рахунку № НОМЕР_13 проводилось ОСОБА_3 , яким в період з 04 вересня 2014 року по 30 січня 2015 року через касу банку, за допомогою чекових книжок та грошових чеків, з поточного рахунку знято готівкові кошти в розмірі 11272 ,9 тис. гривень.

Відповідно до руху коштів по рахунку № НОМЕР_16 , відкритому у АТ «ОТП Банк» МФО 300528 за період 10 вересня 2014 року по 12 лютого 2015 року ТОВ «Б.Б.Д.» отримано на розрахунковий рахунок коштів у розмірі 11685,3 грн. тис., які в подальшому були частково переведені у готівку або перераховані на підконтрольні рахунки інших фіктивних суб`єктів господарювання. Зняття готівкових грошових коштів з поточного рахунку № НОМЕР_16 проводилось ОСОБА_3 , яким в період з 08 жовтня 2014 року по 18 листопада 2014 року через касу банку, за допомогою чекових книжок та грошових чеків, з поточного рахунку знято готівкові кошти в розмірі 6630, 8 тис. грн.

Так, згідно руху коштів по рахунку № НОМЕР_19 відкритому у Філії АТ «УКРЕКСIМБАНК» у м. Запоріжжі МФО 313979 за період з 14 листопада 2014 року по 12 лютого 2015 року ТОВ «Б.Б.Д.» у листопаді 2014 року - лютому 2015 року отримано на розрахунковий рахунок коштів у розмірі 4209,8 тис. грн., які в подальшому були частково переведені у готівку або перераховані на підконтрольні рахунки інших фіктивних суб`єктів господарювання. Зняття готівкових грошових коштів з поточного рахунку № НОМЕР_19 проводилось ОСОБА_3 , яким в період з 03 грудня 2014 року по 05 лютого 2015 року через касу банку, за допомогою чекових книжок та грошових чеків, з поточного рахунку знято готівкові кошти в розмірі 4046,4 тис. грн.

Таким чином, в період з 04 вересня 2014 року по 01 березня 2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 придбано ТОВ «Б.Б.Д.», та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 987560,51 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочину діяльність, ОСОБА_3 вирішив придбати (перереєструвати) на своє ім`я новий суб`єкт господарювання юридичну особу, тобто виступити формальним засновником та керівником підприємств, яке використовувати у подальшому для прикриття незаконної діяльності. Зокрема, прикриття незаконної діяльності полягало б у проведенні конвертації у готівку грошових коштів з рахунків підприємства особисто ОСОБА_3 або іншою особою за його дорученням, а також у безпідставному формуванні податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам контрагентам вигодонабувачам.

Реалізуючи свої злочинні наміри, 18 серпня 2014 року ОСОБА_3 , діючи з прямим умислом направленим на зайняття фіктивним підприємництвом, з метою залучення підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі групи фіктивних підприємств, діючи повторно, придбав ТОВ «Іновест Буд» (код за ЄДРПОУ 39198202), оформивши догорів купівлі-продажу частки у статутному капіталі, протоколи загальних зборів учасників з колишніми власниками підприємства ОСОБА_26 та ОСОБА_27 та призначив на посаду директора самого себе.

Після внесення змін до відомостей про керівника юридичної особи, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про призначення директором ТОВ «Іновест Буд» ОСОБА_3 , останній отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, 04 вересня 2014 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_20 , № НОМЕР_21 у Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк Фінанси та Кредит» МФО 313371.

Також, 17 жовтня 2014 року ОСОБА_3 , виконуючи злочинні наміри, відкрив поточні рахунки № НОМЕР_22 , № НОМЕР_23 у відділенні ЗРУ АТ «ОТП Банк» МФО 300528, які почав використовувати для проведення конвертації безготівкових коштів у готівку з рахунків підприємства та транзитних операцій між рахунками інших підконтрольних суб`єктів господарювання.

Печатка ТОВ «Іновест Буд», реєстраційні документи та банківські рахунки в подальшому використовувались ОСОБА_3 для здійснення незаконної фіктивної діяльності та для незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01 вересня 2014 року по 01 березня 2015 року, наступним підприємствам:

- серпень 2014 року: ТОВ «ФО.РУМ» у сумі 3314,83 грн.;

- вересень 2014 року: ТОВ «ЖБМ СЕРВІС» у сумі 52636,03 грн., ТОВ «ФО.РУМ» у сумі 16524,61 грн.;

- жовтень 2014 року ПП «САОЛ» у сумі 61466,67 грн., ТОВ «ПКФ КОЛЕД» у сумі 3333,33 грн.,ТОВ «ТЕХСОЮЗ-2004» у сумі 36157,4 грн., ТОВ «УНІВЕРСАЛ-СТРОЙ» у сумі 17740,56 грн., ТОВ «САНА» у сумі 20765,22 грн., ТОВ «ЕНЕРГЕТИК» у сумі 21666,67 грн., ТОВ «НБК «БЕСТ» у сумі 8445,82 грн., ТОВ «АМАНДІ» у сумі 38321,66 грн., ТОВ «ФО.РУМ» у сумі 24361,23 грн., ТОВ «ТЕХНОБУДРЕСУРСИ» у сумі 1248414,04 грн.;

- листопад 2014 року: ТОВ «ЕНЕРГЕТИК» у сумі 17500 грн., ПП «КМЗ-ТЕХНОЛОГІЯ» у сумі 1266,67 грн., ПП «КРАБ-02» у сумі 3366,67 грн.,ТОВ «АМАНДІ» у сумі 38399,99 грн., ТОВ «КАСКАД» у сумі 22780 грн., ТОВ «ПРОФМОНТАЖ К» у сумі 19170,62 грн., ТОВ «ГАЗ-ТЕХ-БУД» у сумі 13359,91 грн., ТОВ «КАСКАД-НПМ» у сумі 23218,56 грн., ТОВ НВП «КАСКАД» у сумі 30150,48 грн., ПП «ДОНБАСТРУБОРЕМОНТ» у сумі 12969,33 грн., ТОВ «ТМС 2012» у сумі 55099,41 грн., ТОВ «ДОНБАССТРОЙ» у сумі 7225,87 грн., АТ «ТЕПЛОСЕРВІС» у сумі 11656 грн., ТОВ «ТЕХСОЮЗ-2004» у сумі 92671,68 грн., ТОВ «ИОКО» у сумі 9136,52 грн., ТОВ «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «ДЕЛЬТА ІІІ» у сумі 20387,67 грн., ТОВ «УНІВЕРСАЛ-СТРОЙ» у сумі 6454,33 грн., ТОВ «ЕНЕРГОРЕМОНТ» у сумі 9347,3 грн., ПП «ПІВДЕНБУДМОНТАЖ» у сумі 22312,35 грн., ТОВ «СТАЙРОН ПЛЮС» у сумі 1116,67 грн., ТОВ ФІРМА «ТЕМП» ЛТД» у сумі 126355,84 грн., ТОВ «ФО.РУМ» у сумі 24930,36 грн.,ТОВ «ПРЯМА МОВА» у сумі 9000 грн., ТОВ «ЕГІДА ЦЕНТР» у сумі 14033,33 грн.,ТОВ «БУДІНВЕСТ СЕРВІС ПЛЮС» у сумі 9552,2 грн., ПП «ВІКОБ» у сумі 12358,62 грн., ТОВ «АЛЬФАБУД КАПІТАЛ» у сумі 5666,67 грн., ТОВ «ФАЛЬКОР» у сумі 2133,33 грн., ТОВ «АЗОВСПЕЦМОНТАЖ» у сумі 136336,8 грн., ТОВ БК «СТРОЙ-АЛЬЯНС» у сумі 9783,33 грн., «ВП «ГАЗКОМУНБУД» У ФОРМІ ТОВ у сумі 2359,45 грн.;

- грудень 2014 року: ТОВ «КАСКАД» у сумі 1442 грн., ТОВ НВП «КАСКАД» у сумі 21533,80 грн., ТОВ «АТЛАНТ-АВТОМАТИКА» у сумі 1666,67 грн., ТОВ «ВПРОВАДЖУВАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО МОСТ-1» у сумі 7122 грн., ТОВ «БУДІНВЕСТ СЕРВІС ПЛЮС» у сумі 14199,6 грн., ТОВ «ГІДРОФУНДАМЕНТБУД» у сумі 9100 грн., ПП «ОПТІМАЛ ВТС» у сумі 18863,2 грн., ПП «ХОРТИЦЯ-ГАЗБУД» у сумі 14166,67 грн., ТОВ «СКІФІЯ» у сумі 1485,4 грн., ОСОБА_28 у сумі 4320 грн., ПП «КРАБ-02» у сумі 13033,34 грн., ТОВ «СЕРВІС ЕЛЕКТРО» у сумі 11108,33 грн., ПП «ФІРМА «ГРЕМКО» у сумі 510 000 грн., ТОВ «АГРАРІС» у сумі 63316,66 грн., ТОВ «ТРЕСТ УКРМОНТАЖХІМЗАХИСТ» у сумі 5544,2 грн., ТОВ «ЕНРОН СЕРВІС» у сумі 65748,34 грн., ТОВ «ГАЗ-ТЕХ-БУД» у сумі 3510,56 грн., ТОВ «НАУКОВО-ПРОЕКТНА БУДІВЕЛЬНА ФІРМА «ПОЛІСТРОЙ» у сумі 6907,86 грн., ТОВ «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «ДЕЛЬТА ІІІ» у сумі 28995,21 грн., ТОВ «ВЕЛБУДРЕМ» у сумі 26191,7 грн., ТОВ «АЛЬФАБУД КАПІТАЛ» у сумі 19083,33 грн., ТОВ БК «СТРОЙ-АЛЬЯНС» у сумі 40005,17 грн., ТОВ «ВЕЛЕТЕНЬ» у сумі 67284,51 грн., ТОВ «СК СОФІЯ» у сумі 5874,78 грн., ТОВ «САНА» у сумі 9266,4 грн., ТОВ «ЕЛТРАНС Україна» у сумі 4000 грн., ТОВ «АМАНДІ» у сумі 4000 грн., «ВП «ГАЗКОМУНБУД» У ФОРМІ ТОВ у сумі 17566,40 грн., ТОВ «БІГ «МОНТАЖ СТРОЙ» у сумі 14333,34 грн., ТОВ «КОНСАЛТИНГОВО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР ІНФОРМАЦІЇ, МАРКЕТИНГУ ТА ПРАВА «ІМПУЛЬС» у сумі 10833,33 грн., ПП «ПІВДЕНБУДМОНТАЖ» у сумі 234794,75 грн., ПП «СТРОЙАВТОСЕРВІС» у сумі 18315 грн., ТОВ «БК СПЕЦБУДМОНТАЖ» у сумі 161077,17 грн., ТОВ «СУППОРТ» у сумі 98941,87 грн., ТОВ «ИОКО» у сумі 14597,14 грн., ТОВ «ТМС 2012» у сумі 82243,5 грн., ТОВ «ЖБМ СЕРВІС» у сумі 28243,78 грн.;

- січень 2015 року: ТОВ «НАУКОВО-ПРОЕКТНА БУДІВЕЛЬНА ФІРМА «ПОЛІСТРОЙ» у сумі 25035,48 грн.,ТОВ «БК СПЕЦБУДМОНТАЖ» у сумі 31145 грн., ТОВ «ВПРОВАДЖУВАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО МОСТ-1» у сумі 1606 грн., АСОЦІАЦІЯ «КОМПЛЕКТ» у сумі 251786,22 грн., ТОВ «АРТ ТЕРМ» у сумі 7476,73 грн., ТОВ «УКРСПЕЦСТРОЙСЕРВІС» у сумі 7489,39 грн., ТОВ «САНА» у сумі 13899,6 грн., «ВП «ГАЗКОМУНБУД» У ФОРМІ ТОВ у сумі 33333,33 грн., ТОВ «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «ДЕЛЬТА ІІІ» у сумі 7532,24 грн., ТОВ БК «КОНСУЛ» у сумі 53677,25 грн., ТОВ ФІРМА «ЛЕГО» у сумі 59463,58 грн., ТОВ «ТРЕСТ УКРМОНТАЖХІМЗАХИСТ» у сумі 25681,63 грн., ТОВ «ЕНРОН СЕРВІС» у сумі 8644,17 грн., ТОВ «ПРОВІТЕРМ-ЗАПОРІЖЖЯ» у сумі 9164,5 грн., ПП «ДЕМСЕЙ» у сумі 12558,89 грн., ПП «ПІВДЕНБУДМОНТАЖ» у сумі 86416,97 грн., ПП «АРІЄЛЬ, ВТ» у сумі 33328,6 грн., ТОВ «ТЕХНОБУДРЕСУРСИ» у сумі 5730,24 грн.;

- лютий 2015 року: ТОВ «ПРИВАТНИЙ ДІМ» у сумі 5000 грн., ТОВ «СПЕЦРЕМБУДСЕРВІС» у сумі 17350,43 грн., ТОВ «ТАНДЕМ БУД ІНВЕСТ» у сумі 9733,49 грн.

Так, згідно руху коштів по рахунку № НОМЕР_20 , відкритому у Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк «Фінанси та Кредит" МФО 313731 за період з 28 серпня 2014 року по 12 лютого 2015 року ТОВ «Іновест Буд» отримано від інших підконтрольних ОСОБА_3 фіктивних суб`єктів господарювання та підприємств вигодонабувачів на розрахунковий рахунок коштів у розмірі 19069,9 тис. грн., які в подальшому були частково переведені у готівку або перераховані на підконтрольні рахунки інших фіктивних суб`єктів господарювання. Зняття готівкових грошових коштів з поточного рахунку № НОМЕР_20 проводилось ОСОБА_3 , яким в період з 23 жовтня 2014 року по 21 січня 2015 року через касу банку, за допомогою чекових книжок та грошових чеків, з поточного рахунку знято готівкові кошти в розмірі 7498,2 тис. гривень.

Згідно руху коштів по рахунку № НОМЕР_22 , відкритому у АТ «ОТП Банк» МФО 300528 за період з 17 жовтня 2014 року по 12 лютого 2015 року ТОВ «Іновест Буд» отримано від інших підконтрольних ОСОБА_3 фіктивних суб`єктів господарювання та підприємств вигодонабувачів на розрахунковий рахунок коштів у розмірі 13034,8 тис. грн., які в подальшому були частково переведені у готівку або перераховані на підконтрольні рахунки інших фіктивних суб`єктів господарювання. Зняття готівкових грошових коштів з поточного рахунку № НОМЕР_22 проводилось ОСОБА_3 , яким в період з 21 жовтня 2014 року по 18 грудня 2014 року через касу банку, за допомогою чекових книжок та грошових чеків, з поточного рахунку знято готівкові кошти в розмірі 5846,1 тис. грн.

Таким чином, в період з 04 вересня 2014 року по 01 березня 2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 придбано ТОВ «Іновест Буд», та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 4674261,42 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 05.09.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Запоріжжя ОСОБА_29 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Експрес Технолоджи Груп» (код за ЄДРПОУ 39246418).

Так, ОСОБА_29 , перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці, на прохання ОСОБА_3 підписав протокол №2 загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Експрес Технолоджи Груп», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Експрес Технолоджи Груп», наказ про призначення себе директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

08.09.2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Експрес Технолоджи Груп» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Шевченківського району Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві за № 10741020000049663. Відповідно до статутних документів ТОВ «Експрес Технолоджи Груп» зареєстровано за адресою: м. Київ, вул. Миколи Шпака, 1/65.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Експрес Технолоджи Груп» на нового власника та директора ОСОБА_29 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість та складання податкової звітності з податку на додану вартість, у якій відображено завищені податкові зобов`язання за період з 01.09.2014 року по 01.10.2014 року, наступним підприємствам, а саме: вересень 2014 ТОВ «УКРБУДІВНИЦЯ» у сумі 301922,15 грн., ТОВ «МАДЕН-ДНЕПР» у сумі 141590,68 грн., ТОВ «ФАРТАНАДА» у сумі 129485,55 грн.

У подальшому, з метою ускладнення встановлення факту здійснення незаконної діяльності підприємства правоохоронними органами та притягнення до кримінальної відповідальності, 20.10.2014 року ОСОБА_3 підшукав у м. Харкові ОСОБА_30 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати директором підприємства ТОВ «Експрес Технолоджи Груп» та підписав протокол №3 загальних зборів учасників про призначення його директором ТОВ «Експрес Технолоджи Груп», реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, а також наказ про призначення ОСОБА_3 на посаду заступника директора з комерційних питань з правом підпису господарських, фінансових, бухгалтерських та банківських документів з 25.10.2014 року. На підставі підписаних ОСОБА_31 документів, ОСОБА_3 внесено зміни до відомостей про керівника юридичної особи, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про призначення директором ТОВ «Експрес Технолоджи Груп» ОСОБА_30 , який насправді не мав жодного відношення до господарської діяльності підприємства та 06.11.2014 року відкрито поточний рахунок № НОМЕР_24 у РВ АТ «ОТП Банк» у м. Запоріжжя МФО 300528, за період з 06.11.2014 року по 18.05.2016 року руху коштів по рахунку не відбувалось.

Таким чином, в період з 05.09.2014 року по 01.12.2014 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, придбано ТОВ «Експрес Технолоджи Груп», та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 572998,38 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 08.09.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Запоріжжя ОСОБА_32 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Стелс Консалтінг» (код за ЄДРПОУ 39248724).

Так, ОСОБА_33 , перебуваючи у невстановленому під час досудового розслідування місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол №2 загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Стелс Консалтінг», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Стелс Консалтінг», наказ про призначення себе директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

23.09.2014 року внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців відносно ТОВ «Стелс Консалтінг» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП реєстраційної служби Вишгородського районного управління юстиції Київської області за № 13341070002004469. Відповідно до статутних документів ТОВ «Стелс Консалтінг» зареєстровано за адресою: м. Вишгород, вул. Набережна, 4А.

У подальшому, з метою ускладнення встановлення факту здійснення незаконної діяльності підприємства правоохоронними органами та притягнення до кримінальної відповідальності, ОСОБА_3 , підшукав у м. Дніпропетровську ОСОБА_34 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився на його пропозицію стати директором підприємства ТОВ «Стелс Консалтінг» та підписав підготовлені ОСОБА_3 наказ № 03 від 15.10.14 року про призначення себе на посаду директора ТОВ «Стелс Консалтінг», протокол загальних зборів учасників ТОВ «Стелс Консалтінг» та наказ №4 від 20.10.14 про призначення ОСОБА_3 на посаду заступника директора з комерційних питань з правом підпису господарських, фінансових, бухгалтерських та банківських документів на ТОВ «Стелс Консалтінг».

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про призначення директором ТОВ «Стелс Консалтінг» ОСОБА_34 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість та складання податкової звітності з податку на додану вартість, у якій відображено завищені податкові зобов`язання за період з 08.09.2014 року по 01.03.2015 року, наступним підприємствам:

- вересень 2014 року: ТОВ «ТЕХ ОІЛ» у сумі 43030,07 грн.;

- жовтень 2014 року: ТОВ «ТЕХНОБУДРЕСУРСИ» у сумі 2441452,4 грн., ТОВ «СТРОЙ ПАРТНЕР-АГРО» у сумі 14588,27 грн., ТОВ «КОНСАЛТИНГОВО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР ІНФОРМАЦІЇ, МАРКЕТИНГУ ТА ПРАВА «ІМПУЛЬС» у сумі 22500 грн., ТОВ «ТЕХСОЮЗ-2004» у сумі 82399 грн., ПП «КІРОВЕЦЬ-КОМПЛЕКТ» у сумі 4264,77 грн., ТОВ «ВЕРАНО-САН» у сумі 30000 грн., ТОВ «ДНІПРОВСЬКА СТАЛЕВА КОМПАНІЯ» у сумі 36765,68 грн., ТОВ «Е.Р.С.Т.Е.» у сумі 51166,67 грн., ТОВ «МАКС БЕЗПЕКА» у сумі 43934,83 грн., ТОВ «УКРАГРОАЛЬЯНС-2014» у сумі 10403,88 грн., ПП «ПРОМРЕСУРС-ІНСТРУМЕНТ» у сумі 2699,05 грн.,ТОВ «КРЕМЕНЬ НП» у сумі 11821,5 грн., ПП «ТВК «СОЮЗ» у сумі 27870 грн., ТОВ НВП «КАСКАД» у сумі 6694,31 грн.;

- листопад 2014 року: ТОВ «НВП «УКРРЕМСТАНОК» у сумі 11158 грн., ТОВ «НАУКОВО-ПРОЕКТНА БУДІВЕЛЬНА ФІРМА «ПОЛІСТРОЙ» у сумі 2320 грн., ТОВ «АЛАНТ» у сумі 4920 грн., ТОВ «МАКСА» у сумі 10858 грн., ТОВ «БЕЗПЕКА І ПРАВО» у сумі 11166,67 грн., ПП «ТВК «СОЮЗ» у сумі 83372 грн., ДЕРЖАВНЕ ТЕРИТОРІАЛЬНО-ГАЛУЗЕВЕ ОБ`ЄДНАННЯ «ПІВДЕННО-ЗАХІДНА ЗАЛІЗНИЦЯ» у сумі 656,67 грн., ТОВ «КРЕМЕНЬ НП» у сумі 3237,35 грн., ТОВ «МАКС БЕЗПЕКА» у сумі 8952,72 грн., ТОВ «ПРИДНІПРОВ`Я» у сумі 25340 грн., ТОВ «КАЛЛІДУС» у сумі 9020,85 грн., ПП «КІРОВЕЦЬ-КОМПЛЕКТ» у сумі 6217,21 грн., ПП «ЕЛЮС» у сумі 9548 грн., ТОВ «ТУГ» у сумі 49000 грн., ТОВ «ТЕХНОБУДРЕСУРСИ» у сумі 643607,89 грн., ТОВ «ЕКОТЕХ» у сумі 1096 грн., ТОВ «ПНТ» у сумі 916,67 грн., ТОВ «ТВК «КВІК-2006» у сумі 3240 грн., ПП «ПРОМРЕСУРС-ІНСТРУМЕНТ» у сумі 1004 грн., ТОВ «ПРОМО МАЙСТЕР» у сумі 15293,2 грн.;

- грудень 2014 року: ТОВ «МАКСА» у сумі 8546,89 грн., ТОВ «МАШИННО-ТЕХНОЛОГІЧНА СТАНЦІЯ ЯТРАНЬ» у сумі 1245,83 грн., ТОВ «БІ ТУ СІ» у сумі 19778,59 грн., ТОВ «АЛАНТ» у сумі 4316,67 грн., ТОВ «ЕМІЛАН» у сумі 22616,49 грн., ПП «КІРОВЕЦЬ-КОМПЛЕКТ» у сумі 5442,07 грн., ТОВ «КАЛЛІДУС» у сумі 4939,92 грн., ТОВ «ЖБМ СЕРВІС» у сумі 25532 грн., ПП «СПЕЦСЕРВІС+» у сумі 10400 грн.;

- січень 2015 року: ТОВ «ЕМІЛАН» (код за ЄДРПОУ 34758318) у сумі 9891,85 грн., ПП «КІРОВЕЦЬ-КОМПЛЕКТ» у сумі 6017,52 грн.; лютий 2015 року: ТОВ «АГРОГРУПП КВС» у сумі 19666,67 грн.

Також, отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Стелс Консалтінг» та виконуючи злочинні наміри, на підставі наказу № 4 про призначення ОСОБА_3 на посаду заступника директора з комерційних питань з правом підпису господарських, фінансових, бухгалтерських та банківських документів, ОСОБА_3 12.11.2014 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_25 , НОМЕР_26 у Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк Фінанси та Кредит» МФО 313371, на які упродовж листопада 2014 року - лютого 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій, в якості оплати товарів, робіт, послуг, які в подальшому частково були переведені у готівку, а решту перераховано на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 . Також здійснювалось перерахування на картковий рахунок № НОМЕР_27 , відкритий у Запорізькому РУ АТ "Банк "Фінанси та Кредит" МФО 313731 на ім`я ОСОБА_3 у розмірі 3 700 000,00 грн.

Таким чином, в період з 08.09.2014 року по 01.03.2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, придбано ТОВ «Стелс Консалтінг», та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 4008 834,68 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 09.09.2014 року ОСОБА_3 ,маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Запоріжжя ОСОБА_35 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «КВКТрейдгруп» (код за ЄДРПОУ 39121847).

Так, ОСОБА_35 , перебуваючи у невстановленому під час досудового слідства місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол №2 загальних зборів учасників про придбання ТОВ «КВКТрейдгруп», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «КВКТрейдгруп», наказ про призначення себе директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

24.09.2014 року внесення змін до статуту ТОВ «КВКТрейдгруп» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Подільського району Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві ОСОБА_36 за № 10711070001031812. Відповідно до статутних документів ТОВ «КВКТрейдгруп» зареєстровано за адресою: м. Київ, вул. Межигірська, 87а.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «КВКТрейдгруп» на нового власника та директора ОСОБА_37 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.09.2014 року по 01.10.2014 року, наступним підприємствам: ПП «ТУРА» у сумі 560,4 грн., ТОВ «АГАТ-МК» у сумі 10577,66 грн., ТОВ «ГОФЕР» у сумі 188000 грн., ПП «ВЕК» у сумі 26666,67 грн., ТОВ «ДНЕПРМЕТАЛКОМПЛЕКТ» у сумі 128313,07 грн., ТОВ «СОЮЗТЕХНОПРОМ ПРОДАКШН КО» у сумі 14363,05 грн., ТОВ «АДРТРАНС» у сумі 9749,84 грн.

При цьому, у період з вересня 2014 року по грудень 2014 року ТОВ «КВКТрейдгруп» не надавалось жодної податкової звітності, яка б відображала проведення господарської діяльності, підприємство не відкривало та не користувалось поточними рахунками у банківських установах.

У подальшому, з метою ускладнення встановлення факту здійснення незаконної діяльності підприємства правоохоронними органами та притягнення до кримінальної відповідальності, 29.10.2014 року ОСОБА_3 підшукав у м. Дніпродзержинську ОСОБА_38 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати директором підприємства ТОВ «КВКТрейдгруп» та підписав наказ про призначення директора № 03 від 15.10.2014, протокол №3 загальних зборів учасників про придбання ТОВ «КВКТрейдгруп», реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців. На підставі підписаних ОСОБА_39 документів, ОСОБА_3 внесено змін до відомостей про керівника юридичної особи, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про призначення директором ТОВ «КВКТрейдгруп» ОСОБА_38 , який насправді не мав жодного відношення до господарської діяльності підприємства.

Таким чином, в період з 04.09.2014 року по 01.11.2014 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, придбано ТОВ «КВКТрейдгруп», та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 378230,7 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 12.09.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльність пов`язаною з фіктивним підприємством, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Запоріжжя ОСОБА_40 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Альтера Лімітед» (код за ЄДРПОУ 39313384).

Так, ОСОБА_41 , перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Альтера Лімітед», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Альтера Лімітед», наказ про призначення себе директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

30.09.2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Альтера Лімітед» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Шевченківського району Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві за №10741020000050155. Відповідно до статутних документів ТОВ «Альтера Лімітед» зареєстровано за адресою: м. Київ, вул. Зоологічна, 4-а.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Альтера Лімітед» на нового власника та директора ОСОБА_40 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, здійснював складання податкової звітності з податку на додану вартість, у якій відображено завищені податкові зобов`язання за період з 01.10.2014 року по 01.11.2014 року ТОВ «Продсістем і К» у сумі 1094 383 грн., однак податкова декларація № 9063758040 від 04.11.2014 року з податку на додану вартість за жовтень 2014 року надана ТОВ «Альтера Лімітед» у електронну вигляді до ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві не визнана податковою звітністю та не прийнята до виконання.

Таким чином, в період з 12.09.2014 року по 01.12.2014 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, придбано ТОВ «Альтера Лімітед», та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 28.10.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Дніпропетровську ОСОБА_42 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Велес Інвест 2010» (код за ЄДРПОУ 39161167).

Так, ОСОБА_43 , перебуваючи у невстановленому досудовим слідством місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Велес Інвест 2010», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Велес Інвест 2010», наказ про призначення себе директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

28.10.2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Велес Інвест 2010» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородського районного управління юстиції за № 13341020000004420. Відповідно до статутних документів ТОВ «Велес Інвест 2010» зареєстровано за адресою: м. Вишгород, вул. Шолуденка, 1.

У подальшому, з метою ускладнення встановлення факту здійснення незаконної діяльності підприємства правоохоронними органами та притягнення до кримінальної відповідальності, ОСОБА_3 підготував та надав ОСОБА_44 для підписання наказ № 6 про призначення себе на посаду заступника директора з комерційних питань на ТОВ «Велес Інвест 2010».

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Велес Інвест 2010» на нового власника та директора ОСОБА_42 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість та складання податкової звітності з податку на додану вартість, у якій відображено завищені податкові зобов`язання за період з 01.10.2014 року по 01.02.2015 року, наступним підприємствам:

- жовтень 2014 року: ТОВ «ТЕХНОБУДРЕСУРСИ» у сумі 2193162,4 грн., ТОВ «ТРЕЙД КОММОДІТІ» у сумі 973181,10 грн.;

- листопад 2014 року: ТОВ НВП «КАСКАД» у сумі 4844,86 грн., ТОВ «РМК-АЛЬЯНС» у сумі 44500 грн., ТОВ «АДРТРАНС» у сумі 79299 грн., ТОВ «МАКС БЕЗПЕКА» у сумі 8447,66 грн., ТОВ «АГРОХОЛДІНГГРУП» у сумі 6416,67 грн., ПП «КІРОВЕЦЬ-КОМПЛЕКТ» у сумі 3637,5 грн., ТОВ «'САВАНА» у сумі 18954,08 грн., ПП «ГРАНІТ» у сумі 14113,34 грн., ПП «ЕЛЮС» у сумі 8931 грн., ТДВ «СКВИРСЬКИЙ ВЕНТИЛЯТОРНИЙ ЗАВОД» у сумі 2500 грн., ТОВ «ЮР-ЕЛЕКТРО» у сумі 1200 грн., ТОВ «САНТЕХ-ТРЕЙД» у сумі 3234,79 грн., ДП «РОВЕНА» у сумі 188260,33 грн., ТОВ «ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ ЗАПОРІЖРЕСУРС» у сумі 117801,16 грн., ТОВ «АМБЕРАМА» у сумі 1869,3 грн., ТОВ «АЛЕН-К» у сумі 10892,24 грн., ТОВ «ПРОММЕТАЛ А» у сумі 3747,6 грн., ТОВ «ЕКОПОСТ» у сумі 9250 грн., ТОВ «ГАЛЕРЕЯ ПОСУДУ» у сумі 831,53грн.;

- грудень 2014 року: ТОВ «ЕКОПОСТ» у сумі 7366,67 грн., ТОВ «РМК-АЛЬЯНС» у сумі 47329,9 грн., ПП «ТВК «СОЮЗ» у сумі 90161 грн., ТОВ «КАМІС» у сумі 52106,93 грн., ПП «КІРОВЕЦЬ-КОМПЛЕКТ» у сумі 22559,9 грн., ТОВ «ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ ЗАПОРІЖРЕСУРС» у сумі 79790,06 грн., ТОВ «АГРО-ЛІГА 2011» у сумі 37583,34 грн., ТОВ «АДРТРАНС» у сумі 77248 грн., ТОВ «КРЕМЕНЬ НП» у сумі 7812,65 грн., ТОВ «МАКС БЕЗПЕКА» у сумі 4596,58 грн., ТОВ «РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ» у сумі 15 000 грн., ПП «ЛІНКС ГРУП» у сумі 7017,7 грн., ПП «СПЕЦСЕРВІС+» у сумі 18547,83 грн., ТОВ «ТВК «КВІК-2006» у сумі 16000 грн., ПП «ГАЛЕРЕЯ ПОСУДУ» у сумі 2734,2 грн., ТОВ «САВАНА» у сумі 14765 грн., ДП «РОВЕНА» у сумі 305528,99 грн., ТОВ «КЛЗ» у сумі 54500,5 грн., ТОВ «ГРОНА-ПАРТНЕР» у сумі 287,50 грн., ТОВ «МЖК-БУД БЦ» у сумі 551,67 грн., ТОВ «САНТЕХ-ТРЕЙД» у сумі 999,72 грн.;

- січень 2015 року: ТОВ «ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ ЗАПОРІЖРЕСУРС» у сумі 7996,4 грн., ПП «КІРОВЕЦЬ-КОМПЛЕКТ» у сумі 7244,16 грн., ПП «ТВК «СОЮЗ» у сумі 88492,8 грн.

Також, отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Велес Інвест 2010» та виконуючи злочинні наміри, на підставі наказу № 6 про призначення ОСОБА_3 на посаду заступника директора з комерційних питань з правом підпису господарських, фінансових, бухгалтерських та банківських документів, ОСОБА_3 10.11.2014 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_28 , НОМЕР_29 у Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк Фінанси та Кредит» МФО 313371. Згідно руху коштів по рахунку № НОМЕР_28 , відкритому у «Запорізьке РУ» АТ «Банк «Фінанси та Кредит» МФО 313731 за період 10.11.2014 року по 12.02.2015 року ТОВ «Велес-Інвест 2010» отримано на розрахунковий рахунок коштів у розмірі 25486 419,82 грн. У подальшому вказані грошові кошти з рахунку № НОМЕР_29 перераховувались на рахунки інших підконтрольних ОСОБА_3 фіктивних суб`єктів господарювання для проведення зняття готівки за грошовими чеками та з банківських карток через банкомати, а також здійснювалось перерахування на картковий рахунок № НОМЕР_30 , відкритий у Запорізькому РУ АТ «Банк «Фінанси та Кредит» МФО 313731 на ім`я ОСОБА_3 у розмірі 5838000,00 грн. Згідно руху коштів ТОВ «Велес-Інвест 2010» по рахунку № НОМЕР_29 списана з карткового рахунку сума у розмірі 5764350,00 гривень.

Таким чином, в період з 28.10.2014 року по 01.03.2015 року, описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, придбано ТОВ «Велес Інвест 2010», та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 4601847,28 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 03.11.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Харкові ОСОБА_45 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Шкас Інвест» (код за ЄДРПОУ 39432718).

Так, ОСОБА_46 , перебуваючи у невстановленому під час досудового слідства місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол №2 загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Шкас Інвест»», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Шкас Інвест», наказ про призначення себе директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

07.11.2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Шкас Інвест» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Оболонського району Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві за № 10691020000032652. Відповідно до статутних документів ТОВ «Шкас Інвест» зареєстровано за адресою: м. Київ, вул. Героїв Дніпра, 33а.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Шкас Інвест» на нового власника та директора ОСОБА_45 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 04.11.2014 року по 01.03.2015 року, наступним підприємствам:

- листопад 2014 року: ТОВ «ТРЕЙД КОММОДІТІ» у сумі 129375,81 грн.;

- грудень 2014 року: ТОВ «НПО ЕНЕРГІЯ» у сумі 1216,67 грн., ТОВ «ЕКОТЕХ» у сумі 1800 грн., ПАТ «ШБУ-41» у сумі 633659,2 грн.;

- січень 2015 року: ФГ «ЗОЛОТИЙ КОЛОС» у сумі 1900 грн., ТОВ «КИЇВ-ГАЗ-СЕРВІС» у сумі 2566,67 грн.;

- лютий 2015 року: ТОВ «КЕРИМУТЕС» (ТОВ «Алькон Україна») у сумі 1993 311,36 грн.

Також, отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Шкас Інвест» та виконуючи злочинні наміри, на підставі наказу № 4 про призначення ОСОБА_3 на посаду заступника директора з комерційних питань з правом підпису господарських, фінансових, бухгалтерських та банківських документів, ОСОБА_3 16.02.2015 року відкрив поточний рахунок № НОМЕР_31 у ПАТ «Енергобанк» МФО 300272, 02.04.2015 року відкрив поточний рахунок № НОМЕР_32 у РВ АТ «ОТП Банк» у м. Запоріжжя МФО 300528, на які у продовж листопада 2014 року - червня 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які в подальшому частково були переведені у готівку, а решту перераховано на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 .

Таким чином, в період з 03.11.2014 року по 01.07.2015 року, описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, придбано ТОВ «Шкас Інвест», та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 2763829,71 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 03.11.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на заняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, повторно залучив у м. Харкові ОСОБА_47 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Кетсвілл Трейд» (код за ЄДРПОУ 39435293).

Так, ОСОБА_48 , перебуваючи у невстановленому під час досудового розслідування місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол №2 загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Кетсвілл Трейд», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Кетсвілл Трейд», наказ про призначення себе директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

07.11.2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Кетсвілл Трейд» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Оболонського району Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві за №10691020000032670. Відповідно до статутних документів ТОВ «Кетсвілл Трейд» зареєстровано за адресою: м. Київ, вул. Вишгородська, 12 кв. 3.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Кетсвілл Трейд», на нового власника та директора ОСОБА_47 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.11.2014 року по 01.03.2015 року, наступним підприємствам:

- листопад 2014 року: ПП «КВАРЦ» у сумі 13268,18 грн., ТОВ «ВІПІКОМ» у сумі 32504,1 грн., ТОВ «ПОЖТЕХНІКА Україна» у сумі 8436 грн., ПП «РА «АРТ Україна» у сумі 2835,33 грн., ТОВ «МИР-7» у сумі 21666,67 грн., ТОВ «АРМАПРОМСЕРВІС» у сумі 11390,33 грн., ПНВП «ТЕХНІКА-Д» у сумі 11483,33 грн., ТОВ «ЮГСТАНКОМАШ» у сумі 2170,49 грн., ПП «УКРАЇНСЬКА ТРАНСПОРТНО-ТОРГОВА КОМПАНІЯ» у сумі 20183,34 грн., ТОВ «ПРЯМА МОВА» (код за ЄДРПОУ 34820773) у сумі 5500 грн., ТОВ «НОВІ МЕРЕЖІ УКРАЇНИ» у сумі 7166,67 грн., ПП ВКФ «ІНСТРУМЕНТАЛЬНИЙ ЗАВОД» у сумі 1968,0 грн., ТОВ «ВК СЕРВІС» у сумі 17062,82 грн., ПП «КРИВБАСАКАДЕМІНВЕСТ» у сумі 33590 грн., ТОВ «ВОЛЬТАЖ» у сумі 1100 грн., ПП «ПРОМРЕСУРС-ІНСТРУМЕНТ» у сумі 2902,7 грн., ТОВ «ТРЕЙД КОММОДІТІ» у сумі 120506,23 грн., ТОВ «ТД ЧОРМЕТРЕМОНТ» у сумі 9916,67 грн., ТОВ «РОМ І ДЕН» у сумі 16830 грн.;

- грудень 2014 року: ТОВ «ЕКО ПЕЙНТ» у сумі 35874 грн., ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «ЕЛІТ ГРУП» у сумі 3804,67 грн., ПП «УКРАЇНСЬКА ТРАНСПОРТНО-ТОРГОВА КОМПАНІЯ» у сумі 20975 грн., ТОВ «СОДРУЖЕСТВО 2» у сумі 4166,67 грн., ТОВ «МАЙНІН» у сумі 35012 грн., ТОВ «СПЕЦСПЛАВ» у сумі 460247 грн., ПП «КВАРЦ» у сумі 7238,45 грн., ППФ «ЛИТА» у сумі 3965,42 грн., ТОВ «ЮГСТАНКОМАШ» у сумі 1021,57 грн., ПВП «ЗАПОРІЖАГРО» у сумі 3369,23 грн., ТОВ «УКРІНСПЕЦМАШ» у сумі 6768,34 грн., ТОВ «КОМПАНІЯ МДМ» у сумі 137900 грн., ТОВ «КОМПОЗІМО» у сумі 2880 грн., ТОВ «РЕКЛАМНА ГРУПА «НБС» у сумі 27257,67 грн., ТОВ «АРМАПРОМ-КРЕМЕНЧУК» у сумі 9129,8 грн., ТОВ «ВЕРТ ПРО ГРУПА» у сумі 6451,2 грн., ПП «ІГРО» у сумі 1484 грн., ТОВ «ВК СЕРВІС» у сумі 13559 грн., ПП «ПРОФГРУП АД» у сумі 1869,83 грн., ТОВ «НВП «ДНІПРОТЕХЦЕНТР» у сумі 56004,96 грн., ТОВ «АРУС ТРАНС» у сумі 2280 грн., ТОВ «РИВ`ЄРА АРТ» у сумі 76864,66 грн., ТОВ «ТСП ТРЕЙДІНГ» у сумі 9880 грн., ТОВ «ВОЛЬТАЖ» у сумі 133220 грн., ТОВ «АНДРОІД» у сумі 9380 грн., ТОВ «ФІРМА «СР ЛТД» у сумі 25060 грн., ТОВ «НАУКОВО ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР «ТОПСТАР» у сумі 1416,02 грн., ТОВ ФІРМА «АЛЕКС» у сумі 33446,44 грн., ТОВ «КМЛ ГРУП Україна» у сумі 37113,4 грн., ТОВ «РЕЙЛСЕРВІС» у сумі 84733,33 грн., ПП ВКФ «ІНСТРУМЕНТАЛЬНИЙ ЗАВОД» у сумі 13283,99 грн., ТОВ «ВІПІКОМ» у сумі 37746,8 грн., ТОВ «ІМЕКС-ТРЕЙД» у сумі 57721,33 грн., ТОВ «РОМ І ДЕН» у сумі 16830 грн.;

- січень 2015 року: ТОВ «ВІПІКОМ» у сумі 30378 грн., ПП «КВАРЦ» у сумі 3676,46 грн., ТОВ «КОМПАНІЯ МДМ» у сумі 16700 грн., ТОВ «БУМЕТ» у сумі 2206,8 грн., ТОВ «ВИРОБНИЧО - КОМЕРЦІЙНА ФІРМА «АЛЕКСЕР» у сумі 5490 грн., ТОВ «СПЕЦСПЛАВ» у сумі 125173 грн., ПП «УКРАЇНСЬКА ТРАНСПОРТНО-ТОРГОВА КОМПАНІЯ» у сумі 5050 грн., ТОВ «РЕЙЛСЕРВІС» у сумі 8200 грн., ТОВ «ПРОМСЕЙС» у сумі 40545 грн.;

лютий 2015 року: ТОВ «СПРИНТЕР К» у сумі 8460 грн.

Також, отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Кетсвілл Трейд» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 17.11.2014 року відкрив поточний рахунок № НОМЕР_33 у ПАТ «Енергобанк» МФО 300272, а 19.11.2014 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_34 , НОМЕР_35 у РВ АТ «ОТП Банк» у м. Запоріжжя МФО 300528, на які у продовж листопада 2014 року - червня 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які в подальшому частково були переведені у готівку, а решту перераховано на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 . Так, у період з 19.11.2014 року по 15.12.2014 року з рахунку № НОМЕР_35 у РВ АТ «ОТП Банк» у м. Запоріжжя МФО 300528 ОСОБА_3 отримано за грошовими чеками готівку на загальну суму 2698,2 тис. гривень.

Таким чином, в період з 03.11.2014 року по 01.07.2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, придбано ТОВ «Кетсвілл Трейд», та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 1964314,90 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 03.11.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаної із фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Харкові ОСОБА_49 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «ФГ «Арунал» (код за ЄДРПОУ 39435216).

Так, ОСОБА_49 , перебуваючи у невстановленому під час досудового слідства місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол №2 загальних зборів учасників про придбання ТОВ «ФГ «Арунал», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «ФГ «Арунал», наказ про призначення себе директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

06.11.2014 року внесення змін до статуту ТОВ «ФГ «Арунал» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Оболонського району Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві під № 10691020000032668. Відповідно до статутних документів ТОВ «ФГ «Арунал» зареєстровано за адресою: м. Київ, вул. Вишгородська, 12 кв. 3.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «ФГ «Арунал», на нового власника та директора ОСОБА_49 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.11.2014 року по 01.04.2015 року, наступним підприємствам:

- листопад 2014: ПП НПФ «ПРОМХІМЕКСПОРТ-2005» у сумі 31878,9 грн., ТОВ «ЛЕКС-ПЛЮС» у сумі 2250 грн., ТОВ «ТД "ТУРБОГАЗТЕХНОЛОГІЯ» у сумі 19988 грн., ТОВ «МЕГАБУДТРЕСТ» у сумі 7500 грн., ТОВ «НАУКОВО ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР «ТОПСТАР» у сумі 58500 грн., ТОВ «КМЛ ГРУП Україна» у сумі 78294,4 грн., ТОВ «БАЄР ЕЛЕКТРО» у сумі 119575 грн., ТОВ «ФЕНІКС СБ» у сумі 966,67 грн., ТОВ «ТРАНССТРОЙ» у сумі 7725,75 грн., ТОВ «ГРІН ВЕЙ» у сумі 4450 грн., ПП «СБ-СЕКУРІТІ» у сумі 3500 грн., ТОВ «ЕТА» у сумі 9427,69 грн., ТОВ «ВК СЕРВІС Україна» у сумі 45614,67 грн., ТОВ «СТЕНЛИ-М» у сумі 6174,72 грн., ПП «ТОРГІВЕЛЬНИЙ ДІМ ЕЛЕКТРОЗВАРМАШ» у сумі 3795 грн., ТОВ «ПО-АЗОВПРОММАШ» у сумі 21643,3 грн., ТОВ «ЦЕРЕРА І К» у сумі 18416,31 грн., ПП «КОЛІС СЕРВІС» у сумі 11565,26 грн., ТОВ «ОА «ПАНТЕРА-ГРАНД» у сумі 1083,33 грн., ТОВ «СВ ТРЕЙДІНГ» у сумі 13664,6 грн., ПП «АЛЬФ» у сумі 2387,2 грн., ТОВ «МІНТЕХНІКА» у сумі 24275,6 грн., ТОВ «БУМЕТ» у сумі 37233,33 грн., ТОВ «АРМАПРОМСЕРВІС» у сумі 5845,33 грн., ПНВП «ФІРМА «ЛЕАН» у сумі 16080 грн., ТОВ «АКВАНТІС ГРУП» у сумі 2000 грн., ТОВ «ПРОГРЕСС ГРУПП» у сумі 28098 грн., ТОВ ФІРМА «СР ЛТД» у сумі 16815 грн., ТОВ «ТРЕЙД КОММОДІТІ» у сумі 156260,91 грн., ТОВ «ВК СЕРВІС» у сумі 53916,65 грн.;

- грудень 2014 року: ТОВ «ЕПЛ - ЕКО А» у сумі 2770,08 грн., ТОВ «ЄВРОКОНСАЛТСЕРВІСГРУП» у сумі 165000 грн., ТОВ «БЕЛЛ АРТ» у сумі 2007,8 грн., ТОВ «СОДРУЖЕСТВО 2» у сумі 783,33 грн., ТОВ «ЛІТОС» у сумі 12050,01 грн., ТОВ «ЕКО ТЕСТ» у сумі 86022,42 грн., ТОВ «СПЕЦПРОГРЕС-К» у сумі 105864 грн., ТОВ «НОРД-СЕРВІС 1» у сумі 6916,67 грн., ПНВП «КОНВЕЙЄР» у сумі 1620 грн., ТОВ «ЗОВНІШАГРОТРАНС-1» (код за ЄДРПОУ 38608452) у сумі 32500 грн., ТОВ «КАЙЛАС» у сумі 38000 грн., ТОВ «КОНСАЛТИНГОВА КОМПАНІЯ «БІЗНЕС-АЛЬЯНС» у сумі 4016 грн., ТОВ «НОВЕЛ» у сумі 34000 грн., ТОВ «СТЕНЛИ-М» у сумі 10375 грн., ТОВ «ЦЕРЕРА І К» у сумі 73672,24 грн., ПП «КЛІНІНГ К» у сумі 1081,2 грн., ТОВ «АВТОПРОМТРЕЙД» у сумі 1791,14 грн., ТОВ «КОМПОЗІМО» у сумі 9700 грн., ТОВ «ТК «ВТІ» у сумі 24821,45 грн., ТОВ «МОДУС» у сумі 1380 грн., ТОВ «АС-МЕДІА» у сумі 5167 грн., ТОВ «ВК СЕРВІС» у сумі 82018,07 грн., ТОВ «КС-ТЕХНІКА» у сумі 3952,09 грн., ТОВ «ЕТА» у сумі 9405,91 грн., ТОВ «АРУС ТРАНС» у сумі 10900 грн., ОСОБА_50 у сумі 8176 грн., ТОВ «ВК СЕРВІС Україна» у сумі 59776,77 грн., ТОВ БК «СТРОЙ-АЛЬЯНС» у сумі 26083,08 грн., ТОВ «МЕГАБУДТРЕСТ» у сумі 6166,67 грн., ТОВ «ВЕРСАН МЕНЕДЖМЕНТ» у сумі 29527,5 грн., ТОВ «АМАНДІ» у сумі 6826,67 грн., ТОВ «АЛРЕЙ» у сумі 25503,7 грн., ТОВ «СПЕЙС АРТ» у сумі 46420 грн., ТОВ «ТРАНС ЛОГІСТИК ЦЕНТР» у сумі 8516,67 грн., ТОВ «ВКФ УТСМ» у сумі 4166,5 грн., ТОВ «АДМЕТ-ГРУП» у сумі 82850 грн., ТОВ «КМЛ ГРУП Україна» у сумі 29822,96 грн., ПП «АЛЬФ» у сумі 2764 грн., ПП «АВТОЕКСПРЕС-ДНІПРО» у сумі 15081,83 грн., ТОВ «ДАРИ МОРІВ» у сумі 9250 грн.;

- січень 2015 року: ФГ ІМ.ШЕВЧЕНКА у сумі 4025,5 грн., ПП «АРСЕНАЛ-2010» у сумі 1548,33 грн., ТОВ «КЕРИМУТЕС» у сумі 57500 грн., ТОВ «СВК ГОРИНЬ» у сумі 3458,33 грн., ТОВ «ТЕХТРАНСЕКО» у сумі 9366,67 грн., ТОВ «ЕКО-ТЕХТРАНС» у сумі 17489,2 грн., ТОВ «МОДУС» у сумі 2266,67 грн., ПП «ЕФЕКТИВНА ВІДГОДІВЛЯ ТВАРИН-ЗАХІД» у сумі 13050 грн., ТОВ «ПТАХОФАБРИКА «ОЛЕНКА» у сумі 11254,67 грн., ТОВ «ЕЛІТСПОРТ» у сумі 68160,02 грн., ТОВ «БУМЕТ» у сумі 24733,32 грн., ТОВ «ЦІП «АДЕЛАЇДА» у сумі 25181,9 грн., ОСОБА_51 у сумі 1528,22 грн., ТОВ «МАКС БЕЗПЕКА» у сумі 20035,12 грн., ТОВ «КОНСАЛТИНГОВА КОМПАНІЯ «БІЗНЕС-АЛЬЯНС» у сумі 2239 грн., ТОВ «ТЕХНОБУДРЕСУРСИ» у сумі 709806,22 грн., ТОВ «УКРТЕХПРОМ» у сумі 9000 грн., ТОВ «КАСПІАН УЕЛЛ СЕРВІСЕЗ ЮКРЕЙН» у сумі 23899,99 грн., ТОВ «ЮТ-АГРО ЗЕРНО» у сумі 4025,5 грн., ТОВ «РАВ» у сумі 127950,28 грн., ТОВ «КОМПАНІЯ АРМАКС» у сумі 775 грн., ДП «ЧАЙКА» у сумі 12212,27 грн.;

- лютий 2015 року: ПП «СЕРВІГ» у сумі 2316,67 грн., ТОВ «БЕМ ЛТД» у сумі 2000 грн., ТОВ «ЮТ-АГРО» у сумі 32208,8 грн., ПФ «АЛЕКС-3» у сумі 2040 грн., СПРАТ «Україна» у сумі 28426,67 грн., ПП «АВТОРЕСУРС-ПЛЮС» у сумі 2735,87 грн., ОСОБА_52 у сумі 1500 грн., ТОВ «ЕЛІТСПОРТ» у сумі 222963,28 грн., ТОВ «СП МДМ» у сумі 166150 грн., ФГ «СВИСТУНІВСЬКЕ» у сумі 1000 грн., ТОВ «ЕКО-ІНВЕСТ І К» у сумі 1033,33 грн., ТЗОВ «РАЗОМ» у сумі 2333,33 грн., ТОВ «ОМЕГА-СКС» у сумі 31100 грн.;

- березень 2015 року: ТОВ «Ф.Б.С. СЕРВІС» у сумі 576,67 грн., ТОВ «БЕМ ЛТД» у сумі 1549 грн., ОДЕСЬКА ЗАЛІЗНИЦЯ у сумі 1356 грн.

Також, отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «ФГ «Арунал» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 17.11.2014 року відкрив поточний рахунок № НОМЕР_36 у ПАТ «Енергобанк» МФО 300272, а 19.11.2014 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_37 , НОМЕР_38 у РВ АТ «ОТП Банк» у м. Запоріжжя МФО 300528, на які у продовж листопада 2014 року - червня 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які в подальшому частково були переведені у готівку, а решту перераховано на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 .

Так, у період з 19.11.2014 року по 15.12.2014 року з рахунку № НОМЕР_38 у РВ АТ «ОТП Банк» у м. Запоріжжя МФО 300528 ОСОБА_3 отримано за грошовими чеками готівку на загальну суму 2698,2 тис. гривень.

Таким чином, у період з 03.11.2014 року по 01.07.2015 року, описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, придбано ТОВ «ФГ «Арунал», та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 3504078, 13 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 11.11.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Харкові ОСОБА_30 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ "Торрін" (код за ЄДРПОУ 39432750).

Так, ОСОБА_53 , перебуваючи у невстановленому під час досудового розслідування місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол №2 загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Торрін», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Торрін», наказ про призначення себе директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

18.11.2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Торрін» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Оболонського району Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві за № 10691020000032653. Відповідно до статутних документів ТОВ «Торрін» зареєстровано за адресою: АДРЕСА_4 .

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Торрін» на нового власника та директора ОСОБА_30 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість та складання податкової звітності з податку на додану вартість, у якій відображено завищені податкові зобов`язання за період з 11.11.2014 року по 01.03.2015 року, наступним підприємствам:

- листопад 2014 року: ТОВ «МАКС БЕЗПЕКА» у сумі 7096,58 грн., ПП «ВЕК» у сумі 16333,33 грн., ТОВ «АВІС ПРІНТ» у сумі 34265 грн., ПП «НВП «СК» у сумі 10 000 грн., ТОВ «ТУГ» у сумі 50320 грн., ТОВ «ТРЕЙД КОММОДІТІ» у сумі 139840,02 грн., ТОВ «ФО.РУМ» у сумі 20988,25 грн.;

- грудень 2014 року: ТОВ «УКРАГРОАЛЬЯНС-2014» у сумі 14492,7 грн., ТОВ «АГРО РЕСУРС» у сумі 1539,77 грн., ТОВ «УКРБІОЕНЕРГОСЕРВІС» у сумі 16041,67 грн., ТОВ «ЕКОПОСТ» у сумі 32133,34 грн., ПП «ЕНЕРГОБУДМОНТАЖ» у сумі 8067,72 грн., ТОВ «РМК-АЛЬЯНС» у сумі 1750 грн., ТОВ «НВП ЕЛК» у сумі 125714 грн., СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ТОВ «СИДОРІВСЬКИЙ «БРОВАР» у сумі 2000 грн., ТОВ «ТРУБОПРОВІДРЕМБУД» у сумі 62836,67 грн., ТОВ «АГРО-ЛІГА 2011» у сумі 45750 грн., ТОВ «ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ ЗАПОРІЖРЕСУРС» у сумі 36687,34 грн., ПП «ДІПОЛЬ» у сумі 10608,6 грн., ПНВП «АНКОР» у сумі 16496 грн., ТОВ «КРЕМЕНЬ НП» у сумі 14369,32 грн., ТОВ «АГРОХОЛДІНГГРУП» у сумі 21475,41 грн., ТОВ «ІН-ТАЙМ ФРАНЧАЙЗІНГ» у сумі 4695 грн., ТОВ «МАКС БЕЗПЕКА» у сумі 5736,87 грн., ТОВ «РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ» у сумі 9500 грн., ТОВ «ЕЛТРАНС Україна» у сумі 36610,71 грн., ПП «ГРАНІТ» у сумі 31013,34 грн., ТОВ «ДОКЛЕР ЮКРЕЙН» у сумі 40094,99 грн., ВП «ГАЗКОМУНБУД» У ФОРМІ ТОВ у сумі 68898,62 грн., ТОВ «ТУГ» у сумі 35000 грн., ПП «СПЕЦСЕРВІС+» у сумі 23440 грн., ПП «ПІВДЕНБУДМОНТАЖ» у сумі 9048 грн., ТОВ «ДЕМЗ» у сумі 12973,5 грн., ТОВ «АБСОЛЮТ СТАЛЬ» у сумі 55000 грн., ТОВ «ФО.РУМ» у сумі 105407,82 грн., ТОВ «АВІС ПРІНТ» у сумі 35000 грн., ПП «ПРОМРЕСУРС-ІНСТРУМЕНТ» у сумі 2767,48 грн., ТОВ «КРОКУС» у сумі 2000 грн., ПП «ВЕК» у сумі 290350 грн., ТОВ «ВИЛЕНА» у сумі 253885,14 грн., ТОВ «КЛЗ» у сумі 33375 грн.;

- січень 2015 року: ТОВ «МАКСА» у сумі 6165,68 грн., ТОВ «АДРТРАНС» у сумі 125556,4 грн., ТОВ «ШУМ» у сумі 80537,99 грн., ТОВ «ЕКОПОСТ» у сумі 17600 грн., ТОВ «УКРАГРОАЛЬЯНС-2014» у сумі 5923,74 грн., ТОВ «РМК-АЛЬЯНС» у сумі 85686,41 грн., МП «ПРОФІ» у сумі 4020,4 грн., ТОВ «ДОКЛЕР ЮКРЕЙН» у сумі 45633,33 грн., ТОВ «АМБЕРАМА» у сумі 1005 грн., ТОВ «ПРОММЕТАЛ А» у сумі 1817,35 грн., ПП «ЛІНКС ГРУП» у сумі 3000 грн., ТОВ «НПО ЕНЕРГІЯ» у сумі 466,67 грн., ПП «ДІПОЛЬ» у сумі 9096 грн., ТОВ «ТУГ» у сумі 3450 грн., ПП «НВП «СК» у сумі 9490,33 грн., ТОВ «ТД УКРСНАБ-РЕСУРС» у сумі 10561,58 грн., ТОВ «ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ ЗАПОРІЖРЕСУРС» у сумі 168882,26 грн., ПП «ЕЛЮС» у сумі 6520,5 грн., ПНВП «АНКОР» у сумі 7680 грн., ТОВ «ТВК «КВІК-2006» у сумі 71250 грн., КП «ГОСПОДАР» у сумі 1058,33 грн., ОСОБА_54 у сумі 4972,16 грн., ПП «ВЕСКО-АВС» у сумі 3157,13 грн., ТОВ «КОНСАЛТИНГОВО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР ІНФОРМАЦІЇ, МАРКЕТИНГУ ТА ПРАВА «ІМПУЛЬС» у сумі 10833,33 грн., ОДЕСЬКА ЗАЛІЗНИЦЯ у сумі 1513 грн., ТОВ «КАМІС» у сумі 32847,64 грн., ФГ «НАДІЯ» у сумі 1400 грн., ТЗОВ «РАЗОМ» у сумі 2333,34 грн.

Також, отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Торрін» та виконуючи свої злочинні наміри, ОСОБА_3 02.12.2014 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_39 , НОМЕР_40 у Філії «Запорізьке РУ» АТ «Банк Фінанси та Кредит» МФО 313371, на які у продовж грудня 2014 року - червня 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які в подальшому частково були переведені у готівку, а решту перераховано на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 .

Також 10.02.2015 року ОСОБА_3 , на підставі підписаного ОСОБА_31 наказу № 4 від 25.11.2014 року про призначення ОСОБА_3 на посаду заступника директора з комерційних питань з правом підпису господарських, фінансових, банківських та бухгалтерських документів на ТОВ «Торрін», відкрив поточний рахунок № НОМЕР_41 у АТ «ОТП Банк» МФО 300528, на який у продовж лютого 2015 року - квітня 2015 року надходили кошти на загальну суму 5612276 грн. від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які в подальшому перераховано на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 .

Крім того, 06.02.2016 року ОСОБА_3 , на підставі підписаних ОСОБА_31 документів, відкрив поточні рахунки № НОМЕР_42 , НОМЕР_43 , НОМЕР_44 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на який у продовж з 08 лютого 2016 року по 25 лютого 2016 надходили кошти на загальну суму 10991 700 грн. від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які в подальшому перераховано на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також переведено кошти на загальну суму 3291511 грн. на картковий рахунок № НОМЕР_42 та отримано готівкою через мережу банкоматів.

Таким чином, у період з 11.11.2014 року по 25.02.2016 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, придбано ТОВ «Торрін» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 2682 741,15 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочину діяльність, ОСОБА_3 вирішив придбати (перереєструвати) на своє ім`я новий суб`єкт господарювання юридичну особу, тобто виступити формальним засновником та керівником підприємств, яке використовувати у подальшому для прикриття незаконної діяльності. Зокрема, прикриття незаконної діяльності полягало б у проведенні конвертації у готівку грошових коштів з рахунків підприємства особисто ОСОБА_3 або іншою особою за його дорученням, а також у безпідставному формуванні податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам контрагентам вигодонабувачам.

Так, реалізуючи свої злочинні наміри, 11.11.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою залучення підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі групи фіктивних підприємств, придбав ТОВ «Радимир» (код за ЄДРПОУ 39433858), оформивши догорів купівлі-продажу частки у статутному капіталі, протоколи загальних зборів учасників з колишніми власниками підприємства та призначив на посаду директора себе самого.

Отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Радимир» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 29.01.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_45 , НОМЕР_46 у ПАТ «Альфа-Банк» у м. Києві МФО 300346, на які у продовж лютого 2015 року березня 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховано на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 .

Печатка ТОВ «Радимир», реєстраційні та первинні бухгалтерські документи, відкриті банківські рахунки в подальшому використовувались ОСОБА_3 для здійснення незаконної фіктивної діяльності та для незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.12.2014 року по 01.03.2015 року, наступним підприємствам:

-грудень 2014 року: ТОВ «ВФ «СІРІУС» у сумі 20479,05 грн., ТОВ «АСГАР» у сумі 205535,06 грн., ТОВ «ДОМІНІОН.» у сумі 79727,55 грн., ТОВ «СК-АНТАРЕС» у сумі 25673,7 грн.;

- лютий 2015 року: ТОВ «МІНОТАВР» у сумі 101463 грн., ТОВ «АСГАР» у сумі 185454,04 грн., ПП «ЮРИДИЧНЕ БЮРО-А» у сумі 42000,01 грн., ТОВ «ДОМІНІОН.» у сумі 51272,75 грн., ТОВ «СК-АНТАРЕС» у сумі 4700,7 грн.

Таким чином, у період з 11.11.2014 року по 01.03.2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, придбано ТОВ «Радимир» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 716305,9 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 25.11.2014року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивною діяльністю, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Харкові ОСОБА_55 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Променерджи» (код за ЄДРПОУ 39464294).

ОСОБА_56 , перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Променерджи», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Променерджи», наказ про призначення директором підприємства ОСОБА_55 від 26.11.2014 року, наказ від 05.12.2014 року про призначення ОСОБА_3 на посаду заступника директора з комерційних питань, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

26.11.2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Променерджи» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородського районного управління Реєстраційної служби Головного управління юстиції у Київській області за № 13341020000004595. Відповідно до статутних документів ТОВ «Променерджи» зареєстровано за адресою: м. Вишгород, вул. Василя Симоненка, 3.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Променерджи», на нового власника та директора ОСОБА_55 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.05.2015 року по 01.07.2015 року, наступним підприємствам:

-травень 2015 року: ПП «АВТОРЕСУРС-ПЛЮС» у сумі 8456,63 грн., ТОВ «ОМЕГА-СКС» у сумі 4915,6 грн., ПП «ВІТАВА» у сумі 13606 грн., ТОВ «ЕЛІТСПОРТ» у сумі 123501,39 грн., ТОВ «ТК ЄВРОЛОГІСТІК» у сумі 113131,3 грн., ТОВ «ЗАВОД ЗБВ №7» у сумі 1666,67 грн., ПАТ «ШАМРАЇВСЬКЕ» у сумі 26469 грн., ТОВ «ВВС СЕРВІС» у сумі 16550 грн., ТОВ «ЧОГОРІ ГРУП» у сумі 36630,04 грн.;

- червень 2015 року: ТОВ ВКФ «НАЙС» у сумі 95806,67 грн., ОСОБА_57 у сумі 1723,2 грн., ТОВ «ЦІП «АДЕЛАЇДА» у сумі 83889,7 грн., ПП «АВТОРЕСУРС-ПЛЮС» у сумі 1677,52 грн., ТОВ ВФ «ДНІПРОТЕХНОБУД» у сумі 10586 грн., ТОВ «МЕТАЛТРЕЙД» у сумі 35907,47 грн., ТОВ «ТК ЄВРОЛОГІСТІК» у сумі 52102,5 грн., ТОВ «ЕЛІТСПОРТ» у сумі 3373,84 грн., ТОВ «УКРТОРГМАРКЕТПРОМ» у сумі 1144752,13 грн.

20.04.2015 року, виконуючи свої злочинні наміри, ОСОБА_3 відкрив поточні рахунки № НОМЕР_47 , НОМЕР_48 , НОМЕР_49 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які у продовж березня 2015 року - листопада 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою грошових чеків готівкою через касу банку. Так, у період з 22.04.2015 року по 15.07.2015 року знято готівки на загальну суму 8105,9 тис. грн.

Таким чином, в період з 26.11.2014 року по 15.07.2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, придбано ТОВ «Променерджи» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 1774745,66 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 26.11.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Харкові ОСОБА_55 та ОСОБА_58 , які не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодилися стати засновниками підприємства ТОВ «Екопродторг Груп» (код за ЄДРПОУ 39464315).

ОСОБА_56 та ОСОБА_59 , перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці, на прохання ОСОБА_3 , підписали протокол №2 загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Екопродторг Груп», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Екопродторг Груп», наказ про призначення директором підприємства ОСОБА_55 від 27.11.2014 року, наказ від 05.12.2014 року про призначення ОСОБА_3 на посаду заступника директора з комерційних питань , реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких вони не були обізнані та наслідків своїх дій не усвідомлювали.

27.11.2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Екопродторг Груп» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородського районного управління Реєстраційної служби Головного управління юстиції у Київській області за № 13341020000004595. Відповідно до статутних документів ТОВ «Екопродторг Груп» зареєстровано за адресою: м. Вишгород, вул. Василя Симоненка, 1.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Екопродторг Груп», на нових власників ОСОБА_55 та ОСОБА_58 та директора ОСОБА_55 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.03.2015 року по 01.06.2015 року, наступним підприємствам:

- березень 2015 року: ТОВ «ЕКОПОСТ» у сумі 57426,67 грн., ТОВ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА СПЕЦПОКРИТТЯ ПЛЮС» у сумі 11600 грн., ТОВ «ПЄРЄСВЄТ» у сумі 8129,83 грн., ПП «УКРАЇНСЬКА ТРАНСПОРТНО-ТОРГОВА КОМПАНІЯ» у сумі 12100 грн., ТОВ «МАКСА» у сумі 1329 грн., ВП «ГАЗКОМУНБУД» У ФОРМІ ТОВ у сумі 67217,7 грн., ТОВ «ТГ «СТАРЛАЙН» у сумі 2495,3 грн., ТОВ «ОМЕГА-СКС» у сумі 4060,8 грн., ТОВ «КЕРИМУТЕС» у сумі 1920860,67 грн., ТОВ «УНИСТРОЙ» у сумі 15030,67 грн., ТОВ «БАЛКАНТЕХ» у сумі 295079,42 грн., ТОВ «ЄВРОСЕМ» у сумі 600000,3 грн., ТОВ «ВЕНТТО» у сумі 54177,82 грн., ТОВ «НВО «СХІДБУД» у сумі 270292,89 грн., ПП «ТЕКСТ» у сумі 16874,72 грн., ПП «ПІВДЕНБУДМОНТАЖ» у сумі 24516,98 грн., ТОВ «БУМЕТ» у сумі 15291,67 грн., ТОВ «ІМПЕРА ГРУП» у сумі 68489,14 грн., ТОВ «КОНСАЛТИНГОВО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР ІНФОРМАЦІЇ, МАРКЕТИНГУ ТА ПРАВА «ІМПУЛЬС» у сумі 12500 грн., ТОВ «СІНТЕЗ-ТЕХНОЛОДЖИС» у сумі 54711,21 грн., ТОВ ВКФ «МАСКОТ» у сумі 14878,76 грн., ТОВ «УБК «"УКРБУДКОМПЛЕКТ» у сумі 9516,67 грн., ТОВ «ДЗС» у сумі 7460 грн., ТОВ «АВТОТРАНС-ЗАПОРІЖЖЯ» у сумі 7292,64 грн., ТОВ «СПЕЦМОНТАЖ-ССХ» у сумі 1583,33 грн., ТОВ «ІН-ФЛОУ» у сумі 9386 грн., ТОВ «ЦИФРОВІ МЕДІА РЕСУРСИ» у сумі 3502,5 грн., ПАТ «НКМЗ» у сумі 15000,01 грн.,ТОВ «ТУГ» у сумі 15073,33 грн.;

- квітень 2015 року: ТОВ «ПРОММЕТАЛ А» у сумі 2734,6 грн., ТОВ «ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ ЗАПОРІЖРЕСУРС» у сумі 202216,44 грн., ТОВ «УКРБІОЕНЕРГОСЕРВІС» у сумі 416,67 грн., ТОВ «САВ 2007» у сумі 119722,91 грн., ТОВ «ТД «ВЕЛЕС» у сумі 17211,85 грн., ПП «ГАЛЕРЕЯ ПОСУДУ» у сумі 3318,83 грн., ТОВ «ЕКО ТЕСТ» у сумі 2578 грн., ТОВ «УКРАГРО-М» у сумі 5858,32 грн., ТОВ «НАУКОВО ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР «ТОПСТАР» у сумі 51226,32 грн., ТОВ «УКРАГРОАЛЬЯНС-2014» у сумі 281324,42 грн., ТОВ «ЕКОПОСТ» у сумі 32300 грн., ПП «КВАРЦ» у сумі 1988,43 грн., ПП «АВТОРЕСУРС-ПЛЮС» у сумі 11275,24 грн., ПРАТ «НОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» у сумі 5540 грн., ТОВ «ПІВКО-ТД" у сумі 45230 грн., ПП «ВІТАВА» у сумі 14894,67 грн., ТОВ «К ДІСТРИБУЦІЯ» у сумі 3583,24 грн., ТОВ ВКФ «НАЙС» у сумі 206333 грн., ТОВ «КАМІС» у сумі 21743,36 грн., ТОВ «ЄВРОСЕМ» у сумі 749988,15 грн., ТОВ ФІРМА «ГЕРДА» у сумі 2036,18 грн., ТОВ «ГІДРОУКРБУД» у сумі 251140,1 грн., ПНВП «СТІЛ-ГРУП» у сумі 113454 грн., ТОВ «ПРОМАРТ» у сумі 4995 грн., ТОВ «КОНСАЛТИНГОВО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР ІНФОРМАЦІЇ, МАРКЕТИНГУ ТА ПРАВА «ІМПУЛЬС» у сумі 21666,67 грн., ТОВ «СТАР ФУДС» у сумі 13625 грн., ТОВ «ТУГ» у сумі 5366,67 грн., ТОВ «УКРБУД-2012» у сумі 3333,34 грн., ТОВ «АГРО МІКС» у сумі 16096,2 грн., ТОВ «АМБЕРАМА» у сумі 2461,67 грн., ПП «АВТОРЕЗЕРВ» у сумі 833,33 грн., ПП «ХІМ-ТЕХНОЛОГІЯ» у сумі 3137,7 грн., ПП «АГРЕГАТ-РЕСУРС» у сумі 125579,07 грн., ТОВ «РЕГІОН ПРОДУКТ» у сумі 3283,33 грн., ПП «КІРОВЕЦЬ-КОМПЛЕКТ» у сумі 8226,32 грн., ПП «ПІВДЕНБУДМОНТАЖ» у сумі 7200 грн., ТОВ «СТЕНЛИ-М» у сумі 14597,08 грн., ТОВ «КОМПАНІЯ ПРОМСТАНДАРТ» у сумі 3135 грн., ПП «АВАСТО-БУД» у сумі 252082,43 грн., ТОВ «МАКСА» у сумі 33935,63 грн., ТОВ «ЦІТІУС С» у сумі 232202,68 грн., ТОВ «ТАРУТИНСЬКИЙ СИРОРОБНИЙ ЗАВОД» у сумі 22940 грн., ТОВ «ЕЛІТСПОРТ» у сумі 371209,38 грн., ФЕРМЕРСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО «ЗЕМЛЕРОБ» у сумі 1183,33 грн., СТОВ «ЗОРЯ» у сумі 2641,66 грн., ТОВ «МІНЕРАЛАГРО» у сумі 46686,66 грн., ТОВ «СПЕЦСПЛАВ» у сумі 204747,6 грн., ТОВ «СТАРТ ТРЕЙД УНІВЕРСАЛ» у сумі 12731,95 грн., ТОВ «ПАРТНЕР ГЛОБАЛ» у сумі 6963,2 грн., ТОВ «ВОРОНІВСЬКЕ» у сумі 6816,66 грн., ВП «ГАЗКОМУНБУД» У ФОРМІ ТОВ у сумі 38972,58 грн., ТЗОВ «АГРОСИТНИЦЯ» у сумі 27842,5 грн., ПАТ «АГРОКОМБІНАТ «КАЛИТА» у сумі 1300 грн., ДП «АГРОФІРМА ЛУГА-НОВА» ПП «УНІВЕРСАМ у сумі 9036,15 грн., ТОВ «САКРА-ГРАД» у сумі 8714,1 грн., ПП «ТЕХНОРЕСУРС-ДНІПРО» у сумі 2483,57 грн., ПП «ФІРМА ФЕНІКС-П» у сумі 6615,68 грн., ТОВ «ЄВРОТРАНС ДНІПРО» у сумі 47833,33 грн., ТОВ «БОГОДУХІВСЬКИЙ МОЛЗАВОД» у сумі 1550 грн., ТОВ «НОРБІЛК АГРІ» у сумі 5050 грн., ПП «УКРАЇНСЬКА ТРАНСПОРТНО-ТОРГОВА КОМПАНІЯ» у сумі 5550 грн., ПП «ВЕСКО-АВС» у сумі 10968,66 грн., ТОВ «УТС «АСТРА» у сумі 25654,15 грн., ТОВ «БУМЕТ» у сумі 16265,67 грн., ТОВ З ІНОЗЕМНИМИ ІНВЕСТИЦІЯМИ «ЯРАН-ДНЄПР» у сумі 31675 грн., ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «СИЛА ЖИТТЯ» у сумі 18000 грн., ПП «УКРРОСКОТЛОТОРГ» у сумі 13498,33 грн., ПП «ТОРГІВЕЛЬНИЙ ДІМ ЕЛЕКТРОЗВАРМАШ» у сумі 2068 грн., ТОВ «ЧОГОРІ ГРУП» у сумі 60081,95 грн., ВАТ «ШБУ-№ 42» у сумі 543,33 грн., ПСП «САД» у сумі 1466,67 грн., ТОВ «ВЕЛБУДРЕМ» у сумі 2206,65 грн., ПАТ «НКМЗ» у сумі 13250 грн., ТОВ «УКРБУДІВНИЦЯ» у сумі 8775,71 грн.;

- травень 2015 року: ПП «КВАРЦ» у сумі 6100,84 грн., ТОВ ФІРМА «ГЕРДА» у сумі 2980,34 грн., ТОВ «УКРБУДІВНИЦЯ» у сумі 13731,73 грн., ПП «АВТОРЕСУРС-ПЛЮС» у сумі 3807,67 грн., ТОВ «ДНІПРОХІМБУД» у сумі 1189,5 грн., ТОВ «КАМЧАТКА» у сумі 8269,5 грн., ТОВ «ГІДРОУКРБУД» у сумі 432916,1 грн., ТОВ «ЕЛІТСПОРТ» у сумі 49647,84 грн., ОСОБА_17 у сумі 1053,34 грн., ПНВП «СТІЛ-ГРУП» (код за ЄДРПОУ 24441045) у сумі 205245,8 грн., ТОВ «ПАРТНЕР ГЛОБАЛ» у сумі 7363,2 грн., ПП «КІРОВЕЦЬ-КОМПЛЕКТ» (код за ЄДРПОУ 35324429) у сумі 2064,1 грн.

Також 27.02.2015 року, виконуючи свої злочинні наміри, ОСОБА_3 відкрив поточні рахунки № НОМЕР_50 , НОМЕР_51 , НОМЕР_52 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які у продовж березня-листопада 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою грошових чеків готівкою через касу банку. Так, у період з 03.03.2015 року по 15.07.2015 року знято готівки на загальну суму 10 726 тис. гривень.

Таким чином, в період з 26.11.2014 року по 07.07.2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, придбано ТОВ «Екопродторг Груп», та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 8176978,24 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 28.11.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, повторно залучив у м. Харкові ОСОБА_55 та ОСОБА_58 , які не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодилися стати засновниками підприємства ТОВ «Промєвро Лтд» (код за ЄДРПОУ 39464195).

Так, ОСОБА_56 та ОСОБА_59 , перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці, на прохання ОСОБА_3 , підписали протокол загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Промєвро Лтд», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Промєвро Лтд», наказ про призначення директором підприємства ОСОБА_55 від 01.12.2014 року, наказ від 05.12.2014 року про призначення ОСОБА_3 на посаду заступника директора з комерційних питань , реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких вони не були обізнані та наслідків своїх дій не усвідомлювали.

28.11.2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Промєвро Лтд» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородського районного управління Реєстраційної служби Головного управління юстиції у Київській області за № 13341020000004592. Відповідно до статутних документів ТОВ «Промєвро Лтд» зареєстровано за адресою: м. Вишгород, вул. Шолуденка, 6-г.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Промєвро Лтд», на нових власників ОСОБА_55 та ОСОБА_58 та директора ОСОБА_55 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.05.2015 року по 01.07.2015 року, наступним підприємствам:

-травень 2015 року: ТОВ «УКРБУДІВНИЦЯ» у сумі 31771 грн.

-червень 2015 року: ТОВ «УКРТОРГМАРКЕТПРОМ» у сумі 1971789,38 грн.

Також, 06.03.2015 року, виконуючи свої злочинні наміри, ОСОБА_3 відкрив поточний рахунок № НОМЕР_53 у АТ «ОТП Банк» МФО 300528, на який у продовж березня 2015 року - вересня 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки інших фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , загальна сума перерахованих по рахунку коштів 5806,9 тис. гривень.

Таким чином, у період з 26.11.2014 року по 07.07.2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, придбано ТОВ «Промєвро Лтд» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 2003 560, 38 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 28.11.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, повторно залучив у м. Харкові ОСОБА_55 та ОСОБА_58 , які не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодилися стати засновниками підприємства ТОВ «Продспецпостач» (код за ЄДРПОУ 39464100).

Так, ОСОБА_56 та ОСОБА_59 , перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці, на прохання ОСОБА_3 , підписали протокол загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Продспецпостач», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Продспецпостач», наказ про призначення директором підприємства ОСОБА_58 від 28.11.2014 року, наказ від 05.12.2014 року про призначення ОСОБА_3 на посаду заступника директора з комерційних питань , реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких вони не були обізнані та наслідків своїх дій не усвідомлювали.

28.11.2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Продспецпостач» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородського районного управління Реєстраційної служби Головного управління юстиції у Київській області за № 13341020000004591. Відповідно до статутних документів ТОВ «Продспецпостач» зареєстровано за адресою: м. Вишгород, пр.-т. Шевченка, 1 .

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців по перереєстрацію ТОВ «Продспецпостач», на нових власників ОСОБА_55 та ОСОБА_58 та директора ОСОБА_58 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.06.2015 року по 01.09.2015 року, наступним підприємствам:

- червень 2015 року: ТОВ «УКРАГРО-М» у сумі 2747,4 грн., ТОВ «ПАРТНЕР БУД ГАРАНТ» у сумі 251417,83 грн., ТОВ «ОПТГРАНДТОРГ» у сумі 1813599,59 грн., ТОВ «КРІС-ТРЕЙД» у сумі 775622,90,9 грн.;

- серпень 2015 року: ТОВ «КРІС-ТРЕЙД» у сумі 67633 грн.

Крім того, виконуючи свої злочинні наміри, 06.03.2015 року ОСОБА_3 відкрив поточний рахунок № НОМЕР_54 у АТ «ОТП Банк» МФО 300528, на який у продовж березня 2015 року - вересня 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки інших фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , загальна сума перерахованих по рахунку коштів 23,3 тис. гривень.

Таким чином, у період з 28.11.2014 року по 01.09.2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, придбано ТОВ «Продспецпостач» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 2911020,72 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 01.12.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємством, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Харкові ОСОБА_47 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Валіот Компані» (код за ЄДРПОУ 39410317).

Так, ОСОБА_48 , перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол №2 загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Валіот Компані», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Валіот Компані», наказ про призначення себе директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

10.12.2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Валіот Компані» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Оболонського району Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві за №10691020000032571. Відповідно до статутних документів ТОВ «Валіот Компані» зареєстровано за адресою: м. Київ, вул. Куренівська, 21.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Валіот Компані» на нового власника та директора ОСОБА_47 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.01.2015 року по 01.04.2015 року, наступним підприємствам:

- січень 2015 року: ТОВ «АЛАМАК» у сумі 45766 грн.;

- лютий 2015 року: ПП «КІРОВЕЦЬ-КОМПЛЕКТ» у сумі 9783,34 грн., ТОВ «АВІС ПРІНТ» у сумі 1666,67 грн., ДП «РОВЕНА» у сумі 81580 грн., ТОВ «ЕКОПОСТ» у сумі 50533,33 грн., ТОВ «УКРАГРОАЛЬЯНС-2014» у сумі 5189,23 грн., ПП «КВАРЦ» у сумі 4464,62 грн., «ВП «ГАЗКОМУНБУД» У ФОРМІ ТОВ у сумі 36876,43 грн., ПП «ТВК «СОЮЗ» у сумі 95550 грн., ТОВ СП «КОЛОР ИТ» у сумі 71810,72 грн., ТОВ «СВ СМАРТ» у сумі 3871,67 грн., ПП «УКРАЇНСЬКА ТРАНСПОРТНО-ТОРГОВА КОМПАНІЯ» у сумі 3650 грн., ТОВ «КОНСАЛТИНГОВО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР ІНФОРМАЦІЇ, МАРКЕТИНГУ ТА ПРАВА «ІМПУЛЬС» у сумі 50333,33 грн., ТОВ «УПСК ДІАМЕНТ» у сумі 30520 грн., ТОВ «ІН-ФЛОУ» у сумі 5836 грн., ПРАТ «ТОРГКОНТРАКТ» у сумі 1298,08 грн., ПП «АВТОРЕСУРС-ПЛЮС» у сумі 1602,25 грн., ТОВ «АЛАМАК» у сумі 24766,83 грн., ТОВ «АЛТЕЙ-ПЛЮС» у сумі 19800 грн., ТОВ «ПРОММЕТАЛ А» у сумі 10150,7 грн., ТОВ «ТД УКРСНАБ-РЕСУРС» у сумі 1615 грн., ТОВ «НВП «ДОЗОР» у сумі 1600 грн., ТОВ «ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ ЗАПОРІЖРЕСУРС» у сумі 77979,44 грн., ТОВ «ТВК «КВІК-2006» у сумі 6160 грн., ТОВ «ГІДРОУКРБУД» у сумі 209140,03 грн., ТОВ «СВ СМАРТ» у сумі 3871,67 грн.

- березень 2015 року: ТОВ «ВАЛСТРОЙСЕРВІС» у сумі 5016 грн., ТОВ «НВП ЕЛЕКТРО» у сумі 3363 грн., ТОВ «ПРОММЕТАЛ А» у сумі 1195,32 грн., ТОВ «ГІДРОУКРБУД» у сумі 352803,7 грн., ТОВ «УКРАГРОАЛЬЯНС-2014» у сумі 5974,96 грн., ПРАТ «ТОРГКОНТРАКТ» у сумі 1928,95 грн., ТОВ «МАКСА» у сумі 21226,10 грн., ПРАТ «АВІАКОМПАНІЯ КОНСТАНТА» у сумі 12500 грн., ТОВ «ПІВКО-ТД» у сумі 13888 грн., ПП «КІРОВЕЦЬ-КОМПЛЕКТ» у сумі 6640,58 грн., ТОВ «БУМЕТ» у сумі 14833,33 грн., ТОВ «ЧОГОРІ ГРУП» у сумі 67427,16 грн.

Отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Валіот Компані» та виконуючи злочинні наміри, на підставі наказу № 4 про призначення ОСОБА_3 на посаду заступника директора з комерційних питань з правом підпису господарських, фінансових, бухгалтерських та банківських документів, ОСОБА_3 16.02.2015 року відкрив поточний рахунок № НОМЕР_55 у РВ АТ «ОТП Банк» у м. Запоріжжя МФО 300528, на який у продовж лютого 2015 року - квітня 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які в подальшому частково були переведені у готівку, а решту перераховано на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 .

Таким чином, в період з 01.12.2014 року по 01.04.2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, придбано ТОВ «Валіот Компані», та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 1363827,44 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочину діяльність, ОСОБА_3 вирішив придбати (перереєструвати) на своє ім`я новий суб`єкт господарювання юридичну особу, тобто виступити формальним засновником та керівником підприємств, яке використовувати у подальшому для прикриття незаконної діяльності. Зокрема, прикриття незаконної діяльності полягало б у проведенні конвертації у готівку грошових коштів з рахунків підприємства особисто ОСОБА_3 або іншою особою за його дорученням, а також у безпідставному формуванні податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам контрагентам вигодонабувачам.

Так, реалізуючи свої злочинні наміри, 01.12.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємством, діючи повторно, з метою залучення підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі групи фіктивних підприємств, придбав ТОВ «Альфа Бізнес Лімітед» (код за ЄДРПОУ 39369531), оформивши договір купівлі-продажу частки у статутному капіталі, протоколи загальних зборів учасників з колишніми власниками підприємства та призначив на посаду директора себе самого.

Отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Альфа Бізнес Лімітед» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 27.01.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_56 , НОМЕР_56 , НОМЕР_56 у ПАТ «Альфа-Банк» у м. Києві МФО 300346, на які упродовж лютого 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою грошових чеків готівкою через касу банку. Так, у період з 03.02.2015 року по 06.02.2015 року знято готівки на загальну суму 592 тис. гривень.

Крім того, 09.02.2015 року, виконуючи свої злочинні наміри, ОСОБА_3 відкрив поточні рахунки № НОМЕР_57 , НОМЕР_58 , НОМЕР_59 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627 на які упродовж лютого 2015 року березня 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , та знімалися останнім за допомогою грошових чеків готівкою через касу банку. Так, у період з 09.02.2015 року по 21.04.2015 року знято готівки на загальну суму 4688 тис. гривень.

Печатка ТОВ «Альфа Бізнес Лімітед», реєстраційні та первинні бухгалтерські документи, відкриті банківські рахунки використовувались ОСОБА_3 для здійснення незаконної фіктивної діяльності та для незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.12.2014 року по 01.05.2015 року, наступним підприємствам:

- січень 2015 року: ТОВ «РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ» (код за ЄДРПОУ 38520310) у сумі 7500 грн.;

- лютий 2015 року: ТОВ «МАКСА» у сумі 3103,35 грн., ТОВ «ЛАЙТ» у сумі 22278,81 грн., ТОВ «ЛЕСОТО» у сумі 16443,33 грн., ПП «АВТОРЕСУРС-ПЛЮС» у сумі 1373,51 грн., ПРАТ «ТОРГКОНТРАКТ» у сумі 1298,08 грн., ПП «ГІБАР-БУД» у сумі 32570,35 грн., ТОВ «ЕЛЕКТАЛ» у сумі 31089,2 грн., ТОВ «ЧОГОРІ ГРУП» у сумі 9057,97 грн.;

- березень 2015 року: ТОВ «МСП-ДНІПРО» у сумі 33890 грн., ТОВ «РІЕКТ» у сумі 5840,03 грн., ТОВ ФІРМА «ГЕРДА» у сумі 1691,7 грн., ПП «АВТОРЕСУРС-ПЛЮС» у сумі 9781,03 грн., ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНА БАЗА «ДАЧНА» СЕЛЕКЦІЙНО-ГЕНЕТИЧНОГО ІНСТИТУТУ - НАЦІОНАЛЬНОГО ЦЕНТРУ НАСІННЄЗНАВСТВА ТА СОРТОВИВЧЕННЯ" у сумі 8500 грн., ПП «НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА «ПРИРОДА» у сумі 5500 грн.,ТОВ «ТАЧ КАФЕ» у сумі 2833,33 грн., ТОВ «ОРІОНРЕМБУД» у сумі 9253,6 грн., ТОВ «ПТАХОФАБРИКА «ОЛЕНКА» у сумі 12473,75 грн., ТОВ «АГРОБІФ» у сумі 40806,13 грн., ТОВ «РАВ» у сумі 128791,74 грн., ПП «КІРОВЕЦЬ-КОМПЛЕКТ» у сумі 1030,8 грн., ТОВ «ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ ЗАПОРІЖРЕСУРС» у сумі 76754,98 грн., ТОВ «ЄВРОСЕМ» у сумі 22 100 грн., ТОВ «ЮТ-АГРО» у сумі 32087,5 грн., ТОВ «АРЕНА-ЦЕНТР» у сумі 2833,33 грн., ТОВ «ТЕРМАК Україна» у сумі 27633,36 грн., ТОВ «ІМПЕРА ГРУП» у сумі 104 811,83 грн., ТОВ «ЦИФРОВІ МЕДІА РЕСУРСИ» у сумі 4683 грн., ТОВ «ДЗС» у сумі 21478,1 грн., ТОВ ВКФ «НАЙС» у сумі 135725 грн.;

- квітень 2015 року: ТОВ «ГІДРОУКРБУД» у сумі 86 760 грн.

Таким чином, в період з 01.12.2014 року по 01.05.2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, придбано ТОВ «Альфа Бізнес Лімітед», та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 899757,78 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 02.12.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємством, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, залучив у м. Харкові ОСОБА_30 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Джус Гарант Груп» (код за ЄДРПОУ 39334802).

ОСОБА_53 , перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол №2 загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Джус Гарант Груп», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Джус Гарант Груп», наказ про призначення себе директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

02.12.2014 внесення змін до статуту ТОВ «Джус Гарант Груп» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Оболонського району Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві за №10691020000032269. Відповідно до статутних документів ТОВ «Джус Гарант Груп» зареєстровано за адресою: м. Київ, вул. Маршала Тимошенка, 13-а кв. 11.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Джус Гарант Груп», на нового власника та директора ОСОБА_30 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 02.12.2015 року по 01.01.2015 року наступним підприємствам:

- грудень 2014 року: ТОВ «ТРЕЙД КОММОДІТІ» у сумі 509 933,57 грн., ТОВ «НАФТАХІМТРЕЙД» у сумі 1072890,45 грн.

Таким чином, в період з 02.12.2014 року по 01.01.2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, придбано ТОВ «Джус Гарант Груп» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 1582824,02 грн. що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 01.12.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, залучив у м. Харкові ОСОБА_47 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Доміант» (код за ЄДРПОУ 39429857).

Так, ОСОБА_48 , перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол №2 загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Доміант», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Доміант», наказ про призначення себе директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

02.12.2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Доміант» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Оболонського району Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві за № 10691020000032642. Відповідно до статутних документів ТОВ «Доміант» зареєстровано за адресою: м. Київ, вул. Маршала Малиновського, 34.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Доміант», на нового власника та директора ОСОБА_47 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, перебуваючи за адресою м. Запоріжжя, вул. 40 років Радянської України, буд. 90-а, кв. 12, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.02.2014 року по 01.04.2015 року, наступним підприємствам:

-лютий 2015 року: ПП «КІРОВЕЦЬ-КОМПЛЕКТ» у сумі 8505 грн., ПП «ТВК «СОЮЗ» у сумі 92201 грн., ТОВ «ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ ЗАПОРІЖРЕСУРС» у сумі 60083,66 грн.;

- березень 2015 року: ТОВ «ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ ЗАПОРІЖРЕСУРС» у сумі 34169,89 грн., ПП «ВЕСКО-АВС» у сумі 2640,95 грн., ТОВ «ТВК «КВІК-2006» у сумі 28313,77 грн., ТОВ «ПІВКО-ТД» у сумі 38030 грн., ТОВ ВКФ «НАЙС» у сумі 115868 грн.

Крім того, 17.02.2015 року, виконуючи свої злочинні наміри, ОСОБА_3 відкрив поточні рахунки № НОМЕР_60 , НОМЕР_61 , НОМЕР_62 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які у продовж березня 2015 року - листопада 2015 року надходили кошти на загальну суму 5314221 грн. від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою грошових чеків готівкою через касу банку. Так, у період з 23.02.2015 року по 16.04.2015 року знято готівки на загальну суму 3 403 тис. грн.

Таким чином, в період з 01.12.2014 року по 17.04.2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно придбано ТОВ «Доміант» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 379 812,27 гривень.

Продовжуючи свою злочину діяльність, ОСОБА_3 вирішив придбати (перереєструвати) на своє ім`я новий суб`єкт господарювання юридичну особу, тобто виступити формальним засновником та керівником підприємств, яке використовувати у подальшому для прикриття незаконної діяльності. Зокрема, прикриття незаконної діяльності полягало б у проведенні конвертації у готівку грошових коштів з рахунків підприємства особисто ОСОБА_3 або іншою особою за його дорученням, а також у безпідставному формуванні податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам контрагентам вигодонабувачам.

Так, реалізуючи свої злочинні наміри, 17.12.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою залучення підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі групи фіктивних підприємств, придбав ТОВ «Укрбазіс Лтд» (код за ЄДРПОУ 39463823), оформивши договір купівлі-продажу частки у статутному капіталі, протоколи загальних зборів учасників з колишніми власниками підприємства та призначив на посаду директора себе самого.

Отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Укрбазіс Лтд» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 28.01.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_63 , НОМЕР_64 у ПАТ «Альфа-Банк» у м. Києві МФО 300346, на які у продовж лютого 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою грошових чеків готівкою через касу банку. Так, у період з 03.02.2015 по 06.02.2015 знято готівки на загальну суму 592 тис.грн.

Крім того, 09.02.2015 року, виконуючи свої злочинні наміри, ОСОБА_3 відкрив поточні рахунки № НОМЕР_64 , НОМЕР_65 , НОМЕР_66 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які у продовж лютого 2015 року березня 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою грошових чеків готівкою через касу банку. Так, у період з 09.02.2015 року по 17.07.2015 року знято готівки на загальну суму 12840 тис. гривень.

Печатка ТОВ «Укрбазіс Лтд», реєстраційні та первинні бухгалтерські документи, відкриті банківські рахунки використовувались ОСОБА_3 для здійснення незаконної фіктивної діяльності та для незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.12.2014 року по 01.05.2015 року, наступним підприємствам:

- грудень 2015 року: ТОВ «НАФТАХІМТРЕЙД.» у сумі 507666,22 грн.;

- січень 2015 року: ТОВ «КОРІНФ ІНЖИНІРИНГ» у сумі 85480,42 грн., ПП «ВЕСКО-АВС» у сумі 20742,72 грн., ТОВ «СХІДНА СЕРВІСНА КОМПАНІЯ» у сумі 56408,33 грн., ТОВ «ЕКСІМ-СТАНДАРТ» у сумі 45437,26 грн.;

- лютий 2015 року: ПП «ФІРМА БУДМЕТПОСТАЧ» у сумі 7823,5 грн., ПП «АРСЕНАЛ-2010» у сумі 3091,67 грн., ПП «ВЕСКО-АВС» у сумі 2747,32 грн.

Таким чином, в період з 17.12.2014 року по 01.03.2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно придбано ТОВ «Укрбазіс Лтд» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 731452,11 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 18.12.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаної з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Харкові ОСОБА_47 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником підприємства ТОВ «Інтерсіті МК» (код за ЄДРПОУ 39410610).

Так, ОСОБА_48 , перебуваючи у невстановленому в ході досудового розслідування місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол №2 загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Інтерсіті МК», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Інтерсіті МК», наказ про призначення ОСОБА_3 директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

20.12.2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Інтерсіті МК» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Оболонського району Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві за № 10691020000032572. Відповідно до статутних документів ТОВ «Інтерсіті МК» зареєстровано за адресою: м. Київ, вул. Новокостянтинівська, 2-А.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Інтерсіті МК», на нового власника ОСОБА_47 та призначення директором ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, перебуваючи за адресою м. Запоріжжя, вул.40 років Радянської України, буд. 90-а, кв. 12, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.12.2014 року по 01.01.2015 року, наступним підприємствам:

- грудень 2014 року: ТОВ «НАФТАХІМТРЕЙД» у сумі 1014136,57 грн., ТОВ «ТРЕЙД КОММОДІТІ» у сумі 543707,71грн.

Таким чином, у період з 18.12.2014 року по 01.01.2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно, придбано ТОВ «Інтерсіті МК», та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 1557844,28 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 18.12.2014 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю, пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Харкові ОСОБА_60 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Білонга Інк» (код за ЄДРПОУ 39454244).

Так, ОСОБА_61 , перебуваючи у невстановленому під час досудового розслідування місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол №2 загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Білонга Інк», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Білонга Інк», наказ про призначення себе директором підприємства, наказ про призначення ОСОБА_3 на посаду заступника директора з комерційних питань, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

19.12.2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Білонга Інк» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Голосіївського району Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві за № 10681020000037527. Відповідно до статутних документів ТОВ «Білонга Інк» зареєстровано за адресою: м. Київ, вул. Саперно-Слобідська, 10 кв. 137.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Білонга Інк» на нового власника та директора ОСОБА_60 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 , перебуваючи за адресою АДРЕСА_2 , здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.01.2015 року по 01.04.2015 року, наступним підприємствам:

- січень 2015 року: ТОВ «УКРАГРО-М» у сумі 6151,24 грн., ТОВ «МСП-ДНІПРО» у сумі 12744,93 грн., ТОВ «КРЕМЕНЬ НП» у сумі 7750 грн.;

- лютий 2015 року: ППФ «ЛИТА» у сумі 1406 грн., ТОВ «УКРІНСПЕЦМАШ 2004» у сумі 7164,18 грн., ПП «АВТОРЕСУРС-ПЛЮС» у сумі 2833,24 грн.;

- березень 2015 року: ТОВ «УКРАГРОАЛЬЯНС-2014» у сумі 4860,84 грн.

Крім того, отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Білонга Інк» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 28.01.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_67 , НОМЕР_68 у ПАТ «Альфа-Банк» у м. Києві МФО 300346, на які у продовж лютого 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою грошових чеків готівкою через касу банку. Так, у період з 03.02.2015 року по 12.02.2015 року знято готівки на загальну суму 888 тис. гривень.

Таким чином, в період з 18.12.2014 року по 01.04.2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно придбано ТОВ «Білонга Інк» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 42910,43 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 18.12.2014року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, залучив у м. Харкові ОСОБА_55 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Арена-Євробуд» (код за ЄДРПОУ 39463861).

ОСОБА_56 , перебуваючи у невстановленому під час досудового розслідування місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол №2 загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Арена-Євробуд», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Арена-Євробуд», наказ про призначення себе директором підприємства, наказ про призначення ОСОБА_3 на посаду заступника директора з комерційних питань, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

18.12.2014 року внесення змін до статуту ТОВ «Арена-Євробуд» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Голосіївського району Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві за №10681020000037527. Відповідно до статутних документів ТОВ «Арена-Євробуд» зареєстровано за адресою: м. Київ, вул. Жилянська, 55.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Арена-Євробуд» на нового власника та директора ОСОБА_55 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 , перебуваючи за адресою АДРЕСА_2 , здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.01.2015 року по 01.04.2015 року, наступним підприємствам:

- січень 2015року: ТОВ «САВАНА»' (код за ЄДРПОУ 32885069) 2020 грн., ТОВ «РОМКОР» (код за ЄДРПОУ 23235125) у сумі 21756 грн., ПП «ПІВДЕНБУДМОНТАЖ» (код за ЄДРПОУ 31905948) у сумі 6960 грн.

- лютий 2015 року: ТОВ «ТЕХНОБУДРЕСУРСИ» (код за ЄДРПОУ 39174569) у сумі 39768,79 грн., ТОВ «ПОЛІХІМ-ДНІПРО» (код за ЄДРПОУ 23938358) у сумі 120767,17 грн.

Крім того, отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Арена-Євробуд» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 28.01.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_69 , НОМЕР_70 у ПАТ «Альфа-Банк» у м. Києві МФО 300346, на які у продовж лютого 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою грошових чеків готівкою через касу банку. Так, у період з 03.02.2015 року по 06.02.2015 року знято готівки на загальну суму 592 тис.грн.

Таким чином, у період з 18.12.2014 року по 01.03.2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 повторно придбано ТОВ «Арена-Євробуд» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 191272,96 грн.

Продовжуючи свою злочину діяльність, ОСОБА_3 вирішив придбати (перереєструвати) на своє ім`я новий суб`єкт господарювання - юридичну особу, тобто виступити формальним засновником та керівником підприємства, яке використовувати у подальшому для прикриття незаконної діяльності, яке полягало би у проведенні конвертації у готівку грошових коштів з рахунків підприємства особисто ОСОБА_3 або іншою особою за його дорученням, а також у безпідставному формуванні податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам контрагентам вигодонабувачам.

Так, реалізуючи свої злочинні наміри, 23.02.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою залучення підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі групи фіктивних підприємств, придбав ТОВ «Форті Груп» (код за ЄДРПОУ 39472111), оформивши договір купівлі-продажу частки у статутному капіталі, протоколи загальних зборів учасників з колишніми власниками підприємства та призначив на посаду директора себе самого.

25.02.2015 року внесення змін до статуту ТОВ «Форті Груп» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородської районної Реєстраційної служби Головного управління юстиції у Київській області за № 10691020000032817. Відповідно до статутних документів ТОВ «Форті Груп» зареєстровано за адресою: м. Вишгород, вул. Шевченка, 9.

Крім того, отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Форті Груп» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 10.03.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_71 , НОМЕР_72 , НОМЕР_73 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які упродовж березня 2015 року - листопада 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою грошових чеків готівкою через касу банку. Так, у період з 27.03.2015 по 27.07.2015 знято готівки на загальну суму 8 000 тис. гривень.

Печатка ТОВ «Форті Груп», реєстраційні та первинні бухгалтерські документи, відкриті банківські рахунки використовувались ОСОБА_3 для здійснення незаконної фіктивної діяльності та для незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.03.2015 року по 01.05.2015 року, наступним підприємствам:

- березень 2015 року: ТОВ «НОВА ДЗЕТА» у сумі 8215,01 грн., ТОВ «ТЕХНОКОМПЛЕКТ-КР» у сумі 3963,52 грн., ТОВ «ЕНЕРГОРЕМОНТ» у сумі 8375,12 грн., ПП «АВАСТО-БУД» у сумі 142000 грн., ПП «РЕАЛЛОГІСТІК» у сумі 86727,9 грн., ТОВ «СПЕЦРЕМБУДСЕРВІС» у сумі 7500 грн., ПП «ПМК-1» у сумі 3775,59 грн., ТОВ «НДПКІ «ЧОРМЕТМЕХАНІЗАЦІЯ» у сумі 1733 грн., ТОВ «ГЕФЕСТ ДНЕПР» у сумі 148960,11 грн.;

- квітень 2015 року: ТОВ «МЕГА-ТЕК» у сумі 7490,59 грн., ТОВ «ІНВЕСТИЦІЙНИЙ АЛЬЯНС 2013» у сумі 3360 грн.

Таким чином, у період з 23.02.2015 року по 27.07.2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно придбано ТОВ «Форті Груп» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 422100,84 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 20.05.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, залучив у м. Харкові ОСОБА_45 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Буд-Про-Макс» (код за ЄДРПОУ 39637091).

Так, ОСОБА_46 , перебуваючи у невстановленому під час досудового розслідування місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Буд-Про-Макс», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Буд-Про-Макс», наказ про призначення себе директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

25.05.2015 року внесення змін до статуту ТОВ «Буд-Про-Макс» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородського районного управління реєстраційної служби управління юстиції у Київській області за № 10671020000021569. Відповідно до статутних документів ТОВ «Буд-Про-Макс» зареєстровано за адресою: м. Вишгород, вул. Шолуденка, 1.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Буд-Про-Макс» на нового власника та директора ОСОБА_45 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 , перебуваючи за адресою АДРЕСА_2 , здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.06.2015 року по 01.07.2015 року, наступним підприємствам:

- червень 2015 року: ТОВ «ОРІОНРЕМБУД» у сумі 11425,73 грн., СТОВ «КОЛОС» у сумі 15795 грн., ТОВ ВО «УКРСПЕЦЗАЛІЗШЛЯХБУД» у сумі 6336,6 грн., ПМП «УКРПРОМСЕРВІС» у сумі 2180 грн.;

Крім того, отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Буд-Про-Макс» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 17.06.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_74 , НОМЕР_75 , НОМЕР_76 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які у продовж липня 2015 року - лютого 2016 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою банківських пластикових карток. Так, у період з 18.06.15 року по 26.02.16 року знято готівки на загальну суму 14 106 тис. гривень.

Таким чином, у період з 20.05.2015 року по 26.02.2016 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно придбано ТОВ «Буд-Про-Макс» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку, внаслідок чого заподіяно матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 35737,33 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 20.05.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, залучив у м. Харкові ОСОБА_45 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Інтернешинал компані» (код за ЄДРПОУ 39688811).

Так, ОСОБА_46 , перебуваючи у невстановленому під час досудового розслідування місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Інтернешинал компані», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Інтернешинал компані», наказ про призначення себе директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

03.06.2015 року внесення змін до статуту ТОВ «Інтернешинал компані» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородського районного управління реєстраційної служби управління юстиції у Київській області за № 13341020000004722. Відповідно до статутних документів ТОВ «Інтернешинал компані» зареєстровано за адресою: Вишгородський район, с. Старі Петровці, вул. Князя Святослава,1.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Інтернешинал компані», на нового власника та директора ОСОБА_45 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 , перебуваючи за адресою АДРЕСА_2 , здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.06.2015 року по 01.07.2015 року, наступним підприємствам:

-червень 2015: ПП «ФАРАОН» у сумі 13965 грн., ТОВ «ААФТ» у сумі 44400 грн., ПП «ЕЛЕКТРОМЕХПРОМ» у сумі 2273,65 грн., ТОВ «НВП «ХАРКІВБУДКОМПЛЕКТ» у сумі 6433 грн., ТОВ «СТАНДАРТ-СЕРВІС» у сумі 2000 грн., ТОВ «ЗАВОД «АКВАРІУС» у сумі 55781,25 грн., ТОВ «ВВС СЕРВІС» (код за ЄДРПОУ 36053387) у сумі 17833,33 грн., ТОВ «КОМПАНІЯ «ЛЕКСФІН» у сумі 10666,67 грн., ТОВ МБМП «СКІФ» у сумі 8380,7 грн., ПП «ПІТОН» у сумі 4608 грн., ТОВ «ФАРАОН ГРУП» у сумі 8784 грн., ТОВ «ОЗПТО» у сумі 6616,67 грн., ТОВ «ІМПЕРА ГРУП» у сумі 21994,72 грн., ТОВ «УТС «АСТРА»" у сумі 13168,48 грн., ТОВ «КОНСТАНТА ВАГА» у сумі 3750 грн.

Крім того, отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Інтернешинал компані» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 19.06.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_77 , НОМЕР_78 , НОМЕР_79 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які у продовж червня 2015 року лютого 2016 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою банківських пластикових карток. Так, у період з 19.06.2015 року по 26.02.2016 року знято готівки на загальну суму 7067 тис. гривень.

Таким чином, у період з 20.05.2015 року по 26.02.2016 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно придбано ТОВ «Інтернешинал компані» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку, внаслідок чого заподіяно матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 220836,47 грн.

Продовжуючи свою злочину діяльність, ОСОБА_3 вирішив придбати (перереєструвати) на своє ім`я новий суб`єкт господарювання юридичну особу, тобто виступити формальним засновником та керівником підприємства, яке використовувати у подальшому для прикриття незаконної діяльності, яке полягало б у проведенні конвертації у готівку грошових коштів з рахунків підприємства особисто ОСОБА_3 або іншою особою за його дорученням, а також у безпідставному формуванні податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам контрагентам вигодонабувачам.

Так, реалізуючи свої злочинні наміри, 25.05.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою залучення підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі групи фіктивних підприємств, придбав ТОВ «Дасс-Системс» (код за ЄДРПОУ 39447829), оформивши договір купівлі-продажу частки у статутному капіталі, протоколи загальних зборів учасників з колишніми власниками підприємства та призначив на посаду директора себе самого.

26.05.2015 року внесення змін до статуту ТОВ «Дасс-Системс» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородської районної Реєстраційної служби Головного управління юстиції у Київській області за №10741020000051339. Відповідно до статутних документів ТОВ «Дасс-Системс» зареєстровано за адресою:м. Вишгород, вул. Шевченка, 2Д.

Отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Дасс-Системс» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 15.06.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_80 , НОМЕР_81 , НОМЕР_82 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які у продовж червня 2015 року березня 2016 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою банківських пластикових карток. Так, у період з 03.07.2015 року по 26.02.2016 року знято готівки на загальну суму 12 961 тис. гривень.

Печатка ТОВ «Дасс-Системс», реєстраційні та первинні бухгалтерські документи, відкриті банківські рахунки використовувались ОСОБА_3 для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку. Підприємство ТОВ «Дасс-Системс» перебувало платником податку на додану вартість у період з 01.12.2014 року по 20.05.2016 року, але податкова звітність з податку на додану вартість за період з 01.01.2015 року по 01.11.2015 року, подавалась до податкового органу без нарахувань.

Таким чином, у період з 23.02.2015 року по 27.07.2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно придбано ТОВ «Дасс-Системс» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам та для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 25.05.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, повторно залучив у м. Харкові ОСОБА_30 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Партнер Буд Гарант» (код за ЄДРПОУ 39454071).

ОСОБА_53 , перебуваючи у невстановленому під час досудового розслідування місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Партнер Буд Гарант», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Партнер Буд Гарант», наказ про призначення себе директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

02.06.2015 року внесення змін до статуту ТОВ «Партнер Буд Гарант» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородського районного управління реєстраційної служби управління юстиції у Київській області за №10681020000037524. Відповідно до статутних документів ТОВ «Партнер Буд Гарант» зареєстровано за адресою: м. Вишгород, вул. Шолуденка, 1.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Партнер Буд Гарант» на нового власника та директора ОСОБА_30 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 , перебуваючи за адресою АДРЕСА_2 , здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.05.2015 року по 01.12.2015 року наступним підприємствам:

-травень 2015 року: ПП «ТЕХНОІЗОЛ» у сумі 568000 грн.;

- червень 2015 року: ТОВ «ІМПУЛЬС» у сумі 8333,33 грн., ТОВ «ГАЗІНТЕРМ» у сумі 14322,4 грн., ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ОБЛАСНА СПІЛКА СПОЖИВЧИХ ТОВАРИСТВ у сумі 4357,4 грн., ТОВ «СПЕЦРЕМБУДСЕРВІС» у сумі 18511,87 грн., ПМП «УКРПРОМСЕРВІС» у сумі 6417,4 грн.;

- жовтень 2015 року: ТОВ «КВАНТ СВІТ» у сумі 100804,9 грн., ТОВ «СІСТЕМ МАКС ГРУП» у сумі 112267,6 грн., ТОВ «АЛЬМАК ТРЕЙД» у сумі 186600 грн.;

- листопад 2015 року: ТОВ «КВАНТ СВІТ» у сумі 244974,83 грн., ТОВ «ФОРВАРД ЛАЙФ» у сумі 169942 грн., ТОВ «АЛЬМАК ТРЕЙД» у сумі 166666,67 грн.

У подальшому, з метою ускладнення встановлення факту здійснення незаконної діяльності підприємства правоохоронними органами та притягнення до кримінальної відповідальності, 22.09.2015 року ОСОБА_3 підшукав у м. Харкові ОСОБА_62 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати директором підприємства ТОВ «Партнер Буд Гарант» та підписав наказ про призначення директора № 03 від 22.09.2015 року, протокол загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Партнер Буд Гарант», реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців. На підставі підписаних ОСОБА_63 документів, ОСОБА_3 внесено зміни до відомостей про керівника юридичної особи, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про призначення директором ТОВ «Партнер Буд Гарант» ОСОБА_62 , який насправді не мав жодного відношення до господарської діяльності підприємства.

Таким чином, у період з 25.05.2015 року по 01.02.2016 року описаним вище способом, ОСОБА_3 повторно придбано ТОВ «Партнер Буд Гарант» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 1601198,40 грн. що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 26.05.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі групи підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Запоріжжя копії документів, які містили персональні дані особи ОСОБА_64 , який не був обізнаний у злочинних намірах ОСОБА_3 , своєї згоди стати засновником та директором підприємства ТОВ «Ліндек Фінанс» (код за ЄДРПОУ 39706154) не давав та з ОСОБА_3 або іншими особами з приводу перереєстрації на його ім`я ТОВ «Ліндек Фінанс» ніколи не контактував.

У невстановленому під час досудового розслідування місці ОСОБА_3 вніс персональні дані ОСОБА_64 до протоколу загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Ліндек Фінанс», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Ліндек Фінанс», наказу про призначення ОСОБА_3 директором підприємства від 10.07.2016 року, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, які надав до Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

27.05.2015 року внесення змін до статуту ТОВ «Ліндек Фінанс» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Дніпровського району Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві за № 10671020000021770. Відповідно до статутних документів ТОВ «Ліндек Фінанс» зареєстровано за адресою: м. Київ, вул. Дніпровська набережна, 9 кв. 152.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Ліндек Фінанс» на нового директора ОСОБА_3 та власника ОСОБА_64 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 , перебуваючи за адресою АДРЕСА_2 , здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.05.2015 року по 01.06.2015 року, наступним підприємствам:

- травень 2015 року: ТОВ «НВК «ОРІОН» (код за ЄДРПОУ 39741513) у сумі 1116525,8 грн., ТОВ «ВЕГА-ПРОМ-ГРУП» (код за ЄДРПОУ 39742040) у сумі 576396,89 грн.

Крім того, отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Ліндек Фінанс» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 27.07.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_83 , НОМЕР_84 , НОМЕР_85 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які у продовж червня 2015 року березня 2016 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки інших фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою банківських пластикових карток. Так, у період з 30.07.2015 року по 17.12.2015 року знято готівки на загальну суму 3729 тис. грн.

У подальшому, з метою ускладнення встановлення факту здійснення незаконної діяльності підприємства правоохоронними органами та притягнення до кримінальної відповідальності, 22.09.2015 року ОСОБА_3 підшукав у м. Харкові у невстановленому місці документи з персональними даними ОСОБА_65 , які використав для складання наказу про призначення ОСОБА_65 директором ТОВ «Ліндек Фінанс», реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців. На підставі складених та підписаних ОСОБА_3 документів, внесено зміни до відомостей про керівника юридичної особи, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про призначення директором ТОВ «Ліндек Фінанс» ОСОБА_65 , яка насправді не мала жодного відношення до господарської діяльності підприємства.

Таким чином, у період з 25.05.2015 року по 17.12.2015 року описаним вище способом ОСОБА_3 повторно придбано ТОВ «Ліндек Фінанс» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 1692622,69 грн. що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочину діяльність, ОСОБА_3 вирішив придбати (перереєструвати) на своє ім`я новий суб`єкт господарювання - юридичну особу, тобто виступити формальним засновником та керівником підприємства, яке використовувати у подальшому для прикриття незаконної діяльності, яке полягало б у проведенні конвертації у готівку грошових коштів з рахунків підприємства особисто ОСОБА_3 або іншою особою за його дорученням, а також у безпідставному формуванні податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам контрагентам вигодонабувачам.

Так, реалізуючи свої злочинні наміри, 03.06.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою залучення підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі групи фіктивних підприємств, повторно, придбав ТОВ «Аймаган» (код за ЄДРПОУ 39619910), оформивши договір купівлі-продажу частки у статутному капіталі, протоколи загальних зборів учасників з колишніми власниками підприємства та призначив на посаду директора себе самого.

18.06.2015 року внесення змін до статуту ТОВ «Аймаган» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородської районної Реєстраційної служби Головного управління юстиції у Київській області за №13541020000005478. Відповідно до статутних документів ТОВ «Аймаган» зареєстровано за адресою: м. Вишгород, вул. Київська, 10.

Крім того, отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Аймаган» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 07.08.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_86 , НОМЕР_87 , НОМЕР_88 , НОМЕР_89 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які у продовж серпня 2015 року - лютого 2016 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою банківських пластикових карток. Так, у період з 08.08.2015 року по 26.02.2016 року знято готівки на загальну суму 9 574 тис. гривень.

Печатка ТОВ «Аймаган», реєстраційні та первинні бухгалтерські документи, відкриті банківські рахунки використовувались ОСОБА_3 для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку. Підприємство ТОВ «Аймаган» перебувало платником податку на додану вартість у період з 01.03.2015 року по 02.10.2015 року, але податкова звітність з податку на додану вартість за період з 01.03.2015 року по 01.11.2015 року до податкового органу не подавалась.

Таким чином, в період з 03.06.2015року по 26.02.2016 року описаним вище способом ОСОБА_3 повторно придбано ТОВ «Аймаган» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам та для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 04.06.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, повторно залучив у м. Харкові ОСОБА_66 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Експопоставка» (код за ЄДРПОУ 39828473).

Так, ОСОБА_67 , перебуваючи у невстановленому під час досудового розслідування місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Експопоставка», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Експопоставка», наказ про призначення себе директором підприємства, наказ про призначення ОСОБА_3 на посаду заступника директора з комерційних питань з правом підпису господарських, бухгалтерських та банківських документів, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

04.06.2015 року внесення змін до статуту ТОВ «Експопоставка» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородського районного управління реєстраційної служби управління юстиції у Київській області за №13341020000004815. Відповідно до статутних документів ТОВ «Експопоставка» зареєстровано за адресою: м. Вишгород, пр-т Шевченка, 2-д.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Експопоставка», на нового власника та директора ОСОБА_66 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 , перебуваючи за адресою АДРЕСА_2 , здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.05.2015 року по 01.12.2015 року, наступним підприємствам:

- серпень 2015 року: ТОВ «ДЕККОМ» у сумі 156970,17 грн., ПП «ЕЛКО» у сумі 78519,85 грн., ТОВ «КОМПРАДОР-ТРЕЙД» у сумі 5088,6 грн., ТОВ «СТАНДАРТ-СЕРВІС» у сумі 1533,4 грн., ТОВ «ЛЕА-Н» у сумі 123872,83 грн., ПП ТВФ «ПОРЦЕЛЯНА» у сумі 42817 грн., ТОВ ТД «БУДЕЛЕКТРОКАБЕЛЬ» у сумі 42100,08 грн., ТОВ «ДОХІАР» у сумі 25294,87 грн.;

- вересень 2015 року: ПП «КІРОВЕЦЬ-КОМПЛЕКТ» у сумі 5571 грн., ТОВ «ФОРВАРД ЛАЙФ» у сумі 273008,4 грн., ТОВ «ВІТАЛ І КО» у сумі 7902 грн., ТОВ «ОСВ ПРАКТИК» у сумі 8250грн., ТОВ «УРК «ТОВЕР» у сумі 33432 грн., ТОВ «БУДУКР-2015» у сумі 5477,02 грн., ТОВ «ГРІНТЕХНОЛОДЖИ» у сумі 3355,2 грн., ТОВ «КАБЕЛЬНИЙ ЗАВОД» у сумі 216450 грн., ТОВ «УКРАГРО-М» у сумі 1526,34 грн., ТОВ «ВБК «РОСБУД» у сумі 57630 грн., ТОВ «МЕТАЛЛУРГМОНТАЖ 207» у сумі 32637,8 грн., ТБК «БУДЕЛЕКТРОКАБЕЛЬ» у сумі 300815,34 грн., ТОВ «СПЕЦ-ПРОМ-СНАБ» у сумі 534497,2 грн., ПАТ «ВОЛНА» у сумі 13000 грн., ТОВ «МОСТОБУДДЕТАЛЬ КОМПЛЕКТ» у сумі 7250 грн., ПП «ХІММЕД-ПОСТАВКА» у сумі 26836 грн., ТОВ «ДОХІАР» у сумі 28948,56 грн., ТОВ «ДАЙРЕС» у сумі 682216,67 грн., ТОВ «ІНТОРГ КЕПІТАЛ» у сумі 125501,01 грн., ТОВ «ТЕПЛОЛОГІСТИК» у сумі 3207,61грн., ТОВ «ВОРТЕК-Україна» у сумі 6517,83 грн., ТОВ МБМП «СКІФ» у сумі 9998 грн., ТОВ «УКРТРАНСБРІКЕТ» у сумі 260147 грн., ТОВ «УКРАГРОАЛЬЯНС-2014» у сумі 2558,03 грн., ТОВ «КІТ-ТРЕЙД» у сумі 400000 грн., ПП «ГЛОСАР» у сумі 7122,96 грн., ТОВ «ФАР Україна» у сумі 9742,48 грн., ТОВ «ЮБС ГРУП» у сумі 385512 грн., ТОВ «Ф.Б.С. СЕРВІС» у сумі 2315 грн., ТОВ «АЛЬТ ГРУП» у сумі 261418,56 грн.;

- жовтень 2015 року: ТОВ «КОМПАНІЯ «ЛЕКСФІН» у сумі 3666,67 грн., ТОВ «ПРИНТ ЛАЙФ» у сумі 5233,33 грн., ДНДІ «УКРДІЦЕ» у сумі 100000 грн., ТОВ "ПАРТНЕР БУД ГАРАНТ" (код за ЄДРПОУ 39454071) у сумі 435036 грн., ТОВ «ІНВЕСТБУД СОЮЗ» у сумі 167592,67 грн., ТОВ «КВАНТ СВІТ» у сумі 279326 грн., ТОВ «ВІТА НОВА» у сумі 35766,27 грн., ТОВ «ФОРВАРД ЛАЙФ» у сумі 40280 грн., ТОВ «УКРПРОМБУД» у сумі 9400 грн., ТОВ «АЛІТ» у сумі 38678,38 грн., ТОВ «ЮБС ГРУП» у сумі 191978,6 грн., ТОВ «ПРОМЕЛЕКТРО» у сумі 8400 грн., ТОВ «АЛЬТ ГРУП» у сумі 76003,8 грн., ТОВ «РОДЕОН» у сумі 59612 грн., ТОВ «ГАМАСТРОЙ» у сумі 3289,5 грн., ТОВ «УКРАГРО-М» у сумі 15437,5 грн., ТОВ «ВБК «РОСБУД» у сумі 17167 грн., ТОВ «РЕМОНТНИК АМ» у сумі 40656,54 грн., ТОВ «СІТІ СІСТЕМС» у сумі 50000 грн., ТБК «БУДЕЛЕКТРОКАБЕЛЬ» у сумі 1692,63 грн., ТОВ «ЕЛМІКО» у сумі 32844,1 грн., ТОВ «ДОХІАР» у сумі 9250,7 грн., ТОВ «СОДРУЖЕСТВО» у сумі 22402,6 грн., ТОВ «АСКЕТ ШИППІНГ» у сумі 6897 грн., ТОВ «ТОЧКА РОСИ» у сумі 23332 грн., ТОВ «ФАР Україна» у сумі 7889,7 грн., ТОВ «УКРАГРОАЛЬЯНС-2014» у сумі 5636,97 грн., ТОВ «АЛЬМАК ТРЕЙД» у сумі 138023,67 грн.;

- листопад 2015 року: ВКП «ДНІПРОІНВАР» у сумі 51214 грн., ТОВ «СПЕЦЕНЕРГОМАШ» у сумі 5270 грн.

Крім того, отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Експопоставка» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 , на підставі наказу про призначення себе на посаду заступника директора з комерційних питань на ТОВ «Експопоставка», 22.09.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_90 , НОМЕР_91 , НОМЕР_92 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які упродовж липня 2015 року - листопада 2015 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки інших фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 . Так, у період з 23.09.2015 року по 03.11.2015 року проведено транзитних операцій по рахунку на загальну суму 12860 тис. грн.

Таким чином, в період з 04.06.2015 року по 01.12.2015 року описаним вище способом, ОСОБА_3 повторно придбано ТОВ «Експопоставка» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 6103299,15 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 04.06.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою створення підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Харкові копії документів з персональними даними ОСОБА_68 , які використав для первинної реєстрації на його ім`я як засновника та директора підприємства ТОВ «Фаворит-2015» (код за ЄДРПОУ 39828834).

Так, ОСОБА_3 підписав від імені ОСОБА_68 у невстановленому під час досудового розслідування місці протокол загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Фаворит-2015», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Фаворит-2015», наказ про призначення ОСОБА_68 директором підприємства, наказ про призначення ОСОБА_3 на посаду заступника директора з комерційних питань з правом підпису господарських, бухгалтерських та банківських документів, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

09.06.2015 року внесення змін до статуту ТОВ «Фаворит-2015» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородського районного управління реєстраційної служби управління юстиції у Київській області за №13341020000004820. Відповідно до статутних документів ТОВ «Фаворит-2015» зареєстровано за адресою: м. Вишгород, вул. Шолуденка, 1.

Після внесення відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про реєстрацію ТОВ «Фаворит-2015" на нового власника та директора ОСОБА_68 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами створеного підприємства та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 , перебуваючи за адресою АДРЕСА_2 , здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.08.2015 року по 01.12.2015 року, наступним підприємствам:

- серпень 2015 року: ТОВ «АЛЬМАК ТРЕЙД» у сумі 166666,66 грн.;

- жовтень 2015 року: ТОВ «УКРМАШХІМКОМПЛЕКТ-2013» у сумі 3966,6 грн., ТОВ «ІНЖИНІРИНГОВА КОМПАНІЯ «МЕГАБЕК» у сумі 17342,2 грн., ТОВ «ЮБС ГРУП» у сумі 85200 грн., ТОВ «СІСТЕМ МАКС ГРУП» у сумі 69000 грн., ТОВ «ІНВЕСТБУД СОЮЗ» у сумі 316693,8 грн., ТОВ «КВАНТ СВІТ» у сумі 254107,67 грн., ТБК «БУДЕЛЕКТРОКАБЕЛЬ» у сумі 105244,37 грн., ТОВ «РОДЕОН» у сумі 79266 грн., ТОВ «АЛЬМАК ТРЕЙД» у сумі 306700,67 грн., ТОВ «ПАРТНЕР БУД ГАРАНТ» у сумі 201940 грн., ТОВ «ІНТОРГ КЕПІТАЛ» у сумі 153496 грн., ПП «НАУКОВО ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ ЕНЕРГОСИЛА» у сумі 24723,96 грн., ТОВ «ОКВИЛАН» у сумі 160000 грн.;

- листопад 2015 року: ТОВ «УКРАГРО-М» у сумі 12708,6 грн., ТОВ «УКРАГРОАЛЬЯНС-2014» у сумі 7668,28 грн., ТОВ «ФОРВАРД ЛАЙФ» у сумі 60000 грн., ТОВ «ФІРМА «ПРОМГАЗТЕХНОЛОГІЯ» у сумі 8000 грн.

Крім того, отримавши печатку та реєстраційні документи створеного підприємства ТОВ «Фаворит-2015» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 30.09.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_93 , НОМЕР_94 , НОМЕР_95 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які у продовж вересня 2015 року лютого 2016 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою банківських пластикових карток. Так, у період з 30.09.2015 року по 16.03.2016 року здійснено транзитних перерахувань по рахунку на загальну суму 14994 тис.грн.

Таким чином, у період з 04.06.2015 року по 16.03.2016 року описаним вище способом, ОСОБА_3 повторно створено ТОВ «Фаворит-2015» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 1471923,34 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 04.06.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою створення підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Харкові копії документів з персональними даними ОСОБА_69 , які використав для первинної реєстрації на його ім`я, як засновника та директора підприємства, ТОВ «Стандарткомплектоптторг» (код за ЄДРПОУ 39828515).

Так, ОСОБА_3 підписав від імені ОСОБА_69 у невстановленому під час досудового розслідування місці протокол загальних зборів учасників про створення ТОВ «Стандарткомплектоптторг», наказ про призначення ОСОБА_69 директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства.

09.06.2015 року внесення змін до статуту ТОВ «Стандарткомплектоптторг» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородського районного управління реєстраційної служби управління юстиції у Київській області за № 13341020000004816. Відповідно до статутних документів ТОВ «Стандарткомплектоптторг» зареєстровано за адресою: м. Вишгород, вул. Шевченка, 9.

Після внесення відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про реєстрацію ТОВ «Стандарткомплектоптторг» на нового власника та директора ОСОБА_69 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами створеного підприємства, з метою ускладнення встановлення факту здійснення незаконної діяльності підприємства правоохоронними органами та притягнення до кримінальної відповідальності, 25.09.2015 ОСОБА_3 підшукав у м. Харкові у невстановленому місці документи з персональними даними ОСОБА_70 , які використав для складання наказу про призначення ОСОБА_70 директором ТОВ «Стандарткомплектоптторг», реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. На підставі складених та підписаних ОСОБА_3 документів, внесено зміни до відомостей про керівника юридичної особи, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про призначення директором ТОВ «Стандарткомплектоптторг» ОСОБА_70 , який насправді не мав жодного відношення до господарської діяльності підприємства.

У подальшому, отримавши печатку та реєстраційні документи створеного підприємства ТОВ «Стандарткомплектоптторг» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 08.12.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_96 , НОМЕР_97 , НОМЕР_98 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які у продовж грудня 2015 року - лютого 2016 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою банківських пластикових карток. Так, у період з 09.12.2015 року по 26.02.2016 року здійснено транзитних перерахувань по рахунку на загальну суму 20 795 тис. грн., з них на картковий рахунок для подальшого зняття готівкою через мережу банкоматів перераховано 3021 тис. грн.

Печатка ТОВ «Стандарткомплектоптторг», реєстраційні та первинні бухгалтерські документи, відкриті банківські рахунки використовувались ОСОБА_3 для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку. Підприємство ТОВ «Стандарткомплектоптторг» перебувало платником податку на додану вартість у період з 01.07.2015 року по 02.08.2016 року, але податкова звітність з податку на додану вартість за період з 01.09.2015 року по 01.08.2016 року до податкового органу подавалась від імені директора ОСОБА_70 без нарахувань.

Таким чином, у період з 04.06.2015 року по 26.02.2016 року описаним вище способом, ОСОБА_3 повторно придбано ТОВ «Стандарткомплектоптторг» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам та для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 04.06.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою створення підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Харкові копії документів з персональними даними ОСОБА_69 , які використав для первинної реєстрації на його ім`я, як засновника та директора підприємства, ТОВ «Стандарт-Сервіс-Плюс» (код за ЄДРПОУ 39828583).

Так, ОСОБА_3 підписав від імені ОСОБА_69 у невстановленому місці протокол загальних зборів учасників про створення ТОВ «Стандарт-Сервіс-Плюс», наказ про призначення ОСОБА_69 директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства.

09.06.2015 року внесення змін до статуту ТОВ «Стандарт-Сервіс-Плюс» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородського районного управління реєстраційної служби управління юстиції у Київській області за № 13341020000004817. Відповідно до статутних документів ТОВ «Стандарт-Сервіс-Плюс» зареєстровано за адресою: м. Вишгород, вул. Кургузова, 6А.

Після внесення відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про реєстрацію ТОВ «Стандарт-Сервіс-Плюс», на нового власника та директора ОСОБА_69 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами створеного підприємства, з метою ускладнення встановлення факту здійснення незаконної діяльності підприємства правоохоронними органами та притягнення до кримінальної відповідальності, 29.09.2015 року підшукав у м. Харкові у невстановленому місці документи з персональними даними ОСОБА_71 , які використав для складання наказу про призначення ОСОБА_71 директором ТОВ «Стандарт-Сервіс-Плюс», реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. На підставі складених та підписаних ОСОБА_3 документів, внесено зміни до відомостей про керівника юридичної особи, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про призначення директором ТОВ «Стандарт-Сервіс-Плюс» ОСОБА_71 , який насправді не мав жодного відношення до господарської діяльності підприємства.

У подальшому, отримавши печатку та реєстраційні документи створеного підприємства ТОВ «Стандарт-Сервіс-Плюс», та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 08.12.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_99 , НОМЕР_100 , НОМЕР_101 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які у продовж грудня 2015 року - лютого 2016 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою банківських пластикових карток. Так, у період з 09.12.2015 року по 24.02.2016 року здійснено транзитних перерахувань по рахунку на загальну суму 19585 тис. грн., з них на картковий рахунок для подальшого зняття готівкою через мережу банкоматів перераховано 2 893 тис. грн.

Печатка ТОВ «Стандарт-Сервіс-Плюс», реєстраційні та первинні бухгалтерські документи, відкриті банківські рахунки використовувались ОСОБА_3 для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку. Підприємство ТОВ «Стандарт-Сервіс-Плюс» перебувало платником податку на додану вартість у період з 01.07.2015 року по 22.09.2016 року, але податкова звітність з податку на додану вартість за період з 01.09.2015 року по 01.08.2016 року до податкового органу подавалась від імені директора ОСОБА_71 без нарахувань.

Таким чином, у період з 04.06.2015 року по 24.02.2016 року описаним вище способом, ОСОБА_3 , повторно придбано ТОВ «Стандарт-Сервіс-Плюс» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам контрагентам та для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 04.06.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою створення підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Харкові копії документів з персональними даними ОСОБА_72 , які використав для первинної реєстрації на його ім`я, як засновника та директора підприємства, ТОВ «Оптметхім-2015» (код за ЄДРПОУ 39828782).

Так, ОСОБА_3 підписав від імені ОСОБА_72 у невстановленому під час досудового розслідування місці протокол загальних зборів учасників про створення ТОВ «Оптметхім-2015», наказ про призначення ОСОБА_72 директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства.

09.06.2015 року внесення змін до статуту ТОВ «Оптметхім-2015» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородського районного управління реєстраційної служби управління юстиції у Київській області за №13341020000004819. Відповідно до статутних документів ТОВ «Оптметхім-2015» зареєстровано за адресою: м. Вишгород, вул. Набережна, 12/1.

Після внесення відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про реєстрацію ТОВ «Оптметхім-2015» на нового власника та директора ОСОБА_73 , ОСОБА_3 , отримавши печатку та реєстраційні документи створеного підприємства ТОВ «Оптметхім-2015» та виконуючи злочинні наміри, 08.12.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_102 , НОМЕР_103 , НОМЕР_104 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які у продовж грудня 2015 року - лютого 2016 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою банківських пластикових карток. Так, у період з 09.12.2015 року по 22.03.2016 року здійснено транзитних перерахувань по рахунку на загальну суму 21 112 тис.грн., з них на картковий рахунок для подальшого зняття готівкою через мережу банкоматів перераховано 300 тис. грн.

Після внесення відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про реєстрацію ТОВ «Оптметхім-2015» на нового власника та директора ОСОБА_72 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами створеного підприємства та виконуючи злочинні наміри, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств - контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.12.2015 року по 01.04.2016 року наступним підприємствам:

- грудень 2015 року: ТОВ «УКРСНАБ-ПАЛИВО» у сумі 55531,81 грн., КОЛЕКТИВНЕ ПІДПРИЄМСТВО №52 «ТЕРМОІЗОЛЯЦІЯ» у сумі 8602,89 грн., ТОВ «АГАТ ЛАБ» у сумі 32230,06 грн., ТОВ «УКРУНІВЕРСАЛ МАШ» у сумі 4484,52 грн., ТОВ «ЕЛЬКО ІНСТРУМЕНТ» у сумі 47354,8 грн., ТОВ «ТЕХРЕМБУД» у сумі 140946,63 грн., ТОВ «ЕЛЬТАІР» у сумі 14982,62 грн., ПП «УКРІНСТРУМЕНТ» у сумі 2589,88 грн., ПП «АЗОВІНСТРУМЕНТ» у сумі 3234,68 грн., ТОВ «ТРЕЙД-ОФІС» у сумі 29497,93 грн., ТОВ «АГЕНСТВО КОМПЛЕКСНОЇ БЕЗПЕКИ ГАЛЕОН» у сумі 13500 грн., ТОВ «ВОЛЛЕР» у сумі 114672,29 грн., ПП «КОМПАНІЯ «ГОЛД МІДЛ» у сумі 3684 грн., ТОВ «ТЕАТРАЛЬ» у сумі 23554,08 грн., ОСОБА_74 іпн. НОМЕР_105 у сумі 8950,1 грн., ТОВ «КРІПЛАТ Україна» у сумі 32561,4 грн., ТОВ «ВКФ ОМ» у сумі 2046,66 грн., ТОВ «ХЕЗ» у сумі 4776,8 грн., ТОВ «АКБ-ОФ БРІГ» у сумі 68645 грн., ТОВ «БВКФ «ТЕХНІКАБУД» у сумі 7776,41 грн., ТОВ «СТАН» у сумі 251537,43 грн., ТОВ «УКРПРОМ АЛЬЯНС» 18354 грн., ТОВ «ТД «БАЛКАНРЕЗИНОТЕХНІКА» у сумі 547249,2 грн., ТОВ «НЗ ТРАНС ЕКСПЕДИЦІЯ» у сумі 63198,4 грн., ТОВ «ВИДАВНИЧИЙ ДІМ «БАРДО» у сумі 11600 грн., ТОВ «СТЄКС» у сумі 36250 грн., ТОВ ФІРМА «СКАЛА» у сумі 21380 грн., ТОВ «ТПК УКРТОРГІМПОРТ» у сумі 1894150,77 грн., ТОВ «НТ ЦЕНТР ПРИКЛАДНОЇ НАУКИ І ТЕХНІКИ» у сумі 32000 грн., ПП «КАМ» у сумі 16546,66 грн., ОСОБА_75 у сумі 55278 грн., ТОВ «ЗООВЕТЕРИНАРНИЙ ЦЕНТР» у сумі 22500 грн., ТОВ «НВФ ААС» у сумі 32600 грн., ТОВ «ВИКАР ПЛЮС» у сумі 3527,8 грн., ТОВ «ІМПУЛЬС-2008» у сумі 301700 грн., ТОВ «ФІРМА «РІЧНА» у сумі 670146,48 грн., ТОВ «ПСВ-ЕНЕРГОПРОММОНТАЖ» у сумі 593922,84 грн., ПАТ «ЮЖЕНЕРГОБУД» у сумі 2778093,01 грн., ТОВ «УКРАБРАЗИВЦЕНТР» у сумі 3330 грн., ТОВ «КРАМЕНЕРГОКОМПЛЕКТ» у сумі 7413,32 грн., ТОВ «ЕКСКЛЮЗИВ ТРЕЙД» у сумі 140939,62 грн., ТОВ «ГРАДИЄНТ СВ» у сумі 84969,62 грн., ПФ «СТРОЙИНДУСТРИЯ» у сумі 25317,54 грн., МСП «АГРОБУД» у сумі 20532,48 грн., ТОВ «СИСТЕМА СЕРВІС» у сумі 166997 грн., ТОВ «Н-КАН-СЕРВІС ПЛЮС» у сумі 2360 грн., ТОВ «ГЕОСАТ ПЛЮС» у сумі 1936,19 грн., ТОВ «ТЕХНОАРМПРИБОР» у сумі 1628 грн., ТОВ «ГЕРМЕС 14» у сумі 10864,02 грн., ТОВ «ДНІПРОЕНЕРГОСІНТЕЗ» у сумі 170800,71 грн., ТОВ СФ «КОТЛОБУДСЕРВІС» у сумі 4873,56 грн., ТОВ «АКСІТЕРМ» у сумі 4737,6 грн., ТОВ «КОНТРОЛЬ ПРИЛАД» у сумі 5507 грн., ТОВ «ДОЛІНЬО ОБЛАДНАННЯ» у сумі 3201 грн., ПП «ГРОСБУХ» у сумі 3000 грн., ТОВ «МОНТАЖЕНЕРГОІНВЕСТ» у сумі 19096,67 грн., ТОВ «УНІВЕРСАЛТЕХСЕРВІС» у сумі 1180889,24 грн., ТОВ НВП «КВАНТ СЕРВІС» у сумі 180000 грн., ТОВ «ПІВКО-ТД» у сумі 105994 грн., ТОВ «РАО ДНІПРО» у сумі 4985,1 грн.;

- січень 2015 року:ТОВ «КОНТИНГЕНТ-79» у сумі 1106770,11 грн.;

- лютий 2015 року: ТОВ «ТД «ПАПІР» у сумі 10831,02 грн., ПОГ «СОЛОМІЯ» ЛООВГО «УСІ» у сумі 118337,95 грн., ТОВ «СТАТУС-ЛАЙМ» у сумі 45527,63 грн., ТОВ «ЛАЙЛА ЛЕОН» у сумі 15930,67 грн., ТОВ «АВІС ПРІНТ» у сумі 5000 грн., ТОВ «ІЗОБІЛІЄ ТМ І Д» у сумі 18927,33 грн., КП «ХАРКІВСЬКЕ РЕМОНТНО-БУДІВЕЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО» у сумі 15386 грн., ПРАТ «ПРОМАВТОМАТИКА» у сумі 65336,5 грн., ТОВ «НОВОТЕХЕЛЕКТРО» у сумі 6810,81 грн., ТОВ ФІРМА «ХАРКІВАГРОСНАБ» у сумі 79266,88 грн., ТОВ НВП «РЕМБУДСЕРВІС» у сумі 1755 грн., ТОВ «М-МЕТ» у сумі 50000 грн.,

- березень 2015року: ТОВ «ТРАНСБУДМАРКЕТ» у сумі 379360 грн.

Таким чином, у період з 04.06.2015року по 01.04.2016 року описаним вище способом ОСОБА_3 повторно створено ТОВ «Оптметхім-2015» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 11621411,07 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 13.07.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою створення підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Харкові копії документів з персональними даними ОСОБА_69 , які використав для придбання (перереєстрації) на його ім`я як засновника та директора підприємства СТОВ «Агровуд» (код за ЄДРПОУ 38038512).

Так, ОСОБА_3 підписав від імені ОСОБА_69 у невстановленому під час досудового розслідування місці протокол загальних зборів учасників про придбання СТОВ «Агровуд», наказ про призначення ОСОБА_69 директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства.

14.07.2015 року внесення змін до статуту СТОВ «Агровуд» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородського районного управління реєстраційної служби управління юстиції у Київській області за № 10441020000000463. Відповідно до статутних документів СТОВ «Агровуд» зареєстровано за адресою: АДРЕСА_5 .

Після внесення відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію СТОВ «Агровуд» на нового власника та директора ОСОБА_69 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, 29.07.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_106 , НОМЕР_107 , НОМЕР_108 , НОМЕР_109 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які у продовж серпня 2015 року - лютого 2016 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою банківських пластикових карток. Так, у період з 29.07.2015 року по 04.11.2015 року здійснено транзитних перерахувань по рахунку на загальну суму 84725 486 тис.грн.

У подальшому, з метою ускладнення встановлення факту здійснення незаконної діяльності підприємства правоохоронними органами та притягнення до кримінальної відповідальності, 08.09.2015 року ОСОБА_3 підшукав у м. Запоріжжя у невстановленому місці документи з персональними даними ОСОБА_76 іпн. НОМЕР_110 , які використав для складання наказу про призначення ОСОБА_76 наступним засновником та директором СТОВ «Агровуд», реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців. На підставі складених та підписаних ОСОБА_3 документів, внесено зміни до відомостей про керівника юридичної особи, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про призначення директором СТОВ «Агровуд» ОСОБА_76 , який насправді не мав жодного відношення до господарської діяльності підприємства.

Печатка СТОВ «Агровуд», реєстраційні та первинні бухгалтерські документи, відкриті банківські рахунки використовувались ОСОБА_3 для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку та для складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств - контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.08.2015 року по 01.10.2015 року наступним підприємствам:

- серпень 2015 року: ТОВ «ЛАНДІНГ» у сумі 273036,93 грн., ТОВ «ФЛАГМАН РМ» у сумі 41708,33 грн., ТОВ «ЮБС ГРУП» у сумі 61668 грн., ТОВ «ЕКСПОПОСТАВКА» у сумі 523215,03 грн., ТОВ «ФАВОРИТ-2015» у сумі 166765,5 грн., ТОВ «ПРОМАГРОТРЕСТ» у сумі 237500,1 грн., ТОВ «ГАЛЄОС» у сумі 10632,11 грн., ТОВ «КІТ-ТРЕЙД» у сумі 76100 грн., ТОВ «МЕРТА ГРУП» у сумі 1025781,17 грн., ТОВ «АЛЬФ ТРЕЙД» у сумі 541720,65 грн., ТОВ «ЕНЕРГОСПЕЦМЕТАЛ» у сумі 7402,96 грн., ТОВ «КВАНТ СВІТ» у сумі 58333,5 грн., ТОВ «УВТ-ЕКСПРЕС» у сумі 500053,5 грн., ТОВ «РУСТБУД-ОЗДОБЛЕННЯ» у сумі 166666,95 грн., ТОВ «СІСТЕМ МАКС ГРУП» у сумі 76603,05 грн., ТОВ «НОВОТЕХ-ЮГ» у сумі 344217,6 грн., ТОВ «ІНКОІНДУСТРІЯ» у сумі 770029,7 грн.;

- вересень 2015 року: ТОВ «ФЛАГМАН РМ» у сумі 1541875,53 грн., ТОВ «ОЙЛ К» у сумі 1333337,6 грн., ТОВ «ЕКВІТАС ЛАЙФ» у сумі 499999,96 грн., ТОВ «СЕМІВАСА» у сумі 666667,3 грн., ТОВ «САЛТІО» у сумі 1000012 грн., ТОВ «ВЛАСАН ТРЕЙД» у сумі 833342,9 грн., ТОВ «АГРОМОНТАЖНИК АТБ» у сумі 1333748 грн., ТОВ «ТРАНСПОРТТІР» у сумі 512593,9 грн., ТОВ «ТРІУМФ ТЕХНОЛОГІЇ» у сумі 166260 грн., ТОВ «БУД-ПІК» у сумі 1397852 грн., ТОВ «КАНДОР ЛТД» у сумі 583352 грн., ТОВ «МЕРТА ГРУП» у сумі 640913 грн., ТОВ «ЕКСПОПОСТАВКА» у сумі 3587128,17 грн., ТОВ «МІСЬКБУД-КОМПЛЕКТ» у сумі 1000006,8 грн.

Таким чином, в період з 23.07.2015 року по 26.02.2016 року описаним вище способом, ОСОБА_3 повторно придбано СТОВ «Агровуд» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку, внаслідок чого заподіяно матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 19994732,75 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 08.09.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою створення підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі групи підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, залучив у м. Харкові ОСОБА_30 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «Аверта» (код за ЄДРПОУ 39998940).

ОСОБА_53 , перебуваючи у невстановленому під час досудового розслідування місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол загальних зборів учасників про створення ТОВ «Аверта», наказ про призначення себе директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

09.09.2015 року створення ТОВ «Аверта» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП департаменту реєстрації Харківської міської ради за № 14801020000067160. Відповідно до статутних документів ТОВ «Аверта» зареєстровано за адресою: м. Харків, пр-тт Гагаріна, 7 оф. 1.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Аверта» на нового власника та директора ОСОБА_30 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, перебуваючи за адресою АДРЕСА_2 , здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств - контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.02.2016 року по 01.03.2016 року наступним підприємствам:

- лютий 2016 року: ТОВ «ТД «ПАПІР» у сумі 10831,02 грн., ПОГ «СОЛОМІЯ» ЛООВГО «УСІ» у сумі 118337,95 грн., ТОВ «СТАТУС-ЛАЙМ» у сумі 45527,63 грн., ТОВ «ЛАЙЛА ЛЕОН» у сумі 15930,67 грн., ТОВ «АВІС ПРІНТ» у сумі 5000 грн., ТОВ «ІЗОБІЛІЄ ТМ І Д» у сумі 18927,33 грн., КП «ХАРКІВСЬКЕ РЕМОНТНО-БУДІВЕЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО» у сумі 15386 грн., ПРАТ «ПРОМАВТОМАТИКА» у сумі 65336,5 грн., ТОВ «НОВОТЕХЕЛЕКТРО» у сумі 6810,81 грн., ТОВ ФІРМА «ХАРКІВАГРОСНАБ» у сумі 79266,88 грн., ТОВ НВП «РЕМБУДСЕРВІС» у сумі 1755 грн., ТОВ «М-МЕТ» у сумі 50000 грн.

Після внесення відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про реєстрацію ТОВ «Аверта» на власника та директора ОСОБА_30 , ОСОБА_3 , отримавши печатку та реєстраційні документи створеного підприємства ТОВ «Аверта», та виконуючи злочинні наміри, 14.01.2016 року відкрив поточний рахунок № НОМЕР_111 у АТ «Райффайзен Банк Аваль» МФО 380805, на який упродовж лютого 2016 року - березня 2016 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 . Так, у період з 11.02.2016 року по 29.03.2016 року здійснено транзитних перерахувань по рахунку на загальну суму 2552,5 тис. грн.

Таким чином, у період з 08.09.2015року по 29.03.2016 року описаним вище способом, ОСОБА_3 повторно створено ТОВ «Аверта» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, внаслідок чого заподіяно велику матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 433109,79 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 18.09.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, залучив у м. Харкові ОСОБА_45 , який не будучи обізнаним у злочинних намірах ОСОБА_3 , погодився стати засновником та директором підприємства ТОВ «УкрАльянс Трейд» (код за ЄДРПОУ 39898467).

Так, ОСОБА_46 , перебуваючи у невстановленому під час досудового розслідування місці, на прохання ОСОБА_3 , підписав протокол загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Укр Альянс Трейд», договір купівлі-продажу 100% частки в статутному капіталі ТОВ «Укр Альянс Трейд», наказ про призначення себе директором підприємства, реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, про зміст яких він не був обізнаний та наслідків своїх дій не усвідомлював.

24.09.2015 року внесення змін до статуту ТОВ «Укр Альянс Трейд» зареєстровано державним реєстратором ВДРЮОФОП Харківського міського управління юстиції за № 14801020000066618. Відповідно до статутних документів ТОВ «Укр Альянс Трейд» зареєстровано за адресою: м. Харків, вул. Маршала Батицького, 8.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців по перереєстрацію ТОВ «Укр Альянс Трейд» на нового власника та директора ОСОБА_45 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, перебуваючи за адресою м. Запоріжжя, вул. 40 років Радянської України, буд.90-а, кв.12, здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.09.2015 року по 01.12.2015 року наступним підприємствам:

- вересень 2015 року: ТОВ «БК «ДУОЛІТ» у сумі 12853,72 грн., ТОВ «ВІНДЕРРА» у сумі 93231,91 грн., ТОВ «УКР-САНТАНА» у сумі 54343,25 грн., ТОВ «ПРИРОДА-ТОРГ» у сумі 35789,36 грн.;

- жовтень 2015 року: ТОВ «БК «ДУОЛІТ» у сумі 47541,64 грн., ТОВ «ЛАГУНА 057» у сумі 192349,93 грн., ТОВ «ПРИРОДА-ТОРГ» у сумі 543320,63 грн., ТОВ «ВІНДЕРРА» у сумі 238731,99 грн., ТОВ «УКР-САНТАНА» у сумі 218128,86 грн.;

- листопад 2015 року: ТОВ «УКР-САНТАНА» у сумі 373924,87 грн., ТОВ «ВІНДЕРРА» у сумі 161753,05 грн., ТОВ «ПРИРОДА-ТОРГ» у сумі 515147,87 грн., ТОВ «БК «ДУОЛІТ» у сумі 133902,95 грн., ТОВ «ЛАГУНА 057» у сумі 279489,36 грн., ТОВ «РЕГІОН-ТРЕЙДИНГ» у сумі 191357,91 грн.;

- грудень 2015 року: ТОВ «БК «ДУОЛІТ» у сумі 241444,28 грн., ТОВ «ВІНДЕРРА» у сумі 203558,65 грн., ТОВ «АЛЬТТОР» у сумі 26889,45 грн., ТОВ «ЛАГУНА 057» у сумі 557148,21 грн., ТОВ «РЕГІОН-ТРЕЙДИНГ» у сумі 269036,61 грн., ТОВ «УКР-САНТАНА» у сумі 330636,14 грн.

Крім того, отримавши печатку та реєстраційні документи придбаного підприємства ТОВ «Укр. Альянс Рейд» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 30.09.2015 року відкрив поточний рахунок № НОМЕР_112 у АТ «Райффайзен Банк Аваль» МФО 380805, на який упродовж жовтня 2015 року лютого 2016 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 . Так, у період з 05.10.2015 року по 26.02.2016 року здійснено транзитних перерахувань по рахунку на загальну суму 29220 700 тис. грн.

Таким чином, у період з 18.09.2015 року по 26.02.2016 року описаним вище способом, ОСОБА_3 повторно придбано ТОВ «Укр Альянс Трейд» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку, внаслідок чого заподіяно матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 4489192,41 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 21.09.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою створення підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Харкові копії документів з персональними даними ОСОБА_77 , які використав для первинної реєстрації на його ім`я як засновника підприємства ТОВ «Еріда Інвест» (код за ЄДРПОУ 39429464).

Так, ОСОБА_3 підписав від імені ОСОБА_77 у невстановленому під час досудового розслідування місці протокол загальних зборів учасників про створення ТОВ «Еріда Інвест», реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, які надав до органів державної реєстрації.

07.10.2015 року реєстрація ТОВ «Еріда Інвест» в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців проведена державним реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородського районного управління реєстраційної служби управління юстиції у Київській області за №10741020000051135. Відповідно до статутних документів ТОВ «Еріда Інвест» зареєстровано за адресою: м. Вишгород, вул. Шевченка, 1.

Після внесення відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про реєстрацію ТОВ «Еріда Інвест» на нового власника ОСОБА_78 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами створеного підприємства, з метою ускладнення встановлення факту здійснення незаконної діяльності підприємства правоохоронними органами та притягнення до кримінальної відповідальності, 22.09.2015 року ОСОБА_3 підшукав у м. Харкові у невстановленому місці документи з персональними даними ОСОБА_79 , які використав для складання наказу про призначення ОСОБА_79 директором ТОВ «Еріда Інвест», реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. На підставі складених та підписаних ОСОБА_3 документів, внесено зміни до відомостей про керівника юридичної особи, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про призначення директором ТОВ «Еріда Інвест» ОСОБА_79 , яка насправді не мала жодного відношення до господарської діяльності підприємства.

У подальшому, отримавши печатку та реєстраційні документи створеного підприємства ТОВ «Еріда Інвест» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 27.01.2016 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_113 , НОМЕР_114 , НОМЕР_115 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які упродовж січня 2016 року березня 2016 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою банківських пластикових карток. Так, у період з 28.01.2016 року по 04.03.2016 року здійснено транзитних перерахувань по рахунку на загальну суму 18 487 тис. грн., з них на картковий рахунок для подальшого зняття готівкою через мережу банкоматів перераховано 1 200 тис. грн.

Печатка ТОВ «Еріда Інвест», реєстраційні та первинні бухгалтерські документи, відкриті банківські рахунки використовувались ОСОБА_3 для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку. Підприємство ТОВ «Еріда Інвест» перебувало платником податку на додану вартість у період з 01.11.2014 року по 27.11.2015 року, але податкова звітність з податку на додану вартість за період з 01.11.2014 року по 27.11.2015 року до податкового органу не подавалась.

Таким чином, у період з 21.09.2015 року по 04.03.2016 року описаним вище способом, ОСОБА_3 повторно придбано ТОВ «Еріда Інвест» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам та для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 21.10.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Запоріжжя копії документів з персональними даними ОСОБА_80 , які використав для придбання (перереєстрації) на його ім`я як засновника та директора підприємства ТОВ «Компанія Бізнесінвест» (код за ЄДРПОУ 39784337).

Так, ОСОБА_3 , перебуваючи за адресою АДРЕСА_2 , підписав від імені ОСОБА_80 протокол загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Компанія Бізнесінвест», реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, які надав до органів державної реєстрації.

22.10.2015 року перереєстрація ТОВ «Компанія Бізнесінвест» в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців проведена реєстратором ВДРЮОФОП Вишгородського районного управління реєстраційної служби управління юстиції у Київській області за №10741020000054164. Відповідно до статутних документів ТОВ «Компанія Бізнесінвест» зареєстровано за адресою: Вишгородський район, с. Лебедівка, вул. Леніна, 1.

Після внесення відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Компанія Бізнесінвест» на нового власника та директора ОСОБА_80 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства ТОВ «Компанія Бізнесінвест» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 10.12.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_116 , НОМЕР_117 , НОМЕР_118 , НОМЕР_119 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які упродовж грудня 2015 року - березня 2016 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою банківських пластикових карток. Так, у період з 10.12.2015 року по 02.03.2016 року здійснено транзитних перерахувань по рахунку на загальну суму 10 660 тис. грн., з них на картковий рахунок для подальшого зняття готівкою через мережу банкоматів перераховано 5 561 тис. грн.

Печатка ТОВ «Компанія Бізнесінвест», реєстраційні та первинні бухгалтерські документи, відкриті банківські рахунки використовувались ОСОБА_3 для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку. Підприємство ТОВ «Компанія Бізнесінвест» зареєстровано платником податку на додану вартість у період з 01.02.2016року по 22.06.2016 року, але податкова звітність з податку на додану вартість за період з 01.02.2016 року по 01.07.2016 року до податкового органу не подавалась.

Таким чином, у період з 21.10.2015 року по 02.03.2016 року описаним вище способом, ОСОБА_3 повторно придбано ТОВ «Компанія Бізнесінвест» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам та для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 13.11.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Запоріжжя копії документів з персональними даними ОСОБА_81 , які використав для придбання (перереєстрації) на його ім`я як засновника та директора підприємства ТОВ «Укрінвест 2015» (код за ЄДРПОУ 39991222).

Так, ОСОБА_3 , знаходячись за адресою АДРЕСА_2 , підписав від імені ОСОБА_81 протокол загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Укрінвест 2015», реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, які надав їх до органів державної реєстрації.

19.11.2015 року перереєстрація ТОВ «Укрінвест 2015» в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців проведена державним реєстратором ВДРЮОФОП Ірпінського міського управління реєстраційної служби управління юстиції у Київській області за № 13571020000004091. Відповідно до статутних документів ТОВ «Укрінвест 2015» зареєстровано за адресою: м. Ірпінь, вул. Суворова, 1.

Після внесення відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Укрінвест 2015» на нового власника та директора ОСОБА_82 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства ТОВ «Укрінвест 2015» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 26.11.2015 року відкрив поточні рахунки № НОМЕР_120 , НОМЕР_121 , НОМЕР_122 у ПАТ «Сбербанк» МФО 320627, на які упродовж грудня 2015 року - березня 2016 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою банківських пластикових карток. Так, у період з 08.02.2016 року по 25.02.2016 року здійснено транзитних перерахувань по рахунку на загальну суму 8 384 тис. грн., з них на картковий рахунок для подальшого зняття готівкою через мережу банкоматів перераховано 3 381 тис. грн.

Печатка ТОВ «Укрінвест 2015», реєстраційні та первинні бухгалтерські документи, відкриті банківські рахунки використовувались ОСОБА_3 для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку. Підприємство ТОВ «Укрінвест 2015» зареєстровано платником податку на додану вартість у період з 01.10.2015 року по 05.03.2016 року, але податкова звітність з податку на додану вартість за період з 01.10.2015 року по 01.01.2016 року до податкового органу не подавалась.

Таким чином, у період з 13.11.2015 року по 25.02.2016 року описаним вище способом, ОСОБА_3 повторно придбано ТОВ «Укрінвест 2015» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам та для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 11.12.2015 року ОСОБА_3 , маючи умисел на зайняття незаконною діяльністю пов`язаною з фіктивним підприємництвом, діючи повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б діяло у складі підконтрольних фіктивних підприємств та було зареєстровано на особу, яка не усвідомлювала власної ролі у злочинній схемі та не обізнану у господарській діяльності, підшукав у м. Запоріжжя копії документів з персональними даними ОСОБА_83 , які використав для придбання (перереєстрації) на його ім`я як засновника та директора підприємства ТОВ «Інтернетбізнесконсалтінг-2012» (код за ЄДРПОУ 37094651).

Так, ОСОБА_3 , перебуваючи за адресою АДРЕСА_2 , підписав від імені ОСОБА_83 протокол загальних зборів учасників про придбання ТОВ «Інтернетбізнесконсалтінг-2012», реєстраційні картки (форма 4) про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та Статут вказаного підприємства, які надав до органів державної реєстрації.

14.12.2015 року перереєстрація ТОВ «Інтернетбізнесконсалтінг-2012» в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців проведена державним реєстратором ВДРЮОФОП реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції за № 14801020000047064. Відповідно до статутних документів ТОВ «Інтернетбізнесконсалтінг-2012» зареєстровано за адресою: м. Харків, майдан Повстання, 2 корп. Б-4, оф. 15-1-15-9.

Після внесення відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Інтернетбізнесконсалтінг-2012» на нового власника та директора ОСОБА_83 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства ТОВ «Інтернетбізнесконсалтінг-2012» та виконуючи злочинні наміри, ОСОБА_3 17.12.2015 року відкрив поточний рахунок № НОМЕР_123 у АТ «Райффайзен Банк Аваль» МФО 380805, на який упродовж грудня 2015 року - березня 2016 року надходили кошти від інших підконтрольних ОСОБА_3 суб`єктів господарювання та реально діючих суб`єктів господарської діяльності від безтоварних операцій в якості оплати товарів, робіт, послуг, які перераховувались на рахунки фіктивних підприємств підконтрольних ОСОБА_3 , а також знімались ОСОБА_3 за допомогою банківських пластикових карток. Так, у період з 25.12.2015 року по 04.02.2016 року здійснено транзитних перерахувань по рахунку на загальну суму 16 648 тис. грн.

Після внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію ТОВ «Інтернетбізнесконсалтінг-2012» на нового власника та директора ОСОБА_84 , ОСОБА_3 , заволодівши печаткою та реєстраційними документами придбаного підприємства та виконуючи злочинні наміри, перебуваючи за адресою АДРЕСА_2 , здійснював складання первинних бухгалтерських документів щодо безтоварних операцій, які надавали право службовим особам підприємств контрагентів на відображення незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість за період з 01.12.2015 року по 01.02.2016 року, наступним підприємствам:

- грудень 2015 року: ТОВ «РЕГІОН-ТРЕЙДИНГ» у сумі 199512,12 грн., ТОВ «АЛЬТТОР» у сумі 91541,54 грн., ТОВ «УКР-САНТАНА» у сумі 94089,38 грн., ТОВ «ВІНДЕРРА» у сумі 687931,71 грн.;

- січень 2016 року: ТОВ «РЕГІОН-ТРЕЙДИНГ» у сумі 12636,04 грн., ТОВ «АЛЬТТОР» у сумі 1177605,67 грн., ТОВ «ЛАГУНА 057» у сумі 15800 грн., ТОВ «УКР-САНТАНА» у сумі 25200,74 грн., ПП «СТК» у сумі 16692,7 грн.

Таким чином, в період з 13.11.2015 року по 25.02.2016 року описаним вище способом, ОСОБА_3 повторно придбано ТОВ «Інтернетбізнесконсалтінг-2012» та забезпечено прикриття незаконної діяльності по формуванню безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, для здійснення незаконної фіктивної діяльності з проведення транзитних безтоварних операцій по банківських рахунках та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку, внаслідок чого заподіяно матеріальну шкоду державі у вигляді ненадходження податку на додану вартість на суму 1208987,22 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 вину у вчиненні ним злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 205КК України, визнав у повному обсязі, щиро розкаявся у скоєному, підтвердив обставини, що викладені в обвинувальному акті щодо часу та місця скоєння інкримінованих ним злочинів. Зокрема, зазначив, що дійсно у період з 2013-2015 роки включно ним особисто, а також за допомогою підшуканих ним осіб, було зареєстровано та придбано суб`єкти підприємницької діяльності з метою зайняття фіктивною підприємницькою діяльністю. За даний період ним було зареєстровано 52 фіктивних суб`єктів підприємницької діяльності, назви яких зазначено в обвинувальному акті і ним не оспорюються. Данні підприємства створювалися ним для створення видимості законної діяльності та прикриття незаконної діяльності у формуванні податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки. В більшості ці операції були безтоварні. Осіб, на яких він реєстрував підприємства він підшукував самостійно у різних регіонах України, і відповідно реєстрація підприємств відбувалася у різних регіонах. Свою діяльність він здійснював знаходячись у місті Запоріжжі. Осіб, на яких він здійснював реєстрацію фіктивних підприємств, про свої наміри він не повідомляв. Печатки, реєстраційні та статутні документи всіх підприємств знаходилися у нього.

Показання обвинуваченого ОСОБА_3 відповідають фактичним обставинам кримінального провадження і ніким із його учасників не оспорюються.

Враховуючи те, що обвинувачений та інші учасники кримінального провадження не оспорюють всі фактичні обставини справи і судом встановлено, що вони правильно розуміють зміст цих обставин, відсутні будь-які сумніви у добровільності та істинності їх позиції, суд, роз`яснивши учасникам процесу положення ч. 3 ст. 349 КПК України, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку, провів судове слідство у справі щодо всіх фактичних обставин із застосуванням правил ч. 3 ст. 349, ст. 351 КПК України, визнавши недоцільним дослідження в цій частині інших доказів по справі, окрім допиту обвинуваченого.

Розглянувши кримінальне провадження в межах пред`явленого обвинувачення, допитавши у судовому засіданні ОСОБА_3 , суд вважає, що його винуватість є доведеною, та його дії слід кваліфікувати за ч. 2 ст. 205 КК України, як фіктивне підприємництво, тобто створення та придбання суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене повторно, та за ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 205 КК України, як фіктивне підприємництво, тобто створення та придбання суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене повторно у співучасті з іншими особами.

При призначенні ОСОБА_3 покарання, суд керується вимогами ст. 65 КК України, роз`ясненнями пунктів 1, 2, 5 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 7 від 24 жовтня 2003 року «Про практику призначення судами кримінального покарання», враховує характер і ступінь тяжкості скоєних злочинів, які закон відносить до злочинів середньої тяжкості, його наслідки, обставини справи, особу обвинуваченого, який повністю визнав вину, розкаявся у вчиненому, його вік та стан здоров`я, згідно довідок на обліку у лікаря нарколога та психіатра не перебуває, сімейний стан не одружений, має на утриманні трьох дітей: ОСОБА_85 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_86 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_87 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , офіційно не працює, раніше судимий за вчинення аналогічних злочинів, має постійне місце проживання та місце реєстрації, поведінку обвинуваченого після скоєного злочину та підчас судового розгляду кримінального провадження.

При цьому, суд також враховує, що відповідно до ст. 50 КК України покарання є заходом примусу та полягає в передбаченому законом обмеженні прав та свобод засудженого та у відповідності до ч. 2 ст. 50 КК України має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових злочинів як засудженими, так і іншими особами.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченого ОСОБА_3 суд визнає визнання вини, його щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого ОСОБА_3 , судом не встановлено.

Приймаючи до уваги вищевикладене, з урахуванням особи винного, враховуючи думку прокурора щодо призначення обвинуваченому покарання, суд, зурахуванням загальних засад призначення покарання, а саме, законності, справедливості, обґрунтованості та індивідуалізації покарання, приходить до висновку про необхідність призначення обвинуваченому покарання у виді штрафу в межах санкцій інкримінованих йому злочинів, а саме за ч. 2 ст. 205 КК України у вигляді 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що дорівнює 68000 грн. та за ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 205 КК України у вигляді 4700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що дорівнює 79900 грн. Остаточне покарання обвинуваченому слід призначити із застосування положення ч. 1 ст. 70 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим.

Приймаючи до уваги матеріальний стан обвинуваченого, перебування на його утриманні трьох малолітніх дітей, суд вважає за можливе розстрочити сплату штрафу рівними частинами на вісім місяців, застосувавши положення ч. 4 ст. 53 КК України.

Згідно матеріалів кримінального провадження, до обвинуваченого ОСОБА_3 запобіжний захід не застосовувався, відсутні також підстави і для обрання запобіжного заходу судом.

Цивільний позов по справі не заявлено.

Процесуальні витрати по справі відсутні

Долю речових доказів необхідно вирішити у відповідності з вимогами ст. 100 КПК України.

Арешти на рахунки підприємств, які накладені в ході досудового розслідування кримінального провадження на підставі ухвал слідчого судді підлягають скасуванню на підставі ч. 4 ст. 174 КПК України, оскільки цивільний позов по справі не заявлено, покарання у вигляді конфіскації майна судом не призначалося, а підстави для застосування спеціальної конфіскації у провадженні відсутні.

Керуючись ст. ст. 349, 366-368, 369-371, 373-374, 376, 395 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 205 КК України та призначити йому наступне покарання:

-за ч. 2 ст. 205 КК України у виді штрафу в розмірі 4 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 68000 (шістдесят вісім тисяч) гривень;

-за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205 КК України у виді штрафу в розмірі 4700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 79900 (сімдесят дев`ять тисяч дев`ятсот) гривень.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, призначити ОСОБА_3 остаточне покарання у виді штрафу в розмірі 4700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 79900 (сімдесят дев`ять тисяч дев`ятсот) гривень.

Розстрочити виплату штрафу відповідно до ст. 53 КК України на вісім місяців рівними частинами по 9987 грн. 50 коп. щомісячно, розпочавши його сплату з дня набрання вироком законної сили.

Вирок Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 28.01.2016 року виконувати самостійно.

Речові докази:

-електронні носії - CD-R диски з даними про рух коштів по банківських рахунках та документи вилучені у Філії ЗРУ AT «Банк Фінанси та Кредит» щодо підприємств: ТОВ «Б.Б.Д» на 114 аркушах; ТОВ «Інтерком Груп» на 72 аркушах; ТОВ «ТД «ОГК» на 76 аркушах; ТОВ «Стелс консталтінг» на 36 аркушах; ТОВ «Велес Інвест 2010» на 33 аркушах; по рахунку ОСОБА_3 на 32 аркушах; ПП«Гермес-7» на 82 аркушах; ТОВ «Іновест Буд» на 72 аркушах; ТОВ «Ереданс» на 19 аркушах; ТОВ «Блауграна РК» на 48 аркушах; ТОВ «Артемія Запчастина» на 48 аркушах, які долучені до матеріалів кримінального провадження залишити в матеріалах кримінального провадження № 32015080000000077;

-електроні носії - CD-R диски з даними про рух коштів по банківських рахунках та документи вилучені у ПАТ «Сбербанк» щодо підприємств ТОВ «Інтернешинал компані», ТОВ «Форті Груп», ТОВ «Фаворит-2015», ТОВ «Укрінвест 2015», ТОВ «Укркомюа», ТОВ «Укрбазіс Лтд», ТОВ «Стандарткомплектоптторг», ТОВ «Стандарт-Сервіс- Плюс», ТОВ «Променерджи», ТОВ «Партнер Буд Гарант», ТОВ «Оптметхім-2015», ТОВ «Ліндек Фінанс», ТОВ «Компанія Бізнесінвест», ТОВ «Еріда Інвест», ТОВ «Еллада Ком», ТОВ «Експопоставка», ТОВ «Екопродторг Груп», ТОВ «Дасс-Системс», ТОВ «Буд-Про- Макс», ТОВ «Аймаган», ТОВ «Альфа Бізнес Лімітед», ТОВ «Доміант», СТОВ «Агровуд», які долучені до матеріалів кримінального провадження залишити в матеріалах кримінального провадження № 32015080000000077;

-електроні носії - CD-R диски з даними про рух коштів по банківських рахунках та документи вилучені у банківських установах щодо підприємств: ТОВ «Б.Б.Д.» у AT «УкрЕксімБанк», ТОВ «Б.Б.Д.». у AT «ОТП Банк», ТОВ «Інтерком Груп» у AT «МетаБанк», ТОВ «Інтерком Груп» у AT «Банк «Золоті Ворота», ТОВ «Аверта», ТОВ «УкральянсТрейд», ТОВ «Інтернетбізнесконсалтінг-2012» у AT «РайффайзенБанк Аваль», ТОВ «КВКТрейд Груп» у ПАТ «Классик Банк», ТОВ «Радимир» у ПАТ «АльфаБанк», ТОВ «Радимир» у AT «УкрСибБанк», ТОВ «ПартнерБудГарант» у AT «УкрГазбанк» у ПрАТ «Київстар», ТОВ «Промєвро Лтд» у AT «ОТП Банк», ТОВ «Продспецпостач» у AT «ОТП Банк», ТОВ «Торрін» у AT «ОТП Банк», ТОВ «ЕкспресТехнолоджиГруп» у AT «ОТП Банк», ТОВ «Блауграна РК» У ПАТ КБ «Надра», ТОВ «ТД «ОГК» у ПАТ КБ «Надра», ТОВ «ТД «ОГК» у ПАТ КБ «Стандарт», ТОВ «Артемія Запчастина» у AT «ОТП Банк», ТОВ «Артемія Запчастина» у AT КБ «Надра», ТОВ «Артемія Запчастина» у ПАТ КБ «Стандарт», ТОВ «Іновест Буд» по AT «ОТП Банк», ТОВ «Арена-Євробуд» у ПАТ «АльфаБанк», ТОВ «Білонга Інк» у ПАТ «АльфаБанк», ТОВ «Укрбазіс Лтд» у ПАТ «АльфаБанк», ТОВ «Альфа Бізнес Сістемз» у ПАТ «АльфаБанк», ТОВ «Альвіс С» у ПАТ «Терра Банк», ТОВ «Альтера Лімітед» у ПАТ «Євробанк», які долучені до матеріалів кримінального провадження залишити в матеріалах кримінального провадження № 32015080000000077;

-реєстраційні та статутні документи та відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців у органах державної реєстрації підприємств: ТОВ «Альвіс Є» (код ЄДРПОУ 39054268), ТОВ «Ереданс» (код ЄДРПОУ 39061778), ТОВ «ТД «ОГК» (код за ЄДРПОУ 36374360), ТОВ «Блауграна РК» (код за ЄДРПОУ 37997809), ТОВ «Велес Інвест 2010» (код за ЄДРПОУ 39161167), ТОВ «СтелС Консалтінг» (код за ЄДРПОУ 39248724), ТОВ «КВКТрейдгруп (код за ЄДРПОУ 39121847), ТОВ «Інтерком Груп» (код за ЄДРПОУ 38382347), ТОВ «Б.Б.Д.» (код за ЄДРПОУ 36491098), ТОВ «Іновест Буд» (код за ЄДРГІОУ 39198202), ТОВ «Радимир» (код за ЄДРПОУ 39433858), ТОВ «Альфа Бізнес Лімітед» (код за ЄДРПОУ 39369531), ТОВ «Арена-Євробуд» (код за ЄДРПОУ 39463861), ТОВ «Білонга Інк» (код за ЄДРПОУ 39454244), ТОВ «Укрбазіс Лтд» (код за ЄДРПОУ 39463823), ТОВ "Продтех Експорт» (код за ЄДРПОУ 39245849), ТОВ «Ліндек Фінанс» (код за ЄДРПОУ 39706154), ТОВ «Укрінвест 2015» (код за ЄДРПОУ 39991222), ТОВ «Торрін» (код за ЄДРПОУ 39432750), ПП «Гермес-7» (код за ЄДРПОУ 34440970), ТОВ «Артемія Запчастина» (код за ЄДРПОУ 37997903), які долучені до матеріалів кримінального провадження залишити в матеріалах кримінального провадження № 32015080000000077;

-документи, які витребувані від податкових інспекцій за місцем реєстрації ТОВ «Велес Інвест 2010» (код за ЄДРПОУ 39161167), ТОВ «Стеле Консалтінг» (код за ЄДРПОУ 39248724), ТОВ «КВКТрейдгруп (код за ЄДРПОУ 39121847), ТОВ «Б.Б.Д.» (код за ЄДРПОУ 36491098), ТОВ «Іновест Буд» (код за ЄДРПОУ 39198202), долучені до матеріалів кримінального провадження залишити в матеріалах кримінального провадження № 32015080000000077;

-матеріали аналітичних досліджень відносно ТОВ «Велес Інвест 2010» (код за ЄДРПОУ 39161167), ТОВ «Б.Б.Д.» (код за ЄДРПОУ 36491098), ТОВ «Іновест Буд» і (код за ЄДРПОУ 39198202), ТОВ «Альфа Бізнес Лімітед» (код за ЄДРПОУ 39369531), проведені співробітниками управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС у Запорізькій області - залишити в матеріалах кримінального провадження № 32015080000000077;

-матеріали тимчасових доступів, які проведені у КУА «Славутич -Інвест», ТОВ «Вектор -Інвест», ТОВ «ГудвіллБрок», ВО «Запоріжресурс», ТОВ «Техсоюз-2004», ТОВ «ЗМРК», долучені до матеріалів кримінального провадження залишити в матеріалах кримінального провадження № 32015080000000077;

-матеріали отримані у результаті проведення негласних слідчих (розшукових) дій у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж по т.м. НОМЕР_124 ОСОБА_3 : протоколи про результати проведення НСРД на 24 аркушах та DVD-R диски №47 від 16.02.16, № 53 від 04.02.216, №2 від 20.01.16, № 12 від 21.01.16, №28 від 27.01.16, № 38 від 04.02.16, долучені до матеріалів кримінального провадження залишити в матеріалах кримінального провадження № 32015080000000077;

-реєстраційні, статутні документи ТОВ «Інтерсіті МК» ЄДРПОУ 39410610, ТОВ «Альфа Бізнес Лімітед» ЄДРПОУ 39369531, ТОВ «Фаворит-2015» ЄДРПОУ 39828834, ТОВ «Білонга Інк» ЄДРПОУ 39454244, документи про відкриття банківських рахунків ТОВ «Інтерсіті МК» ЄДРПОУ 39410610, ТОВ «Альфа Бізнес Лімітед» ЄДРПОУ 39369531, ТОВ «Фаворит-2015» ЄДРПОУ 39828834, ТОВ «Білонга Інк» ЄДРПОУ 39454244 на 330 аркушах, CD-R диски у білих паперових конвертах, кожен з яких містить файли з назвою «Key-6.dat», які є електронними ключами для надання електронної звітності до податкового органу від ТОВ «Інтерсіті МК» ЄДРПОУ 39410610, ТОВ «Альфа Бізнес Лімітед» ЄДРПОУ 39369531, ТОВ «Фаворит-2015» ЄДРПОУ 39828834, ТОВ «Білонга Інк» ЄДРПОУ 39454244; печатки ТОВ «Інтерсіті МК» ЄДРПОУ 39410610, ТОВ «Альфа Бізнес Лімітед» ЄДРПОУ 39369531, ТОВ «Фаворит-2015» ЄДРПОУ 39828834, ТОВ «Білонга Інк» ЄДРПОУ 39454244; реєстраційні, статутні документи ТОВ «Інтерсіті МК» ЄДРПОУ 39410610, ТОВ «Альфа Бізнес Лімітед» ЄДРПОУ 39369531, ТОВ «Фаворит-2015» ЄДРПОУ 39828834, ТОВ «Білонга Інк» ЄДРПОУ 39454244, документи про відкриття банківських рахунків ТОВ «Інтерсіті МК» ЄДРПОУ 39410610, ТОВ «Альфа Бізнес Лімітед» ЄДРПОУ 39369531, ТОВ «Фаворит-2015» ЄДРПОУ 39828834, ТОВ «Білонга Інк» ЄДРПОУ 39454244, долучені до матеріалів кримінального провадження залишити в матеріалах кримінального провадження № 32015080000000077.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківському рахунку ТОВ «Аймаган» (код за ЄДРПОУ 39619910) № НОМЕР_125 , відкритому у ПАТ «Банк Кредит Дніпро» (МФО 305749), розташованого за адресою: 01601, м. Київ, вул. Мечникова, 3. - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківському рахунку ТОВ «Аверта» (код за ЄДРПОУ 39998940) № НОМЕР_111 , відкритому у ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» у м. Києві (МФО 380805), адреса: м. Київ, вул. Лескова, 9 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківському рахунку ТОВ «Укр Альянс Трейд» (код за ЄДРПОУ 39898467) № НОМЕР_126 відкритому у АТ «Артем Банк» (МФО 300885), адреса: м. Київ, вул. Артема, 103 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківському рахунку ТОВ «Інтернетбізнесконсалтінг-2012» (код за ЄДРПОУ 37094651) № НОМЕР_123 , відкритому у ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» у м. Києві (МФО 380805), адреса: м. Київ, вул. Лескова, 9 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківському рахунку ТОВ «Укр Альянс Трейд» (код за ЄДРПОУ 39898467) № НОМЕР_112 , відкритому у ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» у м. Києві (МФО 380805), адреса: м. Київ, вул. Лескова, 9 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківському рахунку ТОВ «Партнер Буд Гарант» (код за ЄДРПОУ 39454071) № НОМЕР_127 , відкритому у ПАТ АБ «Укргазбанк» (МФО 320478), розташованого за адресою: 01004, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 39 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ «Альфа Бізнес Лімітед» (код за ЄДРПОУ 39369531) № НОМЕР_128 , НОМЕР_129 , відкритих у Філії Дніпропетровське обласне управління АТ «Ощадбанк України» (МФО 305482), розташованого за адресою: 49044, м. Дніпропетровськ, вул. Клари Цеткін, 9-а. - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ «Укрбазіс Лтд» (код за ЄДРПОУ 39463823) № НОМЕР_130 , НОМЕР_65 , НОМЕР_66 , відкритих у ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627), розташованого за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд.46 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ «Фаворит-2015» (код за ЄДРПОУ 39828834) № НОМЕР_93 , № НОМЕР_94 , № НОМЕР_95 , відкритих у ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627), за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, 46- скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ «Форті Груп» (код за ЄДРПОУ 39472111) № НОМЕР_72 , НОМЕР_71 , НОМЕР_73 , відкритих у ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627), розташованого за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд.46- скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ «Експопоставка» (код за ЄДРПОУ 39828473) № НОМЕР_90 , НОМЕР_91 , НОМЕР_92 , відкритих у ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627), розташованого за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд.46 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківському рахунку ТОВ «Дасс-Системс» (код за ЄДРПОУ 39447829) № НОМЕР_131 , відкритому у ПАТ «Банк Кредит Дніпро» (МФО 305749), розташованого за адресою: 01601, м. Київ, вул. Мечникова, 3 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ «Променерджи» (код за ЄДРПОУ 39464294) № НОМЕР_47 , НОМЕР_48 , НОМЕР_49 , відкритих у ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627), розташованого за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд.46 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ «Партнер Буд Гарант» (код за ЄДРПОУ 39454071) № НОМЕР_132 , НОМЕР_133 , НОМЕР_134 відкритих у ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627), розташованого за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд.46 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ «Аймаган» (код за ЄДРПОУ 39619910) № НОМЕР_87 , НОМЕР_88 , НОМЕР_89 відкритих у ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627), розташованого за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд.46 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ «Альфа Бізнес Лімітед» (код за ЄДРПОУ 39369531) № НОМЕР_57 , НОМЕР_58 , НОМЕР_59 , відкритих у ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627), розташованого за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд.46 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ «Укрінвест 2015» (код за ЄДРПОУ 39991222) № НОМЕР_120 , НОМЕР_121 , НОМЕР_122 , відкритих у ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627), розташованого за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд.46 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ "Стандарткомплектоптторг" (код за ЄДРПОУ 39828515) № НОМЕР_96 , НОМЕР_97 , НОМЕР_98 , відкритих у ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627), розташованого за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд.46- скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ «Оптметхім-2015» (код за ЄДРПОУ 39828782) № НОМЕР_102 , НОМЕР_103 , НОМЕР_104 , відкритих у ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627), розташованого за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд.46 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ «Стандарт-Сервіс-Плюс» (код за ЄДРПОУ 39828583) № НОМЕР_99 , НОМЕР_100 , НОМЕР_101 відкритих у ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627), розташованого за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд.46 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ «Інтернешинал компані» (код за ЄДРПОУ 39688811) № НОМЕР_79 , НОМЕР_135 , НОМЕР_77 , НОМЕР_78 , відкритих у ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627), розташованого за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд.46 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ «Еріда Інвест» (код за ЄДРПОУ 39429464) № НОМЕР_113 , НОМЕР_114 , НОМЕР_115 , відкритих у ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627), розташованого за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд.46 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ "Екопродторг Груп" (код за ЄДРПОУ 39464315) № НОМЕР_50 , НОМЕР_51 , НОМЕР_52 , відкритих у ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627), розташованого за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд.46 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 30.03.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ «Дасс-Системс» (код за ЄДРПОУ 39447829) № НОМЕР_80 , НОМЕР_81 , НОМЕР_82 відкритих у ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627), розташованого за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд.46 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 22.04.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ «Торрін» (код за ЄДРПОУ 39432750) № НОМЕР_42 , № НОМЕР_43 , № НОМЕР_44 , відкритих у ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627), розташованого за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд.46 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 22.04.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківському рахунку ТОВ «Торрін» (код за ЄДРПОУ 39432750) № НОМЕР_41 , відкритому у АТ «ОТП Банк» (МФО 300528) - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 22.04.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківському рахунку ТОВ «Продспецпостач» (код за ЄДРПОУ 39464100) № НОМЕР_54 , відкритому у АТ «ОТП Банк» (МФО 300528) - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 22.04.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківському рахунку ТОВ «Промєвро Лтд» (код за ЄДРПОУ 39464195) № НОМЕР_53 , відкритому у АТ «ОТП Банк» (МФО 300528), розташованому за адресою: м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 66 - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 22.04.2016 року на грошові кошти, які знаходяться на банківському рахунку ТОВ «Експрес Технолоджи Груп» (код за ЄДРПОУ 39246418) № НОМЕР_24 , відкритому у АТ «ОТП Банк» (МФО 300528) - скасувати.

Вирок може бути оскаржено до Апеляційного суду Запорізької області через Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку.

Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.02.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу64907797
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —335/13457/16-к

Постанова від 17.07.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Могильний Олег Павлович

Ухвала від 01.03.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Могильний Олег Павлович

Ухвала від 02.01.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Могильний Олег Павлович

Ухвала від 02.01.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Могильний Олег Павлович

Ухвала від 10.12.2018

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Тютюник М. С.

Ухвала від 23.10.2018

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Могильний Олег Павлович

Ухвала від 27.08.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Запорізької області

Рассуждай В. Я.

Ухвала від 10.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Запорізької області

Дадашева С. В.

Вирок від 20.02.2017

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Гашук К. В.

Ухвала від 23.01.2017

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Гашук К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні